Орхидея - тема 3

• 118 287
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
  • Плевен
танче това наистина е красота.Браво.Аз да питам ако имам мъх по корите на единия ми фаленопсис как мога да го спра?

# 316
Танче,донакажи ни моля те!

# 317
  • София
Таня, страхотни са, наистина!   bouquet

# 318
  • Варна
Здравейте момичета, днес разделих бебето на една орхидея има три големи коренчета и пуска четвърто, едното листенце беше прищипано м/у въздушните корени и е малко деформирано. Искам да ви попитам дали трябва да полагам някакви по специални грижи за бебето, и дали изобщо според вас има шанс да се развие.    

# 319
  • Варна
Има шанс разбира се Simple Smile
Аз посадих едно дендробиумче с корени, колкото на твоето фалче, че и по-мънички. Значи това, което правя е: пръскам го всеки ден с пулверизатора, като във водата разтварям хапченце вит. Б комплекс - помага за образуване на корени. Освен това поливам с топене, но не много често - веднъж на седмица до 10 дни. Определено му харесва.
Таня, снимките са върхът, особено пафчето Heart Eyes

# 320
  • Варна
Благодаря ти Месечинке  Hug, аз също напръсках бебето със водичка в която има разтворен неуробекс но не посмях да топна саксията. Таня, прекрасни са  Peace,  и аз си мечтая за пафче но все не намирам. Реге, пропуснала съм зареждането в Кауфланд  Embarassed срам голям  Joy.

# 321
  • София
Благодаря ви, момичета! Напоследък не знам на кое повече се радвам - на орхидеите или на снимките  Laughing. Когато започнах да пиша в темата, чаках мъжът ми да ги снима, а после ми омръзна да се моля и се захванах аз. Сега май нямам спирачка  Mr. Green. Пафчето съвсем се отвори, а дендробиума.... Жалко, че не мога да ви изпратя от аромата му  Grinning. Така силно и хубаво мирише! Невероятен е!

ellia, вярвам, че ще се хване бебенцето! Досега не ми се е случвало да разделям фаленопсис. Един от новите е двоен, но ще чакам първо да прецъфти.

havaiskoto_dupe, ако е само мъх не е опасно да го има. Лошо е ако е мухъл или нещо подобно. Все пак ако те притеснява, просто по-рядко поливай и отдръпни малко от светлината - сам ще изчезне. Една от новокупените имаше зелено в саксията, а вече не го виждам. Купила съм я малко преди Цветница. Другото е - някои течни торове за орхидеи имат и съставки против паразити и бактерии. Ако ториш с него - трябва да се оправи.

И днес в Кауфланд имаше жалки остатъци от орхидеи и то на редовна цена. Стана ми жал за тях. Поне да ги намалят и някой може да се опита да ги спаси Sad.

# 322
Пак големи красоти из Орхи форума витаят ! Hug
Мене пък хич ме няма от към снимките  Embarassed!Снимах ,снимах великденската си орхидея ама нищо не става. Crossing Arms
Та като се сдобия с по -качествена снимка, ще покажа. Simple Smile

# 323
  • Плевен
Значи може да е от светлината,аз като почнах да ги местя да взимат малко светлина през деня оттогава се появи Simple Smile Благодаря ти танче.

# 324
Здравейте дами!
Приемате ли нови фенки на орхидеите?
За 8 март се сдобих с такава красота,изчетох доста инфо относно отглеждането им,но на тази тема попадам едва днес.Междувременно няколко пъпчици окапаха,след което се появиха нови,и тъкмо пораснаха аз реших да наторя орхидеята(забравих-фаленопсис,бял)Купих тор на кристали(специално за орхидеи,колебаех се м/у течен и кристали),от лактофол.Направих разтвор според указанията и познайте-окапаха ми пъпчиците  ooooh!
Много ме е яд,явно е трябвало да направя концентрация,2-4 пъти по-слаба от препоръчаната там #2gunfire
Възможно ли е тази тор да е причина?
А за да ви задавам по-смислени въпроси ще ми трябва малко време да изчета 3-те теми Laughing

# 325
  • Плевен
Ами да Wink аз съм най видния пример  Tired

# 326
rosisd Добре дошла ,тука който влезе трудно излиза  Laughing
а за това което се  е случило с твоята красавица 100% е от тора ,разрежда се много четири пъти повече от това което е указано   ,в началото на темата има точно инфо  Peace
Вчера ходих до Кауфланд ,но уви нямаше и следа от орхидейки  newsm78,кога ще е следващото зареждане ,който знае да свирка по-рано Wink !

# 327
ООО,да,разбрах,че доста съм изпуснала,но все пак съм в началото,и тази загуба на пъпчици няма да ме откаже  Naughty какви красоти виждам тук,има какво да науча  Simple Smile
Щом от доста време отглеждате орхидеи и търсите нови да ви питам  знаете ли борсата в Дружба дали има орхидеи? newsm78?Дори не знам къде се намира,но дали има смисъл да ходя до там?

# 328
  • София
rosisd, добре дошла!
До сега май не е дискутирана тази борса  Peace Изгодни орхидеи има в Кауфланд по 14 лева и в Баумакс по 15 лв, понякога ги намаляват на 10 лв.

# 329
Благодаря за топлия прием   bouquet
моята е от Баумакс,за 8 март бяха пуснали по 10 лв доста качествени,а в Кауфланд не попадам на хубавки.Може би във темата има девойки от Дружба и могат да споделят? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт