115 САЩ Сред Св. Валентински милувки ще връзваме панделки и джувки. Давай Вики!

• 38 849
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Да се похваля, че най-накрая посетихме известния Blue Note, слушахме легендарния Джими Хийт, Прекрасна музика, но от клуба съм разочарована.

# 106
  • У дома
Atti  дай някоя изпитана рецепта за полента, че имам страшно много и не знам какво да я правя.

Лесно ви е на вас - умувате над имена и чакате новини, а аз от два дена съм станала зъболекар. Извадих един зъб с конец, феята се разписа още същата вечер, но зъба, с който се борих днес много упорит. Пробвах с конец, едни щипки за крафтс, накрая дезинфикцирах едни клещи на мъжо и нъцки, не става и не става. Мая, миличката, стоя като гардже с отворена уста маса време.
Кажете какво друго да опитам  ooooh!

# 107
Не знам, но снимай зъблата  Simple Smile Много обичам такива усмивки, с липсващи зъбчета.

# 108
Аталанта, защо не го оставите да падне от само себе си?

# 109
  • У дома
Ами съвсем случайно видях, че зад второто вече се е показало новото и много не ми се иска един ден да носи скоби.

мишолина, трудна задача. Миналата седм. като и правих снимки за паспорт събрахме целия Уолгрийнс - хората и пяха, правиха физиономии, подаряваха и неща, напълниха фотоапарата със снимки белким една свестна поза да изкараме. Паспорт иска, снимки не обича. Само моите деца ли са така опаки, не знам  Simple Smile

# 110
Аталанта,не е само твоето Laughing

Най-накрая гледах Аватар, ами ОК е . Микс от "Dancing with wolves", "The Lord of the Rings" и "Star Wars" в 3Д. Имаше реклама за 3Д на новия Алиса в Страната на 4удесата, по-интересно ми се видя, ама може да е заради Джони Деп.

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 06:03 от benson10

# 111
Atti  дай някоя изпитана рецепта за полента, че имам страшно много и не знам какво да я правя.

Ето една за полента със сос от гъби (за 4 човека):

5 cups veg. stock
3 cups polenta (аз лично го правя с по-малко 1.5-2ч най-много)
2/3 cup freshly grated Parmesan cheese
salt and black pepper

For the sauce:
1/4 cup dried porcini mushrooms
2/3 cup hot water
1 tbsp olive oil
2 oz butter
1 onion, finely chopped
1 carrot, finely chopped
1 celery stick, finely chopped
2 garlic gloves, crushed
1 lb mixed chestnut and large flat mushrooms, chopped
1/2 cup red wine
14 oz can chopped tomatoes
1 tsp tomato puree/paste
1 tbsp chopped fresh thyme

Накисваш сушените гъби в топлата вода за около 20мин. Прецеждаш ги, като си запазваш течността и ги нарязваш. Загряваш зехтина и маслото и запържваш лука, моркова, целината и чесъна, за около 5мин. Повишаваш темп. и добавяш всичките гъби (накъснатите и пресните). Готвиш ги за около 10мин. Сипваш виното и готвиш на силен огън за 2-3мин, след това добавяш доматите и течността от гъбите. Слагаш доматеното пюре и thyme (мащерка?) и слагаш сол и черен пипер.Намаляш темп и готвиш още 20мин (simmer).

Самата полента се готви със veg stock, слагаш го да заври и сипваш на тънка струйка полентата, като бъркаш през цалото време. Готви се към 30мин, като трябва да започне да се отледя от тенджерата. като стане готова се смесва с половината пармезан. Сервира се в купи и отгоре се полива със соса и още пармезан. (Ако имаш инстант полента следвай инструкциите на кутийката)

Рецептата е от тук:
http://www.amazon.com/Mediterranean-Best-Ever-Recipes-Beverley-J … nds/dp/0681630515
Препоръчвам я тази книга, има големи картинки и много добре е обяснено всичко. Аз не съм голям готвач, ама като следвам точно рецептата и ми се получават. Има рецепти от франция, испания, италия, турция и северна африка.

# 112
Петя, бях правила за Св. Валентин полента:
http://food.anniesartbook.com/2008/02/valentine-day-main-course.html

Иначе я правя със запържен червен пипер и фета, или сервирана с яйце на очи + бекон, или като блат за пица ( правя по познатия начин, изсипвам в тавичка, оставям да изстине леко, после отгоре нареждам нещата за пица и запичам.

# 113
  • usa
Ами съвсем случайно видях, че зад второто вече се е показало новото и много не ми се иска един ден да носи скоби.

