Франция чака затопляне - тема 24

• 35 124
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, големи чудеса сте изписали Laughing...
Наминавам да кажа лека нощ, нямам сили за повече... Hug

# 496
Вчера Тони на mama Strumf имаше рожден ден!Всички забравихме!Извинявай мамо Щрумф!
Да ти е здрав и щастлив малкия юнак! newsm59  bigdance2 bdbaloni

# 497
Честит рожден ден, Тони! Бъди здрав и много весел!

# 498
Мамо Щрумфи, как можахме да пропуснем рождения ден на малкото щрумфче!
Да ти е здравичък, умничък и с безрижно детство! smile3510 Tada baloni baloni baloni

# 499
Виновати ;-( мамо Щтрумпф! На патерици! Да те слуша щтрумпфчо!

Момичета, много ме напуши смях вчера на "интервюто", първо сто пъти ме питаха "ама вярно ли преди да дойдете във Франция не сте говорили френски", после "ще си сменям ли името с френско?" и аз "не, на никой не му е трудно (аз съм Боряна) да произнася, така че няма да сменям, това е женския вариант на Борис, вие си имате френски Борис-овци, така че няма нужда", а тя писа, писа ... Е, в края на годината ще си получилим отговор. За бебето ще пращаме акт за раждане, и ме питаха как ще я кръстим, а аз нали съм много отворена им викам "ми Фетнат, тя за 14.07 е предвидена, и свекърва ми все това пита, но тъй като е тайна - и тя този отговор получава всеки път". Надявам се, че не съм си навлякла неприязънта на лелите... сега това е ресор вече на префектурата, а не на трибунала и им е много ново там на лелите. Здраве да е, казах им, че защото не съм французойка не ме взеха в Еурокоптер, а те казват - да, така е...

Хубав ден, мили момичета! Много ми е мило с вас тук!

# 500
Мамо Щрумф, честит рожден ден на твоето щрумфче Тони!
Да е жив и здрав и много да ви радва.
nbirthday

La Pintade, много благодаря за отговора Hug.

# 501
Здравейте момичета,

Имам едно питане към вас.
Сблъсквал ли се е някой с получаване на наследство и неговото узаконяване, както и на продажба на собственост в България ? Така се случи, че преди два месеца почина единственият ми родител и сега апартамента, който ми остана ми е голяма грижа, най-вече поради разстоянието (живея в Тулуза).
Дано някой има опит и успее да ми даде малко инфо.

Лек ден.

# 502
Само с продажба имам опит - една адвокатка в София се занима - прати ни каквито документи и декларации се изискват при нотариусите, ние всичко заверихме в Париж в посолството. Предполагам, че упълномощено лице би могло всичко да ви свърши по общините с удостоверения за наследство, прехвърляния и данъци. Проверете си обаче сроковете, че имаше някакви кратки срокове за спазване...Съжалявам за загубата.

Хубав ден.

# 503
Ок, Боби, мерси. Май упълномощеното лице е най-добрият вариянт, иначе ще трябва да стоя там със седмици, заради една продажба. А успяхте ли да си прехвърлите парите от продажбата по банков път, че и това ме интересува дали е възможно  newsm78

# 504
Да, всичко по банков път - по сметката на нотариуса, тя си задържа таксите и превежда остатъка. После трябваше и още нещо да се прехвърля на новия собственик - дали не беше интернет-а или подобно,което въпреки продажбата на имота, не се прехвърля веднага, ами с изтичане на срока по договор... с пълномощник на място е най-добре наистина. За нашето посолство в Париж - информирайте се предварително за таксите, че е голямо мазало понякога, има такси за експресно, обикновено, двама със съпруг като подписвате вземат такса като за 2 документа, нищо че слагат един подпис те...от 2007 декември вдигнаха таксите, но не си увеличиха работното време, но си мълчим, защото сме зависими от тях. Много е важно добър адвокат да подготви всичко, което изисква нотариуса, за да не ходите 5 пъти до Париж Wink успех!

# 505
La vie en rose аз съм компетентна относно твоя въпрос.Първо в срок от 2месеца след смъртта на собственика ,наследниците са длъжни да си извадят удостоверение за наследници и с него да си прехвърлят собствеността като попълват декларации за деклариране на недвижим имот.След това вече на новия собственик/наследника или наследниците/се вади данъчна оценка на имота и скица на същия от Кадастъра по местонахождение.С тези 2 документа и с платени данъци нотариуса изповядва сделка по покупко-продажба или друго.Тези неща можеш да ги свършиш за 1 ден ,само със скиците се бавят 2-3 дни.Моята майка почина на 26.10.2009, така,че съм минала по този път,ние също прехвърляхме имот но с дарение,за което се изискват същите документи.Ако нещо не ти е ясно пиши,веднага отговарям

# 506
Забравих да ти пиша относно банковите преводи-може да се превеждат суми по банков път но таксите хич не са малки.Мога да проверя имам приятели в Сосиете женерал и в ДСК

# 507
 :pray:Zdraveite ima li tuk nqkoq mama,koqto e polzvala ili shte polzva maichinstvo v BG? Peace
Neka ako ima mi pi6e na lichni mn blagodarq! Wink

# 508
:pray:Zdraveite ima li tuk nqkoq mama,koqto e polzvala ili shte polzva maichinstvo v BG? Peace
Neka ako ima mi pi6e na lichni mn blagodarq! Wink
Аби ,какво по точно те интересува??
И може ли да пишеш на кирилица ,че нищо не се рабира ,благодаря!!!!!!!! Peace

# 509
 :oops
Здравейте,понеже ми е по-лесно да пиша с латински букви,затова така и пишех.Съжелявам,
че нищо не сте разбрали от написаното,аз мислех че няма да има проблем,но разбира се
щом трябва не е проблем за мен да пиша на български.Извинявайте наистина не знаех!
Исках да помоля ако има някоя майка,която ползва майчинството си от България да ми пише
на ЛС.Понеже не ми ясно и имах нужда от помощ.Сърдечно ви благодаря и съжелявам за неудобството
с езика  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт