ЯНУАРЧЕТО дойде и радва вече мама, тати........

• 37 966
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • София - Дианабад
ЧЕСТИТО НА СТАЙЛ И НА МАРЛИН!!! ДОБРЕ ДОШЛА НА ЙОЛИЧКА!!! ЗДРАВИ И СПОКОЙНИ БЕБЧЕТА, СЪЩО И СПОКОЙНИ И ЩАСТЛИВИ МАМИ!!!

Вигантола и ние го даваме с капкомера.

edna ot nas, пробвай да го оставяш в креватчето заедно с кенгуруто. Аз с моите каки така процедирах. А малката Анна е страхотна  Heart Eyes!

tatyana_77, браво за нослето! Дано да нямате повече такива проблеми  Hug!

При нас всичко е наред, вчера успях да си взема болничния за времето на преносване. Дано и паричките не се забавят  Praynig!

Поздрави от нас!  bouquet

# 511
Добре дошла на Йоличка  Hug
И аз влезнах, за да ви се оплача, че много трудно заспиваме, но явно проблема е при всички. Нямам търпение да ми пристигне кенгуруто, та поне през деня да са ми свободни ръцете. Ние поне вечер и сутрин нямахме проблеми със заспиването, но радостта ми трая кратко.
sugar_lady и на мен си ми текат, явно ще си откараме до 40-тия ден. Така ми писна от тях, а и като чета тук момичетата как открили сезона и не благородно започвам да завиждам  Twisted Evil

# 512
  • София
Не съм ви чела няколко дни направо съм в дупка  Confused

МТВ моля   за съвет  Praynig ситуацията стана вече нетърпима. От мен не изсуква достатъчно най мн. 50 мл и край. После обаче почва едно мрънкане едно реване доизцеждам и дохранвам с шише като си изяде 100-ина грама вече се мирясва не реве и будува и си мълчи. Вчера цял ден успяхме да сме само на гърда макар с дояждане на 2 пъти,но се получи. Днес пак отказва и пак дохраних с шише. Пия сума чайове лактогонни цедя, пия някакво хомеопатично за кърма е така и не се увеличи кой знае колко особено в едната гърда. Как да я накарам да суче активно от мен ? Пробвах и компресията един път помогне един път не. Вече се изчерпах от към идеи вечер пък нямам кърма и някой път прибягвам до добавка за сега само 3 пъти, но мн. ме е яд искам да я кърмя, а не се получава  Cry И картинката при нас е следната вечното цедене и вечното ядене. Дали да не сложа режим някакъв да видя дали ако издържи повече време ще изсука повече?

# 513
здравейте мами!ние сме в същото положение!болят ме  зърната, теглим се като сучим, ръмжим ,дърпаме се и в крайна сметка какво изсукваме-никои не знае .ревем и трудно заспиваме, а като заспим дремнем малко и пак се ококорим .за сега не се притеснявам защото пълним памперса редовно, но на 18. 02 . кантара ще покаже.вашите бебоци на колко часа ядат и правите ли почивка през ноща??.също искам да ви питам как кърмите-от едната или от двете гърди и след това цедители се ?на мен ми омръзна това постоянно цедене!!!!до кога ще е така-нали уж се нормализират нещата??!!

# 514
Добър деееен от мен Party

И наш Гого снощи се дра поне 2 часа Thinking..да не би да има изригвания на нещо си, че е масово явление newsm78

Еvка долу-горе през какъв интервал кърмиш и цедиш, че така ми звучи мн хаотично и сякаш не оставяш почивка на гърдите си, а и на теб самата..а все пак това не е без значение Hug
Защото 100мл (50 изсукани и още толкова изцдени) са си ок количество..а и другата гърда, и 50мл да има-си 6 Wink. Нормално е едната да произвежда по-малко от дугата-просто млечните жлези са различни в двете...както не са еднакви двете половини на лицата ни Simple Smile
"Режим" въведи до толкова, че да си осигуриш към 2часа почивка от кърмене до кърмене. Следобед/вечер също е нормално да намаля кърмата..би могла лактогонните чайове и храни да приемеш на обед за да дадат резултат вечерта.
В събота беше задушница..нямаше ли някоя баба край теб да ти даде варено жито да видиш какъв е ефекта? Laughing

# 515
27.01.2010РАДОСТ-3600кг.50 см.

# 516
Здравейте!Споделям моя цяр за колики-вече 2 дена съм с него и Инфакола и вчера бебка спа на 2 пъти по 6 часа-та в половин литър вода се слага 1 чаена лъжичка семе от копър-вари се няколко минути,прецежда се. Нещо като чай се получава.   е от както го давам се живее в нас-бебка спи повече и е по-спокойна-преди много се въртеше.Дано ви помогне и на вас.

# 517
  • Чехия
Evka, може ли да добавя нещо към МТВ, няма такива неща не ще цицата, еми като не я иска сега след 2ч ще я приска, ако ли не след 4ч. не цедиш, не полваш шише или гърда или нищо... бебета имат такива моменти на разногласие да го наречем с майката. Ако имаш време се гушкайте кожа на кожа... гледай да кърмиш когато спинка, и не подценявай нощното кърмене.
Верето е имала дни дето два пъти е яла... но след 0ч наваксва.

За житото може и на кълнове да си го направиш също е супер ефекасно... значи за 6 часа го заливаш със студена вода и после го изплакваш и слагаш в чиния за една нощ, на сутрината пак го плакнеш и ако е започнало да покълва хапваш, ако ли не до вечерта пак плакнеш и вероятно ще е покълнало. Това на стайна Т. към 20С  

edna ot nas, защото не пробваш един трик от ЕБХ, като почне по време на кърмене да прави така да се дърпа и мрънка, бягайте към плота за повиване, разсъбличане и нека дребното да порита на воля 10мин. леко му намасажираи коремчето. Ефекта няма да закъснее. Пробвай и пиши.

Барби, бързо възтановяване на малката.

ilindi4ka, Зверче също имаше много пъпчици, даже имам снимки с тях, много мяза на дермат, но не беше.  те ти тука... това само слабо още... но мина без следа.  

http://ivalex.multiply.com/photos/hi-res/16/6?xurl=%2Fphotos%2Fphoto%2F16%2F6

# 518
Привет момичета!И аз се присъединявам към недоспалите майки, голям ужас беше приспиването снощи.Да не би да е имало пълнолуние newsm78 newsm78.
ilindi4ka,прочетох,че имаш сходен проблем с обрив по лицето и главичката.Аз вече две седмици се чудя какво да правя,вече го мажа с трето мазило,но подобрение няма дори напротив и следобед сме на преглед при втори дерматолог. Първият каза,че е от претопляне,една позната мед.сестра също каза,че е от това.Ако намериш лек ,моля те сподели Praynig

# 519
Добър ден!
Мдаааа и у нас положението е същото май - напоследък малкият нощем ме буди през час, час и половина, къде за сучене, къде за гушкане, само се пъне и повечето пъти се изаква в 5 сутринта...през деня пък се храни на 3 часа както си е му е реда, но много будува вече между храненията и хленчи, като че ли не винаги изсуква колкото му е нужно и след малко иска пак, или просто нахитря и иска повече на ръце, сигурно заради коликите...и все не мога да нацеля кога да си легна и аз с него за по-продължителен сън през деня Tired. Демек досега не успявам нито веднъж да си легна и през деня  Confused
За коликите още не съм давала нищо, защото вярвам,че това те не помагат особено, а са само за успокоение на родителите и този период просто трябва да се израсте до към 5-6я месец, надявам се...
За ваксините- МТВ, благодаря за безценната информация, аз да взема да си питам теб лично за всичко, щото така или иначе не получавам отговор на въпросите си, освен от теб, пък и се засичаме и в другата тема  Wink Та да питам тази Акт Хиб колко струва и кога се прави (признавам без бой, не изчетох всичкото инфо за календарите Blush)  и каква е разликата между Превенар и Превенар-13, защото моят познат фармацефт не е чувал за Превенар-13??? Или аз нещо не съм дочела като хората??  newsm78
Относно 40-те дни и погачата, те се падат в събота, ако броим рожденния ден (5 януари)- значи молитвата и погачата трябва да са в неделята, но тази неделя е и Св. Валентин и ден за прошка...вие как бихте процедирали?
За мазането с преварен зехтин бих добавила освен да е extra virgin и да е в консерва (тенекиена кутия )- на нас ни го препоръча педиатърката особено сега, когато малкият е сополив...
За цеденето пак ще питам- има ли проблем да цедя гърдата докато детето се кърми от другата?Тогава ми тече най-свободно...
До всички мами с по-големи дечица, каки и батковци- искрено ви съчувствам Hug, у нас е "идентичен случай" #Crazy Laughing Пуснах малката на градина, за да съхраня нервите си и добре,  че таткото се занимава с нея, иначе щях да полудея, много е дива и не преценя силата си покрай малкия, къде от  радост, къде от ревност...но интересното е, че ревнува повече татко си май,и то вероятно, защото от едно известно време той й обръща повече внимание от мен... Rolling Eyes Embarassed Много виновна се чувствам, но лесно се изнервям и засега съм се примирила с това, че няма как с това недоспиване да огрея и на двата фронта...
Да се похваля- ще започвам да работя от къщи...дано това ми се отрази добре и психически и финансово...

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 11:55 от Mis-Demeanor

# 520
Добър деееен от мен Party

И наш Гого снощи се дра поне 2 часа Thinking..да не би да има изригвания на нещо си, че е масово явление newsm78

Еvка долу-горе през какъв интервал кърмиш и цедиш, че така ми звучи мн хаотично и сякаш не оставяш почивка на гърдите си, а и на теб самата..а все пак това не е без значение Hug
Защото 100мл (50 изсукани и още толкова изцдени) са си ок количество..а и другата гърда, и 50мл да има-си 6 Wink. Нормално е едната да произвежда по-малко от дугата-просто млечните жлези са различни в двете...както не са еднакви двете половини на лицата ни Simple Smile
"Режим" въведи до толкова, че да си осигуриш към 2часа почивка от кърмене до кърмене. Следобед/вечер също е нормално да намаля кърмата..би могла лактогонните чайове и храни да приемеш на обед за да дадат резултат вечерта.
В събота беше задушница..нямаше ли някоя баба край теб да ти даде варено жито да видиш какъв е ефекта? Laughing

Сериозно ли от житото има повече кърма?! newsm78 И аз се чудя що от 3 дни тека като из ведро.Нощем от 12 до към 6 имам най-много мляко.Направо ще се пръсна.Тя като се наяде от едната ,ако  е заспала изцеждам от другата около 20 мл да освободя,че камък  Whistling
Снощи пък моята беше спокойна.За пръв път от седмица спа от 23 до 6 без да пъшка,мрънка...и т.н.
Между другото на мен пак ми тръгна течението  Tired #Cussing out След 7 дневна пауза ,ежедневни превръзки-за всеки случай...днес пак съм с "чаршафите" от долу  Close

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 12:36 от Тани`

# 521
  • Чехия
Taни, житото, ечемика, мюслито от овесени ядки, черните хлебове, дори макароните също ...

Mis-Demeanor, не виждам проблем да цедиш стига да можеш с една ръка.  Laughing Аз я оставам да тече... и после се преобличам, и продължавам да цедя, но внимателно само освобождавам, то и така е доста. Тия дни реших да съхраня малко млекце.

Мамчета нали знаете идат скочетата... http://www.biberonbg.com/info/plach.htm Дари вече два дни е нон стоп ревлива и креслива, но супер мило се усмихва като види Верето и мен. Вече напълно ясно, преди само се смеше като е разповита, или като спи, но не на лица. Тия дни обаче хем реве, хем после се хили като я гушкаш.

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 12:23 от ivalex

# 522
Mis-Demeanor , Превенар е със 7 серотипа бактерии , а Превенар 13-с 13 такива..ето за Превенар (превенар 13, още не се продава в България):

http://www.framar.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0% … -pid30012945.html
Тук е за Превенар 13 (пише, че може да започне ваксинацията с Превенар и да се продължи с Превенар 13):

http://www.ema.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/Prevenar13/H-1104-bg1.pdf

Акт-Хиб не помня колко беше (все пак я взимах 2006г Laughing), а сега я няма в сайта на Фрамар...м/у другото АктХиб е ваксина срещу менингитните вируси от тип В,т.е. хемофилус инфлуенце-а това го има в Пентаксима....който пък 2006г го нямаше и затова съм слагала Акт-Хиб Laughing

Иначе схемите за поставяне на Акт-Хиб:
Има три схеми по които може да се слага ваксината:
- до 6-я месец се правят три апликации - едновременно с ДТК, като една година след третата се прави реимунизация.
- от 6 до 12 месеца - две апликации в два поредни месеца, реимунизация една година след последната ваксина.
- за деца от 1 до 5 години се прави само една апликация.

Най-добре е да се поставя първата-т.е. от втория мес...това си важи за всички ваксини-имун. отговор е мн по-добър, отколкото еднократното поставяне.

Дано обяснявам разбираемо Crazy

За цеденето-щом успяваш да кърмиш и цедиш едновременно-става естествено ( а бе ти да не си шесторъката Шива..как го правиш тоз номер?? Joy)

# 523
аз си правих тези дни качамак и сега съм  bombs

# 524
  • София
Mis-Demeanor, и аз не мога да си представя технически как го правиш номера, но не е проблем; даже на описанието на ръчната помпа на Авент пише, ако не успяваме да изцеждаме добре, да пробваме така - от едната гърда, докато бебето суче от другата Simple Smile

Не знам каква фаза на луната е било вчера и какви слънчеви изригвания е имало, но аз успях да разбера моята хубавица колко яде, тъй като след цял ден дране (от колики) и сучене за успокоение накрая вечерта останах без кърма и размразявах набързо от фризера... изяде 130мл!, а предполагам, че все пак нещо е успяла преди това да изцеди и от мен, колкото и да е нямало... та от 9:30 сутринта до 00:00 вечерта сме се дондуркали и накрая като си изяде млякото да видиш как спинка 5 часа, хапна и още 4... та поне гърдите ми се напълниха, че снощи малко се бях депресирала... сега пак си се наяжда от едната гърда и нямам проблем с млякото, явно вчера е било така, защото цял ден ме лигави... а и аз бях капнала, предсполагам, че е от значение. Иначе доколкото знам сега трябва да яде около 110мл., ама не Simple Smile Вие ме успокоихте, че кърмено бебе не може да затлъстее, ама аз малко се притеснявам.. нямате представа колко се е наляла вече - не само бузи, ами и бутчета, и ръчички.. станала е като бебето Мишелин, за който се сеща  Rolling Eyes На консултация сме чак след месец и сигурно пак ще счупим кантара Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт