Аранжиране на маса ...

• 261 601
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
Страхотна тема и идеи Grinning!
Всички много сте се постарали и резултатът е вълшебен! За съжаление аз не мога да покажа лично творчество, защото сме в нова къща и... нямаме нищо още Blush. Хубавото е, че тръпката от набавянето на всичко необходимо е пред нас. Ще се хваля на порции с придобивки и аранжировките им Laughing.
За да не е гол пост ето няколко идеи

Относно направата на украса с подръчни материали си мислех и аз. Пръстените за салфетки пуснати накрая са идеални за кръжока "бързи, смели, сръчни" Laughing.
Пред хартиените украси предпочитам текстил. Изрязваните фигурки (както по повод вчерашния празник) могат да бъдат от някоя стара и вече ненужна дреха с приятен десен.
Евтин, красив и най-вече доста траен начин да се заменят цветята са свещите.
В съответните сезони винаги можем да се възползваме и от наличните материали, които природата ни предоставя - есенно и зимно време - сухи клонки, обагрени в разни цветове листа; лятото и пролетта винаги можем да вземем сезонни цветя, които излизат доста по-изгодно.
Друго което ми хрумна е това, че украсата от листа е също много практична. Хем жива и внасяща празничност, хем отново евтина. Предполагам всеки има наблизо пазарче, на което продават и цветя. Вечер минавайки от там след работа има цветя, които до следващия ден ще са станали на нищо и могат да се спазарят за много по-малко пари. Отделно от това накъсаните розови листа, разпилени на покривката имат много по-добра плътност от една цяла роза.
Още неща си мислех, но в момента ми изскочиха от главата...
Засега това от мен. Ще следя, ще се наслаждавам на красотите, които правите и показвате, и споделям Blush. Hug

# 136
Visible , с жълтата гама ме размаза.Черно , бяло и жълто е жестока комбинация
Ето още идеи..

# 137
  • Русе
Леля Ог,
ако ти кажа с какво са закрепени салфетките, ще умреш да ми се смееш. Това са пръстенчета от магазин за 1 лв. моята дъщеря си купува такива - пластмасови в най-различни цветове. И мен ме осени гениалната идея, че мога да купя в червено и бяло за салфетките. Дори жената ме кара да ги пробвам - дали ще ми станат като размер. И аз - о, няма нужда, за украса ми трябват  Simple Smile

Аз пък ти благодаря за идеята за гарнитурата - картофи със сърчица от моркови.  bouquet

Исках да си аранжирам цветята като тия орхидеи, които е показала  ГРИП, но с карамфилите не стана. Изплуват нагоре и се показват на повърхността, а от там и свещичките се изкривяват. Може би трябват повече камъчета, за да притискат дръжките на цветята или пък на орхидеите са в едни пластмасови капсулки и те са по-тежки  newsm78 Не знам, но не можах да осъществя тази идея. Ако някой се сети как може да стане да сподели.

# 138
mama1+2, то в това е майсторството- да направиш от обикновеното необикновено. Браво на теб!

Момичета, искате ли да ги избираме снимките горе-долу според празниците, че така доста разхвърляно ми се вижда (това е мое мнение де, както прецените)   #Crazy Иначе много хубави идеи давате!

yagodka, белите минзухарчета ме заплениха!

Ето и от мен няколко пролетни идеи:

Ето за нещо такова говорех, с торбички за подарък. А на втората може да се направи и с цветни копчета.

А ето тук има още прекрасни идеи.

И ето тези за Великден, че не се сдържах, страшно ми харесаха:

# 139
Леля Ог,
ако ти кажа с какво са закрепени салфетките, ще умреш да ми се смееш. Това са пръстенчета от магазин за 1 лв. моята дъщеря си купува такива - пластмасови в най-различни цветове. И мен ме осени гениалната идея, че мога да купя в червено и бяло за салфетките. Дори жената ме кара да ги пробвам - дали ще ми станат като размер. И аз - о, няма нужда, за украса ми трябват  Simple Smile

Аз пък ти благодаря за идеята за гарнитурата - картофи със сърчица от моркови.  bouquet

Исках да си аранжирам цветята като тия орхидеи, които е показала  ГРИП, но с карамфилите не стана. Изплуват нагоре и се показват на повърхността, а от там и свещичките се изкривяват. Може би трябват повече камъчета, за да притискат дръжките на цветята или пък на орхидеите са в едни пластмасови капсулки и те са по-тежки  newsm78 Не знам, но не можах да осъществя тази идея. Ако някой се сети как може да стане да сподели.

