ЯНУАРЧЕ малко се смее сладко-сладко - тема 2

• 31 819
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Madrid
Благодаря за отговорите,аз стягането определено го изпитвам,но малко преди това като предвестник ми призлява  Tired

renxy , и твоето мишле се е ококорило доста вече  Simple Smile

# 631
Здравейте и от нас! Simple Smile

Днес бяхме на консултация, Дара е наддала с 1кг за 1 месец, т.е. вече е 4.200кг. Много съм доволна Simple Smile
Казаха ми, че трябва да започна да я държа по корем преди хранене, за да тренира да си изправя главичката. Вие правите ли го с вашите бебчета? Моята се оказа мързелана и като я сложа по корем си ляга, главата настрани и само дупето надига...

Искам да благодаря много на всички, че ви има и че споделяме все още вълнения и преживявания относно нашите дечица. Така много ми помагате да съм в час.
Специални благодарности на Ралик и на МТВ, че отделиха внимание на нашия проблем с кървавите жилки, та своевременно се обърнах към специалист и утре ще даваме проби за изследвания, за да видим има ли някаква инфекция или е алергия.
Днес педиатърът (който е от старата школа, но сега го разбрах) с половин уста ми каза, че можело да се направят някакви изследвания, но не било задължително - да съм я наблюдавала и да давам оризова вода. Или поне вода със захар.  Tired
Когато го попитах дали разстройството и жилките могат да бъдат симптом на алергия към белтъка категорично отрече.  Shocked
Но не пропусна да ми каже, че вече е дошло времето за сокче от ябълка, още повече защото сме на АМ. Като после с насмешка добави "Е, освен ако не сте привърженичка на новите моди с недаването на нищо до 6-тия месец"...
Замълчах си, в спор не ми се влизаше. Естествено няма да давам никакви сокчета.
Добре че после бяхме на контролен преглед в Педиатрията при доц. Ралица Георгиева - страхотна е! Тя е неонтолог и педиатър, тя  следи проблема на Дара с кръвоизлива. Слава Богу, започнал е да се свива...
Та питах я нея за въпросните жилки, жената надълго и нашироко ми обясни, че да - това може да е симптом или на алегия към кравешкия белтък или на някаква инфекция. Донесе ми едни специални епруветки с някакво гелче вътре + едни тампони, с които да взема проба от изпражненията и да я нося за изследвания. Обясни ми всичко подробно, та се успокоих малко, че няма нищо страшно. А докато излязат изследванията минахме на Фризопеп. Скъпичко е, но ако се наложи да го пие (при наличие на такава алергия) го поемала Здравната каса.

Извинявам се, ако повтарям въпроса, но Драганов къде преглеждашеThinking И наистина ли се плаща прегледа защото от ДК ми казаха, че за ортопедичния преглед нямало направления - плащало се по 20 лв. Ако имате и координати да споделите, цена няма да имате  Hug

Много се извинявам, че не мога да обърна много внимание на темите, които се обсъждат, но използвам една малка пауза, в която мишлето е спокойно и спинка. Че иначе ако не я гушка някой или не й се обръща непрестанно внимание е много кисела и ревлива.

Нямам търпение да се оправи времето и да тръгнем по разходки Simple Smile
Хубав ден от нас!

# 632
Копнеж, Д-р Драганов със сигурност не работи със ЗК. Взима 30 лв., преглежда в поликлиниката на ВМА 111 каб. само с предварително записване по телефона. Изключително свестен и като лекар и като човек Peace. Ние утре сме при него за гипс.

# 633
  • Варна
Здравейте  Simple Smile
Благодаря ви за честитките относно РД на милото  Hug
Честити месечинки на съкровищата на Редчето и Танчето!
Гледам снимките и виждам колко бързо растат мъничетата. Чак ми става мъчно, че е толкова бързо. От друга страна пък ми е интересно как ще се променя бебка занапред. Мъжа ми ми се чуди, че снимам постоянно Лора, снимките били все едни и същи. Да, ама тя расте като гъбка, искам да имам спомен как се е променяла.
Илиндичка, аз също усещам напрежение в другата гърда преди да ми потече кърмата, но не ми става лошо. Дано мине този дискомфорт при теб  Hug
Дудеславка, нямам думи за контрольорката! То бива несъобразителност, но това на нищо не прилича  ooooh!
Аз слагам на Лора боди под пижамката. Но тя ако е облечена по-тънко, почва веднага да хълца и киха.
Копнеж, много се радвам, че проблема при Дара отшумява  Simple Smile
Аз слагам Лора да лежи по корем, но тя много не обича тази поза, освен когато спи така върху мен или баща си  Simple Smile Иначе вече си държи главичката изправена, и то продължително време.
Ох, и това време вече ми лази по нервите, няма ли да се оправя най-накрая  Sad Ще се побъркам с двете деца по цял ден у нас  Crazy На всичкото отгоре утре щяхме да пътуваме за Бургас на гости при свекитата и много се радвах как щях да си почина малко. Мъжа ми обаче ми звъни сутринта и ми съобщава новината, че в събота ще лети за Кипър. Ми искам и аз пък  Crossing Arms
Ето малко снимки и от нас: http://january2010.snimka.bg/baby/lora-na-rosi79.462510.17667268

# 634
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет-мривет,

В тоя дъжделив и киселив ден. Ей как ми липсва слънцето.
Затова ви черпя с една слънчева полянка. Дано скоро се разхождаме по такива.

След като сума си време имахме проблем с акането, от няколко дни Марина ака на два дни, а днес два пъти за един ден Crazy Не е за вярване. Отдавам го на БиоГая-та. Досега и ги слагах в млякото, но имах чувството, че остават по шишето и биберона. От няколко дни почнах с лъжичка и ми се струва, че ефекта е мигновен. Горещо ги препоръчвам, но трябва да се дават редовно.

За слизането на кърмата за съжаление не мога да се включа - с моите 20-30 мл от гърда усещам само леко изтръпване на зърната.  Rolling Eyes Още не съм прежалила факта, че не се оправих с кърменето.  Sad

Аз си получих превода от НОИ днесWhistling

За лохиите - все още имам някакво воднисто, жълто течение. Така е от две седмици.  Rolling Eyes

Относно обличането - аз слагам боди под пижамката, но ако бодито е по-тъничко (такива са ми редутските), а ако е по-плътно - слагам само панталонче.

edna ot nas - и Марина е такаве сериозна, точно както го описваш. Нямам търпение да видя една истинска голяма усмивка. И да чуя гукане.

Редче - честит рожден ден на Филчо! Да ти е жив и здрав и много да те слушка и радва.  Hug

Копнежче - аз слагам Марина по корем редовно - тя не само си вири главата и раменете, ами и свива крак, все едно ще лази. Много е смешна. А като я хвана за ръчички да я вдигна се набира и се избутва с крака - чак права става.

# 635
  • София
Здравейте!
И при нас дойде проблема с акането. Пети ден вече има два, три зацапани памперса и един малко по-наакан, иначе си пишка доволно. И ние сме само на кърма. Не знам до кога мога да чакам да не и давам нищо. Педиатърката ни посъветва да и даваме чай от лайка, но четох, че е силен алерген и не сме и давали. Другия вариант било да и дадем дуфалак, но на мен въобще не ми се иска да и даваме каквото и да било, че така се привиква към тези средства, нищо че казват, че не е така /специално за дуфалака/. Чета за пълното усвояване на кърмата и липсата на ако, но въпреки това ми е притеснено, а за таткото да не говорим - той е една такава паника, за всичко се притеснява. Сутринта пих едно сиропче от слива и смокиня - разхлабващо за бременни та дано има ефект.
Ние Ана я обличаме с боди и отгоре или гащеризон, или ританки и жилетчица. Май е зиморничава милата, че като и е студено много плаче.
И ние слагаме Ана по коремче ама въобще не и харесва тая поза, само реве горката и не вдига толкова главата, колкото крачетата и депуто, как се огъва само не е истина. А за усмивките да не говорим - като до преди два, три дена не се усмихваще въобще, така сега  раздава усмивки постоянно. Взира се, взира и такава широка усмивка слага, че направо се разтапям Heart Eyes
Честити месечинки на всички!

# 636
Илиндичка-когато наближи времето за кърмене-усещам нещо като иглички в гърдите(и знам,че млякото слиза),понякога по рядко не усещам и това а имам кърма-същото става и когато бебка реве,че е гладна,но лошо определено не ми става.Аз пия витамини,че 3 месеца преди да родя съм била с анемия,а не са ми изписали нищо да пия и в началото като кърмих ми се замота главата няколко пъти(аз съм и с ниско кръвно)-витамините са едни немски от А до Z(немски)-добре се чувствам(стават и за кърмачки).

# 637
Акането по 2 пъти на ден вече е нормално-питах педиатъра(ние акаме по толкова-ама акане.... а мокри памперси си има достатъчно).Това за чая от лайка не го бях чувала Shocked(какъв алерген у лайката-тя действа успокояващо за стомахчето-освен това има чайове на Хипп с лайка-едва ли ще го произвеждат ако е алерген).
 Ако бебечетата плачат без сълзи и фонтанелата е хлътнала-това сапризнаци на обезводняване-да знаете.

# 638
Даам, времето наистина лети.

И ние сме вече на 2 месеца. Утре ще ни е консултацията и ще се отчета колко сме порастнали.
Копнежче, ето координати на Драганов http://n-draganov.911.bg/a2/firm.asp?id=3107 Мъжът ми днес е запазил час за 11-ти. А за Ралица Георгиева и аз съм с хубави впечатления. Ние водихме Дани при нея два пъти. Само много неприятно там как се виси в коридора.
Ние днес излязохме за малко, въпреки времето. Моето момче вече почти не спи през деня, освен ако не е навън. А ако е навън трябва непрекъснато да се движим - ако спрем се събужда. И в колата е същия и е много смешен като се сърди на светофарите, които ни спират.
И ние се присъединяваме към групата на сериозните бебета. По корем не обича да седи, но го слагаме. Обърнаха ни внимание, че като е по-корем си обръща главата само на едната страна и сега нарочно му я въртим на другата, на което той доста се сърди.
За акането - ами то е все различно - току зачести, току почне да прави паузи, но общо взето нямаме повече то два дни пропуск. Вчера пропусна, днес 3 пъти и така. Аз напоследък си мисля, че като почти не го дохранвам и тогава пропуска. Ние още се борим с кърменето и успяваме да сме предимно на кърма, но си изсуква сам едва малко повече от половината. Другото е цедене и дохранване от шише. И в тази връзка един ден плаче истерично дори след като е изял 130, друг ден се кротва на 40-50 - играе спокоен с играчките, после си спинка,...та се чудя кога и с колко да го дохранвам. Абе няма един с един ден сходни. Всеки ден е различен.
Ние ще слагаме Пентаксима утре. Проверихме в аптеките из квартала и се оказа, че почти във всяка има поне по 1-2 бройки, но ще я вземем утре, че да е максимално близо до поставянето й.
Вие кандидатствате ли за ясли? Аз съм толкова възмутена как в нашия квартал от 3 ОДЗ-та има обявени едва 11 места. Е как може такова нещо. В едната градина са обявени едва 3 места. Не може групата да е 3 деца - къде са другите бройки?!? Аз, не че си представям да пусна детето на 8-9 месеца, но все пак да видим. А някой знае ли дали в Младост има само ясли (не ОДЗ-та)?

Толкова от нас - ще се отчетем след консултацията и ще видя да кача малко снимки

Спокоен и неревлив ден

# 639
  • В страната на чудесата
Здравейте и от нас!
Илиндичка и аз усещам световъртеж и гадене когато ми слиза кърмата.
Момичета и Вики се изпъпчи. Ситни, червени пъпчици с бяло връхче. Има по вратлето, гърдичките и около ушите. Звънях на педито, но се оказа, че е в отпуск до понеделник. Чудя се какви са тези пъпки, давайте съвет с какво да мажа. Слагам пресни снимки на една усмихната госпожица.
http://january2010.snimka.bg/other/viktoriya-na-qoqoqo.467303.17120911
Спокойна вечер на всички Hug

# 640
Илиндичка-когато наближи времето за кърмене-усещам нещо като иглички в гърдите(и знам,че млякото слиза),понякога по рядко не усещам и това а имам кърма-същото става и когато бебка реве,че е гладна,но лошо определено не ми става.

Моите усещания преди кърмене са абсолютно същите.
А като ви чета за обличането, аз май обличам повече бебка. Слагам боди, едни 7/8 гащи и чорапки и отгоре гащеризон, но това е през деня. Вечер за спане само боди и гащеризонче.
Татит, чудесна картинка.  Хайде, дано вече времето се оправя, че нямам нерви да стоя вкъщи. А иднес малката е голям киселдак, само мрънка и дремва по 30-тина минутки между храненията.

По корем и аз слагам. Стои по малко и си вдига главата, но след време умалява и ляга- Много е смешна.
Нашите пъпчици не минават вече повече от десет дена, даже взеха да й слизат и към гърдичките. Мазах със стикчето на А-дерма, но няма ефект и затова взех час за утре да я водя при педиатърката да ги види.

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 17:21 от Куин

# 641
  • София
n3ni - за колко часа се записахте при Драганов? И ние сме на 11-ти в четвъртък - от 13 часа Simple Smile

И да - определно няма един подобен ден с друг с нашата бебка... вчера гласеца почти не й се чу - игра си цял ден, радва се! А днеска е такъв киселяк! Даже пак започна да плаче и докато я храня, което ме потресе вече!

Бяхме и на преглед - този път съм малко притеснена. Наддала е 350 грама за две седмици, но миналия път беше наддала 300 грама за една седмица?! Иначе е дръпнала с 2,5 см... Това, което ме притеснява е че последния период от две седмици е от както махнах силиконовите зърна и тя ми прави проблема със сученето. Може би неуспява да яде достатъчно така?! И понеже напоследък имахме напредък (като изключим днешния инцидент...) мислех да изчакам до следващия преглед и да видя дали са се нормализирали нещата с храненето.
Другото, което ме притесни е че все пак това топче на пъпа се оказа пъпна херния. Лекарката каза, че се дължало най-вече на лошо връзване на пъпа. Сложи й лепенка и сега две седмици ще си стои с нея. После почивка няколкодни и пак лепенка.

Също така не съм й казала на педито, че не даваме капките Деавит и Зумафлуор. Даже като я попитах дали може да намалим витамин Д-то - така ми се скара - каза в никакъв случай! Било задължително да го пие (а аз въобще не й го давах, защото излизаме на разходки вече...). Сега мисля да й го давам поне през ден. За флуора се чудя още какво да правя. Питах двама зъболекари, които са ни близки и са много добри - единия каза в ниаккъв случай да не й даваме, а другия - че може, ама след 6-тия месец?! А лекарката ни е много настоятелна, че трябва да го пие. Но тя също така ни каза да правиме масаж и след първия месец чак, така че незнам до колко да я слушам?!

Също така педито ми каза, непременно да я храня по половин час на ядене бебка. Обаче, аз не я храня на 3-4 часа, а на 2-3 часа и по-малко по-някога... и тя яде по 15-на минути - 20 най-много. И неиска повече!

