113 САЩ.Новогодишна баница късмети раздава:здраве, успех и бейби бум предвещава!

• 31 918
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Муцунка страхотни снимки на малката Андея и кака и! Да ви е здрава, весела и много да ви радва  заедно с кака и! (да не те разочаровам, но ревлива ли ти е от сега такава ще е бебка, моята е същата Mr. Green) да е здрава другото са подробности! Wink  бързо възстановяване Hug
За името ние си сложихме второто бащиното име даже със окончанията -ова, чудехме се дали да я оставим само с фамилно име защото бащиното и фамилното са еднакви, но аз настоях да си е с три имена както си е в БГ - име, презиме и фамилия (все пак това дете е Българче)

# 556
Муцунка още веднъж честито,да ви е жива и здрава малката Адриана!!А Алекс как се радва само. Heart Eyes

Мимето80 и моя големия беше такъв ревлив,спря да реве към 5 годишен. Simple Smile

# 557
Пети чак към 5годишен ли? аз пък си мислех че поне към 2г ще спре Crazy а със приспиването как бяхте?

# 558
Тандури, като каза за индийците, да препоръчам книгата "The Namesake" на Jhumpa Lahiri, ако някой я е пропуснал, преди 4-5 години сигурно излезе. Книгата е десетки пъти по-добра от филма, и е точно за намирането на собственото място и идентичност, за израстването с две култури, и т.н.

# 559
Пети чак към 5годишен ли? аз пък си мислех че поне към 2г ще спре Crazy а със приспиването как бяхте?
За приспиването нямаше проблем,винаги самичък си заспиваше.От 2 месечен спеше по цяла нощ , но през деня ревеше.
Всички деца са различни,твоето може да спре и по- рано. Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 17:07 от Pety

# 560
Аз пък с индийските имена нямам проблеми хич - много са фонетични и няма събиране на съгласни, ако се вгледаш и ги произнесеш по срички, лесно се произнасят. Трудното е, да ги чуеш, но ако четеш на мен ми е лесно. Много красиви имена имат за жени според мен.

За мен по-сложни са източно-азиатските - там кое е първо, кое е второ, никога не е ясно, всички еднакво звучат, а и във Виетнам 40% от хората имат името Nguyen, което е фамилно име и името което се използва за обръщение - хем е формалното "Мр/Мсс Нгуен", хем е "Хей, Нгуен как си?". Да не говорим, че ние не можем да разберем, кое е женско, кое мъжко и в мейли не е ясно никога. И те също използват англосаксонски имена, особено ако работят за американска компания. Но женските им имена означават все цветя и добродетели.

Муцунка, много сладки снимки, да ти е живо и здраво момиченцето!
И аз карах на болки (обаче с много викане в къщи) до 8-9 см, но ми сложиха епидурала и затова много ми хареса раждането, защото последните болки с напъните не ги усетих.  Simple Smile Между другото пожелавам на всички такова лесно раждане, като моето - контракции 6 часа, пуш 20 мин и бебето е вън без разкъсвания. Но че боли, боли си и още как.

Вики, какво да ти кажа, даже е от преди тенксгивинг, след един курс от АБ и тъкмо малко се пооправих започнах пак да усещам миризми и ме метна някакъв друг вирус и пак в синусите ме удари, този път и с кашлица. Вече почти 2 мес стават. С Марти се гоним по петите с вирусите - днес пак е болен и в къщи с въпросната кашлица. Tired

# 561

На Деница й произнасят името правилно. Досега не са й го бъркали. Но на Лъчезара е пълна мъка да й го кажат.  Crazy На тортата за 3тия й Рожден Ден я бяха изписали La Chezara!  Laughing
ирка....рядко се смея с глас от постовете но това ме разсмя  Laughing Представям си ужаса като си видяла тортата хаха
---------------
Биз...ами Да тя и Елла 10 дена изкара с това чудо ,кашлицата беше най-гадното от всички симптоми,днес обаче е на у-ще ,чукам на дърво да не прихване  нещо от там сега. Марти сега само с кашлица ли е или има и други симптоми?  Дано бързо му мине че кашлиците са най-гадни!

# 562
ирка, моето бащино име е Лъчезарова и чудесно ви разбирам. Като завършвах, деканът ми се обади и ме помоли да запиша правилното произношение на тел. му секретар, та да се научел. Не се научи де, смотолеви нещо и това беше.

# 563
Муцунка, много хубави снимки!

За имената говорите гледам. Мойто име рядко за България - Заряна, и сигурно затова не си го харесвах преди, но като дойдох тук американците нали си падат по уникални имена, а мойто хем прилича на Ариана и на Мариана (тук реших да го спелвам Zariana, че повече ми харесва) , хем с това "з" отпред е съвсем различно и много компилменти съм получавала за името си, та накрая взех и аз да си го харесвам  Blush.
Дъщеря ми я кръстихме Мария и сигурно един ден ще ми пили, че не сме й измислили нещо по-засукано, но това да е проблема  Simple Smile.

Биз, то накрая при напъните не боли, боли докато се получава разкритието. Поне при мен така беше.

Не знам какви са тези вируси, но и ние целия декември се влачихме с кашлица, хрема, а дъщеря ми и температура имаше на 2 пъти. Тъкмо изглежда, че се е оправила и пак се почне наново.

# 564
Браво Муцунка супер си. Отново поздравления и благодаря, че сподели. Много красиво!!!
А, малката е голямо слънце. Да ви е жива и здрава. Впрочем имаш прекрасни дечица. Кака Алекс изглежда много щастлива   bouquet
=====================================

Моят мъж се понаучи и като получавах картички от съфорумки винаги ми четеше от кого е. Доста е надобрял  Mr. Green даже знае разликата м/у името СофИя и столицата София.

Хавайските имена са доста изкелиферчени   #Crazy

# 565
Ванхорн...кажи какво прави малък Петьо?  Simple Smile  Как се справяте,свикнахте ли вече?

Аз на болка не държа,припадала съм от силна болка та затова от вратата за краката,направо скачам за епидурална...дано всичко да е по план и да имам тази възможност де.

# 566
Муцунка, прекрасно бебе, пу-пу, страхотна двойка са с каката!
Поздравления за хубавото раждане, дано и аз така да мога като се наканя за второ.

Да си кажа отсега, че благородно (и не дотам благородно) завиждам на всички, на които децата им спят през нощта. От втория месец, от петнайстия, даже две седмици само да са спали - пак блазе ви, щастливки такива.  Wink

# 567
Ванхорн...кажи какво прави малък Петьо?  Simple Smile  Как се справяте,свикнахте ли вече?

Аз на болка не държа,припадала съм от силна болка та затова от вратата за краката,направо скачам за епидурална...дано всичко да е по план и да имам тази възможност де.

Вики добре е Петенце, 12 паунда и 12 унций. Опитва се да гука и иска внимание. Вече не се буди за ядене в полунощ, а аз хванах цаката и го кърмя легнала. Не го вдигам даже и така цяла нощ. Много удобно и той много щастлив и спокоен.

За болката и аз, ако раждах нормално щях да си поискам въпреки, че издържам на болка. Най- добрата ми дружка в БГ 1-вия път роди без епидурал за 20 минути, но 2-рия път си поиска. Каза, че е незабравимо без болка. Абсолютна наслада, но хора различни сме.

# 568
Ванхорн, голям мъж отглеждаш Heart Eyes

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 05:22 от benson10

# 569
Как превеждате следния израз:  The thing of it is.

Общи условия

Активация на акаунт