АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 708
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Марго, и аз още не съм усетила нищичко, но очаквам с нетърпение Simple Smile
И нямам черна линия, и имам коремче, което никой още не е мерил, то аз си ходя само по ЗК засега (виж обаче веднъж ми измериха кръвното) Laughing
Стискам ти палци за амниото, всичко ще е наред  Hug Hug Hug
Winkкръвното ми го мериха два пъти, а също толкова и килцата,
иначе всеки месец доки си ме гледа на видеозона и недоумявам как може някои лекари, които също са по ЗК да определят колко пъти гледане е безплатно и после да взимат пари за останалите прегледи, което НЕ Е РЕДНО! Даже първата докторка, при която щях да се записвам по ЗК си беше сложила отвън списък с броя на безплатни прегледи по ЗК /които бяха удивително малко като бройка!/и после цените за всеки допълнителен... Нямам думи, добре че нямаше възможност да ме запише тогава при нея, а чак след месец и аз не издържах и си дойдох при сегашната ми докторка, при която такива надписи няма, но пък има учудваща опашка и голямо чакане за нея всеки път...

# 421
  • София
Red Shoe предполагам защо си тананикаш тази песен. Laughing И чистачките са ми крали, и халогени, и касетофон(и) (съответно счупени стъкла), че и цяла кола. В апартамента ни също влизаха и бяха обърнали всичко с краката нагоре. Бельото ми се търкаляше по пода, както и всички дрехи, книги, снимки и т.н. В такива моменти съжалявам, че  не съм се родила в някоя по-цивилизована страна и ми иде да вия от отчаяние, но.. после ми минава.   Grinning Усмихвам се и гледам напред.

# 422
Марго, и аз още не съм усетила нищичко, но очаквам с нетърпение Simple Smile
И нямам черна линия, и имам коремче, което никой още не е мерил, то аз си ходя само по ЗК засега (виж обаче веднъж ми измериха кръвното) Laughing
Стискам ти палци за амниото, всичко ще е наред  Hug Hug Hug
Winkкръвното ми го мериха два пъти, а също толкова и килцата,
иначе всеки месец доки си ме гледа на видеозона и недоумявам как може някои лекари, които също са по ЗК да определят колко пъти гледане е безплатно и после да взимат пари за останалите прегледи, което НЕ Е РЕДНО! Даже първата докторка, при която щях да се записвам по ЗК си беше сложила отвън списък с броя на безплатни прегледи по ЗК /които бяха удивително малко като бройка!/и после цените за всеки допълнителен... Нямам думи, добре че нямаше възможност да ме запише тогава при нея, а чак след месец и аз не издържах и си дойдох при сегашната ми докторка, при която такива надписи няма, но пък има учудваща опашка и голямо чакане за нея всеки път...

Напротив, редно е. Точно по здравна каса имаш право на два ехографски прегледа. Другите трябва да се заплащат.
Това, че много лекари гледат всеки път (както и моята) е въпрос на добра воля и аз съм й благодарна за това, но не е длъжна да го прави.

# 423
Наистина по ЗК имаме право само на 3 безплатни УЗ.
И моята лекарка миналия път се направи на ударена и не ме погледна на апарата, ще й предложа да си плащам за това пък да видим  Thinking

Red Shoe предполагам защо си тананикаш тази песен. Laughing И чистачките са ми крали, и халогени, и касетофон(и) (съответно счупени стъкла), че и цяла кола. В апартамента ни също влизаха и бяха обърнали всичко с краката нагоре. Бельото ми се търкаляше по пода, както и всички дрехи, книги, снимки и т.н. В такива моменти съжалявам, че  не съм се родила в някоя по-цивилизована страна и ми иде да вия от отчаяние, но.. после ми минава.   Grinning Усмихвам се и гледам напред.

Даже знам кой е, един чичка, с когото се скарахме онзи ден за едно парко място  Joy
То е много лесно да си силен и вилен пред жена  Whistling
Ей в такива моменти мразя, че живея тука  Whistling

# 424
Ами какво да кажа, освен: Дай Боже повече такива лекари!
Защото понякога не се изискват само способности, иска се да имаш и сърце за тая работа!
А всички доволни пациенти знаят как да се отблагодарят и мисля че това е далеч по-красиво,
отколкото да си сложиш списък с цените на вратата на кабинета и да говориш с пациента така сякаш
той не е човек, а поредния отегчителен пациент, който е дошъл да наруши спокойствието ти...

# 425
Mr. Green
Аз си записах час за ФМ за д-р Даскалов за 09.04, обче  ми казаха, че изследването е не 55лв, а 80лв?!?!?
Либи, ти кога си ходила, че разликата в цената е толкова драстична?

Може да има разлика в цената на ранната ФМ и тази около 20 седмица, която се прави  Thinking
В София май са на различни цени, ако бъркам поправете ме, все още не знам колко ще струва 2рата.
Може наистина да има значение дали е ранен или по-късен прегледа за заплащането. Нали би трябвало да се виждат повече неща Simple Smile Ама с 25 лв?!?!? Колко струва по другите болници втората ФМ?
Много доктори правят всеки път ултразвук, защото реално погледнато това не им струва нищо. Ама явно има и такива, които са скъперници...

# 426
При Марков, ранната ФМ е 60лв., а късната - 80лв.

# 427
margo19, за аминото бих те посъветвала да си платиш, че да не попаднеш на някой ръб като онзи Гарнизов, за когото писахме няколко момичета преди време  Peace

# 428
Наистина по ЗК имаме право само на 3 безплатни УЗ.
И моята лекарка миналия път се направи на ударена и не ме погледна на апарата, ще й предложа да си плащам за това пък да видим  Thinking
ами мен ако питаш, ако ще си плащам по-добре да знам за какво и да си ходя на частно, където най-малко апаратурата е по-високо качество, което в действителност ще направя живот и здраве към края на бременността, когато ще трябва и да избера лекар, при когото ще раждам.
а дотогава ще си ходя по ЗК и ако моята докторка по ЗК поиска да си плащам най-вероятно ще я заменя с друга - както виждаш не всички гледат да припечелят от един ултразвук!
Wink

# 429
margo19, за аминото бих те посъветвала да си платиш, че да не попаднеш на някой ръб като онзи Гарнизов, за когото писахме няколко момичета преди време  Peace
мерси, така и смятам да направя

а някой може ли да ми каже ще издържа ли 3 дни в МД, ако не съм във ВИП-стая, защото съм чувала каква мизерия е...
моля, който е бил в обикновена стая да сподели поне колко човека са в стая? не знам, не ми се иска да давам излишни пари за да се глезя, ако мога да изтрая... е, ако е за изтрайване де, та затова да си питам?

виждам, че говорите за ФМ при Марков, дали е същия Марков при който най-вероятно ще си правя амниото - от МД ли е?

# 430
Здравейте момичета,
не съм писала много отдавна, но някак си не намирах сили и кураж може би, за да седна. Излезнаха ми резултатите от БХС и с висок риск за синдрома на Даун( 1:55), което за моята вързаст наистина е много. Назначиха ми амниоцентеза, не мога да ви опиша какъв ужас извивях и колко дни рев и депресия изкарах. И дойде денят за амниото( на 02.03), но нали съм си карък и естествено плацентата се оказа предна и трябваше да се мине с иглата през нея. Слдователно в пробите имаше моя кръв и сега резултатите ще се забавят доста, защото трябва да се изолира кръвта от течността и тогава да се правят изследванията. Казаха, че минимум 10 дена трябват, но аз се порових тук там и видях, че в такива случай резултатите може да се забавят с месец. Да не говорим, че и може изобщо да не могат да се направят изследванията......На всичкото отгоре ми правиха и Анти Д, защото съм с отрицателна кръвна група, а при предна плацента било задължително. И сега чакам да минат 10 дена и да се обадя за резултатите, стискайте палци всичко да е ок.

# 431
Vania Kaleva стискам палци всичко да е наред,вярвай и ти в това.
За ранна и късна ФМ в Русе цената е една и съща-50лв.

# 432
  • Русе, София
Здравейте, момичета.
Напоследък трудно успявам да попрегледам темата и скоро не съм се включвала. Но това ежедневие ме изцежда - работа, после вкъщи общо взето всичко мен чака, сутрин търчане до градината на малката. С едно дете е трудно, пък с две не знам как ще е. Пък и доста съм се отпуснала напоследък и вкъщи всичко правя с усилие.
Иначе при мен нищо ново, последния път и мен не ме гледаха на видеозом на ЖК, сега съм чак на 1 април, а на 15 април при Марков - тогава със сигурност ще знам пола.
margo аз лежах преди няколко седмици в Майчин дом и според мен не е в никакъв случай мизерия. Не е и лукс разбира се, но условията са съвсем приемливи. Аз бях на 5 етаж в нормална стая, не знам как е по другите етажи. Единственото неприятно е, че в стаите няма телевизор и ти остава единствено да четеш. Иначе Марков работи в Майчин дом.

# 433
Стискам силно палци, Ваня! Сигурно ще е наред всичко. Ти не трябва така да ревеш и да се притесняваш - с това само вредиш на детенцето. Вярно, изнервяща ситуация, но мисли позитивно и всичко ще е наред!
Късмет!

# 434
  • София
Ваня, стискаме ти много палци, мисли позитивно колкото можеш в тази ситуация!

Момичета, аз съм с много тъп въпрос - от коя г.с. се смята , че влизаме в 5 месец? Според книгата ми - Какво да очакваш, когато очакваш дете, това е 18.г.с., според 2 сайта: http://www.myfelicitas.com/parent/za-ochakvashti-bebe-bremennost … st-po-sedmitzi/60 и този: http://www.justmommies.com/get_pregnancycalendar.php?month=8& … amp;x=19&y=11  това става в 16г.с.?

Общи условия

Активация на акаунт