Франция чака затопляне - тема 24

• 35 126
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Честит празник, момичета! smile3525
Нищо че тук му се губи чара, празник си е, наш си е! Щерката подсеща тати, че днес мама командва, а той "Хм, то тогава всеки ден 8ми март у нас!" Laughing
Но както и да е, на торта не отказва!

Дюк страшно неприятно, но погледни от хубавата страна (ох, знам че на прима виста не е лесно!), не мисля че ще ма проблем със застраховката, при условие че са ти оставили бележка и прочие! Каквото и да е, късмет, и пиши как са се развили нещата! А че млатят и после питат, то се е така де!

Боби, много добре върви малкото бобче! Шапо за организацията! Току -що говорих с една дружка по скайпа, с термин почти като твоя, та обсъждахем бебешорски артикули. Търси триколка със зимен кош, помпащи се гуми и да не е тежка, че живее на баир newsm78 та обещах да поровя за идеи. Лошото е че като се заровя в такива сайтове и ми идва един мерак за трето... baby_neutral

Мистик, ее, хубавите новини не така с недомлъвки, отчет моля, за повдигане на духа на войската!
Снощи висях да гледам оскарите, чак аз сама си се присмивам на лудостта, но пуста тръпка да науча първа холивудските клюки! Филма който спечели ми изглежда заинтригуващ, ще се гледа! Много съм доволна за режисьорката, но дали е на това мнение бившият и съпруг? Confused А Precios някой от вас гледа ли го? 

# 466
Хе хе Боби, момата вече се разполага удобно  Hug като ми се заобяснявате толкова сладко за подготовките около бебешоците и на мен ми се приисква вече  Blush ама не и не това си е, дай ни да учим и да работим, абе шматьовци аз вече писах  hahaha за инцидента вече ми помина малко и вече си представям картинката какво е било  Joy дано се оправят бързо нещата, иначе няма опасност някой да пипа, вратата е затворена с другата брава, пък и инструктирахме съседката да хвърля по едно оче и уше, нашия приятел също каза че ще минава докато се прибере половинчото, това да е лошото ...  Praynig тук някакъв сватбен бум се задава, в момента се подготвям за 5 сватби и не знам какви подаръци ще купувам, всички така ме изненадаха, не бях подготвена  Simple Smile но естествено съм подготвена с 5 нови рокли за поводите  Blush страхотен сняг вали в Бг направо си ни затрупа, сутринта рано рано излязох да потъпча по снега, детска радост и аз  hahaha Пинтад и аз се надявам бележката да ни свърже директно с хората, които ще оправят историята, а не със службички разни, а днес е празник дай да дадем свободно на войската, а  Wink  newsm76

# 467
Честито и от мен! Бъдете здрави и обичани!
За мен днес е повод за почерпка-баба ми има юбилей, родена е на днешния ден! Heart Eyes

# 468
 Честит празник дами  ! Да се радвате на споделена обич,уважение, слънчеви усмивки  и  хармония в семейството!
Аз съм толкова щастлива и не мога да седна на едно място, но от петък  спя блажено спокойно, след като камиона с мебелите  пристигна. Голямо чакане /7 дни транспорт / и голяма еуфория.  От 3 дни  разопаковаме и се радваме като деца на Коледа. Мъжа ми като видя камарата от  129 бр. пакети  /общо  14 кубика / и се стъписа, къде ще поберем всичко.  А на съседите, които любопитстваха им отговаряше, че госпожата е поръчвала и за него  е изненада ,  но представете си с какви очи ме гледаха  хората...като една прахосница !
 Роднините с  нетърпение чакат да ги поканим да видят БГ снаха им какво е сътворила, но ще има да почакат... Докато сглобим всичко ще минат  още 2 седмици.  Ще има снимков материал , само да се подредим, че сега сме като в пещерата на Аладин .  Мъжа ми брои до 100 и аз вадя  по някоя изненадка-  масичка, стол, картина, ваза, сервиз, плюшен заек... с последното се пошегува  с него тъща му с намек, че е време да работим за внуче  И е права жената.
 Thé vert , гледах сладурански дрешки, които си избрала за Мария и четейки на Боби вълненията за избора на аксесоари за бебе , така положително ми действат  тези емоции , че си пожелавам   9м. лентичка  скоро !  
 Женени сме от година, а умишлено отлагахме, най –вече заради силните антихистаминови лекарствата, които пиех .  Предупредиха ме, да не правя опити да забременявам докато ги спра напълно и аз стисках упорито. Мисля,че страха да не се получи нещо, което да ми тежи на съвестта надделяваше .  Чакала съм до 32 г. за дете  и вече  искам да си дам пълни шансове.  И една стаичка за бъдещо бебе сме  подготвили неутрално в бяло и бежово ...
Duc, много грозно са ви подредили помпиетата, искрено ме възмути тази история . Къщичката ви добре,че е на място и дано няма повече неприятни изненади.

# 469
Летиция, пожелавам ти скоро да ни радваш и ти с вълнения покрай бебечакането Hug Браво за мебелите, успешно сглобяване и скоро да гледаме снимки!

Самурайка, и другите къмпинг фенки, за Бургундия какво мислите? И въобще за центъра на Франция около някоя забележителност, да е еднакво "далече/близко за всички ни. Че аз , таковата, споменах на мъжа ми за Южна Франция и той ooooh! ooooh! ooooh!
Иначе моята седмица е първата а юли, точно в началото на ваканса.

# 470
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МИРЯНКА НА ЧУМБИ! Жива, здрава и палава! Весел празник

# 471
Летиция, като те слушам/чета - все едно аз съм го писала това с отлагането и бебеправенето. И Дюк също - хайде и това да свърша, хайде и онова да науча ... и като се събудиш на 35 все още отнесена в работата, та сега на 40 съм се поозъбила, но трайкам, нали съм обещала Wink

Момичета - кокичета, каква е тази зима, какво е това чудо? Зеленясахме от влага, дъжд - даже сахарски гледам, жълт, покривалото на басейна и котката - ми много мръсни пожълтели, аййй! И пак щенсе разваля времето, тъкмо гледах зюмбюлите се натопорчили наполовина, лаленцата и те, едни храсти мъжа ми изкорени да ми прави още местенце отстрани за летните салати и домати - там нарциси са наизкачали - и всичко това едно зъзнене гледам зъзнееее - нощем 0, -2 днес!!! Г'де отива туй време? Момичетата дето са от по-дълго французойки - има ли разлика с вашите предни зими или на мен само ми се струва объркана тази (на мен ми е втора в региона, трета във Франция).
Просто дотежава като е грозно и мрачно, една тъга ляга на терасата и не мож я заобиколи Wink

Да се похваля (не помня дали ви казах, че в края на януари си подадох документите за френско гражданство и февруари допълнихме липсващите документи) - поканиха ни на интервю и е утре. Много се вълнувам, ние мислехме, че поне 6 месеца им трябват да изучат досието (ние имаме брак повечето от 4 години, но сме живели и в Бг и тук, та четоха "е ли е възможно доказване на съжителство в чужбина" и правих справка в посолството в София, а ние като примерни сме се били регистрирали и това може би да е ускорило процеса). Та ще ви разкажа утре какво са ме питали (Марсилезата не я знам Wink, много е революционнна за бебето сега , хихихи ). Много ще е смешно ако получа фр паспорт преди да си подновя БГ, но аз така се и заканих като четох одисеята, която ще ни предстои ;-( яд ме е за глупавата ни организация за издаване на нови паспорти, но туй то.

Хайде свеж ден, до скоро! И Летиция - браво за успешната доставка, ще разказваш с картини после! Отивам да дремя, че хич не спах - нито аз, нито мъжа ми ;-(

# 472
Bobi ne se pritesniavai : tazi godina zimata e izkluchitelno studena.
Nie sme v Nancy, koito ne se hvali s dobar klimat, no poslednite godini imahme samo po 2-3 dena sniag. Chak mi se namoji da vodia detsata na planina, za da mogat da si igraiat s snega...
A sega, chak na tiah im pisna !

# 473
Чумби, много здраве и радост за твоята рожденничка !

Миналата година още в края на февруари  тук бяха цъфнали дръвчетата и ухаеше на пролет. Уж  сме на юг, а зимата тази година край няма. Вчера цял ден валя, сняг е натрупало около 15 см., уличките са заледени, а на бузите направо щипе.

В университета парното работеше много слабо, изглежда не му стигат силите за такива ниски температури. В  резултат на 6ч. седене на студено  днес съм със схванати рамене и врат и се движа като Робокоп . Поне  не ходих на френски, пия си любимия чай Earl Grey и имам време да почета малко БГ новини .
  Исках да ви питам как се справят вашите мъже с българския , имат ли желание да го говорят, трудно ли им е , с децата общуват ли на майчин език? Моят мъж ме критикува, че не го уча на български и има беден речник от двайсетина фрази и толкоз.  
  И Благодаря за милите думи  Hug Ще почакаме със сглобяването докато не ми мине схващането, че ми е доста некомфортно в момента.

# 474
  • на езерото в града
Честит 8 март,момичета,малко на патерици   bouquet С любов и разбирателство да сте обградени!Въпреки,че Оскар Уайлд казал,че жените трябва да бъдат обичани,а не разбирани  hahaha
Честит рожден ден и на Мирянка nbirthday ,ама много да те слушат твоите родители  Hug
Надявам се,че сте изкарали приятно празника,макар и по понеделнишки)))
Гледам,че сте коментирали темата за Стокке  ThinkingДа се изкажа и аз сега  Laughing Определено не ме е погнала снобарията,благодаря на господ за това JoyТо много ясно,че и в легълце за 20 евро бебенце може да се отгледа.Но съм убедена,че дизайнерските мебели са създадени с доста повече мисъл откъм удобство и функционалност.Специално тези легълца имат за цел да служат доста дълго време-поне 10 години,решетката се разгъва и само се сменя матрачето.Нещо друго всъщност лично мен ме привлече в този модел:имам точно 2 супер стресиращи спомена на възраст от 3 години  #CrazyСамият факт,че до ден днешен си ги спомням,говори,че не са били от най-приятните!Спях в детско легълце с доста високи решетки и сутрин като се събуждах и нямаше никой в стаята ми се налагаше да надавам викове за да дойде някой да ме изкара от там.Явно не съм имала алпинистки наклонности за да се прехвърлям през тях  smile3503В един момент ми махнаха рештките,ама то не е една беля-взех да падам през нощта пък на земята)))Затова се загледах в Стокке,защото се разтварят решетките,но в същото време предпазват от падане.Съвсем друг е въпроса за цената,да,скъпо е,но от всяка ситуация има поне 13 изхода  hahaha
Има доста обяви за оказион,а например това е за търг,който приключва днес-
http://cgi.ebay.fr/RARE-ensemble-lit-SLEEPI-table-a-langer-STOKK … sh=item27afe41ab6

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 14:28 от thé vert

# 475
  • на езерото в града
Много се разписах нещо ,та не се побрах Joy
Боби,има нонстоп обяви в ибей,погледнах случайно,че търся един фотьойл за реставриране.А и в магазините явно правят от време навреме намаления.
Не знам дали гледахте Combien ca coute в неделя -  http://videos.tf1.fr/combien-ca-coute/du-design-a-petit-prix-5759524.html
Ставаше въпрос точно затова.Марките във Франция са запазени за срок от 25 години,след това вече може да се копира дизайна.Цялата информация е в -  http://www.inpi.fr/fr/services-et-prestations/bases-de-donnees-g … base-marques.html
Съвсем друг е въпроса обаче за качеството на копията,които идват от Китай  newsm78
Летиция,ех,да беше по-близо с удоволствие щях да ти помогна   bouquet
Оставям ви с пожелания за един прекрасен ден-в наше село е супер слънчев и се залавям да пиша списък на моя мъж какво трябва да свърши в Бг,дано да се сети,че трябва и да го погледне hahaha

# 476
thé vert, мъжа ми се подпали като го изчете Стокке-то, та гледа оказиони - ще видим като ни дойде времето - има на 250 , на 400, 500 но все ще му намерим в какво да спи. Той се изкефи на "мисълта за детето" като е мислено това легло и затова му завъртя главата Wink. Много благодаря за допълнителния линк, thé vert

За езика на френския ми мъж - докато бяхме в БГ се опитваше, даже с учителки, ама ги уволни и трите...има де що има учебници, но не става лесно таз работа, не ги и харесва, не са муу достатъчно "математически". Аз ги гледах и даже се блещих на някои обяснения, но какво да се прави Wink  В ежедневието мисля, че и на него са му 20-30 фразите, а такъв акцент си измисля за "благозвучие"...ужас. Сега докато бременея, тъй като говорим френски у дома, добавки на английски и рядко български, са ме юрнали (акушерката) да чета на висок глас на български. Мама ще ми прати детски книжки и така. Надявам се покрай беба да започне да поназнайва пожече, защото аз ще и говоря на БГ, той на ФР, а помежду ни на смесицата ни, та не знам ако не напредне, после няма да му е кеф да не я разбира, когато тя ще ломоти с някого на български.  newsm78

И от мен честито на рожденничката - малкото Чумбе Wink   bouquet

# 477
  • на езерото в града
Боби,ако се сдобиете с такова легълце оказион,не забравяйте да си поискате гаранционната карта-7 години е гаранцията.

# 478
Момичета, надничам набързо да ви благодаря че сте се сетили за мен и за малката чумбичка!

На вас също желая само най-красиви и приятни неща в този странен и непредвидим дамски месец - много да ви обичат, слушат и уважават! И всичко само най-розово и шоколадово!  Heart Eyes
Аз специално съм затънала до ушите в шоколад в най-буквалния смисъл- вече четвърта торта правя и още не му се вижда края. Бейби си е поръчала и детски рожден ден, за който не знам дали ще имам сили тази седмица, дано успея да я убедя да го поотложим.

Я като си говорите за легла, да ви питам - виждали ли сте някъде интересни детски двуетажни такива? Търся в момента много усилено и не намирам - във Вертбоде има едни които горе-долу стават, че не са толкова високи, но има само в бяло и някакъв безумен зелен цвят, а по другите места са безумни цени.

Бизувки и до скоро, че тичам пак да подготвям купон

# 479
Боби,ако се сдобиете с такова легълце оказион,не забравяйте да си поискате гаранционната карта-7 години е гаранцията.

ок, ще знаем вече, мерси!

ето и на вас тук малко помощ в домакинството

Общи условия

Активация на акаунт