Франция чака затопляне - тема 24

• 35 125
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Ку ку и от мен  bouquet

Как сте Дюк и Мари Руж?Затрупа ли ви снега?
 При нас е ужас в Шумен и утре пак продължава да вали.Изобщо следващите дни поне до понеделник няма спиране-ужас!Бедствено положение както винаги ,ама сега е по-лошо,че май са свършили парите за тази зима и никой не чисти снега.И лекарите стачкуват изобщо накъде отива тази държава не знам.Крайно време да обявяват фарит и да слагат някоя друга държава да ни управлява .Край излях си яда,ама писна ми вече 20години се наслушах,че няма пари.

Мария с баба ти сме родени на един ден.Нямам баби и двете починаха и едната ми липства особенно много.

Лека вечер и приятна сряда  bouquet

# 481
Чумби, да ти е жива и здрава малката чумбичка, много да ви радва, а вие много да я слушате! newsm59  bigdance2
Ако искаш идеи за РД на 4 годишно, свиркай! Но щом е изявило детето желание гледай да се отчетеш, за да не ти го напомня после до слдеващият рожден ден каква недостойна майка си hahaha питай патило...Последната ваканция правихме прати без повод за да компенсираме. Но нали знаеш че френските РД са на другата крайност спрямо бг, само поканата е дълго време предварително (минимум седмица) иначе, един кекс без нищо украсен със смартийс, една торба карамбар, вода с гренадин, пет балона и си готова. Много се радват на "риболов" и пинята, но няма нищо задължително. И напомням, на другата крайност сме...не се чисти преди гостите, а след тях!  Crazy Ей-това който го е усвоил, ще го призная за интегриран! Crossing Arms

Хубави етажни легълца май има във Fly, солидни са по принцип, ние имаме единично и издържа на всичко, дори не проскърца!

А това легълце дето го обсъждате, наистина ако оказион може да се намери на сметка, самият продукт е много добър, но ново цената му е въз солена, това имах предвид.

Летиция и Боби, може ли всичко от-до за тежи мебели дето си ги поръчвате и карате от бг (може и на лични), имам доста неща за сменяне у дома, но по финансови причини все отлагам и отлагам... По ваши размери ли ви ги правят ли просто ги купувате оттам?

Боби, не се притеснявай за интервюто, формална работа, ако не правиш нищо нередно, те вече го знаят, най-много да си говорите кое как е в бг.  Аз бях първо с мъжо в префектурата при една лелка, с която обсъдихме нашата кухня, много беше впечатлена че националното ни ястие (боб) е без месо ooooh! . На второто интервю, рано сутринта в полицията ме прие  един мустакат добряк, предложи ми кафе, след два-три формални въпроса май му стана ясно, че си няма работа с рецидивистка,  взе ми координатите за преводач и извика един стажант да ме придружи до колата с чадър, защото валеше като из ведро. Много ми беше чудно, че точно на такива хора са възложили подобна работа аз по си представях "ЛьоПен ан персон" в това амплоа.

За зимата, такава не бях виждала от години, с толкова много сняг, толкова продължителна, а сме все пак в планински район. Обикновено вече имам цветенца в градинката, ония жълтите храсти са напъпили, люляка се е събудил, а сега нищо, ама нищо, сковано е от студ! Децата имат карнавал в четвъртък, ще празнуват на закрито, такъв вятър е, че роклите на принцесите ще станат на парашути! Но пък сняг нямаме тук.
А вчера с една приятелка в бг си говорим по скайпа, а през прозореца и това което се виждаше ми напомни точно на снежните топки-сувенири, такъв гъст сняг, та чак неестествен!

Дюк, днес се сетих нещо във връзка с вашите щети, ако имаш въжможност, погледни си договора в какъв срок трябва да бъдат декларирани при застрахователя! Защот то хубаво виновника си е признал #2gunfire, но нали знаеш как гледат да се хванат за нещо за да не ти изплатят обезщетение, особено сега след бурята предполагам всички компании ще цепят стотинката известно време!

Ааайде, пак се унесох, слагайте цепеници в камината и лека и мека...

# 482
Здравейте, французойки!
Малко на патерички: честит рожден ден на малката чумбичка! Chumbi, да ви е жива, здрава и много да ви радва!

Момичета, имам едно въпросче: какъв багаж си подготвяхте за родилното преди раждането?
Приятен ден ви пожелавам!

# 483
ansim, ще ти трябват по един комплект за преобличане на бебето всеки ден, тоест  пижамка+боди+чорапки, плетена камизолка ако раждаш зимата, но не ти пречи да предвидиш поне един допълнителен за всеки случай. Може да си вземеш шапчица, лигавници и спално чувалче също. Всичко нужно за хигиената се осигурява в родилното,както и АМ и бибероните, ако не кърмиш.
За теб, пантофи, чорапи, отваряща се отпред ежедневна дреха, пижама, нощница, сутиен за кърмачки и дискове за гърдите, както и пластмасови купички за кърма. Евтини бикини или такива за еднократна употреба поне 5 броя. Спрей с минерална вода за самото раждане, за освежаване. Сешоар, който е ти е от полза в случай на епизиотомия.  Книга или списания за четене, камера, фотоапарат.

А ето и на френски, изключително подробно съдържанието на багажа за родилното, но според мен са се пооляли в бройката на някои неща. И не се притеснявай, ако нямаш всичко, таткото може да ти ги донесе в последствие.

http://www.bebeguide.com/valise-de-maternite-contenu-utile-pour-maman-heureuse/

Ако имаш още въпроси, тук има наскоро родили, предполагам ще могат да ти отговорят! Лека бременност и кротко бебче на финала!

# 484
Ето ме Gogko, изрових се изпод снега и аз като едно кокиче  Simple Smile вали вече трети ден без да спира при нас, естествено придвижването е кошмар, но аз придвидливо съм си ограничила срещите тази седмица, всичко е лед, добре че вали сняг отгоре поне да може да се ходи, но като почне да се топи ще стане весело  ooooh! . Излизам за сутрешна разходка всеки ден към 7 и видях, че се чисти все пак, но само големите улици, не знам ако продължи да вали още два дни, дали и ние няма да се блокираме  Sick но да не се оплаквам, в София е сто пъти по-зле, тук все някак се оправяме  Tired Във Франция свикнахме да няма сняг и тук ми се вижда трудно всичко като навали, а на хората тук не им пука особено, бръм- бръм, напред -назад, излизат от преспите, карат си бързо, тези с такситата с полудели, решили са че сега трябва да си избият цялата година и са чисти убийци, карат с бясни скорости в града, а всичкос е пързаля  #Cussing out един ненормалник щеше да ме прегази така на пешеходна пътека преди седмица и оттогава по голям враг на таксито от мен няма  #2gunfire  А с тези стачки така ни наплашиха, писна ми вече все за нещо да се дърляме, да ме е страх да ида до болницата, да не ме върнат  Crossing Arms лекарите преглеждт все пак при нас, но не дават направления.
La Pintade  мерси за съвета, ще погледнем сроковете непременно и без това ще ни е първа задача, на половинчото всъщност, аз оставам тук и по-добре, напоследък нивото ми на търпимост към френските администрации рязко се е понижило, надявам се след няколко посещения в НАП да ми се покачи  Joy   lovekiss

# 485
  • на езерото в града
Бонжур,мадами,как сте  bouquet
Дюк,стана ясно вече кой не си е купил календар с голи помпиери за коледа hahahaПреди им съчувствах на тези хорица,моят мъж се майтапи,че на французите котката им като се изкихала и те първо на помпиерите се обаждали  Laughingама свърши,солидарна съм с теб)))Няма да се шашкаш,очаква те около 1 година да си упражняваш езика с някой застрахователен агент  ShockedНие леко наводнихме съседите,та един такъв се мъкна 4-5 пъти и всеки път трябваше едно и също да му обяснявам  smile3511Накрая ще платят,споко.
Пинтад,ние точно по темата бяхме изпаднали в размисъл-все си мисля,че гардиените дават инфо в полицията кой какъв е за какво се бори newsm78 И като отидеш за документи,те вече те знаят що за животно си.Много ми е любопитно дали е така,ти какво мислиш?
Аз малко изтръпнах като чета какво е в бг,моят мъж пътува в петък  #CrazyИ в София ли е снежно?Лелиии,дано спре да сипе Praynig

# 486
В бг наистина изглежда сюрреалистично ситуацията, а то наистина малко им трябва по принцип...всички в окопите и чакайте да се стопи, друг начин няма!
Пожарникарите аз си ги уважавам по принцип, само веднъж съм имала нужда от тях и се озоваха пред вратата ми преди да съм затворила телефона! Но не изключвам като във всяко стадо да си има мърша. А може и наистина някакво недоразумение да е станало. Дюк, кураж!

За гардиените, нямахме такъв, нямам представа до кого са се допитвали за инфо, от съседите може би, аз лично бях записана на сто места за "класни и извънкласни" занимания,  поработвах, та предполагам оттам. Но не съм сигурна де, това са само предположения,  някак си не ми се вярва за мен да са мобилизирали държавна сигурност, не съм толкоз интересна, може и да са развили нюх и просто да преценяват според клиента. У дома не са идвали със сигурност, за да проверяват за фиктивен брак, но съм чувала от други, че са имали и такива проверки. Имаме познат полицай, ако се сетя, ще го разпитам кои са им информаторите.

# 487
Ха ха готова съм за борба със застрахователите  box  smile3508 ако знаех че един календар е решението щях да си налепя вместо тапети  Joy в интерес на истината, за да направят тази беля, разучих че трябва разрешение от полицията и трябва присъствие на полицаи, протоколи и незнам си какво още, та ще да е падало екшън  hahaha а разучаването кой какъв е и докъде стигат в ровенето, да ви кажа че нашите телефони се подслушваха  #Crazy неясно защо, двама студенти явно са предизвикали доста въпросителни  Joy и за други научих, че се подслушвани, да не обяснявам как разбрахме, но съвсем случайно  Thinking както и да е няма лошо, ама се стресирах навремето как така, за какви ни мислят, с какво основание, нали уж по закон не може  newsm78 и с времето забравихме и дори да са продължили слабо ни интересува, 3 -часов разговор с майка ми на тема "Най-новата книга на Иван Звездев" определено си заслужава  Joy Аха и друго се сетих, нали предстои празника на Европа на 9 май мисля че беше, обажда ми се жена от кметството да ме пита дали мога да участвам като представител на България за интервю и снимки, от които ще правят изложба, аз документи, здравни и данъчни и от курсовете и всякакви имам от една година, понеже реди това все не ми се събираха 6 месеца престой, стана ми интересно откъде имат инфо за мен от кметството, че и телефона ми  Thinking оказа се че първата ми учителка по френски, която беше студентка тогава и ми преподаваше само за два месеца, нещо като стаж правеше, е дала инфото за мен. В случая беше с добра идея, момичето и без това ми е дружка вече и сме си приятелки, но реално могат да те докопат навсякъде. Както и да е, живот и здраве ако се прибера навреме ще ме видите пред БГ знаме на изложба в нашия град  bowuu ееееейййххх днес не ми се работи и това е  Tired

# 488
  • на езерото в града
Ееееее,Дюк,все сме предполагали ама ти ми взе акъла бе newsm12 Ние дом. телефон го използваме само за разговори на английски hahaha Иначе разговорите са по скайпа,там няма как да се подслушват.Но нашата консиержка съм я виждала да говори с полицаи определено.
Помпиерите имат право сами да разбият врата,но полицаите не могат-нужно им е заповед от съдия или присъствието на помпиерите.Кой виси пред телевизора да гледа всякакви такива емисиони,виж как знае JoyХм,ти ме наведе на размисли сега newsm78

# 489
 LaughingХа ха ,че ме разсмя Дюк с този НАП.Да те успокоя,че като минеш оттам ще се молиш по-скоро да се добереш до Франция.Разправиите във Френските институции ще ти се видят като приятно изживяване.Мразя БГ институциите ,особенно НАП.Там трябва да си юрист по граждански дела и предварително да си изчела всичко в интернет за което отиваш.И аз имам ходене към 15 да си приключа трудовата книжка понеже сега съм на обещетения за безработни.И не зная как ще се разправяме с "компетентите "служители там относно здравните осигуровки.Не искам да ги плащам вече при положение,че имам осигуровки във Франция.Слагали глоби като не плащаш и т.н. #Cussing outЩе ги видя другата седмица.

Зелено чайче ,кажи на мъжа си,че в петък валежите продължават,даже от днес вечерта започват.Дано не му се налага да пътува из провинцията.Бат Бойко вчера заплашва,че ще си подава оставката ,така ,че пари няма-действайте е работата в БГ Mr. Green
Това е положението мили дами в Родната страна.
                  Чао от мен приятен ден ви желая на всички  bouquet

# 490
Зелено чайче поправям те и разговорите в Скайп се слушкат но не всички.В западна Европа ги слушат от 2 г. а тука в БГ си гласуваха закона преди нова година.Така ,че видиш ли се съмнителен всичко се слуша наред

# 491
  • на езерото в града
Ехе,размечтахме се малко JoyНе вярвам да е чак така.Явно от време навреме си търсят информация.Полицата в Париж не могат да се оправят хората нощем с малолетните по улиците,с нас ще се занимават.То ако се подслушваше толкова нямаше да го има случая "Борилски",тогава да бяха слушали  #CrazyХайде,обявявам край на параноята  smile3521и излизам да се облажа от почти пролетното слънце hahaha

# 492
Gogko не знам дали си чула от април увеличават здравните осигуровки с 2 % заради стачките, мен много ме мотаха на времето от бюрото по труда заради осигуровките, дано се оправиш по-бързо, донякъде е хубаво да се повишат, нали уж били най-малки в европа, но за самоосигуряващите се като мен, оределено този статут става все по-зле, ще стане така че по-хубаво да работиш каквото и да е само и само да не си самоосигураващ се, заради всички суми, които си плащаш и поемаш на 100 %  newsm78

# 493
Зелено чайче така е слушат само този за който имат някъква информация или им се стори съмнителен.Повярвай имах роднина който работеше в служба ДОТИ към МВР.Това са тези дето слушат телефоните,в БГ слушат за щяло и нещяло даже и незаконно.Надявам се ,че във Франция не са толкова безкрупулни като тука.Дюк и половинчото й явно са им се сторили много съмнителни. Mr. Green

Дюк знам за повишаването на осигуровките ,но аз не ща изобщо да плащам и не им искам здравната система.Не възнамерявам да живея тук,поне на този етап,а като не си внасяш вноската слагали глоби.ще видим като ида какво ще стане #Cussing out

# 494
Ха ха ами да като бяхме единствените българи в нашия град нищо чудно  hahaha с кой друг да се занимават в този консервативен град, даже и съседите ако трябва да правят доноси за нас няма какво да кажат - само аз се жертвам да опитвам странните кексове на една съседка  Joy не правя постоянно забележки на съседчето гейче, че прави купони и само аз се възмущавам на децата на друга съседка, които пушат треволяци във входа  Sick  и щом ви стана толкова интересно, разбрахме като отидохме в офис за телефони, понеже като набирахме номер много често не се свързваше, мислехме че е проблем в оператора или телефоните и се чуваше някакво пукане, та хората там ни обясниха че това са признаци за подслушване и ни увериха че това е съвсем нормално  newsm78  може би месец след това проблема си изчезна някак си от телефоните  Wink

Общи условия

Активация на акаунт