това според нашия зъболекар не е никакъв проблем и изобщо не означава, че ще се налагат скоби. просто няма място за новите зъби и затова не растат под млечните, съответно не им разяждат корените и старите зъби не се клатят и не падат, въпреки, че новите вече растат. дори да се извадят млечните зъби, ако челюстта не е достатъчно порастнала, постоянните зъби пак ще растат отзад или накриво, не е наличието на непаднали млечни зъби проблемът. но когато евентуално челюстта се изпразни и порастне достатъчно, напълно е възможно постоянните зъби да се наместят от самосебе си и да не се налага поставянето на скоби.
бтв, даниел има само един паднал млечен зъб и два покарали постоянни. и двата са на втория ред. на сестрите му нито един постоянен зъб не беше поникнал преди падането на бебешките, и двете са носили скоби.

Имаше реклама за 3Д на новия Алиса в Страната на 4удесата, по-интересно ми се видя, ама може да е заради Джони Деп.

аватар няма да коментирам, но с джони деп и спайдърмен бих изгледала и би ми харесал Hug....

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 06:59 от миз

# 114
  • У дома
Благодаря ви момичета - и за рецептите, и за споделеното. На зъбчето ще му дам още няколко дена и ще пробвам пак. На мен и друго ми е интересно - Мая е много по-смела от Мони на нейните години. Щом и от клещите не се уплаши. Много е важно децата да ни имат доверие, за кой ли път стигам все до същия извод.
Във връзка с папането... гледахме преди няколко дена филма на Полан Food, Inc. Децата много се впечатлиха, потвърдиха се много от нещата, за които им намилам постоянно и вече много по-лесно пазарувам храни с тях. Мая редовно се мери на кантара  Simple Smile

# 115
и аз да се наредя от споделящите гледали Аватар тази вечер.  bowuu
Много зрелищен, много динамичен, много изпипан, хубаво послание, но аз ли съм се разкекавила, много вайълънт ми дойде и ме натовари емоционално.
Видях поне 3 деца на възраст под 3 години в салона, и още няколко на 4-5 видима възраст - не знам с какъв акъл са ги завели да гледат подобен филм  Thinking

Тази вечер седях 30 мин на 3 светофара в трафик в 11 вечерта благодарение на концерта на Блак Айд Пийс (не съм била), утре не ми се мисли какво ще става по улиците със Супербоула...  ooooh!

# 116
Дано да е по кината още малко че много искам да го гледам на 3д, бременна не се наех да ходя че не ме свърта.
-------------
Лени ...да не е при вас супербола?!

...не ми се смейте идея си нямам от този спорт и хич не ми харесва даже,гледам за рекламите и концертите  Laughing

И аз мерси за рецептите ,много апетитно изглеждат Peace

# 117
  • usa
не мога да се стърпя да не изкоментирам - седях слушах сара кви малоумия сричала на чаения конгрес. малийййййй, не мога да си представя как може някой да плати да ги слуша нейните липси на мисли ooooh!! що не я транспортират тази кухоумната при мусовете където и е мястото и да спрат да ни тероризират с присъствието и???

# 118
Здравейте мами. Извинявам се, че нахлувам в темичката ви, но имам нужда от помощ. Иска ми се да говоря с мама, живееща в Лос Анжелис. Моля, ако имате тук такава и има желание, да ми пише.
Поздрави на всички ви и успешна нова седмица ви пожелавам. Hug

# 119
Във връзка с папането... гледахме преди няколко дена филма на Полан Food, Inc. Децата много се впечатлиха, потвърдиха се много от нещата, за които им намилам постоянно и вече много по-лесно пазарувам храни с тях. Мая редовно се мери на кантара  Simple Smile

Grinning Ние си купихме новата книжка на Полан (една малка, със съвети за хранене) и за голямо мое очудване мъжът ми се нави да направи нещо, което аз много исках, но мислех, че никога няма да стане - да спрем или да разредим месото. На тоя Полан трябва ръце да му целувам.

не мога да се стърпя да не изкоментирам - седях слушах сара кви малоумия сричала на чаения конгрес. малийййййй, не мога да си представя как може някой да плати да ги слуша нейните липси на мисли ooooh!! що не я транспортират тази кухоумната при мусовете където и е мястото и да спрат да ни тероризират с присъствието и???

МизJoy

Ние си направихме данъците и да ви кажа, хич не съм доволна, една солидна сума за доплащане имаме, пък хич не се чувствам богата.

Общи условия

Активация на акаунт