Орхидея - тема 3

• 118 284
  • 752
  •   2
Отговори
# 285
  • Варна
Titon4e, дано ти подарят най-красивата. А това е днешното ми Великденче. 

# 286
Ellia много е красива.
Момичета имам черни петна по листата на едната орхидея. Таня беше обяснявала как да се третират с топсин, но за съжаление не можах да го намеря . Спомням си ,че се прави гъста каша,мажат се листата и след това.....Сигурно се измиват,тъй като има опасност да прегорят,но след колко време.Помагайте.

# 287
  • Варна
Хич не ги и мия Thinking Дали трябва наистина?
ellia,
честито Grinning

# 288
Хей момиченца кокиченца как сте.
ЗА НЕВЕРУЮЩИТЕ  ( които ме закачаха като ку4о ) - НЕ Е ПЪРВОАПРИЛКА ШЕГА !!!!
Минавам с отчет, вчера ходих за яйца в Кауфланд ( Варна ) ранен следобяд, та там имаше две лонди фалчета като 30% бяха изкупени. Основно имаше бели но и тук таме други много атрактивни разцветки -оранжеви с виолетово, виолетови с бяло по края, бели на лилави точици, бели с лилави среди,както и една от онези с прухлупените литчета та само 3 са отворени- нещо на "Пре" го каза Мъни ама не си спомням. Аз както щях да минавам със затворени очи се пльоснах да гледам, ахках и охках харесах си две но знаех че трябва да издържа героически и да си тръгна с една че пуста лакомия.... Та и ние имаме нова красавица- Божествена - беше единствена такава - неверояна, дъщеря ми си я сложи веднага в стаята и каза да съм я нарекла Рени на нейното име - ами така и направих де- не можах да откажа на детето.

Честито и на Елия за новата й красавица- сега се връщам да ви чета назад
 Hug

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 11:24 от _re_ge

# 289
Хей момиченца кокиченца как сте.
ЗА НЕВЕРУЮЩИТЕ  ( които ме закачаха като ку4о ) - НЕ Е ПЪРВОАПРИЛКА ШЕГА !!!!
Минавам с отчет, вчера ходих за яйца в Кауфланд ( Варна ) ранен следобяд, та там имаше две лонди фалчета като 30% бяха изкупени. Основно имаше бели но и тук таме други много атрактивни разцветки -оранжеви с виолетово, виолетови с бяло по края, бели на лилави точици, бели с лилави среди,както и една от онези с прухлупените литчета та само 3 са отворени- нещо на "Пре" го каза Мъни ама не си спомням. Аз както щях да минавам със затворени очи се пльоснах да гледам, ахках и охках харесах си две но знаех че трябва да издържа героически и да си тръгна с една че пуста лакомия.... Та и ние имаме нова красавица- Божествена - беше единствена такава - неверояна, дъщеря ми си я сложи веднага в стаята и каза да съм я нарекла Рени на нейното име - ами така и направих де- не можах да откажа на детето.

Честито и на Елия за новата й красавица- сега се връщам да ви чета назад
 Hug

Само със отчет, няма да се разминеш! Искаме и снимки. Wink

# 290
  • Плевен
Ох завиждам ви благородно.Красива е орхидейката даже много еллиа Simple Smile

# 291
Здравейте всички ,отдавна не съм се появявала тук ,честито за новите ви красавици   bouquet_re_ge ,покажи си хубавицата  Hug
И моите стари орхидейки започнаха една по една да цъфтят !
Как можах да пропусна зареждането в Кауфланд  newsm78,направо изключих че може да има орхидейки ,щях да си направя подаръче ,а кога ще е следващото  Simple Smile
А за Кетя,знаеш ли,че има спрей,по ветеринарните амбулатории и аптеки,който отблъсква котето от места,където си го приложил, там,където не искаш то да ходи! Ще ти реши проблема.
Това е много полезна информация ,имаме метална външна врата и една котка е решила редовно да я маркира ,дано с такъв спрей да я отбвлъсна че е много неприятно  Peace

# 292
  • София
Ellia много е красива.
Момичета имам черни петна по листата на едната орхидея. Таня беше обяснявала как да се третират с топсин, но за съжаление не можах да го намеря . Спомням си ,че се прави гъста каша,мажат се листата и след това.....Сигурно се измиват,тъй като има опасност да прегорят,но след колко време.Помагайте.

Доколкото знам с каша се мажат ранички и подобни. Ние го използваме за цялото растение и правим разтвор, с който пръскаме. Не го мием. Малко са на белезникави петна листата, но засега спира разпространението на болестта. Ако искаш си мажи самите петна с каша/или с мокра клечка за уши, топната в топсин/, но те съветвам и да напръскаш. Може и да е заразено с гъби, без да ги виждаш. Топсин със сигурност има в Бриколаж, но е на щанда "Аграрна аптека", който е с продавач и е вътре при цветята. Имаше поне 3 вида опаковки.

_re_ge , ellia,  честито! Аз умишлено заобикалям Кауфланд  Grinning. Дори има и защо да ходя, но отлагам за по-нататък  Mr. Green. FEN, зареждането е от вчера. Не е късно да посетиш Кауфланд  Mr. Green.

Днес видях цъфналата орхидея на леля ми. Купена е като бяла с жълта среда, а сега е лимонена  #Crazy. Дори се усъмних, че не си спомням добре и търсих снимки - бяла е била Grinning.

# 293
Здравейте   bouquet

ellia много е красива!

С този Кауфланд и аз вчера просто най-наркая не издържах и си взех орхидея (13,99), а нямам нито едно друго цвете и изобщо не разбирам от цветя  ooooh! Направо се чудя защо си я купих  Embarassed просто изглеждат много изкушаващи  Embarassed

Ето я моята най-обикновена беличка

http://img24.imageshack.us/img24/6096/orhideq.jpg

Понеже като ви разглеждах снимките и корените на вашите ми изглеждат ярко зелени, а на моята ми изглеждат бледо зелени, искам да попитам според вас дали са ок или й има нещо?

http://img88.imageshack.us/img88/9690/dsc01330k.jpg
http://img202.imageshack.us/img202/4324/dsc01332w.jpg

И другото въпросче - имате ли някаква идея след колко горе долу време ще й падне цвета?  Rolling Eyes

# 294
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Много е красива  Hug
за корените - така като станат поливаш  Peace
полива се с потапяне на саксията в по-голям съд за десетина минути

колко ще изтрае цвета никой не може да каже  Hug моята изкара от началото на декември до началото на март  Blush

# 295
Goody благодаря  Hug ей сега отивам да я полея по този начин

# 296
  • Плевен
От всички приказки за промоцията в кауфланд и аз не издържах и намерих от цялата група бели лилави и жълти....моята красавица.Номер 2 у нас.

Може ли да попитам ей така като са ми корените май трябва да я полея а ? И да ме посъветвате този път да не направя грешката да я преторя.Какво сте правили вие когато сте си взимали орхидея ?Нещо като първи стъпки.Мерси предварително.

# 297
  • Варна
SunshineLily,
здравей:)
Да ти кажа честно, няма да се плашиш, ама така като те чета май си се заразила с орхидеения вирус Hug Занапред устояването на изкушаващата красота на тези цветя ще става още по-трудно, защото болестта "Орхимания" прогресира и е нелечима Laughing Ама тук всички страдаме от нея и ще те подкрепяме Simple Smile
Орхидеята ти е прекрасна, с идеални корени. Поливането чрез потапяне до ръба на саксията в съд с вода става 2-3 дни след като корените са станали белезникави, както на твоите снимки. Когато са яркозелени, значи са прясно поляти. На първа страница има подробна информация.
havaiskoto_dupe,
честито и на теб, голяма красавица  bouquet
Реге, ще чакаме и ти да се похвалиш със снимки Simple Smile
Аз също умишлено заобикалям Кауфланд тези дни, по-нататък се надявам да успея да си направя подарък. Хубаво е, че пак започнаха да зареждат редовно.

# 298
  • Варна
SunshineLily, Goody и Месечинката са ти отговорили аз искам само да добавя че водичката за поливане е хубаво да е престояла (от предния ден) и да е със стайна температура. Честито за новите орхидеи, много са красиви. Реге и аз съм любопитна да видя новата ти красавица.

# 299
  • Gone with the wind

ЗА НЕВЕРУЮЩИТЕ  ( които ме закачаха като ку4о ) - НЕ Е ПЪРВОАПРИЛКА ШЕГА !!!!

ААААААА, Реге, не си ме разбрала - цитирах мъж ми, който реагира така като чу за новите орхидеи в Кауфланд  Laughing
Тъй де, човекът се опитва всячески да озапти новата ми страст
Аз този път съм без орхидея  Sad , 5 ми стигали за месец  Confused
Честито на всички за новите придобивки - с нетърпение чакам да ги видя

И да попитам за поливането - как задържате саксийките да не изплуват над водата и корите да не излезнат от саксиие? Аз днес поливах и си беше голямо приключение

Последна редакция: сб, 03 апр 2010, 18:40 от ku4o

Общи условия

Активация на акаунт