Пробвай да затиснеш дръжката с по голямо камъче , а отстрани сложи по дребни.
С карамфилът ще стане по- трудно .Направи го с по нежни цветя,
орхидеи , теменужки , синчец , иглика , латинка , невен  и т. на т.

# 140
Леля Ог,

Аз пък ти благодаря за идеята за гарнитурата - картофи със сърчица от моркови.  bouquet

Исках да си аранжирам цветята като тия орхидеи, които е показала  ГРИП, но с карамфилите не стана. Изплуват нагоре и се показват на повърхността, а от там и свещичките се изкривяват. Може би трябват повече камъчета, за да притискат дръжките на цветята или пък на орхидеите са в едни пластмасови капсулки и те са по-тежки  newsm78 Не знам, но не можах да осъществя тази идея. Ако някой се сети как може да стане да сподели.

Значи това което виждам на снимката на ГРИП ,орхидеите са живи/не изкуственни/,нямат капсули просто дръжчицата им е закрепена от камъчетата.Има и нещо друго ,ако съда ти е по тесен самите листа на орхидеята ще ти помогнат тя да не изплува...но ти трябват такива съдове...,защото от твоята снимка с такива чаши  няма да стане.Говоря за цветята от професионална гледна точка  Peace Но и това което ти си направила е много добро  Hug

# 141
mama1+2 , с всяко цвете ще стане лесно, ако имаш силикон, с чиято помощ да го залепиш за някое вътрешно камъче. Ако нямаш, може да го завържеш с конец или да зашиеш дръжката за някое листо, което да затиснеш с камъчета. После прикриваш с останалите камъни .

# 142
Грип, много се радвам, че ти харесва тази комбинация! И аз я обожавам. Изобщо на черно и бяло почти всички цветове стоят прекрасно. И зелено отива страшно много; с червено си е класика; розово; лилаво; оранжево... Всичко Grinning.
На четвъртата снимка, която си публикувала има една купичка във формата круша. Много ми харесва! Като цяло в чуждите идеи много често се срещат подобни, в различни форми и големини, а тук не съм виждала. Имате ли идея къде мога да намеря?
Мама 1+2, можеш просто да удавиш цветята. На мен поне ми харесва много - без свещичка, а целите цветя с дръжките. Ето така
Карамфилите стоят много хубаво и на топчици, но трябва да са повечко - на мен са ми любими по този начин

Сетих се и още нещо - продават оцветители за вода, които могат да се използват в напълно прозрачна ваза. Така тя ще изглежда в съответния цвят, който желаем. Предпочитам го като вариант, защото пести и място в шкафовете Blush.

# 143
Не знам за оцветител на водата , но в цветарските магазини има многоцветни  топченца които като ги сложиш във водата набъбват и стават големи.С тях може да се правят доста неща.
Ето още идеи:

# 144
Да  ГРИП е права може да се намерят в цветарските магазини ,казва се еко почва....но моя съвет е да го ползвате малко време и после да го изхвърлите...Защото в един момент става много гадно на мирис.... Whistling...има и още нещо ,че трябва да се ползва там където няма да има малки деца...има опасност да им изглеждат съблазнително.. Peace

# 145
Много хубава темичка, жалко,че чак сега я откривам,но по-добре късно отколкото никога Simple Smile
Невероятно красиви декорации и идеи! Със сигурност ще се възползвам завбъдеще и се надявам и аз да покажа нещичко.

# 146
 Я да се запиша и аз в тази така красива тема Wink
И във връзка с наближаващия великден ,това е моето дръвче от мин.година

и още нещо

а това съм решила да правя тази година,но моля за съвет- според вас в яйцата пръст ли е ,и какви семенца да използвам ? Praynig

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 11:15 от ffr

# 147
ffr сложи в яйцата стърготини/дървесни,като за хамстерите които се ползват/и слагаш семена на райграс доста , полей обилно....и трябва след известно време даже да постригваш косичката на яйчицата  Wink Peace

# 148
ffr, много е красиво дървото ти с яйцата! Много са симпатични и яйчицата с косичките и със зъбобола  Laughing!

http://e-learntools.provinz.bz.it/fb/wp-content/uploads/2007/08/ … -a-tavola-129.jpg

http://static.panoramio.com/photos/original/16970767.jpg

Тази снимка я има на първа страница, но e само фрагмент, ето и как изглежда цялата маса:

За детски празник – хем красиво, хем забавно, хем полезно:

http://e-learntools.provinz.bz.it/fb/wp-content/uploads/2007/08/ … -a-tavola-127.jpg

И едно пролетно предложенийце:

# 149
Много  красоти сте показали Hug
Ето още:

Общи условия

Активация на акаунт