ЯНУАРЧЕТО дойде и радва вече мама, тати........

• 37 969
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
А освен за рефлукс и т.н. наклоненият матрак (сложила съм една хавлиена кърпа навита на невисоко руло под матрака) спомага и при сополив нос! Ние вече преборихме хремата-и при каката, и при бебето. Пу-пу-пу!!! Grinning
Я издай тайната как преборихте хремата?Че малката е със яки сополи Crazy
И ние сме с рефлукс май newsm78 Връща в момвнта на оригването......На мен все ми се стува огромно количество.Мисля да я заведа на гастро,за да я види.Иначе я слагам на една страна и съм повдигнала матрачето.Ако някой има идея как да се справим с повръщането приемам идей Thinking
Е, ами как... С упорито постоянство. Mr. Green Ами у дома -влажен и топъл въздух. Впръсквам Стеримар в нослето, издърпвам сополките, ако ги има и после пак впръсквам стеримар, уж съдържал морска вода, много съм доволна от него. По-добро е от обикновения физиологичен разтвор, става за бебета... И всеки ден по една ампула вит. Ц на всяко дете Mr. Green -още сутринта, нали той само сутрин се дава, че иначе стават щурави (така ми  каза, че се дава аптекарката). Яки проветрявания по няколко път ина ден, но излизаше само каката, малкото-не. И така за седмица. А, Рали, споко и аз не давам вода след кърмене, само внимавам да не стане млечицата. Мими ми беше много предразположена-не й побеляваше езичето, но изилаха 2-3 пъпчета на дупето-минава през устата и се цапва на дупето. Та станах спец и по това преборване без кортекостероиди ит.н. Peace
Диагнозата "рефлукс" не е от най-безобидните..та не я преписвайте толкова бързо на бебетата си Wink Дали не е просто преяждане и не изчакване да се оригне бебето?
 Ето за рефлукса:
http://www.moetodete.bg/maichinstvo/p3_781_0.html

Това щях да кажа и аз, мила ми MTV! Hug Нали до 7-8 месец (реално е 8-9 -ти) някаква клапа на стомахчето на бебчето  се развивала, каквато трябвало да бъде и едва тогава спирало да връща малките количестав мляко. Та съм търпелива, така беше и при каката, сега всичко е ок. Peace

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 17:28 от LeAn

# 496
Да ви препоръчам едно книжле  Wink..които гледате сутрин "Денят е прекрасен"-та книгата на техния доктор Атанасов. В момента в Хеликон е с отстъпка:
http://www.helikon.bg/books/90/148489_vavedenie-v-prirodolecheni … ata-praktika.html

Има едно оранжево правоъгълниче-"прелисти книгата"-да я разгледате..

# 497
  • Madrid
Честит ти юнак,Style!Да расте здрав,силен и умен мъж!  bouquet

Честито и на Марлин!  bouquet

Барби,съжалявам много за преживяното от вас!Пожелавам ти от сърце от тук нататък само хубави неща да ви се случват-на теб и твоето семейство! Hug
Една от нас,добра интуиция си имаш ти! Wink
Копнеж,аз също съм на мнението на Почти безобидна относно даването на шише,просто всяко отлагане във времето расте обратно пропорционално с възможността да засуче ефективно. ConfusedПредполагам не ти е лесно...

И моята Бояна връща често,но и аз не я уригвам винаги,не ме притеснява.
Но...такива пъпки има по лицето и по главичката,чак и на врътлето и на гърба отгоре се разпространиха...все си мислех ,че са от хормоните,Самуил също е имал,но тези са червени,много неприятно,не я сърби. ThinkingВсъшност в четвъртък сме при педиатъра,той ще я погледне,няма какво да се чудя толкова,но като видях снимки на дерматит в нета и се попритесних честно казано...

Този уикенд пак си поизлязохме с мъжа ми за по час,два,много добре ми се отразява. Simple SmileТо чаша винце голям подарък ми се стори и си го направих! Simple Smile Heart Eyes

# 498
Татит, не знам ти как я сънуваш МТВ, ама тя с нас кошмари сигурно сънува вече  :hahaha
Mr. Green Ми какво да прави горкичката!

Joy Кат ми писне-ще ви пиша че излизам в отпуска Mr. Green

.. доктора каза, че ако още един път падне гипса, ще си хвърли дипломата.....

hahaha hahaha

zuzito85 за хемангиом ли говориш?

Мама Цоцоланка, само чакам да се позатопли smile3508-количката, циците, бебето и по цял ден на вън Mr. Green

# 499
зузито85, и нашият юнак има такова нещо на крачето (хемангиом) - педиатърката каза че засега само се следи, след някой и друг месец ще видим какво ще го правим...
Сега ще чета из нета по въпроса...

