АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 583
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И ОТ МЕН МОМИЧЕТА !!!   bouquet
Какво време само, а?
Аз се пооправих от едно, но сега съм с хрема и ще остана още ден-два в къщи. Няма да се премести училището без мен. Иначе ще ходя на работа до като мога. И при мен работния ден започва когато се прибера от училище, взема малкия от градина и се започва ...  ooooh!
И аз имах тези болки преди време и отшумяха. Кръста и таза си болят и знам, че е нормално. С Калоян обаче прещипах нерв и ми се наложи да си остана в къщи от края на 7 месец.
Аз бях 2+, но си върнах старите килограми преди забременяването с неразположението от миналия петък.
Аз днес успях да се свържа с Тина Киркова от първия път. Звънях около 9.30 ч. Исках да проверя дали мога да направя ФМ при д-р Мария Янкова. Тъй като БХС-то ми и добро, смятам да ходя при нея. Тя ме гледа в края на 5 месец с Калоян, обърна ми доста внимание, млада е, но доста компетентна, разгледа всичко на бебето повече от 30 мин. и смятам пак да й се доверя. Там ехографа е също 3Д и е значително по-евтино от другите места. А и за записването по другите центрове много отдавна съм закъсняла.
Също гледах "На кафе". И аз си припомних някои неща, които бях позабравила. Въпреки, че се измъчих с кърменето на моето диваненце, самия процес не ми е бил неприятен, а даже напротив. Одисеята ми трая също до 8 месец.
Около брадата ми излиза някакво ужасно акне.
Аз също имам някакви побутвания в корема си, но сякаш предишния път на беше така ...  newsm78
При мен няма и помен от усещане за пола на бебо. Така се надявам на  stork-girl ... Rolling Eyes,но момченце да е пак няма да го обичам по-малко я. Всъщност какво е чувството да си бременна с определен пол бебе ... не помня  newsm78

# 136
  • София
При мен килограмите за сега са с 3 надолу и не са мръднали  smile3508 дано ги задържа по-дълго време и без това съм с доста отгоре  ooooh!
Ама то по принцип по-едрите жени при бременност не наддавали много, така каза доктора...ама знам ли...по-добре да си ги държа надолу колкото може повечкоbowuu baby_neutral

# 137
Ама то по принцип по-едрите жени при бременност не наддавали много, така каза доктора...ама знам ли...по-добре да си ги държа надолу колкото може повечко:bowuu: baby_neutral
Охххх, как искам да ти повярвам, но уви, не мога. Ето пресен пример- внимавам с храната и досега си качих нормално 2,5 кг, последната седмица си позволих малко повечко сладко (обожавам сладко  Embarassed) и хоп - за една седмица 1,5 кг.
Аз се терзая за тези кг., той като с предната ми берменност качих безумно много кг. и даже още си нося от тях, та затова сега искам да съм в границите на нормалното....но това сладко ...ще ми изяде главата накрая.
Я да ви пусна нещо изключително:
Едно малко момченце, виждайки сълзи в очите на майка си, я попитало:
- Защо плачеш?
- Защото съм жена - му отговорила тя.
- Не мога да го разбера - продължило да се чуди то.
Майка му само го прегърнала и казала:
- И никога няма да можеш.
По-късно малкото момченце попитало баща си:
- Защо мама плаче, като че ли без причина?
- Всички жени плачат без причина - бил краткият отговор на бащата.
Малкото момче пораснало, станало мъж, но все още се чудел защо плачат жените. Накрая той решил да говори за това с Господ. Попитал Го:
- Господи, защо жените се разплакват толкова лесно?
Господ отговорил:
- Когато правех жената, исках тя да бъде нещо изключително.
Направих раменете й достатачно здрави и силни, за да могат да носят тежестта на света, но достатъчно нежни и меки, за да дават комфорт.
Дадох й вътрешна сила, с която да понесе раждането на дете и отхвърлянето, което много пъти идва от децата й.
Дадох й твърдост, която й позволява да продължава, дори когато всички останали се отказват, да се грижи за семейството си без да се оплаква, дори болна и изтощена.
Дадох й чувствителност, за да обича децата си, независимо от обстоятелствата и дори когато те я нараняват.
Дадох й сила да се грижи за съпруга си, независимо от грешките му и я оформих от реброто му, за да пази сърцето му.
Дадох й мъдрост, за да знае, че добрият съпруг никога не наранява жена си, но понякога изпитва силата и решението й да стои твърдо зад него.
И накрая, дадох й сълзи, които да пролива. Те са само нейни, за да ги използва, когато й е нужно.
- Виждаш ли, синко - казал Господ - красотата на жената не е в дрехите, които тя носи, фигурата, която има, или прическата, която си прави.
Красотата на жената трябва да се види в очите й, защото това е вратата към сърцето й - мястото, където живее любовта.

# 138
  • Варна
Аз засега съм + 2,5 кг, което по таблиците излиза нормално. Обаче усещам как все повече започва да ми се хапва  Blush. И особено шоколадче - преди много рядко ми се прияждаше нещо сладко и две-три парчета шоколад ми стигаха. А сега мога да си изям цял без проблем  Blush Blush Blush.
Дано обаче комбинацията от фитнес и йога да ме спаси от безвъзвратно качване на килограми, че аз никога не съм била кльощава... Heart Eyes

# 139
mozzi и аз съм на 0.3 фракси всеки ден, с 4G/4G генотип съм, бяха ми го назначили това изследване в Щерев, до колкото си спомням и ти ходеше там преди, бяхме през лятото в една друга темичка заедно, хубаво е че сега се засичаме и в тази  Grinning
Имам познат кардиолог, който каза, че това е като профилактично доза и че намало страшно, което до някъде ми успокоява, но ти ако получиш друга информация от твоя лекар, сподели  thumbsup

А за килограмите съм +5  Sad

# 140
 Уау, момичета колко сте активни, толкова изписани страннички вече ! Браво !
Аз да се запиша в новата темичка, Ади отново прекрасно оформление   bouquet
 Гледам обсъждате килограми, сега се претеглих, и все още съм си в начална позиция - колкото почнах . А колко шоколад и сладкиши съм изяла  Blush Дано си качвам постепенно да не се издуя изведнъж  Crazy

Честит празник мили момичета!!!

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 15:36 от Мими Вичева

# 141
За килограмите и аз съм +3кг.Момичета снимайте коремчетата и ги пуснета да ги видим.Вече трябва да ви личи,че сте бременни.

# 142
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МИЛИ БЪЩЕЩИ МАЙЧЕТА   bouquet

Много ми харесвате така, активни  Hug
Мъжа ми сутринта се блещи през прозореца и цъка, клати глава и вика: ЕЙ това сте жените, все сърдити и буреносни... Joy
Относно болничните, аз още съм на работа...до колкото разбрах от нашата счетоводителка майчинството се взима на база последните 12 месеца, а не 6 и съответно ползвал ли си болничен през тези 12 месеца, личната лекарка същото ми го обясни...и така понеже си вдигнах прага на осигуровките гледам да устискам да края на март, а после имам платен отпуск и ще искарам с него до края на май...тогава вече пускам болничен...то при мен тогава си и излиза 45 дневния задължителен преди раждане, така че това е горе долу при мен..по изчисления на програмата на база 1500 лв. за 7 месеца и останалите до 12 месеца на 712 лв. излиза че ще взимам около 950 лв. майчинство...дано го обясних ясно...
Айде хубав ден от мен...  bouquet

Забравих - добре дошли на новите попълнения...леко бременеене и при нас ще ви е весело...

Кучета и ние имаме - две мини булонки от които не се отказвам за нищо на света, и един пес дето мяза на кон...
Имам един въпрос към теб-върху каква база са тези цифри дето си написала, с една дума това бруто ли е или основна заплата, за да се ориентирам за себе си

Да ти кажа честно и аз много не разбирам ама това са сумите, които превеждат в НОИ към тези 1500 прибавят и 56 лв. за клас, така че предполагам това е основна заплата  newsm78 дано съм ти помогнала, доста съм боса в сметките... Embarassed
Доколкото те разбрах това са сумите, върху които се изчислява ДОД и си е бруто-това е добре.
Mozzi аз също бях на Фраксипарин 0.3, но ми го спряха след изследване на кръв при ранното БХС, но ти си с две бебета и не знам как процедират в този случай

# 143
  • София
Аз съм +3кг отгоре,уж само внимавам,но както хапна нещо по-така пица,спагети и веднага се сдобивам с +.

# 144
  • София
Момичета за майчинство не ви интересува сумата върху която се начислява ДОД а Осигурителният доход. Двете са съвсем различни неща.Обикновенно Осигурителният доход съвпада с брутното трудово възнаграждение.

# 145
  • софия
Цитат
Mozzi аз също бях на Фраксипарин 0.3, но ми го спряха след изследване на кръв при ранното БХС, но ти си с две бебета и не знам как процедират в този случай

shanika , аз ще съм на Фраксипарин до края на бременността, това вече го потвърдиха доста доктори, така че аз за спиране не си и помислям, но ми се струва, че вече е време за изследвания на кръвосъсирването и другата седмица ще си пусна на своя глава и ще ги занеса на Док в четвъртък

aliira , много се радвам,че се засичаме в толкова хубава темичка Wink, аз иначе редовно наминавам да видя какво правят борбените дами от Проблемното и им стискам палци скоро да пишат в темичка като нашата
Иначе и аз съм със същата мутация 4g/4g хомозиготен носител и затова ще съм на Фраксипарин до края.Ако Док ми каже нещо друго следващата седмица, ще пиша непременно

# 146
  • София
Сега сетих какво забравям да питам- някой теглил ли е от някъде видео- йога за бременни. Няма да мога да ходя на място и ми се искаше в къщи да си правя упражнения,но нещо не мога да намеря.

# 147
Честит 8 март на всички! Много щастие през тази година и много гушкане през август.
Margo19, мисля че нещата със спането се обръщат по някое време. И на мен ми се поспиваше по всяко време, а я ме виж сега лягам си нормално вечер както преди, обаче ставам в ранни зори-тази сутрин още не беше се съмнало като се събудих, та си наложих да полежа още малко. Тая котка дето си я сложила ми идва да и изям муцунката, много е готина

ами така сме ние коткарките Heart Eyes Hug

# 148
  • София
Вижте това много е сладко  
http://www.vbox7.com/play:0057033d  .аз съм +5 и ми се струва много,но в никакъв случай нма да минавам на диета.Просто гледам да не ям калорични неща

# 149
Честит 8 март на всички! Много щастие през тази година и много гушкане през август.
Margo19, мисля че нещата със спането се обръщат по някое време. И на мен ми се поспиваше по всяко време, а я ме виж сега лягам си нормално вечер както преди, обаче ставам в ранни зори-тази сутрин още не беше се съмнало като се събудих, та си наложих да полежа още малко. Тая котка дето си я сложила ми идва да и изям муцунката, много е готина

ами така сме ние коткарките Heart Eyes Hug

ами така сме ние коткарките
а пък тази сутрин като никога съм се събудила в 5 - не, че друг път не се будя де, ама не можах да заспя до 8 и съм се чудила на коя страна да легна, че да ми се доспи, а мъжа ми диша ли диша тежко направо в ушите ми, накрая като излезе за работа си спомням, че се разположих в средата на спалнята и кеф, заспала съм!
Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт