ЯНУАРЧЕ малко се смее сладко-сладко - тема 2

• 31 839
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
.................

А за Памперс - с каката въобще не бях доволна от тях - пропускаха отвсякъде и вечно беше зачервена. Като ги смених се оправиха нещата. Затова сега ги заобикалям отдалеч. Ползвам в момента двойката на Молфикс. Хем съм доболна от тях, хем са по- евтини, защото със коликите ми се е случвало сигурно по 15 на ден да сменям. Сега като минаха коликите, може да се преориентирам на по- скъпички. Ще видим...

Повече ли наакани памперси има при колики?Днес за 6 часа смених 6 памперса  TiredНе мога да разбера момичето ми има ли колики или не.Гъне се ,пъшка ама само това и съм в чуденка  newsm78

# 601
Ralik, благодаря ти, че се включи по моя въпрос! А как се разбира за тази алергия към белтъка? Т.е. какви изследвания са необходими? И има ли други признаци, за които да следя освен кървави жилки?
Защото днес пак имаше на два пъти - значително по-малко от тези, които видях вчера, но все пак имаше..

Случилото се в "Майчин дом" наистина е ужасно. Аз лично имам огромен страх от пропадане с асансьор. На няколко пъти съм сънувала такова нещо и е отвратително като усещане, макар и само насън... А наяве не искам и да си помислям. Имали са късмет, че не се е скъсало някое въже, защото тогава наистина щяхме да си говорим за трагедия..
Но съм съгласна с другите момичета - меко казано е безотговорно да се пристъпват подобни ограничения (за броя на хората в асансьора). Да, знам, че асансьорите в "Майчин дом" са много бавни и вечно заети, но по-добре да се изчака, отколкото да се блъскат двойно повече хора от допустимото вътре.
Утре сме на консултация, ще видим колко сме наддали. В Педиатрията ни мериха всеки ден, но кантарът им беше леко шантав и му нямам вяра. Дано да наддаваме добре. Иначе ръчно си я премерихме на дължина вкъщи - 56см, т.е. +4см за 1 месец.  Heart Eyes
Оставям ви, трябва да се храним Simple Smile
Лека вечер на всички и спокойна и неревлива нощ Wink

# 602
Копнеж освен кръв  бяха и  доста на често .На нас ни взеха секрет ,но той по скоро беше да се изключи салмонела и някакви други инфекции ,не се притеснявай просто ако станат много на често изхожданията и има кръв отиди за да не се мъчи детенце.Аз от самото начало нямах никаква кърма и сме на АМ пиеше аптамил и като я изписаха след десетдневния престой в болницата се хранеше нормално до след 2 седмици след изписването така че не се чуди ако от това мляко което яде чак сега се проявява (дано бе е това де ,но трябва да сме нащрек за всичко) Йоанка сега си хапва фризопеп и май повече го харесва от предишното
Лека вечер на всички и приятни бързи сънища Joy Joy Joy

# 603
  • на село
.................

А за Памперс - с каката въобще не бях доволна от тях - пропускаха отвсякъде и вечно беше зачервена. Като ги смених се оправиха нещата. Затова сега ги заобикалям отдалеч. Ползвам в момента двойката на Молфикс. Хем съм доболна от тях, хем са по- евтини, защото със коликите ми се е случвало сигурно по 15 на ден да сменям. Сега като минаха коликите, може да се преориентирам на по- скъпички. Ще видим...

Повече ли наакани памперси има при колики?Днес за 6 часа смених 6 памперса  TiredНе мога да разбера момичето ми има ли колики или не.Гъне се ,пъшка ама само това и съм в чуденка  newsm78

Ами, по принцип, Симеон като започне да пръцка и цапа по малко памперса. Ако не го сменя веднага и моментално се подсича. Затова и непрекъснато сменях.Иначе напоследък, като ми се нормализира в общи линии лактацията, забелязах че ака по два пъти на ден и не отиват толкова много памперси.
Щом се гъне и пъшка малката, най вероятно има още колики. Пробвай, ако искаш, за известен период да изцеждаш повечето от предното мляко и да даваш основно задно. Обикновено тогава намаляват коликите. С каката бях с хиперлактация и колкото и да изцеждах, тя пак пиеше основно предно мляко. Коликите ни се проточиха 4 месеца  с нея Tired А пък каквато е гласовита, направо накрая бях пред нервен срив...  Rolling Eyes

# 604
  • София - Дианабад

# 605
  • Ловеч
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички.

Вижте това: http://bgpetition.com/za-decata-ni/index.html

# 606
Честит празник на всички!

Ей дано днес се задържи хубаво времето, че да излезем на една разходка:)

# 607
Честит празник на всички  bouquet  bouquet  bouquet
Ох, с този асансьор голям шок наистина, мнооого неприятно, ако щете вярвайте, но и аз изпитвам ужас от асансьори, в нашата кооперация имаме, но още не сме го пуснали, за което не се оплаквам, тези новите строителства малко ме съмняват с асансьорите честно казано, не знам дали са основателни съмненията ми Thinking

# 608
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привеееееет, днес не мога да седна да драсна някой ред...  Rolling Eyes

Честит празник на всички

Бебка едва заспива, а като я приспахме, сега пък не става...  Laughing Минаха 6 часа от последното и ядене. Сега ще ни изяде ушите като стане.

Вчера колегите ми ме размазаха. Донесоха невероятни неща на бебка. Сгъваема кошара, плюшен фотьойл заек и коплект за легло от Мадъркеър.... термос Tommee Tippee (много исках) ....... А една приятелка ми изпрати пакетче с дрешки, дрънкащи гривнички, които се залепват за ръцете на беба, завивка..... Абе вчера ми беше подаръчен ден определено.  Mr. Green

Я да ви питам, който е ходил с направление в Горна Баня, обаждате ли се предварително да си запишете час?

# 609
  • София
Здравейте! Честит празник!
Днеска е много празно във форума (представям си лятото как ще опустее:))

Tatitt - звучат страхотно тези подаръци! Браво на вас Simple Smile

Ние утре сме на контролен преглед...
А още не сме отишли на ортопед. Затова да ви питам - препоръчаха ми д-р Драганов. Някоя от вас ходила ли е при него? Ако сте писали за това и съм пропуснала се извинявам!

# 610
здравейте майчета,
да ви попитам имали ли сте проблем с кожата на бебките, четох из форума за пъпките по лицето, но при нас проблемът е че на малкото му излязоха малки ситни пъпки по лицето, тялото дори и по вратлето - нямат бял връх като при акне, стоят по-скоро като обрив и не минават вече 4 дни, нормално ли е да е от претопляне или проблемът е другаде Tired

# 611
Здравейте и от мен.Ние ходихме на ортопед с НАПРАВЛЕНИЕ.Вси4ко беше ок влязохме и доктора ми обясни,4е то важи,но само за прегледа, а за видеозона лимита е из4ерпан та с две думи си го платихме-18 или 20 лв беше.Бях разо4арована

# 612
Здравейте!!!!!!!!!!!

Честит 3-ти Март!!!!!!

Днес бяхме цял ден на вън.И се наложи да кърмя на вън.Една моя приятелка се жени май месец и ходихме за рокля и нашия пич като каза че е гладен,докато тя пробваше роклята и аз седнах на стола на магазинерката извадих си "манджата" и се наяде и така спа си после 4 часа непробудно.

Да се оплача днес какво ми се случи....Вече се прибираме от центъра и хванахме тролей ( понеже започна много да духа и да става студено ) и се качих с количката най-отзад както е редно,нали?! И там имаше още една мама с количка.Идва контрольорката и с цялата си наглост ми заявява,че нямам право да се возя  - понеже в тролея се допускало само една количка.....Малееееееееее като си отворих устата и като я почнах и я попитах : Нейните деца дали си ги оставя на вятъра да мръзнат и дали иска да я сваля аз от тролея да види дали е приятно отвън на вятъра.А тя нагла и ми се дърпа и ми вика че така пишело в правилника...Ма аз понеже съм устата и не оставам длъжна на никой...И казах да ми донесе правилника и да и го завря отзад.Другите жени в тролея я нахокаха и те..... Малко и остана да я набия.То е грехота дори да си го помислиш да оставиш дете на тоя вятър,каму ли да го изречеш.Ма то има Господ..... Той забавя - ама не забравя!!!!!!!!!!!!!

Относно памперсите.........До днес бяхме на Пуфис и уж бях доволна,но нещо ми пропускат и сега минах на Паперс все още сме на 2-ка. Пепи е около 4 кг,нали е рано да минавам на 3-ка????

Мамчета , вие кога сменявате памперсите,на колко често....?аз почти след всяко хранене...на около 3 до 4 часа...добре ли е или трябва по често да почна.До сега не съм имала празен памперс.Той си е на кърма и си ги пълни...

И лека и неревлива нощ ви желая!!!!!!!

# 613
здравейте майчета,
да ви попитам имали ли сте проблем с кожата на бебките, четох из форума за пъпките по лицето, но при нас проблемът е че на малкото му излязоха малки ситни пъпки по лицето, тялото дори и по вратлето - нямат бял връх като при акне, стоят по-скоро като обрив и не минават вече 4 дни, нормално ли е да е от претопляне или проблемът е другаде Tired

Оффф и ние сме така.Мисля днес да се обадя на Педи да я питам.Не мисля,че я пртоплям.В стаята е 20 градуса ,а тя е само по пижамка и олекотена завивка Rolling Eyes

# 614
Добро утро, честити празници на патерички!
Аз ще ви пусна едно кафенце, тъй като MTV липсва, пък вие ако искате си го пийнете  Wink  Blush

dudeslavka, и аз бих се вбесила при такава ситуация- то не стига,че няма условия да качиш количка в обществения транспорт,ами ще ни гледат и на кръв, това вече на нищо не прилича,ядосвам се само като си помисля,че постоянно има такива 'лелки',които се заяждат и то (ще го кажа гласно) особено с нас по-младите майки...не мога да разбера женска завист ли е,какво ли...но точно от такива жени в градския транспорт нищо добро не съм видяла, а аз съм доста отстъпчив и възпитан човек по принцип,смея да твърдя,тъй като от малка съм живяла в чужбина,а поне в Канада ти да ги настъпиш, те ти се извиняват и са свръх-толерантни особено с майките с деца...та тука си чаааааакам по опашки и все ме пререждат и нищо не казвам и разбира се,говоря за ситуации, когато съм с дете навън...но си търпя и не надавам вой, то май затова сме на такова дередже в България...така,че приветствам те,че си си защитила позициите. И не че съм против правилниците и тяхното спазване, даже напротив, но те са писани и могат да се спазват при наличието на "нормални условия" в градския траспорт, а не за нашите  Crossing Arms Но да не коментирам повече тази тема,че е за друг форум  Rolling Eyes
Сега за бебчо- при нас май определено е проблем с хиперлактацята,съчетан с коликите, както wicky и tatyana_77,а може би и други, които пропускам сега, го описаха досега (благодаря ви,момичетата за съветите и съпр. овождащата литература за четене  bouquet)- малкият се дърпа и ядосва,когато тръгне силната струя кърма,зачервява се и започва да бие гърдата с ръчички, извива се и трудно мога да го върна на гърда, a и прави този "цъкащ звук" докато суче, от който самият той си се стряска.... Та започнахме експеримента с даването на изцедена кърма от шише през нощта 2 нощи подред,  за да може да ми намалее лактацията, както и да се изцеждам преди и по време на кърмене, за да стига до задното мляко по-бързо...а вчера пък го оставих на мъжа ми да го храни следобеда, докато ние с каката ходихме на кино в мола и като се върнах ми връчи едо много спокойно бебе- бил изял 80 мл и се оказа,че е спал 4 часа с ръцете нагоре и не му е създал никакви проблеми (не е честно! Naughty Blush). Дано да действа тази схема,защото тази с Колийфа преди и Инфакола след кърмене не ни помогна хич  Sad Да не казвам,че повечето пъти плюе капките...Остава да опитам с чай,но едва ли ще го пие,като гледам какъв е "фен" на водата по принцип  Rolling Eyes
С пъпките нямаме проблеми вече,изчистиха се от само себе си, защото са били физиологични и не им се притеснявах много- не съм мазала с нищо освен с бебешкото олио или зехтин след баня...
Red tree, за бодитата и при нас умаляват особено след изпиране  Crazy Grinning
За памперсите, ние още смена Huggies 1, но то и Pampers Sensitive  от 2 до 5 кг. трудно се намират,иначе съм доволна и от двете марки,с каката изкарахме изцяло на Памперс и сигурно и сега ще сме така- по принцип и двамата са с по-матова кожа(и сини петна на дупетата Party Blush Heart Eyes) и не съм имала досега сериозни кожни проблеми или подсичания, да чукам на дърво  Whistling Praynig
А забравих да спомена,че съм качила снимки и в нашето албумче : http://january2010.snimka.bg/baby/bojidar-na-mis-demeanor.477542.17567370

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 11:52 от Mis-Demeanor

Общи условия

Активация на акаунт