Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

*** Клуб "Здравен работник" ***

  • 99 042
  • 527
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 532
Според мен не дължите чл внос за минали години.Поне при стоматолозите е така.Иначе никой не може да ви каже колко е заплатата с пътеките.Но скоро моя пациентка акушерка сподели ,че разликата от частната болнице и държавната е била само 200 лв в полза на частната.Тя се е върнала в държавната,защото не й се налагало да се занимава с пари.Но според мен ,за да ти се изяснят нещата следи обявите за работа и виж заплатите.
Подкрепям. Работила съм и в държавна, и в частна болница. Няколко...Разликата в заплащането е незначителна, понякога дори е в полза на държавната болница (за София ми е инфото), колкото и абсурдно да звучи. Колкото до членския внос...пффф...винаги се дължи. БАСЗГ не пропуска. В големите болници, това е едно от условията за започване на нова работа. Трябва да се мине през асоциацията, за да ти дадат удостоверение, че не дължш чл. внос за минали години. Може да настъпят неприятни изненади, ако не е удържан и плащан от работотдателя. Имах такъв случай. Плащаш на куп и продължаваш... Имаше нещо от типа на това, че не можеш да практикуваш  законно професията си, ако не си член на съсловната организация, която е обвързана с редовното плащане на чл. внос. Тъпотии, но...Там, където не изискват това, е хубаво, но тръгнете ли да си сменяте работата в голяма болница, без значение държавна или частна, няма как да избягате от вездесъщата БАСЗГ.

# 526
  • Мнения: 1 749
Здравейте, болна тема с много болка към нея...лично аз не виждам бъдеще в здравната система. Не е нормално да се взимат пенсии от 300 лв. при целия тоя стрес ...в който цял живот се работи.

# 527
  • Мнения: 1
Здравейте! Аз съм наскоро завършил рентгенов лаборант и се интересувам от магистърската степен по тази специалност. Да попитам първо трябва да се завърши "Управление на здравните грижи“ - бакалавар и после магистър или направа може да запишем за магистърска степен.

Общи условия

Активация на акаунт