За биберона все забравям да ви кажа - Даная не си мислете, че с голяма любов го засмуква... Даже в началото се дави като й го дам! Обаче прибягвам до него, когато е яла много и повръща даже... а още иска да суче... И даже с биберона си имаме същия проблем като с гърдата - лапва го, засмуква, после го плюе (или изпуска незнам) и плаче, ако не й го дам пак. Много е мъчително, че поне бибата неможе да си я задържи сама много често, Понякога успява и си заспива с нея.

Tatitt - мерси за хубавата снимка! Ах как ми се иска вече да е пролет наистина!!!

Копнежче - радвам се, че с Дара всичко върви добре!  Hug

Даная, като я сложихме по корем първите пъти много плачеше и не я оставях да се мъчи. После, като почнах масажите и пак я обръщахме по корем - си стои с  кеф (защото много си пада по Спа-процедурите  Laughing )
А един от първите пъти беше много смешна, защото тръгна да се набира с лакти да пълзи ?!? Това бебе е голям зор да ходи все на някъде... и крачета все се отблъсква. Една нощ в която я бях сложила в нейното си легло - я намерих на сутринта в горния ляв край - беше се изтласкала доста силно  Laughing

Пожелавам ви лека и безаварийна нощ!   bouquet

# 642
  • София
За лайката не знам, снощи докато кърмех мъжо чете някъде в нета, че по-точно цвета от лайка е силен алерген. Бяхме се навили вече да и даваме, но решихме да се консултираме с бацо гугъл и той каза НЕ.
А иначе да се похваля - на мен сиропчето не ми подейства / че и аз съм с този проблем/, но бебка свърши работа. Сиропчето се казва Фрутилакс, ако някой има нужда.
Лека вечер и от нас!

# 643
Здравейте и от нас с Вики Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Днес Вики става на две месеца, та почерпете се за нейно здраве
Честито и на другите бебоци, които днес имат празник  bouquet
Роси, благодаря за пожеланиета, а пък тази Лорка много лъчезарна, страхотна госпожица с големи очи и широка усмивка Heart Eyes
От снимките видях едни прекрасни малки създания, просто са чудесни всичките ни бебоци Heart Eyes
Копнеж, радвам се, че с Дара всичко е наред, все така да е Hug
Илиндичка , аз също усещам боцкане, когато ми слиза кърмата, но не ми прилошава, само някой път, когато съм изморена леко ми се замотва главата, дано да ти премина бързо, но си мисля, че е нещо свързано с кръвното, пий повече течности, знам ли и аз, ако пък се притесняваш, звънни и попитай лекар Peace
Вики вкъщи я обличам с пижамка и боди, струва ми се, че само с пижамката ще й е студено, въпреки че е топло, под 25 градуса не пада Peace
Уики, аз вит. Д давам по 1 капка, обаче с този Зимафлоур ми е голяма чуденка, не й го давам или поне не редовно, а кота прочетох сега, май ще го спра, пък след 6 месец, живот и здраве, ще го давам пак, ти какво смяташ да правиш newsm78
Вики също не е привърженичка особено на позата по корем, първоначално като я сложа няма проблем, но ако е гладна и я обърна, започва да се сърди, иначе и аз я намирам изместена в кошарата, когато е по гръб, избутва се с крачета и се отвива, та май ще я пъхаме в чувалчето Heart Eyes

# 644
Илиндичка, аз усещам болка в гърдите краткотрайна по средата между кърменията като ми слиза кърма, но не ми прилошава никога, много странно при теб  Thinking
По корем го слагам Камен още откакто сме се прибрали от болницата, всеки ден, колкото той иска, на няколко пъти, абе както дойде Simple Smile
Ама той още в болницата започна да си вири главата нагоре, аз уж го слагам да полежи така да не го боли коремче, а той като започна мощно да се упражнява и до ден днешен е така, вече и наполовина ръцете си изпъва нагоре даже като я вири тая глава  Shocked
Татит, явно заедно ни вървят мъниците, нали и в един и същи ден са родени  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт