АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 676
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
spirirt, не съм зъболекар, но мога да ти кажа за зъбите да вземаш сусам или таханов сусам-осигурява необходимото количество калции и е естествен източник на такъв.
Всички тези съвети ги получавам от моят хомеопат, която е и лекар - така че са проверени bouquet

# 226
spirirt, не съм зъболекар, но мога да ти кажа за зъбите да вземаш сусам или таханов сусам-осигурява необходимото количество калции и е естествен източник на такъв.
Всички тези съвети ги получавам от моят хомеопат, която е и лекар - така че са проверени bouquet

Аз ям сусамов тахан с мед, освен, че е много полезно, е и много вкусно, и калорично де, та сега като се замисля, май има леееко подобрение на венците ми от известно време, че моите много кървят.

# 227
Аз също не пия витамини все още. Предния път ми ги изписа в 6ти месец, че тогава беше такъв сезона, но сига мисля че няма да взимам. Всъшност не съм решила още, но този път поне за някакви флуорни таблетки ще питам, че зъбите така ми се бяха скапали ooooh! да не ви разправям. Сега венците ми отново ужасно много започнаха да кървят, вие имате ли такива проблеми.
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_611_0.html
Ето и инфо от Български Бебе Център:

"Кървящи венци

Венците могат да станат по-порести с увеличаване на кръвния поток по време на бременност, което ги предразполага към лесно кървене. Бременните трябва да продължат да се грижат за венците и зъбите си и редовно да посещават зъболекаря. Този симптом обикновено изчезва след бременността.

Как да се справим с кървенето

* Увеличете дневния си прием на витамин С
    * Плакнете устата два пъти дневно с 1-2 капки екстракт от семена на грейпфрут, добавени в чаша топла вода
    * Използвайте мека четка за зъби
    * Плакнете устата със смес от тинктура от мирта и вода"

Може да се ползват води за уста,например Елудрил,Корзодил ,Артродонт, Сандрин(мисля, че е най-евтин от изброените)
А пастите, които са най-добри при кървене на венците са Parodontax и Lacalut

Иначе преди зъболекаря ми е давал родожил, но не може при бременност.
 Hug Hug Hug

# 228
  • софия
Аз също не пия витамини, но засега си пия фолиевата

Това с венците и мен ме интересува-моите кървят,напоследък даже малко повече, а аз съм на Фраксипарин и може и от това да има някакво отражение-hrisinda, ще чакам някой професионален съвет по въпроса за венците Wink Hug

# 229
  • София
Момичета, а има ли някой друг като мен, който НЕ пие витамини?
Аз също не пия. много сме такива като гледам.
Докторката ми каза,че не им е голям привърженик(като мен) и има ограничение да се пият месец и после трябва да се почива малко. Предпочитам да се старая да ям разнообразно.Задължително всеки ден поне по 1 ябълка (не знам дали е от тях,за сега нямам проблеми с WC и запек)

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 16:53 от misleto

# 230
  • София
дали е минало амниото на Толинка вече Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
дано да се похвали само с хубави новини fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Вече ми писна 3-та седмица се влача с болки в гърлото и запушен нос,бях на Биопарокс,на хомеопатии,на Прополки,на мед с лимони.....кажете някаква бабина рецепта ,която не съм изпробвала за нос и гърло Tired Tired Tired
За гърлото ти препоръчвам Тантум Верде Сироп за гаргара, на мен много ми помага за гърло и при кашлица, преди няколко месеца си излекувах ангината с него след като антибиотика не ми помогна особено много.

# 231
Аз също не пия витамини - мисля, че бях споделяла, но лекарят, който ме следи, е на мнение, че при балансирано рационално хранене, няма нужда да се тъпчем с химии. Разбира се, това е нещо, което сме обсъждали специално за мен и предвид моето здравословно състояние - всички изследвания за момента са ми идеални и няма причини за притеснения.
Казвам го, защото може да има момичета, на които специално са предписани витамини и лекарят е имал предвид нещо.
Поздрави!

# 232
  • София
Аз също не пия витамини, но пия от сиропчето на ХИП, то се води хранителна добвака и гледам да ям повече плодове и зеленчуци. Бях си купила Пренатал, и доктора ми каза да го пия ако искам, обаче нещо не се разбрахме с тея големите хапчета и неможех да ги гълтам дори и надробени затова ги спрях. Сиропчето на ХИП има достатъчно витамини и приятен вкус.

# 233
  • София
включвам се веднага  МОЗи ,за кървящи венци-ползваите Лакалут актив/червената/ и Елудрил,но него само 2-3  седм не пове4е.Когато спрете Елудрила ползвайте вода Билка като поддържащо лечение.Елудрила може да се ползва през 3 мес.,при нужда на 2 мес.,НО не пове4е от 3 седм.Друго важно нещо е преди започването с това лечение,задължително да са почистени от зъбен камък и налепи,за да има ефект.Иначе докато жабурите кървенето намалява,но ако има зъб.камък след това пак се възобновява,тъй като в него се съдържат микроорганизми които дразнят и възпаляват отново венеца.Ако имате други въпроси на ваше разположение съм

# 234
И аз не пия витамини и не искам да пия!
Иначе ми се схващат прасците нощем понякога  Cry

# 235
  • София
Да ви питам нещо извън стандартната ни тема.Искам да си поръчам едни дънки за бременни,но понеже стандартно имам проблем да си намеря панталони (имам ханш 98,но при краката надолу малко се разширявам,ама как го обясних ooooh!),не всичко което ми стане в краката,мога да го закопчея в талията и обратно,та да мина към същественото ...Искам да си купя тия дънки http://www.laredoute.fr/vente-jean-patte-d-eph-de-maternite.aspx … &numberpage=1  ,  ако случайно ми се окажа малки,на някой с по-малък ханш от 98 см,дали му харесват и дали би си ги купил от мен.Транспортните ще са за моя сметка.

# 236
Момичета, аз още не пия витамини, но лекарката ми ги изписа да ги започвам след няколко дни. Каза ми тогава да спра фолиевата и да започна Центрум Матерна. Като гледам доста от вас не пият витамини. Аз не съм запозната изобщо с това дали всъщност са полезни или са излишни... И незнам какво да правя...  Sad

# 237
Здравейте днес се регистрирах до сега съм чела. Не знам кога успявате да пишете но ще се включвам и аз вече. Аз пия витамини Pregnacare plus omega 3. Не знам колко са полезни но лекарката ми ги изписа това са витамини и омега 3 мастни киселини.

# 238
  • софия
hrisinda ,pepe_one -мерси за инфото момичета Hug Hug

# 239
  • Варна
Момичета, днес бях на ЖК  и споменах на лекарката, че имам засилено течение, но без други оплаквания като парене, сърбеж и т.н. Без вагинален преглед или изследване на секрет ми предписа Gynoflor таблетки. Стори ми се странно да се изписват лекарства без изследване.  newsm78 Вие какво мислите? Някой с подобен проблем или ползвал тези таблетки?

Общи условия

Активация на акаунт