Орхидея - тема 3

• 118 286
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
  • Плевен
Аз да питам понеже гледах клипчета с орхидеи на които им е окапал цвета ? Трябва ли да ги режа някъде ??? или да ги оставя така.Това подрязване кога се прави ?И къде да ги режа,защото те режат между нещо като пръстени малко под цветчетата където са били или най отдолу?Незнам дали това се казва цветонос newsm78?

# 301
  • София
Здравейте, момичета!
Нямам време да ви чета, но утре ще наваксам.
Искам само да се похваля, че днес отидох до гората над нас и си събрах борови кори. Малко ми беше трудно само с пръсти и доста се поиздрах, маникюра замина на кино, но като набрах скорост събрах половин торбичка. Мислех си, че това е трудната част, но като се прибрах се оказа друго. Едвам успях да ги нарежа и станаха малко по-едри парчетата от купешките, но съм много горда.  bowuu Нямаше как да ги изпека във фурната за дезинфекция, понеже мама печеше козунаци, но утре ще го направя. Иначе като ги намокрих станаха доста по-червеникави от другите. Утре ще покажа снимки и съм решила, че ако орхидеята се чувства добре в тях след месец-два наблюдение ще сложа и по няколко парченца във другите саксии за малко натурално подхранване  Peace

# 302
Здравейте банда орхидейоманиаци

С малко закъснение ви поздравявам с Христос Воскресе, бъдете здрави и щастливи, живейте в мир и разбирателство, желая ви семейно щастие и благополучие.
Нямам време да ви чета но ще стане след празниците. Тогава ще ви постна снимки и от новите си придобивки, с удоволствие ще споделя любопитни факти, които прочетох тук таме
Приятни празници на всички
 Hug

# 303
Супер е новата тема на първата страница прочетох супер съвети.В предишната тема бях писала че цимбидиума ми умира,имаше паразити(червей) ,пресъдих я и се посъвзе.Не вярвах че ще оживее,но излиза отстрани на старото" гнездо" ново.Свекървата викаше да изрежа и старите листа,но аз не посмях и сега излизат нови newsm44.

# 304
  • София
Момичета, къде се губите?
Аз искам да попитам като ви излиза цветонос той винаги ли излиза между две листа, защото на мен на всичките ми орхидеи е така. Сега са тръгнали доста коренчета да пробиват и все се надявам да има някой цветонос, но нито едно от пробилите не е между листата.

# 305
  • Варна
White_tulip,
винаги между листата излизат при мен. Само че те се различават от корените, коренът някак цепва листото там, където излиза, и е някак сребристо-зелен и има заоблен връх, а цветоносът изглежда като израстък, някак се слива по цвят с листата, сякаш се "видоизменя" от тях направо, и е приплеснат още от началото. Снимай да видим тези, които те двоумят Simple Smile
Аз не пиша, защото нямам нищо ново, но ви чета редовно. Наистина се позагубихме тези дни.

# 306
  • Плевен
Аз не пиша,че съм се захласнала по новата ми красавица Simple Smile едната и пъпчица цъфна и сега съм още по Happy  newsm44 Даже на приятеля ми казах ,че е по хубава от него Simple Smile .хаха А колкото до другата ми орхидейка излиза и нещо...не съм сигурна дали е цветонос ама е от едното като люспички дето са по стъблото ? И се зарадвах,защото дава признаци на живот.Лек и усмихнат ден

# 307
  Здравейте , преди около месец писах във вашата темичка , за моята придобивка ! След известно лутане къде да я настаня , най- после където реших тя това местенце си хареса ... в процеса на местене за съжаление загубих 2 пъпки , но сега вече всичко е наред .... цъфнаха ми 3 пъпчици и се надявам дълго да се задържи цвета !
   Аз искам да попитам, с какво да я подхранвам и дали има нужда сега да го правя , това което четох е че се подхранва преди да пусне цветонос !

# 308
Момичета и аз не съм ви писала от много време но нещо не сварвам а нашаа темичка ми действа толкова добре в борбата със стреса.

mmmshushy80 прочети в началото на темата линка Торене ( кристалони) там има най-общи съвети и цитати на това което сме обсъждали.

при мен цветоносите излизат навсякъде и вътре където растат листата и отстрани на "стъблото" ако мога да го нарека така - няма правило. Освен това ми прави впечателение че има орхидеи които не пускат корени а след кратка почивка нов цветонос.

# 309
  • София
Месечинкe, _re_ge, благодаря ви! Аз сега не мога да снимам, че апарата няма батерия, но ще покажа снимки скоро  Peace
Миле, каква е тая твоя почивка? Бързо на отчет!  Hug

# 310
  • На планетата Земя
Липсвате ми, МНОГО!  Hug Hug Hug

След почивката бях командировка в Австрия, вчера се върнах. Купих си оттам много хубава книга за орхидеите. Ще я снимам и покажа.

Имам да чета назад и ще се включа адекватно.  Hug

# 311
Здравейте ,признавам си всеки път започвам да чета отзад напред и сега  стигнах до началото на темата  Blush,ами тя много хубаво оформена  Grinning,поздравления момичета  Hug

# 312
Fenче - Ние с Милето сме обещали да я направим  още по хубава първата страница -  но аз нещо се уфлянквам че имам домашни задължения, Милето беше на курорт - ОБАЧЕ  ще спазим даденото обещание и докато стигнем 50-та страница ще имаме нужния проект на първа страница на нашата любима тема.

Момичета тази седмица в Кауфланд Варна бяха останали още орхидеи- кой не е ходил да си купува, хайде не оставяйте цветенцата да страдат...

# 313
  • София
Хайде сега по понеделнишки, да ви затрупам със снимки  Mr. Green. И без това почти не пишете - това ще ви е наказанието  Mr. Green.

Първо да започна с извънземната косматка  Mr. Green:

не е ли като извънземно?  hahaha

Надявам се, че като се събудя ще се е отворила напълно  Grinning.

Дендробиума-нобиле, който купихме преди месец-два с две цъфнали стъбла и доста бързо прецъфтя, ме изненада приятно. На едното стъбло излязоха още 6 цвята  Grinning:

re ge, стъбълцето дендробиум, което ми подари сякаш спря да се развива. Свежо и зеленко е, но си стои все едно и също. Може би от стреса  newsm78. За сметка на това до него има ново стъбълце  Grinning:

Виждат се и двете парчета от зеления дендробиум, които отлежават, но още не са пуснали коренчета. Ще чакаме  Mr. Green!

Едната орхидейка от Баумакс ми пусна нов цветонос, а на другата новото цветче е с съвсем различен цвят  newsm78:

Асиметричната пък вече не е такава. Новите цветове са симетрични, но все пак с малко по-особена форма:

И накрая още две снимки  Grinning. Харесаха ми как прозира светлината през орхидеите:

На първата се вижда и разликата във формата на цветовете - долният цвят е асиметричен.

Изкушавах се да покажа и цъфналите жасмин и детелинка, а и още няколко орхидеи, но ме досрамя...  Embarassed

Лека и спорна седмица!  Hug

# 314
Момичета тази седмица в Кауфланд Варна бяха останали още орхидеи- кой не е ходил да си купува, хайде не оставяйте цветенцата да страдат...
Ама кога аз в петък ходих и не видях  newsm78,днес ще отида  Peace

tania67,това  "наказание " е радост за окото ,страхотни са  Peace

Общи условия

Активация на акаунт