# 500
здравейте мами!и аз искам да се присаеденя кам вас щастливките!на 27 януари се роди моето слънчице-казва се радост!надявам се да ми помагате с полезни съвети! newsm53

# 501
Йолачка, добре дошла на теб и Радост Hug

# 502
ЧЕСТИТ ТЕРВЕЛ НА СТАЙЛ
и КРИСТИНА НА МАРЛИН (1.20ч. по-голяма от мойта госпойца)!

ЧЕСТИТИ БЕБОЧЕТА и на всички, които съм пропуснала!!! Да са ви много здрави и да ви носят много щастие!

Не казахте как се кърми суперсънливо бебе, но попрочетох, че май много сме в тая ситуация. Както и да е, ние вече се стабилизирахме (пу-пу) и яденето ни отнема 2 ч, ама нищо, после спи 2 ч и така. Силиконовите зърна са голямо спасение (станаха ми плоски гърдите от разните системи, дето ми вкарваха), но знам, че трябва да се отучваме... след време.

Сложих малко снимки от първия ден на Анна, после ще добавя още: http://january2010.snimka.bg/baby/anna-na-dalechna.471404

Аз набързо да разкажа за моето раждане, то май не е мн различно от други индукции, за които прочетох (съжалявам, че не помня поименно Embarassed) . В петъка на редовния ми преглед, на 29.01, лекарката откри протеин в урината, тя отдавна ме подозира в пре-еклампсия и искаше да ми предизвика раждане. Аз се заинатих, да проверим все пак дали ама наистина, та чакахме още един ден. На следващия ден от степен 2 бях с 4та степен на пре-еклампсия и веднага ме приеха. Още докато ме мониторираха, кръвното ми скочи на 190/120 и се изгубиха тоновете на малката. Не си спомням по-голям ужас... #Crazy  Сестрата много се уплаши, но, слава Богу, след малко тоновете на бебето се върнаха, а мен ме сложиха на магнезий, за да не направя гърч. Сложиха ми ударна доза окситоцин и заговориха за цезарово, ако не стане за 5-6 часа. След 2 ч се отказах да пробвам без упойка и помолих за епидурална. Да, ама имаше разни спешни цезарови и анестезиолога дойде с 3 ч закъснение, та имах възможност да усетя какво е то силна контракция. За 5те часа на окситоцин направих разкритие от 3 на 10 см. Мн ме хвалиха за напъните, за 25 мин малкото фъстъче беше навън и аз бях неописуемо щастлива. Шевовете почти вече ми минават и така и не боляха. Бях на магнезий още 1 ден, който ми е съвсем като мъгла, но съм със страхотни впечатления от болницата. Ясно ми стана как така здравните услуги са най-големия бизнес тук. Страхотни условия, страхотно отношение от всички.

Добре дошли на всички нови мами и техните бебчета  bouquet

# 503
  • на село
Ох, може би открих топлата вода, обаче на нас за запушен нос моментално му помогна кърмата. Чак не повярвах на очите си! Shocked
Снощи цяла нощ не е спал спокойно и нослето му хъркаше от корички, но не можех да ги стигна. Мислех да пращам мъжа ми сутринта да му купува физиологичен разтвор, но набарах един капкомер от скрина на каката. Само от две капки в нослето, детето се гътна да спи и не е мръднал вече два часа. Хъркане и всички екстри минаха на секундата!

# 504
tatyana_77 веднага ще го пробвам това. Аз капах физиологичен, правих фитилчета, но не. Детето си е неспокойно и хърка. Дано помогне и при нас!

# 505
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утрооо!

И вашите деца ли заспиват тооолкова трудно?!  newsm78 ooooh! Приспиваме се по час - час и половина! Не иска да заспи, върти се мрънка, плюе биберона, а после плаче за него... лелееееееееее
Снощи ни разби....... яде и край - като отвори едни очи... и приплаква и е кисела...... три часа не заспива, не иска да яде..... после пък като заспа.......... няма събуждане........ след яденето в 18.30 се събуди и яде чак в 2 часа.
Ето и сега....... заспи за малко и като я сложа в леглото започва да се върти и да мрънка и накрая рев.......  Rolling Eyes
Аз ли нещо не правя като хората не знам!  newsm78 Tired

А как успявате да капнете физиологичен разтвор в тия мънички нослета бе!? Нашата госпожица е много въртелива и едва и целя нослето!  Tired

От вчера даваме и Вигантол....... И това зор, че не сме привикнали на лъжичка... Изтича и кърма по брадата, после как да знам колко от Вигантола е попаднал където трябва! Ще търся алтернативни методи.  Naughty

Айде - оплаках се!

ЧЕСТИТА КРИСТИНА НА МАРЛИН!   bouquet

Далечна, Анна е многооо сладка!

Добре дошла и на Йоличка и нейната принцеса!   Hug

# 506
Здравейте, всички!
Честита Радост на Марлин! Да ви е здрава, спокойна и щастлива!
Барби, пожелавам ви оттук нататък да е зрава ббка, да е усмихната и  щастлива! Hug
Татит, мойта голямата беше така. До две и половина беше ей такъв рев, с триста зора я научих да спи /не заспиваше изобщо, ако не я приспя/, хленчеше постоянно и ревеше веднага слд като се събуди, чак до заспиването. Как се справях? Първо се отказах да й правя режим и за храненето, и за спането - примирих се, че е невъзможно. Гушках я през повечето време като е будна - слагах я в кенгуруто още от двумесечна, за да е гушната и да е спокойна. При нас имаше проблем и с храненето - много малко количество, но начесто. Започнах да се изцеждам и да давам от шише, защото отнемаше по-малко време, а и Ния не искаше да суче, отучи се, докато беше в неонатологията. Алтернативата беше адапте, което тя плюеше...
Реването се спира с масаж, затопляне, намаляване на светлината, изкъпване, лавандулово масло в кремчето за разтривки или във ваничката. В най-краен случай - "Пасифлора" 9СН, само дето в България го няма този препарат, че си го набавих от Англия. Другото сиропче е "Ки етюд" - хомеопатично, но той е за по-големи бебета и деца.

Убедила съм се, че бебетата /малките/ плачат не от каприз. За да плаче, значи има някаква нужда, та дори да е само гуш и мирисът на мама.
Всичко ще се оправи, но трябва търпение. "Търпението се възнаграждава!" - тази "мантра" Simple Smile използвах аз и оцелях.

# 507
Татит, това все едно аз съм го писала  Hug
Няма заспиване вече диването, цяла нощ съм била на пост със сешоара, не знам кога ще гръмне и пак не ще за дълго да заспи.
Сега поне приписвам всичко на коликите...
В кенгуруто добре заспива, но като го извадиш от него... пак същите проблеми се започват.
Дори и на леглото при нас да го взема пак се дере от рев, сега яде по-спокойно и съответно заспа - надявам се за малко по-дълго...
Иначе като яде се върти, суче, хваща зърното, пуска го, ядосва се, върти глава, блъска я в гърдите ми... явно е от коликите, защото преди това нямаше такива проблеми, но не знаех, че имат и такива ефекти тия колики.
Съответно зърната ме болят, защото все не успявам да го накарам да захапе хубаво, а тъкмо всичко ни беше супер с кърменето... Гърдите ми се препълниха - явно не изсуква достатъчно така като не захапва добре...
И естествено се буди много по-често да яде.
Просто искам следващите месец и половина да минават по-бързо, че тия колики са си гадна работа.  Rolling Eyes

# 508
И нашето чудо не заспива с часове и то нощем, направо вампирясахме с мъжа ми. Вече караме на смени нощем и като събера 3-4 часа сън съм свежа като репичка  Crazy Тази нощ от по бива само от 4 до 7.30 ревахме( е от 10 да 1ч не се брои ooooh!) и като станахме всички диването заспа  Crossing Arms А предната нощ 7-8 часа будува и ни влуди, та напоследък е все такова положението, ако не реши тя да заспива по никакъв начин не можеш да я преспиш дори и на челна стойка да и пееш  Mr. Green, ни цици, ни дрънкалки, ни биберон нищо не признава, ама че е рогато...
На мен ми е вече 33 ден от раждането а тези лохии не спират, слаби са но си кърви...

# 509
  • Тракийка в Софийското равно поле....
М даа - не съм сама!

Е в това има известно успокоение. Че не съм аз кривата!

Иначе като яде се върти, суче, хваща зърното, пуска го, ядосва се, върти глава, блъска я в гърдите ми... явно е от коликите, защото преди това нямаше такива проблеми, но не знаех, че имат и такива ефекти тия колики.
Съответно зърната ме болят, защото все не успявам да го накарам да захапе хубаво, а тъкмо всичко ни беше супер с кърменето...
И този ефект го имаме  Rolling Eyes
И спането при нас също не работи. Дори гушкането не работи съвсем!  Rolling Eyes

sugar_lady - аз се обадих на моята лекарка и тя ми каза, че 40 дни може да си текат  Rolling Eyes

Снощи, за пръв път откакто се кърмим (след дългия период на неядене на беба от 18.30 до 02.00) се събудих с чувство за пълни гърди. Не чак препълнени, но все пак пълни  Sunglasses. И тя изсука цели 90 мл. Чак не ми се вярва....... Да видим днес дали няма да има пак лекичко увеличение

Общи условия

Активация на акаунт