АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 676
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
adelina_bg стискам палци да не си се заразила  Hug
А иначе има и хора, които просто не са съобразителни - бях около 11г.с., когато на събиране у родителите ми, брат ми беше с температура, жана му с бронхит, а племенника подсмърчаше - и няколко часа седяха точно срещу мен ... просто избеснях, но нито вървеше да си тръгна, нито да им се изкажа. И това при условие, че снаха ми имаше тежка бременност на легло и си мисля, че е логично да е наясно с някои неща... Sick За щастие не се разболях, но просто нямам думи за такива случаи на безхаберие и нехайство.
Всичко ще е наред  Hug

# 346
  • Miami
И аз преди седмица изживях такъв ужас от шарка  Sad
Сина ми имаше Т три дена подред около 39,5 градуса. После Т спадна и на следващия ден се появи обрив. Започнах да чета като луда в нета и вече изпаднах в паника. Майка ми каза, че съм карала всички шарки, ама знам ли. Заведох го на личната и тя каза, че било алергия  Shocked и не можела да свърже високата Т с обрива  ooooh! А аз й казвам, че нищо не е ял, пил или обличал по-различно от преди. Не, алергия било. Не знам колко вярна диагноза е поставила. Четох за някакъв  вид шарка розеола, която има същите симптоми като при сина ми и лекарите често я бъркали с алергия. Както и да е, мина му. За сега и аз съм добре.
Ади, стискам палци да се разминеш  Hug Иначе четох, че най-опасна наистина е рубеолата за бременните. А другите шарки били опасни особено до 12 г.с. Все пак иди и си напраи изследването, за да си спокойна.

# 347
Както и да е. Аз сега си имам много сериозна грижа, която направо ще ме побърка. Един колега от офиса днес каза че бил болен от варицела, макар от 3 дни да има обриви и т.н. Направо ми идеше да го удуша. Той не е на моя етаж, но седи на бюрото до мъжа ми и като ходя да го видя съм имала контакт с него. Направо тръпки ме побиват. А майка ми каза че незнае за варицелата дали съм я карала и не може да ми намери картона. А както в цялата сграда нямаме един прозорец дето да се отваря, и сме на централен климатих и централна въздушна система можете да си представите в офиса как се разнасят бацилите. Направо си грабнах чантичката и в нас, казах им че поне до края на седмицата ще си работя от нас. Баси безотговорните хора дето има, направо съм бясна. Доктора ми каза да пия витамин Ц и да чакаме, ама аза ще се побъркам просто и като ме засърби някъде просто незнам това сега от какво е, че мен покрай тая бременност бая пъпки ми излизат по лицето. В едно списание четох че имало някакъв тест за антитела. Някой има ли инфо къде се прави, не ме интересува колко струва. Ох ще откача.
Ади аз също имам такива притеснения. По софийските детски градини върлува варицелата и наше познато детенце е болно вече. Аз не съм карала нито една шарка и при мен е още по притеснително. Вчера като ходих да си взема болничния от гинеколожката я попитах как да реагирам ако попаднем с малкия в такава ситуация и тя ми отговори да не се притеснявам, че не била толкова опасна за плода  Shocked Опасна била рубеолата. Аз си знам, че е супер рисковано бременна да кара която и да е шарка.  ooooh! Ще се обадя в този мц да видя как стоят нещата, но ако разбереш нещо повече пиши ми лични, моля.
СИНЪТ МИ ИМА ВАРИЦЕЛА,В ГРАДИНАТА ИМА МНОГО БОЛНИ ДЕЦА,ДНЕС БЯХ НА КОНСУЛТАЦИЯ В шЕЙНОВО И ПИТАХ ,ЗАщОТО НЕ БЯХ СИГУРНА ДАЛИ САМ Я КАРАЛА И МИ КАЗАХА чЕ Е ОПАСНО САМО ДО 12 СЕДМИЦА ПОСЛЕ НЯМАЛО ПРОБЛЕМ Thinking

# 348
  • София
Хайде като заговорихте за шарки и аз да попитам нещо. Една нова колежка каза че до миналат седмица синът й бил болен от варицела а тя я била карал преди 5 години. Въпреки че я е карала преди това значи ли че сега може отново да е носител на вируса.
Аз също знам че шарките са опасни до 12 г.с и гледам да не се притеснявам. Ама нали знаете дали от хормони, дали от нещо друго все сме дни паники.

# 349
Здравейте момичета, днес бях на консултация - ще си имаме момиченце   love001  love001
Но ме притесни нещо - доктора ми каза че бебето тежи 300 гр. а съм в 17 гс.  Т.е. бебето е  по-голямо от нормално.  Weary  Това сега ме притесни много, дали знае някой дали това е проблем.

# 350
лошото е че доктора не ми каза нищо - дали това е проблем или не, но аз видях в календара че бебето е по-голямо.

# 351

sungirlaug , поздравления за намерението да се местите. Ние направихме така преди 4 години, по същите съображения. Е после, и в чужбина се изместихме, но то не беше защото намерихме лошо извън София.

Много отдавна се каним на подобна крачка, но сега опря ножа в кокала! Живеем в гетото на центъра (около Лъвов мост), в собствено жилище, с малък бизнес... Но не ми издържат нервите вече тук. След като се роди бебоче2 ще бъде още по-трудно. За това май сега е момента. Единствено ме притеснява, че всичко това ще се случва с един голям тумбак и госпожица в бебешкия пубертет (който и сега ни друса здраво)...
Пфу, аман! Crossing Arms Писах, писах и накрая само половината пост...
Нищо, де... в синтез Ади, направи си антителата, защото за малката душичка е много важно ти да си спокойна  Peace А иначе имунитет може да имаш и ако си кърмена от майка, която е имала изграден имунитет. Т.е. това може да е причината, поради която да не си карала дадено заболяване...

# 352
  • София
Здравейте момичета, днес бях на консултация - ще си имаме момиченце   love001  love001
Но ме притесни нещо - доктора ми каза че бебето тежи 300 гр. а съм в 17 гс.  Т.е. бебето е  по-голямо от нормално.  Weary  Това сега ме притесни много, дали знае някой дали това е проблем.
Щом докторката не е констатирала проблем,защо реши че имаш проблем с кг.

Ние също обмисляме да се махаме от тази държава.Друго ни спира да поизчакаме,но един ден и неи ще и кажем довиждане,не искаме детето ни да живее в такава среда.

# 353
Здравейте и от мен.Най-накрая реших и аз да се включа в списъка-термина ми е на 7 август.Това е втора бременност и -пак момче.

# 354
  • Miami
Честити розови гащички  Simple Smile
Не се притеснявай толкова, теглото не се знае точно колко е. Понякога казват голямо бебе, а то не е.  Видеозона измерва някакви параметри на бебето и така изчислява теглото му.

# 355
  • Варна
Аделина_бг, не се тревожи предварително! Направи си изследвания и така ще се успокоиш!  Hug

Cambozzola, и аз ще се опитам да проверя при Малев. Ако намериш нещо повече, моля те пиши ми - може и на лични. Мислех си, че ако носиш документ от ФМ например там пише на коя дата в коя седмица си била. Само, че сигурно ще трябва да е преведено. Аз ще пътъвам по работа и не мога да си позволя да не ме качат на самолета Grinning

Момичета, виждам, че явно не съм единствената, която се замисля  за напускане на страната. А никога досега не съм си го мислила, но положението в тази държава става нетърпимо. Мъжът ми е румънец и да ви кажа в много отношения, там е по-уредено. Не че мисля да се местим там де Mr. Green но някоя държава в централна Европа  ме устройва. Все повече се замисляме със съпруга ми..

# 356
Здравейте момичета. Днес по едно време влязох в темата , писах , писах и накрая не знам какво натиснах...всичко се изтри. Та чак сега имам пак време. Бях на преглед- всичко ни е наред, доки се опита да види пола но бебчето държеше ръчичка между краката.Изказа предположение де, но ще изчакам доц. Томова да каже. Днес казах на каката. Много е щастлива милата, мисля да я взема с мен при Томова. Гали ми корема и казва "лека нощ" на бебето:)
Аз още си влизам в нормалните дрехи и даже си ги закопчавам.Имам един два панталона, които ми бяха тясни и сега не мога да ги закопчая.Иначе не ми личи корема. Всъщност на мен си ми личи, защото имах плочки преди няколко месеца (постигнах си ги с много труд  Rolling Eyes ) , а сега коремчето ми е както беше преди да почна да тренирам.Никой още не е познал- нито в офиса, нито никъде. Аз още не съм казала почти на никой.
За колана в колата- и аз може да си взема този адаптор.Предишните пъти си карах и се возех с колан.Просто слагах долната му част под корема . Ако колана притисне корема , това може да навреди на бебето, но ако изхвърча през предното стъкол- това със сигурност ще навреди на бебето  Naughty
За варицелата...една седмица преди да родя малкия каката се разболя от варицела.Три дни преди секциото ми излязоха мехури на кръста.Мама не помнеше дали съм я карала и ходих във вирусологията да ме изследват.Оказа се че е някакъв херпес ( никога до тогава не съм имала ) , който съвсем случайно съвпада със варицелата на малката.Беше голям екшън.Казха ми все пак да предупредя неонатоложката, за да обърне внимание на бебето. Нямаше проблеми.
И ние искаме да живеем ж чужбина.Пътуваме много често, обиколихме доста места, имаме възможност да се изнесем , но и двамата не можем да си оставим родителите тук сами. Много ще ни е мъчно. Аз на 19 заминах за Австралия да уча. Върнах се след месец,защото си дадох сметка,че хората се делят така от семействата си по принуда , по време на войни и други бедствия.А аз го правя доброволно.Сигурна бях ,че ще остана там и ще ги виждам веднъж на няколко години и ми стана много тъпо.Казах си ,че един ден ще се върна там , но не сама. Ако мога да избирам бих живяла или там, или в Канада. За Европа -не ми се иска много. И ако е в Европа определено не искам да е в някой голям град.Харесвам скандинавските държави, но там е студено , а аз съм топлолюбиво същество:)
Айде поздрави на всички , отивам да поработя ,че имам да наваксвам.

# 357
аз пък съм от Варна, харесам си и града и родината и бих избрала да живея тук- както и съм направила. Смятам че това трябва и да е гледната точка на повечето от нас за да продължим да съществуваме като нация.

за болките в таза - от разширяването му и от разтягането на ставите, който отпускат връзките помежду си за да улеснят раждането по нататък . Болките са абсолютно нормални ако не са непоносими разбира се. Така прочетох днес в книгата която чета:) 

# 358
Хубаво е да сме позитивни, аз съм много позитивен човек, но това не значи че  трябва да си затваряме очите за истината. А истината е ,че народа ни е прост. В болшинството си.Няма самосъзнание, няма възпитание, няма честност. Говоря за масата . И простотията ни залива. Не искам това за децата си. Не искам като се усмихне на каката в градинката, тя да и казва "кво ме гледаш, искаш ли да ти плесна един". Не искам да я газят и мачкат затова ,че е толерантна и възпитана, че не посяга, че казва благодаря и извинявай. Мога много да пиша. Не ме притесняват дупките, беднотията или дори мръсотията.Притесняват ме навъсените,  сърдити, агресивни и смачкани хора , които ни заобикалят всеки ден, по цял ден.

# 359
Здравейте!
   Без да искам да влизам в спор искам да кажа мнение за живота в чужбина и за другите нации. В момента живея в чужбина за няколко години, но съм на такова място, че имам поглед над доста нации - живеем във военна база на НАТО. Тук има всякакви представители от Европа и особено на американци и канадци. Ами да ви кжа честно и те не са кой знае колко по различни от нас по отношение възпитание,навици и т.н. Децата съм им същите като нашите в Бг - както има такива , които са културни, така има и такива, които са достатъчно невъзпитани. И тук в училищата се бият и им звънят телефоните, чудят се къде да се скрият да пушат. Така че стигам да извода, че май не е до държава , а всичко си е до това какъв иска да бъде човек. Преди време толкова много исках да живея в чужбина, но сега след 7-8 месеца живот в Белгия виждам, че поне тук ако не си техен човек, няма как да станат нещата. Пък и времето им е гадно. а друго важно е, че всъщност като заминеш в чужбина оставаш далече от приятели и роднини, а ние българите сме си свикнали да сме сред компания и да разпускаме. Докато в чужбина си почти сам.
   Това беше моята нотка на отклонение. Просто всички заедно трябва да се опитаме да променим нещата и да си върнрем доброто самосъзнание, което е потънало някъде дълбоко в душите ни. Нека бъдем добри и позитивни !!!!

Общи условия

Активация на акаунт