Орхидея - тема 3

• 118 263
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
# 226
  • Варна
Титонче, нищо не се вижда, отварям някаква заглавна страница newsm78

# 227
Титонче, нищо не се вижда, отварям някаква заглавна страница newsm78

А сега ? newsm78
 Казах ви ,че съм много зле с качването! Embarassed

# 228
  • София
Момичета, никой ли няма да се похвали с нови придобивки от Кауфланд и да каже как са орхидеите там. Заради пусия му синузит, където ме тръшна не съм си подавала носа от нас днес, та ще ходим до Кауфланд чак утре вечер след работа.

Aз  Peace ! Бях в Младост. Много здрави и хубави растения, значително по-едри от тези в Баумакс. Като разнообразие не бяха нито много, нито малко. Имаше най-вече бели с лилава или жълтра среда/едри и с разклонения/. Имаше и с шарка като мрежа на бял или жълтеникав фон и много бели на розови точици като тази на дъщерята на Милето. Аз си взех на точици, но с много шантава форма - нещо средно между нормалната форма на цвета и последната ми лимонка, асиметрична и много интересна. Може и да е дефектна, но пък всички цветове са с такава форма и имаше още една такава. Купих си "пепел от рози", която е с две стъбла  Grinning и  тъмно лилава, на която долните две листа са с жълти точици. Последната е като кадифена  Grinning. Утре ще ги снимам и ще ви ги покажа. ku4o, имаше и една като харесаната от теб в Стрелиция, но не беше толкова симетрична като тази от снимката.

Fleur de la montagne, много са красиви орхидеите! Последната ми е любима  Grinning.

Goody, честито! Завиждам ти за очакването - каква ли ще излезе неизвестната?  Mr. Green

titon4e,  невероятна е! Толкова много пъпки! Представям си каква красота ще е като цъфне цялата!  Shocked

dreamtex, добре дошла! Ще чакаме да ни покажеш снимка!

ku4o, ако ти се струва нестабилна, прикрепи я към някоя пръчица. Може и такава от цветонос, но са дълги. Или едно дървено/бамбуково/ шишче  newsm78

# 229
  • Варна
Сега се вижда Grinning Много е красива, много нежен цвят, а като разцъфти напълно ще е върхът Heart Eyes Да я снимаш пак Party

Fleur de la montagne,
много са красиви твоите ooooh!
Goody,
честито и на теб, сладури са Grinning това прецъфтялото и на мен ми е интересно какво е, дали не е камбрия и то newsm78

dreamtex,
те фаленопсисите по принцип се садят в борови кори, не само на дъното на саксията, а изобщо основната част на субстрата им е кори.  Снимай да видим твоята.

Таня,
честито и на теб, чакаме снимки Laughing

На Бриколаж днес имаше много красиви орхидеи по 19 лева - мисля, че камбрии, имаше и един дендробиум, в добра форма бяха. А под масите, където май държат прецъфтелите цветя видях едно фалче, прецъфтяло с птрязан цветонос, но беше събудило спяща пъпка, пораснала около сантиметър, с идеални листа и корени, стоеше му цената 28,50 Whistling Защо не ги преоценят и продадат, така както ги мятат на тъмно съмнявам се, че някой ги поглежда повече.
На малкото ми денди май му харесват баните с витамин В, започнало е да разтваря връхните си листа и изобщо изглежда много добре. Доволна съм Party

# 230
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...Goody,
честито и на теб, сладури са Grinning това прецъфтялото и на мен ми е интересно какво е, дали не е камбрия и то newsm78

...

Hug само да цъфне и ще го изтипосам за разпознаване  Laughing
ако се наеме някой още сега ще снимам  Flutter

# 231
Момичета
нещо ми е трудно д а следя темата, но от време на време влизам листавам и чета за новите ви продобивки- страхотни са, няма такава орхидея която да не ми е харесала. Тази на Танчето от преди няколко страници със странната триъгълна форма - имам подобна подарък от мъжа ми ( то кое орхи не ми е подарък от любимия ... ) питах и при нас в темата търсих и в инетрнет и не можах да намеря защо така три от листчетата са "захлупени" около средата, а то било пелорик- ( благодарности на Мъни за дефиницията). Ще търся що за чудо е това. На мен пък ми хареса снимката на розово-лилавата й орхидея - завъртяната - по нещо ми напомня фал-виолацея ли беше модеста ли беше - именно в такъв специфичен цвят и форма на цвета.

Мъни щях да те попитам ще ни дадеш ли разрешение да използваме и публикуваме част от съветите ти и други интересни факти и хитринки които ни даваш на първа страница.Аз все още не съм писала на Милето за нейното оформление но и това ще стане защото виждам че темата ни набъбва с голяма скорост а шаблона напърва страница не е готов за което аз нося най-голяма вина.

иначе и аз четох за фалчетат на Кауфланд, страхувам се да отида да ги видя защото няма да мога да се върна без цвете а ако съм с любимия то без 3-4 цветя. Знаете как е с орхидеите- гледат те с едни ЕЙ-ТАКИВА мили очи и тихичко ти шепнат- вземи ме виж колко съм красива ииииииииииииииии така ...
ЛЕка вечер на всики
 Hug

П.С.Гооди в бриколаж не ги преоценяват освен това ги давят във вода, има много красиви цветове винаги когато съм ходиля вкл. и едно електриковозелено фалче в което ми останаха очите но 28.90 ми се струва нереална цена в момента.  Миналата есен имаха пък дендри фалчета и това дето май е Канди-онцидиум но цветоносите бяха поне по метър и 30 според мен излишно много форсирани, аз не бих купила орхидея баш с толкова дълги  цветоноси сигурно е било подложено растението на супер  извънредно торене.

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 23:01 от _re_ge

# 232
  • На планетата Земя
Здравейте,

на почивка сме, но не мога да се въздържа и да не ви прочета.
Големи красоти сте показали. Влюбих се в орхидеята на Тания76, тази бялата с жълтата среда. Толкова нежно.
Ние заминахме днес сутринта. Преди тръгването си пулверизирах мамините златки, полях тези, които трябваше. Какво ще правят без мен?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 233
Честити нови придобивки! Наистина са прелестни  Heart Eyes
Реге, естествено, че не съм против  newsm78 Аз не се и сещам какво да кажа, ако някой не ме попита  Embarassed

# 234
  • Варна
Добро утро Grinning Тази нощ лудизията ми е яла бой от Кетя, оскубала е цветоносите и е надрала листата на едното клонче ooooh! Навиках я, ама вече съжалявам, на втори прочит щетите не са чак толкова големи, ще се оправи. Мъж ми пита какво е това цвете, толкова ли е ценно, че се впрягам, много се изненада, че е орхидея Simple Smile

# 235
Здравейте всички отдавна не съм влизала тук и ми е домъчняло за вас  Sad
Ще чета след малко ,но да ви се похваля на мен вече трета красавица ми цъфти ,но интересно първата само с един цвят си остана изхвърли всички пъпки  newsm78

# 236
 Laughing Laughing Laughingвижте какво получих по случей рожденият ми ден от половинкатаhttp://sorela.snimka.bg/flowers/orhideya.455908.17961568 много ме зарадва има 6 цветоноса супер е

# 237
Laughing Laughing Laughingвижте какво получих по случей рожденият ми ден от половинкатаhttp://sorela.snimka.bg/flowers/orhideya.455908.17961568 много ме зарадва има 6 цветоноса супер е

Уникална е, поздравления! Аз на скоро окапазих една такава .След като 2 години чаках да даде цветонос и чудото се случи .Взех, че я изтървах и се счупи. Cry

# 238
  • София
Месечинке, за сега значи само ще чакам да видя какво ще стане с тази "заспала" събудена спяща пъпка  Joy
dani20, добре си се справла, щом красавиците правят такива големи цветове Simple Smile
tania67, много е нежно фалчето   bouquet Да пуснеш снимки като се отворят и другите пъпки. И нобилето си заслужава чакането да цъфне Simple Smile А новичкото е голям сладур, нищо, че преди изглеждаше по-интересно с обърнатия цвят.
ku4o, супер са корените  Peace Успя ли да закрепиш орхидеята?
Goody, честити придобивки! Да се похвалиш като цъфне "неизвестната".
Fleur de la montagne, супер са ти орхидеите! Simple Smile Пресаждане е необходимо, кагато субстрата започне да се рони, понеже растението е изсмукало всичко полезно от него. Това се случва обикновено 2-3 години след покупката. Това е при положение, че нямаш съмнение за гъба в саксията или изгнили корени.
titon4eShocked Суперска е!
dreamtex, фалчетата се гледат почти изцяло само в борови кори. Твоето какво е?
FEN, здравей отново! Ще чакам снимки на тези красавици, с които се хвалиш Simple Smile
sorela, невероятна е! Надявам се да успееш да я обгрижваш както има нужда, понеже знам, че са трудни да гледане в домашни условия.   bouquet

# 239
  • София
Вчера бях на Красно село и минах през Стрелицията там.
Попитах за това фалче, което си беше харесала ku4o и ми казаха, че тези, които се продават по интернет не се излагат в магазина и могат да се купят само с поръчка. Освен това ми казаха, че те не са цъфнали, нищо, че има снимка с цвета.
В магазина се продават кори за орхидеи, мисля, че беше 20 литра = 13 лева, на мен ми се стори доста голямо чувалчето. Също така видях и едни орхидеи "ин витро", те са в малки бурканчета, потопени са в специален гел. Имат по 2-3 корена не по-дълги от 2 см, а листата са по 3-4 см дълги. Цената им е 4.50 - 5.00 лв в зависимост от вида. На капачката на всяко бурканче пише какъв вид е цветето и ти показват на монитора на компютъра как изглежда цъфнало. Това, за което аз попитах се оказа някаква пантофка. Жената ми каза, че след като купиш растението трябва да я измиеш от гела, да се сложи върху борови кори в не много голяма саксия и да се захлупи с буркан като всеки ден да се отваря за по 1 час да се проветрява. Това се правело първите 10 дни, след това буркана се маха. В последствие растението растяло много бързо на корени и се закрепвало към субстрата.

Общи условия

Активация на акаунт