ЯНУАРЧЕ малко се смее сладко-сладко - тема 2

• 31 830
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
ехо,добро утро от мен
Голям проблем имаме с акането.Давайте съвети,моля.Какво ли не пробвах-термометри,дуфалак,водичка от овесени ядки и...нищо.Вече му е трети ден в който не ака,предният път с триста зора и термометри и дуфалаци успя да се изака на 5 ден.Иначе трътка,ама ако няма.Частната педиатърка ме посъветва да започна да му давам сок от круша,не е ли малко раничко?иначе сме само на кърма
Моля,ако някой се е сблъскал с такъв проблем да пише
За памперсите-купих миналата седмица джъмбо пак 3-6кг и са му малки,а той тежи 4700 и сега си доизползвам памперс сензитив-те са уголемени

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 09:15 от mannuella

# 616
здравейте майчета,
да ви попитам имали ли сте проблем с кожата на бебките, четох из форума за пъпките по лицето, но при нас проблемът е че на малкото му излязоха малки ситни пъпки по лицето, тялото дори и по вратлето - нямат бял връх като при акне, стоят по-скоро като обрив и не минават вече 4 дни, нормално ли е да е от претопляне или проблемът е другаде Tired

Оффф и ние сме така.Мисля днес да се обадя на Педи да я питам.Не мисля,че я пртоплям.В стаята е 20 градуса ,а тя е само по пижамка и олекотена завивка Rolling Eyes
[/quote
аз утре по обяд съм на доктор, обадих се днес и описах случая, педито каза че не било страшно и че било нормално. Като я заведа утре ще споделя какво  ще установи той.
Относно Инфакола - на мен ми казаха да го давам преди ядене, а не след и определено мога да кажа, че има голям ефект - в следобедните часове й давам двойна доза, та го облекчава детенцето.

# 617
Мануела, беб на АМ ли е или го кърмиш? Ако го кърмиш не е проблем бебчо да разреди акането и да ака на няколко дни. Това не е запек, а просто усвоява кърмата напълно. При такива случаи е важно да следиш количеството напишкани пелени, освен ако не даваш вода!
В никакъв случай на давай овесени ядки!!! Можеш да докараш голяма беля на бебче, овесените ядки съдържат глутен.
Ако имаш време прочети ТУК.

# 618
Голям проблем имаме с акането.Давайте съвети,моля.Какво ли не пробвах-термометри,дуфалак,водичка от овесени ядки и...нищо.Вече му е трети ден в който не ака,предният път с триста зора и термометри и дуфалаци успя да се изака на 5 ден.Иначе трътка,ама ако няма.Частната педиатърка ме посъветва да започна да му давам сок от круша,не е ли малко раничко?иначе сме само на кърма
Моля,ако някой се е сблъскал с такъв проблем да пише
mannuella, аз се успокоявам, че това е период и се дължи на незрялото стомахче. Май доста хора тук споделяха за подобно запичане, някой писа, че отминава. Аз се намесвам чак на 3-тия ден с най-тънката част на дръжката на листо от мушкато, намазана със зехтин. ако не подейства веднага правим гимнастика (Катинчето я беше показала   bouquet) като свивам коленцата към коремчето и леко притискам с ръка. Лекарката ми препоръча да давам вода, тя помагала (така беше пидала и Ири), но малчо отказва да пие категорично. Сега четох за някакви глицеринови свещички, тях смятам да потърся.
Аз да питам за лохиите - има ли друг, на който да му продължават след 40 ден. При мен вече стават 50 дни и с нищо не показват, че свършват  Cry

# 619
  • София
Здравейте от нас!

Мис Деменоар, и аз си помислих, че е от прането, но ги сравних с две бодита, които не бях прала и не се бяха свили. Утре сме на консултация и ще имам „официални” данни, но според моето измерване Филчо Heart Eyes е пораснал с 8 см за един месец.

Мануела, според мен не е подходящо да се дава сок от круши на двумесечно бебе, пък за овесените ядки да не говорим! Има много информация за глутена в интернет. Ако се кърмите можеш да хапваш крушите и всякакви други разхлабващи неща ти. Четох, че Активията също помага.

Днес няма да има разходка Sad. Писна ми от това гнусно време! Искам да е пролет вече!

Почерпете се за здравето на Филчо Heart Eyes! Днес става на 2 месеца! Честита месечинка и на другите дечица родени на 4.01.!

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 11:07 от Red tree

# 620
  • Madrid
Когато бебето е на кърма е нормално да ака и веднъж на няколко дни,Почти безобидна го е обяснила,кърмата се усвоява сто процента от организма на бебето,за разлика от АМ.При бебе на кърма не се говори за запек,а и като ака,ако консистенцията е нормална,а не зърнеста,значи всичко е наред.

Овесена вода  в никакъв случай,непосимостта към глутен е болест,която остава за цял живот...диета с безглутенови храни,внимавайте преди да давате нещо на бебетата си освен мляко на този етап,потърсете информацията предварително!Малко наставнически може да звуча,но това е важен момент!Соковете ги коментирахме няколко пъти.

Mis-Demeanor ,Божидар  прилича на теб,много нежни снимки видях. Simple Smile
Дудеславка,най-добрия начин за справяне с простотията е пренебрежението,поне за мен.Ясно е,че винаги ще има несъобразителни хора.

# 621
Здравейте и от мен  Hug
Като казвате, че бебетата ви спят само по пижамка, какво се разбира - имат ли боди под пижамката или само по нея върху памперса?  Thinking Защото нашата педиатърка беше казала боди и отгоре пижамка, но напоследък ни се струва, че така му е топло и махнахме бодито... Отгоре е с памучно чувалче...
И в нашето албумче сложих нови снимки:
http://january2010.snimka.bg/baby/kamen-na-edna-ot-nas.476572.17521200
 Hug
За памперсите, аз от известно време съм на 3 на памперс, не искам да му стягат...

# 622
Здравейте и от мен  Hug
Като казвате, че бебетата ви спят само по пижамка, какво се разбира - имат ли боди под пижамката или само по нея върху памперса?  Thinking Защото нашата педиатърка беше казала боди и отгоре пижамка, но напоследък ни се струва, че така му е топло и махнахме бодито... Отгоре е с памучно чувалче...
И в нашето албумче сложих нови снимки:
http://january2010.snimka.bg/baby/kamen-na-edna-ot-nas.476572.17521200
 Hug
За памперсите, аз от известно време съм на 3 на памперс, не искам да му стягат...
Ами само по пижама.... без боди отдолу Wink

# 623
За лохиите-още имам-ама вече почти са ми свършили-малко жълта водичка-ама вече е съвсем оскъдна-е то крайно време е-в сряда-10.03ще станем на 2 месеца.Бях се притеснила,че миналатаседмица м и се появималко кръв-питах 1-н доктор-каза,че е нормално да не се притеснявам(ама като го питах докога-каза,че при всеки е различно).
 Имаме малки червени пъпчици на дупето-мажа ги ама да видим.Някой да е чувал има ли развитие по въпроса с Пентаксима  по здравната каса,че на 15.03 трябва да го слагаме-и ми казаха в аптеката предварително да го поръчам няколко дни.

# 624
R&B&G, благодаря ти за отговора - и аз мисля, че така е редно, защото детето не трябва да го обличам повече от себе си, но се бях притеснила да не го държа много голо - все имам чувството в парковете, че моят е най-леко облечен и същевременно най-малък, но пък виждам, че си му е добре така на детето  Peace
Хей, големи са ви сладури на всички бебоците  Hug
Камен си пада малко сериозен трябва да призная - още не може да се каже, че прави истински големи усмивки, само лекички такива едни и не много често, но пък има страхотно сладки заинтригувани и учудени физиономии, иначе много будува и не му спират ръцете и краката, все едно има шило в гащите  Heart Eyes

# 625
Здравейте!Днес няма изгледи наистина за разходка  Sad, ще пазим къщата и ние..
Да се похваля - снощи Ицко направи пауза от 6 часа - такъв сън досега при нас не е имало,та успях и аз да се понаспя. smile3524  Дано да има по - често вече такива вечери,че скоро усещам,че ще ми паднат батериите - с това ядене през час и половина  - два... Tired
Ние спим с боди и пижамка,все ми се струва,че му е студено  newsm78, нали и аз сам една зиморничава,пък и ме е страх да не го простудя...
viola78,ние трябва да слагаме Пентаксима на 30-ти чак,но нашата педиатърка каза да не разчитам на Здравната каса,можело да има забавяне дори и за дечицата с дати през април  #Cussing out,отново лоша организация явно,така че и ние трябва да поръчваме  Peace
Отиваме да се храним,това моето дете няма наяждане  ooooh! Misc Baby Bottle Хубав ден от нас!

# 626
  • Madrid
Вкъщи винаги е само по боди,парното е изключено.

Една от нас,Камен доста е порастнал,така по снимките човек прави разликата. Hug

Преди време бях ви попитала,но останах без отговор,затова ще го направя пак  Blush:

преди да се активира рафлекса на потичане,чувствате ли прилошаване.При мен най-вече се усеща,когато това стане без бебето да суче,когато е непосредствено,десетина секунди преди това направо ми призлява и знам,че следва потичането.Със Самуил или не съм го усещала,или не съм обръщала внимание,та ми е интересно дали се случва и при друг?

# 627
red-че, браво за постиженията на Филчо  Hug, ние сме си мънички по принцип, сега вече ще слагам 56см размер Simple Smile
ilindi4ka, благодаря  Heart Eyes    bouquet
за рефлекса на потичането, усещам  го и то много осезаемо, но чак да ми прилошава - не...да ми падне кръвното много, може би, но аз по принцип съм с 90/60
tedddy, viola78, аз си поръчах първата доза от Пентаксим днес  за 12 март, но още се чудя за Пневмото, но него мога да го отложа във времето нали...

# 628
Привет!Ние въпреки лошото време излязохме за малко.Опаковах я  като пашкул и направихме две-три кръгчета.Ами какво да правя като навън спи толкова хубаво,а в къщи не иска.
Red tree да ти е жив и здрав Фил и да продължава в същия дух  Grinning
Olemale и аз още съм с лохии.Писна ми ,ама какво да се прави.Отлагаме откриването на сезона. Mr. Green
ilindi4ka аз го усещам като стягане и голямо напражение за 1-2 минути.
Момичета вие имате ли превод от НОИ? Някой беше писал ,че трябвало да има на 2 ,но аз и днес нямам?Нали срока е уж до 4 или бъркам?
Качих няколко нови снимки в албума. http://january2010.snimka.bg/baby/antoniya-na-renxy.465999
Хубав ден и неревливи нощи от мен!

# 629
Здравейте момичета  Simple Smile Така ми липсва слънчевото време, а като гледам скоро няма и да се оправи  Rolling Eyes
ilindi4ka, аз също чувствам стяане и напрежение, дори лека болка, но не ми става лошо.
wicky, ние бяхме при Драганов. Голям чешит, не спира да говори, има лафове и теории за всеки пол на децата и всяко поредно дете в семейството. Забавен е, но си гледа и работата. Има хубави мнения за него, аз също съм доволна. С Яна ходихме при Алексиев и ни претупа определено  Peace
renxy, моя превод си дойде на 2ри, както си пишеше в сайта. При теб 2ри ли пише за превод?
Red tree, честит втори месец на Филип. Да е жив и здрав малкия голям мъж  Heart Eyes
Пъпчици са се появили и на едната бузка на Жори и малко се притеснявам, защото е един от признаците на атопичния дерматит, а Яна имаше малко  Tired Малко съм го разсъблякла днес, та ще видя дали не е от претопляне  #Crazy
Довечера ще излизам с колежки, само дето още незнам в какво точно ще вляза  Blush
Приятен ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт