Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Добавяне на картинка към профила, в подписа или в мнение, намаляване на картинка

 • 253 354
 • 230
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 6 179
Изображенията трябва да са съобразени с максимално допустимия размер.
Публикуването на порнографски снимки и текстове в постинг, подпис, като аватар и др. е забранено.
Добавяне на картинка в профила (аватар)

Когато поставите картинка към профила си (аватар), тя се появява при постингите, в лявото поле, под прякора.

За профила може да изберете картинка от галерията на сайта или да сложите външна картинка (от друг сайт, но все пак съобразена с размерите на полето, така че да не се нарушава структурата на форумите).

Максимално допустим размер на картинки към профилите:
ширина - до 160 пиксела
височина - до 200 пиксела
Аватари, надвишаващи тези размери, автоматично се отхвърлят и системата ще Ви подкани да изберете картинка от галерията на форума.

За да прикачите картинка към профила от галериите към сайта, е нужно да кликнете върху името си горе вдясно и да изберете Профил. От страницата, която се зареди изберете Профил от лявата колона.

Изберете галерия от секцията Аватар и прегледайте картинките като кликвате върху имената им. Когато изберете картинка, натиснете бутона Промени профила


За да прикачите друга картинка към профила си, е нужно изображението (картинка, снимка) да е качено някъде в интернет.
Вземете адреса на избраната картинка (десен бутон върху нея -> Properties и копирате адреса с Copy) - трябва да е нещо от рода на http://www.domain.com/kartinka.gif (или .jpg, или .png накрая).

За да прикачите картинката като аватар, маркирайте кръгчето (radio button) пред Адрес на външно изображение за аватар и поставете (десен бутон - Paste) адреса на избраната картинка в полето отдясно.
Натиснете бутона Промени профила, за да запаметите променитеДобавяне на картинка в подписа

Когато сложите изображение в подписа си - то се появява под текста на всяко мнение.

Максимално допустим размер на подписите:
ширина - до 600 пиксела
височина - до 200 пиксела

В тези размери трябва да се събира цялото съдържание на подписа.
Може да се поставят едно изображение с размери 600х200 пиксела, или 2 или повече по-малки изображения, както и комбинация от изображение/изображения и текст, НО общият размер на текст и/или изображения в подписа не трябва да надвишават максимално допустимите граници.


За да я поставите картинката в подписа, влезнете в Профил, в полето Подпис поставете адреса на избраната картинка между
Код:

Т.е. трябва да е нещо подобно на:
Код:
[img]http://www.domain.com/kartinka.gif[/img]

Натиснете бутона Промени профила за да потвърдите промяната на профила.Как да поставите картинка в мнение?

Максимално допустим размер на изображение, публикувано в мнение:
ширина - до 600 пиксела
височина - до 600 пиксела

За да се появи картинка към дадено мнение или към подписа е необходимо тя да бъде указана с правилен код и адрес.
Основният език (код), който се използва в интернет е html.
Във форумите този код е забранен и тук се използва т.нар. BBCode.
Повече за него и как да го използвате може да прочетете ТУК >>

Кодът се означава с отварящ и затварящ таг.
Пример за отварящи тагове са
Код:
[b] или [url]
например.
Затварящите тагове им съответно са
Код:
 [/b] и [/url]

Когато искате да публикувате картинка във Ваше мнение или в подписа, необходимо е адресът на картинката да е поставен между отварящ и затварящ таг за изображение, т.е. между
Код:
[img] и [/img]
Картинката, която искате да покажете, трябва да се намира в Интернет (не може просто да я имате на компютъра си, трябва да я качите на някой уеб сървър).
За да покажете изображение в съобщението си, трябва да затворите URL-то към картинката с тага
Код:
. 
Пример:

Код:
[img]https://www.bg-mamma.com/logo-bg-mamma.jpg[/img]

Ако желаете картинката да е и линк - т.е. като се кликне върху нея да отваря дадена страница - можете да затворите тага за картинка с таг за връзка:
Код:
[url][/url]
.
Пример:
Код:
[url=http://www.bg-mamma.com/][img]https://www.bg-mamma.com/logo-bg-mamma.jpg[/img][/url]


Адресът на картинката трябва да е пълен, реален адрес - трябва да започва с http://и да завършва с .gif , .jpg или .png

Ако картинката е указана правилно, но не се зарежда - това може да се дължи на проблеми с връзката, на проблеми със сървъра, на който е картинката, на забрана от страна на другия сървър да се ползват картинките на чужди сайтове и т.н.

Други причини да не се появява картинка - неправилно написан адрес, адрес на снимка от сървъри, които не се виждат от чужбина (тези изображения се виждат от потребителите, които са в България, но не се виждат от посетителите, които са в чужбина) и др.Как да поставите картинка при възможните отговори на анкета?

Максимално допустим размер на изображение, поставено в отговор на анкета:
ширина - до 100 пиксела
височина - до 100 пиксела

За да се появи картинка при въпрос от добавена анкета към дадена тема е необходимо тя да бъде указана с правилен код и адрес в полето за отговор при съставянето на анкетата.
Правилата за изписване на кода са същите, както при поставяне на картинка в мнение.За да качите снимките си в Интернет, може да ползвате някой от многобройните сайтове, предлагащи тази услуга:

http://prikachi.com/
http://www.snimka.bg
http://www.photobucket.com
https://www.flickr.com/
http://picasa.google.com/
и др.Как да вземете адреса на конкретна снимка?

След като сте качили снимките си някъде в Интернет, отворете конкретната снимка, чийто адрес искате да копирате и публикувате в обявата си.
Кликнете върху снимката с десния бутон на мишката.

- Ако ползвате Internet Explorer, след кликването върху снимката с десния бутон на мишката, от падащото меню изберете Properties. Ще се отвори прозорче, в което има поле Address (URL).
Маркирайте с мишката целия адрес, от http:// до .jpg (може да завършва на .gif или .png или да има допълнителни символи след това, но е важно да копирате целия адрес, като той задължително започва с http://) или отново цъкнете с десния бутон и изберете Select All. След това кликнете отново с десния бутон на мишката върху маркирания адрес и изберете Copy.

- Ако ползвате Mozilla, след кликването върху снимката с десния бутон на мишката, от падащото меню изберете Copy Image Location.

- Ако ползвате Chrome, след кликването върху снимката с десния бутон на мишката, от падащото меню изберете Copy Image URL.

- Ако ползвате Opera, след кликването върху снимката с десния бутон на мишката, от падащото меню изберете Copy Image Address.

След това поставете курсура на мишката там, където искате да публикувате линка към снимката, кликнете с десния бутон на мишката и изберете Paste.

Вместо опциите Copy и Paste от контекстното меню, след натискане на десния бутон на мишката, може да използвате клавишните комбинации CTRL+C за Copy и CTRL+V за Paste.Как да добавите заглавна снимка в собствена тема

При публикуване на нова тема имате възможност да добавите снимка или видео, които да се визуализират над заглавието на темата.
За да добавите картинка, кликнете върху полето Качи снимка в темата, изберете снимката от Вашия компютър и натиснете бутона Open.
След като снимката се качи на нашия сървър, ще се визуализира в полето, като имате възможност да я влачите и намествате изображението, да увеличавате и намалявате мащаба му с бутончетата + и - в долния му десен ъгъл. Размерът на заглавните изображения над заглавието на темата е 900 пиксела ширина, 300 пиксела височина.

Последна редакция: нд, 19 апр 2015, 16:36 от Mamma

# 1
 • София
 • Мнения: 6 179
За намаляване на размера на дадено изображение може да използвате произволна програма за обработка на графични изображения или да използвате някой от сайтовете, предоставящи възможност да оразмерите картинката/снимката си.

http://www.resize2mail.com/advanced.php
Тук е необходимо чрез бутона Browse да укажете изображението (което се намира на Вашия компютър), което искате да намалите, орежете или завъртите.

След това е необходимо да въведете стойност в пиксели за ширина ИЛИ за височина на изображението.
Внимание!!! За да бъде пропорционално намалено изображението, въвеждайте само една от стойностите - или ширина, или височина.

Ако е нужно изображението да се завърти, маркирайте check-box-a I also want to rotate the image и изберете опция как искате да бъде завъртяно - на ляво, на дясно или на 180 градуса.

Когато сте готови, натиснете бутона Okay. Щесе зареди нова страница, в дъното (най-долу) на която ще видите Вашето намалено/завъртяно изображение. Кликнете с десния бутон върху него (но не върху сивата част) и изберете Save Picture As... (запис на изображението като...), за да съхраните намаленото изображение на Вашия компютър.

За да използвате картинката (снимката) във форумите или в друг сайт е необходимо да я качите в някой онлайн албум и да вземете нейния адрес (в по-горния постинг има няколко примени адреси на сайтове, предлагащи такава услуга, както и указания как да вземете адреса на картинката).http://www.shrinkpictures.com/
В този сайт стъпките за намаляване на изображение са почти същите.
Чрез Browse указвате файла с изображението, което искате да намалите.
След това указвате в какъв размер да бъде намаленото изображение.
Може да укажете ефект, който да бъде приложен върху снимката.
Указвате качеството, с което да бъде компресирано изображението.
Натискате бутона Resize.

След като страницата се презареди, може да съхраните намаленото изображение или директно да го "качите" в интернет, като натиснете линка Host this image.
Ако изберете този вариант, ще се отвори нова страница, на която е показано самото изображение, както и точния му адрес, който може да ползвате, за да го публикувате във форумите.


http://picresize.com/legacy/
Стъпките са аналогични:
- чрез Browse указвате снимката и натискате бутона Continue
- задавате максимална ширина (в пиксели)
- ако искате - задавате ефект
- избирате формат за съхранение - jpg, gif, png (не избирайте gif ако изображението е пълноцветно или снимка, тъй като този формат поддъжа само до 256 цвята)
- натискате бутона Resize Pic

След като страницата се презареди, може да изберете един от двата линка
View Resized Image - за да видите изображението
Click Here to Download/Save As - за да го съхраните на Вашия компютър


Ето още няколко адреса на сайтове за намаляване на изображения.
http://www.webresizer.com/resizer/
http://www.photosize.com/ (в дъното на страницата са полетата за указване на размер)
http://www.resizr.com
http://www.resizepictures.com
http://mypictr.com
http://snipshot.com/
http://www.resizeyourimage.com/
http://resizr.lord-lance.com

# 2
 • София
 • Мнения: 6 179
Вече подписите са стриктно ограничени да показват съдържание до 600 пиксела ширина и до 200 височина.
Всичко, което излиза над тези граници, няма да се визуализира (вече не се появяват плъзгачи/scrollbars в подписите).

За да намалите визуално дадено изображение може да ползвате и следния код:

1. За указване на ширина
Код:
[img width=XXX]адреса на изображението[/img]
 където ХХХ е число, което не бива да е по-голямо от оригиналната ширина на изображението и не бива да е по-голямо от 600

Пример:

Адресът на изображението е https://www.bg-mamma.com/img/logo.png
Ширината на изображението е 251 пиксела.

Ако искаме да го визуализираме в подпис или публикация, но в намален размер (напр. 150 пиксела ширина), трябва да изпишем следния код:

Код:
[img width=150]https://www.bg-mamma.com/img/logo.png[/img]

Този код ще визуализира изображението така


Указването на ширина се използва предимно при намаляване на изображения с по-голяма ширина, отколкото височина.
2. За указване на височина
Код:
[img height=XXX]адреса на изображението[/img]
 където ХХХ е число, което не бива да е по-голямо от оригиналната височина на изображението,  не бива да е по-голямо от 600 за изображения в публикации и не бива да е по-голямо от 200 за изображение (ако е единствено и без допълнителен текст) за подпис.


Пример:

Изображението е с адрес https://www.bg-mamma.com/images/tikvi.jpg и оригинална височина 512 пиксела.

Ако желаем да го публикуваме в постинг или подпис, но в намален размер (напр. височина 200 пиксела), трябва да изпишем следния код:

Код:
[img height=200]https://www.bg-mamma.com/images/tikvi.jpg[/img]

Този код ще визуализира изображението такаУказването на височина се използва предимно при намаляване на изображения с по-голяма височина, отколкото ширина.Указването само на височина или само на ширина на изображението, намалява изображението пропорционално.
Трябва да се избягва едновременното указване на ширина и височина, тъй като може да доведе до диспропорционална визуализация на изображението.

Пример:

Код:
[img width=350 height=150]https://www.bg-mamma.com/images/tikvi.jpg[/img]

Горният код е с променени пропорции между ширина и височина и ще доведе до следната изкривена визуализация

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 03:02 от Mamma

# 3
 • Мнения: 610
Здравейте , искам да си сложа профилна снимка , но имам проблем . Направих необходимите корекции за размерите , но постоянно ми излиза , че снимката е много голяма . Искам да сложа тази снимка http://prikachi.com/images/953/8209953E.jpg
Може ли малко помощ  Praynig

# 4
 • София
 • Мнения: 6 179
Добавих я като Ваш аватар без никакъв проблем. Няма проблеми с размера, нито с формата на адреса.
В подписа си бяхте сложили същото изображение, но от друг сайт - премахнах го, както и премахнах адресите на картинки от полетата за личен текст и заглавие на уеб страница - тяхното предназначение е съвсем различно.

# 5
 • Мнения: 610
  bouquet грешката е била в задкомпютърното устройство , най - вероятно  Laughing благодаря !

# 6
 • Мнения: X
Здравейте,
Искам да ползвам снимката от долния линк като аватар, в самия линк е посочено, че е точно 160/200 размер, но ми дава грешка, че е повече от допустимия размер. Моля за съдействие и благодаря предварително.  bouquet
http://kodex.me/storage/2014/11/13/thumbs/5464662b-7264-4781-9a1 … leri7-160x200.jpg

# 7
 • Мнения: 2
Искам да тествам да видя дали правилно съм си конфигурирал подписа. ...

Последна редакция: ср, 08 юли 2015, 12:36 от gprusiyski

# 8
 • Мнения: 2
Използвам вашето лого, за да тествам подписа си, но не ми се появява отново ... В полето подпис съм въвел следното - [ img ]http://www.bg-mamma.com/logo-bg-mamma.jpg[ /img ] . (без празните места в таг-вете)
Трябва ли да се изчака определено време за да се активира или има друг проблем ? 

Последна редакция: ср, 08 юли 2015, 18:05 от gprusiyski

# 9
 • София
 • Мнения: 36 485
Здравейте,
Искам да ползвам снимката от долния линк като аватар, в самия линк е посочено, че е точно 160/200 размер, но ми дава грешка, че е повече от допустимия размер. Моля за съдействие и благодаря предварително.  bouquet
http://kodex.me/storage/2014/11/13/thumbs/5464662b-7264-4781-9a1 … leri7-160x200.jpg
Размера е 160px × 216px

gprusiyski, за тестове можете да използвате темата ТЕСТВАЙТЕ САМО ТУК - картинки, ленти, цитати, линкове и др.!

# 10
 • Мнения: 7 080
Здравейте,
Имам затруднения със смяната на аватара. Намалих го до необходимите размери, но отново е отхвърлян поради размер по-голям от допустимото.
Снимката е тук:
http://media.snimka.bg/s1/4856/035956402.jpg?r=0

Благодаря предварително.

# 11
 • София
 • Мнения: 36 485
Здравейте,
Имам затруднения със смяната на аватара. Намалих го до необходимите размери, но отново е отхвърлян поради размер по-голям от допустимото.
Снимката е тук:
http://media.snimka.bg/s1/4856/035956402.jpg?r=0

Благодаря предварително.
Много по-голям е от разрешените размери.
Използвайте този https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 12
 • Мнения: 7 080
Благодаря много!   bouquet

# 13
 • София
 • Мнения: 1 846
Здравейте, искам да си сменя аватара, но ми дава, че картинката е по-голяма от допустимото. Направих я с размери 140/187 и пак  не я приема. Може ли помощ, картинката е тук - http://prikachi.com/images.php?images/714/8419714d.jpg

# 14
 • София
 • Мнения: 36 485
Здравейте, искам да си сменя аватара, но ми дава, че картинката е по-голяма от допустимото. Направих я с размери 140/187 и пак  не я приема. Може ли помощ, картинката е тук - http://prikachi.com/images.php?images/714/8419714d.jpg
Редактирах ви профила. Адреса на снимката е този http://prikachi.com/images/714/8419714d.jpg

# 15
 • София
 • Мнения: 1 846
Благодаря!

# 16
 • Мнения: 3 161
Здравейте Simple Smile
Искам да ползвам картинката от линка за аватар, но ми дава, че размера е недопустим. Ще се радвам, ако ми помогнете Simple Smile

http://www.img-share.eu/f/images/114/mankyLSB8flz.jpg

# 17
 • София
 • Мнения: 36 485
Здравейте Simple Smile
Искам да ползвам картинката от линка за аватар, но ми дава, че размера е недопустим. Ще се радвам, ако ми помогнете Simple Smile

http://www.img-share.eu/f/images/114/mankyLSB8flz.jpg
Да, с по-големи размери е. Намалявате я до 160х200. В 1вия пост е обяснено какви сайтове можете да използвате за намаляване на изображение. След това качвате въпросното оразмерено изображение в сайт за изображения, пример http://prikachi.com/

# 18
 • Мнения: 3 161
Намалих картинката до този размер и не става Sad
http://prikachi.com/images.php?images/305/8427305b.jpg

# 19
 • София
 • Мнения: 36 485
Намалих картинката до този размер и не става Sad
http://prikachi.com/images.php?images/305/8427305b.jpg
http://prikachi.com/images/386/8427386R.jpg

Сложих ви я за аватар.

# 20
# 21
 • Мнения: 2 137
Здравейте , и аз имам този проблем . Променям размера на избраната картинка и пак не става / изписва , че изображението е твърде голямо/ . Ето снимката http://prikachi.com/images.php?images/89/8477089a.jpg Бихте ли ми помогнали ? Благодаря предварително .

# 22
 • София
 • Мнения: 36 485
Здравейте , и аз имам този проблем . Променям размера на избраната картинка и пак не става / изписва , че изображението е твърде голямо/ . Ето снимката http://prikachi.com/images.php?images/89/8477089a.jpg Бихте ли ми помогнали ? Благодаря предварително .
Използвайте този адрес - http://prikachi.com/images/89/8477089a.jpg

# 23
 • Мнения: 2 137
Здравейте , и аз имам този проблем . Променям размера на избраната картинка и пак не става / изписва , че изображението е твърде голямо/ . Ето снимката http://prikachi.com/images.php?images/89/8477089a.jpg Бихте ли ми помогнали ? Благодаря предварително .
Използвайте този адрес - http://prikachi.com/images/89/8477089a.jpg
Благодаря  party006

# 24
 • Мнения: 3 038
Привет, имам проблем с тази картинка, намалих размера и пак не успявам да сложа за аватар.
Бихте ли ми помогнали?
http://prikachi.com/images.php?images/833/8494833m.jpg

# 25
 • София
 • Мнения: 36 485
Привет, имам проблем с тази картинка, намалих размера и пак не успявам да сложа за аватар.
Бихте ли ми помогнали?
http://prikachi.com/images.php?images/833/8494833m.jpg
Адреса е този http://prikachi.com/images/833/8494833m.jpg
Смених ви аватара.

# 26
 • Мнения: 3 038
Сърдечни благодарности!

# 27
 • Мнения: 4 173
Някъде в сайта имаше указания как се добавя видео .
Преди съм добавяла но сега с този нов бутон не ми се получава.
Маля дайте линк с указанията или ми помогнете тук. Praynig

# 28
 • София
 • Мнения: 6 179
Може да добавяте видео към тема или към публикация.
Може да бъде добавяно видео от youtube или от vbox7.

I. Добавяне на заглавно видео към тема, която създавате:
1. Кликнете бутона НОВА ТЕМА (ако групата има повече от един филтър - изберете филтър, в който да бъде публикувана темата)
2. Маркирайте чекбокса Видео
3. В полето Адрес на видеото: поставете url адреса на клипа
Изписването на адреса трябва да е от вида
http://www.youtube.com/watch?v=kuRn2S7iPNU
http://vbox7.com/play:1037d484
4. Попълнете останалите данни за темата - заглавие, текст
5. Натиснете бутона Публикувай

II. Добавяне на заглавно видео към съществуваща вече тема
Вие трябва да сте автор на темата.
1. Отворете темата
2. Кликнете върху бутона ОЩЕ (вдясно, до бутоните Отговор и Включете/Изключете известията)
3. Изберете "Добави видео"
4. Поставете адреса на видеото в полето Адрес на видеото
5. Натиснете бутона Запази

III. Добавяне на видео към публикация
1. Натиснете Отговор в дадената тема, в която искате да публикувате
2. Кликнете върху иконата за видео
и между video] и [/video поставете адреса на видео клипа, който искате да публикувате. Адресът трябва да е от вида на посочените по-горе

Пример:
Код:


В една публикация само първият видео клип ще бъде визуализиран. Ако публикувате два или повече, вторият и следващите ще бъдат показани като линкове.

# 29
 • Мнения: 316
Здравейте,не мога да кача снимка в някоя тема,в която отговарям.Следвам инструкциите,намалих размера,слагам между символите,но пак не излиза.Бихте ли ми съдействали ?

# 30
 • София
 • Мнения: 6 179
Моля, укажете адреса на картинката, която се опитвате да поставите в мнение.


# 31
# 32
 • София
 • Мнения: 6 179
Поставяте адрес на страница, а не адрес на изображението.

Това http://prikachi.com/images.php?images/796/8593796I.jpg и това http://prikachi.com/images.php?images/141/8595141k.jpg са адреси на php страници, съдържащи картинка. Както може да видите, ако кликнете - на страницата има много други елементи освен картинката - текст, реклами и т.н.

Адресът на самото изображение е http://prikachi.com/images/141/8595141k.jpg

# 33
 • Мнения: 316
Благодаря! bouquet

# 34
 • на Морето
 • Мнения: 511
Здравейте!
При размер на картинката 100 на 62 ми изписва прекалено голям размер за аватар.
Аз ли нещо бъркам?
http://prikachi.com/images.php?images/987/8604987Z.jpg

# 35
 • София
 • Мнения: 6 179
Адресът, който указвате не е на изображение, а на php страница - отворете линка и ще забележите, че освен картинката има текстове, банери, други елементи.

Адресът на самата картинка е това http://prikachi.com/images/987/8604987Z.jpg

# 36
 • София
 • Мнения: 5 047
Здравейте, може ли съдействие?
Опитвам да добавя снимка,правя я 50/50 ,но отново не я приема заради размер.
През прикачи я пействам. Смалявам я през фотор или picture manager на майкрософт.

# 37
 • София
 • Мнения: 5 047
Здравейте , това е снимката . Смалена , копирала съм линк от прикачи , който би трябвало да е валиден
http://prikachi.com/images.php?images/863/8671863P.jpg
Моля да ми кажете къде бъркам . Изписва ми , че размерът е по голям от допустимото , а не би трябвало да е.
Благодаря

# 38
 • София
 • Мнения: 6 179
Това, което сте указали, не е адрес на снимка, а на страница, която съдържа снимка.
Кликнете върху линка, който сте публикували, и ще се уверите, че не отваря картинката, а страница, която съдържа освен картинката и текстове, банери и т.н.

Адресът на изображението е http://prikachi.com/images/863/8671863P.jpg

# 39
 • София
 • Мнения: 5 047
Благодаря най-искрено!!!!!!!

# 40
 • София
 • Мнения: 7 430
Здравейте.
Може би писах в грешната тема - за тестване на картинки.
От известно време не мога да си сменя аватарната снимка. Колкто и да намалявам изображението, непрекъснато ми изписва, че е с по-големи от допустимите размери.
Може ли да помоля за съдействие. Благодаря  bouquet.
http://prikachi.com/images.php?images/605/8674605I.jpg

# 41
 • Мнения: 7
Здравейте.
От известно време не мога да си сменя аватарната снимка. Колкто и да намалявам изображението, непрекъснато ми изписва, че е с по-големи от допустимите размери.
Може ли да помоля за съдействие. Благодаря  bouquet.

Здравейте.
И аз имам същия проблем. Моля за съдействие!

Предварително благодаря!  bouquet

Последна редакция: ср, 23 мар 2016, 15:20 от mari_nk

# 42
 • Мнения: 7
Открих грешката си и се справих. Съжалявам, че не прочетох по предни постове. Embarassed
 Hug

# 43
 • София
 • Мнения: 1 897
Здравейте!
Опитвам се да кача аватар, но след всеки опит, колкото и да намалявам размера, ми изписва съобщение, че е много голям. Виждам, че този проблем се повтаря доста често.


# 44
 • София
 • Мнения: 36 485
Здравейте!
Опитвам се да кача аватар, но след всеки опит, колкото и да намалявам размера, ми изписва съобщение, че е много голям. Виждам, че този проблем се повтаря доста често.
Дайте точен линк на изображението.

# 45
 • София
 • Мнения: 1 897
Здравейте!
Опитвам се да кача аватар, но след всеки опит, колкото и да намалявам размера, ми изписва съобщение, че е много голям. Виждам, че този проблем се повтаря доста често.
Дайте точен линк на изображението.

http://media.snimka.bg/s1/5320/036883760.jpg?r=0

# 46
 • София
 • Мнения: 36 485
480x480 беше размера.
Ако ви харесва можете да използвате това изображение https://cdn.bg-mamma.com/tb8l/33034220_8bdbc518

# 47
 • София
 • Мнения: 1 897

Да, това изображение е оригиналното, но и след намаляването пак не го приемаше системата. Simple Smile Оразмерявах в този сайт.
Какъв е проблемът?

Благодаря за помощта Simple Smile

# 48
 • София
 • Мнения: 36 485
Да, това изображение е оригиналното, но и след намаляването пак не го приемаше системата. Simple Smile Оразмерявах в този сайт.
Какъв е проблемът?

Благодаря за помощта Simple Smile

Размерът на изображението, което дадохте беше 480х480. Максималните размери на аватарите във форума е 160х200.

# 49
 • София
 • Мнения: 1 897
Да, това изображение е оригиналното, но и след намаляването пак не го приемаше системата. Simple Smile Оразмерявах в този сайт.
Какъв е проблемът?

Благодаря за помощта Simple Smile

Размерът на изображението, което дадохте беше 480х480. Максималните размери на аватарите във форума е 160х200.

Да, това казах и аз, че това е оригиналното изображение, което качвах в сайта, който дадох и там намалях размера и въпреки това системата не го приемаше. Не знам къде е грешката, но да се надяваме, че ако сменям пак аватара, няма да има проблем отново. Simple Smile

# 50
 • София
 • Мнения: 36 485
Не знам дали snimka предлагат намаляване на размера на изображение. Почти не използвам сайта.
Вижте тази тема Добавяне на картинка към профила, в подписа или в мнение, намаляване на картинка
Конкретно в този пост http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=4825.msg6852257#msg6852257 има линкове за сайтове, които предлагат оразмеряване на изображение.

Не знам къде е грешката, но да се надяваме, че ако сменям пак аватара, няма да има проблем отново. Simple Smile
Винаги ще се намери кой да помогне Simple Smile

# 51
 • Мнения: 3 205
AnMary, може ли и аз да помоля за помощ. Какво ли не правих за да смаля до размерите, да кача снимката където трябва, и пак не става да се смени. ето това е снимката. може ли да те помоля да ми помогнеш?

# 52
# 53
 • Мнения: 3 205
много благодаря

# 54
 • Мнения: 2 137
Здравейте , аватарът ми изчезна и не мога да влезна в Прикачи , за да го сваля на ново . От къде другаде мога да го прикача ?

# 55
 • Мнения: 3 205
и моят изчезна. аз пробвах със snimka.bg, но там като си прикачиш файла и ти прави снимката по-голяма автоматично и форума не я приема.

# 56
 • София
 • Мнения: 1 897
Здравейте , аватарът ми изчезна и не мога да влезна в Прикачи , за да го сваля на ново . От къде другаде мога да го прикача ?

Провери дали компютърът, от който влизаш е с разрешение да отваря всички сайтове. При мен има рестрикции на работа и оттук не си виждам аватара, нито отварям платформи като Прикачи.  Peace

# 57
 • Мнения: 2 137
Здравейте , аватарът ми изчезна и не мога да влезна в Прикачи , за да го сваля на ново . От къде другаде мога да го прикача ?

Провери дали компютърът, от който влизаш е с разрешение да отваря всички сайтове. При мен има рестрикции на работа и оттук не си виждам аватара, нито отварям платформи като Прикачи.  Peace
Използвам същия компютър както до сега и не му са променяни никакви настройки . Не мисля , че е от това. Пробвах и от таблета и от телефона , от никъде не отваря Прикачи .

# 58
 • София
 • Мнения: 36 485
Прикачи не работи.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=4825

Цитат
За да качите снимките си в Интернет, може да ползвате някой от многобройните сайтове, предлагащи тази услуга:

http://prikachi.com/
http://www.snimka.bg
http://www.photobucket.com
https://www.flickr.com/
http://picasa.google.com/
и др.
Предполагам има и много други сайтове.

# 59
 • Мнения: 2 137
Направих си регистрация в Снимка.бг , но не мога да намеря формата за прикачване на снимки  newsm78

# 60
 • София
 • Мнения: 36 485
Направих си регистрация в Снимка.бг , но не мога да намеря формата за прикачване на снимки  newsm78
Отивате на Профил. До аватара (в дясно) има бутон "Качи снимки".
http://scr.hu/0ws9/x3o6b

Не съм чест потребител на сайта.

# 61
 • Мнения: 2 137
Благодаря , направих си регистрация в Снимка .бг , направих си албум и добавих снимката  Peace

# 62
 • Мнения: 6 050
Искам това: http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=rgh1464117370z.jpg като профилна снимка, но не ми се получава. Моля за помощ.

# 63
 • София
 • Мнения: 6 179
За тази снимка ли става въпрос?Това е адресът

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 64
 • Мнения: 6 050
Благодаря.  bouquet

# 65
 • София
 • Мнения: 375
и аз имам нужда от помощ  Peace Как да кача тази снимка като аватар? Нещо не ми се получава
https://www.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Flh3.googleusercon … AAQEJzdqi&s=1

аа, успяла съм сама Simple Smile  bouquet

Последна редакция: нд, 29 май 2016, 17:36 от cvetij

# 66
 • София
 • Мнения: 36 485
аа, успяла съм сама Simple Smile  bouquet
Мне  Laughing

# 67
 • София
 • Мнения: 375
Даа, почудих се как така. Благодаря много за съдействието  Blush

# 68
 • София
 • Мнения: 1 897
Съжалявам, но отново, колкото и да намалявам размера на изображението, не го приема за аватар  Sad
Задавам изискваните стойности, но при всеки опит ми съобщава, че изображението ги надхвърля.   Rolling Eyes

Ето неоразмерената картинка:

http://media.snimka.bg/s1/5381/037006378.jpg?r=0

Моля за съдействие Simple Smile

# 69
 • Мнения: 10 874
Full_Moon, опитай с този адрес: http://oi65.tinypic.com/8zqlg1.jpg
Ако не се справиш, предполагам, че модератор ще го качи вместо теб. Peace

# 70
 • София
 • Мнения: 1 897
Full_Moon, опитай с този адрес: http://oi65.tinypic.com/8zqlg1.jpg
Ако не се справиш, предполагам, че модератор ще го качи вместо теб. Peace

Много благодаря, Лале в дъжда Simple Smile
Получи се Simple Smile

# 71
 • Мнения: 17
Може ли малко помощ, не ми приема снимките за подпис и аватар, отговарят на условията. newsm78
Аватар 100х100 пиксела - http://imgur.com/wCXXHLL
Подпис 400х100 http://imgur.com/CiDcE9Y  

# 72
 • София
 • Мнения: 36 485
Може ли малко помощ, не ми приема снимките за подпис и аватар, отговарят на условията. newsm78
Аватар 100х100 пиксела - http://imgur.com/wCXXHLL
Подпис 400х100 http://imgur.com/CiDcE9Y  
Използвайте друг сайт за изображения.

Imgur не са блокирали нашия сайт, а генерално използването на тяхно съдържание в други сайтове.

Цитат
We allow hotlinking on forums, but hotlinked images cannot be used as content for a website, including blog posts, avatars, site elements, and advertising.

Позволяват публикуване на линкове към тях, но не и директно използване на техни изображения в уебсайтове, блогове, за аватари или други елементи в сайта.

Качих ви ги в tinypic.com
http://oi66.tinypic.com/2qnuu5t.jpg
http://oi63.tinypic.com/2s5xm5u.jpg

# 73
 • Мнения: 17
Благодаря за помощта!

# 74
 • Варна/София
 • Мнения: 23 794
здравейте,

искам да оразмеря тази снимка за аватар.

Моля за съдействие.

http://i.imgur.com/6Zjkrmn.jpg?1

# 75
 • Мнения: 10 874
missence, заповядай: http://i66.tinypic.com/2jfygwn.jpg

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 16:26 от Лале в дъжда

# 76
 • Варна/София
 • Мнения: 23 794
Мерси! bouquet

# 77
 • Мнения: 34
Може ли малко помощ и за мен? Praynig
Рязах, кроих и пак ми казва, че е по-голяма картинката. ooooh!
http://s31.postimg.org/g4ngveg23/1470_E_1_5.jpg

# 78
 • София
 • Мнения: 1 897
Бих помолила администраторите на сайта да обърнат внимание на този проблем!
Доста станаха потребителите, на които не се приемат настройките на снимките/аватарите, дори когато са в изисквавните граници.

# 79
 • София
 • Мнения: 6 179
Full_Moon, в повечето случаи става въпрос за опит за ползване на изображения от сайт, който не позволява вграждането на картинки във форуми (напр. imgur).

Що се касае до изображението, посочено от Ghann, то е с размери 161х140 пиксела, тоест ширината е с 1 пиксел по-голяма и затова системата не го приема.

# 80
 • Вестерос
 • Мнения: 31 339
Имгур само в този форум не позволява  Peace

Прикачи и то се скапа.

# 81
 • София
 • Мнения: 6 179
В правилата на imgur е записано:

https://help.imgur.com/hc/en-us/articles/201569776-I-can-t-see-the-images-

Цитат
Are you unable to see your images on a forum?

We allow hotlinking on forums, but hotlinked images cannot be used as content for a website, including blog posts, avatars, site elements, and advertising.

Позволяват линкването, но не и вграждането на техни изображения във форуми, уебсайтове, блогове, като аватари и т.н.

# 82
 • София
 • Мнения: 1 897
Full_Moon, в повечето случаи става въпрос за опит за ползване на изображения от сайт, който не позволява вграждането на картинки във форуми (напр. imgur).

Тогава сложете списък със сайтовете, чиито изображения се приемат тук без проблем.  Naughty

# 83
 • Вестерос
 • Мнения: 31 339
Да чела съм го , но е факт, че в доста други форуми си качвам аватара и подписа от тях и се виждат, затова и си позволих да направя уточнение, че с имур имам проблем само тук.

# 84
 • Мнения: 34
Mamma, благодаря. Нямам представа защо е 161, уж зададох 160, ще се опитам с друга програма.

Не мога да се справя, даже и на 120 пиксела като го направя не става, качих го и в TinyPic и пак е твърде голям. Ще си ходя по бели гащи. Joy

Последна редакция: ср, 29 юни 2016, 13:34 от Ghann

# 85
 • София
 • Мнения: 6 179
Тогава сложете списък със сайтовете, чиито изображения се приемат тук без проблем.
Това са правила и политика на външните сайтове, които не определяме ние. Не се касае за технически проблем и какво "ние" приемаме. Всеки сайт може по всяко време да промени правилата и ограниченията си.
В повечето случаи тези ограничения се налагат, тъй като подобни сайтове за изображения разчитат на приходи от реклами, а публикуването на техни изображения в други сайтове само използват техен ресурс, генерират им трафик, много потребители виждат изображенията им, но реално не посещават сайта, където са качени.

в доста други форуми си качвам аватара и подписа от тях и се виждат, затова и си позволих да направя уточнение, че с имур имам проблем само тук.
Пак подчертавам, че това не е вярно. Не е "само тук", а забраняват адреси на форуми и сайтове, които са засекли, че ползват техни изображение против правилата.
Тоест те са го въвели в правилата си и могат да наложат рестрикции на база това. Предполагам, че когато имат сигнал или когато трафикът, който се генерира от даден сайт им направи впечатление/надвиши определени лимити добавят адреса на сайта.
Ако даден сайт е по-малък, няма достатъчно трафик към imgur, те няма как да го "забележат" и да го добавят към ограничението.


Ghann, ще преоразмеря и ще кача аватара Ви.

Последна редакция: ср, 29 юни 2016, 15:47 от Mamma

# 86
 • София
 • Мнения: 5 047
Може ли съдействие ?

https://s31.postimg.org/j2xwldsrf/13516559_1217168638294168_2232 … 96634065612_n.png

Не мога да сменя снимката си в профила
Оразмерена е , линкът е както трябва /предполагам/

# 87
 • Мнения: 10 874
Wind, опитай с този линк: https://s31.postimg.org/lywzyqxm3/123.png Hug

# 88
 • София
 • Мнения: 3 704
моля за съдействие за качване на този аватар - https://postimg.org/image/6ntdj7ao5/

# 89
 • Мнения: 4 255
Ето картинката оразмерена в няколко варианта :
За да я поставиш в профила ти, копирай линка на изображението и махни s https://

# 90
 • София
 • Мнения: 1 897
Моля за съдействие, да си кача тази снимка за аватар.

http://prikachi.com/images.php?images/394/8891394b.jpg

И, ако може, дайте списък на сайтовете, от които може да се качват снимки тук  Peace

# 91
 • София
 • Мнения: 6 179
Картинката трябва да е намалена и оразмерена и да се вземе нейния адрес, а не адреса на страницата.

Намалих, преоразмерих и я добавих като аватар на профила Ви.
Това е адресът
https://cdn.bg-mamma.com/P58l/33628193_0416fb7f

# 92
 • София
 • Мнения: 1 897
Много благодаря!

Сега разбрах, отваряне на снимката в отделна страница Simple Smile

# 93
 • Мнения: 1
Защо не мога да публикувам тема?

# 94
 • София
 • Мнения: 36 485
Защо не мога да публикувам тема?
За да публикувате тема трябва да сте член на дадената група.

Пример http://www.bg-mamma.com/index.php?board=443
http://scr.hu/0ws9/nxrmx

За да станете член на група "Искам бебе" кликвате червения бутон с надпис "Включете се".
След това можете да пуснете нова тема с бутона "Нова тема" - http://scr.hu/0ws9/6e5b1

Прочетете и темата ПРАВИЛА и ПОЛИТИКА на форумите!

# 95
 • Пловдив
 • Мнения: 2 451
Здравейте, защо на никой от потребителите не виждам подписите?

# 96
 • Мнения: 10 874
Здравейте, защо на никой от потребителите не виждам подписите?
От настройките е. Peace
Ето как да го оправиш:

# 97
 • Пловдив
 • Мнения: 2 451
Много благодаря  Hug

# 98
 • Мнения: 946


Моля някой да помогне. Не мога да да кача снимка. Къде греша? Поста ми излиза празен.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2016, 11:40 от Адриа

# 99
 • Мнения: 10 874


Моля някой да помогне. Не мога да да кача снимка. Къде греша? Поста ми излиза празен.
Адресът на снимката е този: https://cdn.bg-mamma.com/fAOl/33721307_a89ef3b9

Скрит текст:

# 100
# 101
 • Мнения: 946


Моля някой да помогне. Не мога да да кача снимка. Къде греша? Поста ми излиза празен.
Адресът на снимката е този: https://cdn.bg-mamma.com/WRZl/33721392_e8479ab3

Скрит текст:
Благодаря!
Разбрах къде ми е грешката.

# 102
 • Пътеводителят е достоверен, действителността често греши!!!
 • Мнения: 2 456

# 103
 • Мнения: 10 874
Искаш я за аватар ли?
Ако е така, ето адреса - http://i63.tinypic.com/qoeurp.jpg

# 104
 • Пътеводителят е достоверен, действителността често греши!!!
 • Мнения: 2 456
Искаш я за аватар ли?
Ако е така, ето адреса - http://i63.tinypic.com/qoeurp.jpg
Искам да го сменя тъпия аватар, но се мъча от два часа вече и немога, а не съм толкова тъпа.... Embarassed
Пробвах да намеря снимка, с правилен размер - намерих -  не стана...
Намерих подходяща снимка, свалих я на компа, смалих я, качих я в http://prikachi.com - не стана отново - знае си форума едно и едно ми бае... ooooh! ooooh! ooooh!

Тази снимка искам за аватар

https://cdn.bg-mamma.com/QL0W/fb72ed9b.jpg[/img]]


Напарвих го - много съм смотана... Имаше два пъти http написано - едното от мен, другото от системата...
Благодаря все пак!!! bouquet bouquet bouquet

# 105
# 106
# 107
 • София
 • Мнения: 6 179
Код:
[img]https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png[/img]
Указаният адрес не е на изображение, а на php страница, която съдържа изображението, но има и още много други елементи - други изображения, текст, фонове, реклами и т.н.

Адресът на изображението е този
http://prikachi.com/images/313/8922313O.jpg


# 108
 • Мнения: 2 781

МОЛЯ ВИ ЗА СЪДЕЙСТВИЕ-аватара ми изчезва като презаредя страницата.
Адреса е
https://cdn.bg-mamma.com/39Pl/f745eb1d.jpg

# 109
 • София
 • Мнения: 6 179
Сайтът prikachi.com не е достъпен в момента. За жалост напоследък доста често се случва това.

# 110
 • Мнения: 2 781
Много ви благодаря, а ще ми съдействате ли като се оправи сайта.

# 111
 • Пловдив
 • Мнения: 2 451
Много ви благодаря, а ще ми съдействате ли като се оправи сайта.

Според мен си избери друг сайт подобен на този, защото след като така често прави проблеми, най-вероятно ще прави проблеми и с аватара ти.

# 112
 • Мнения: 4 496
 Имам проблем с поставянето на аватар на профила ми. Ето изображението http://www.img-share.eu/f/images/293/url_phpxpLyyMG.jpg . Опитах с различни размери, много по-малки от указаните, но ги отхвърля.
 

# 113
 • Мнения: 10 874
Имам проблем с поставянето на аватар на профила ми. Ето изображението http://www.img-share.eu/f/images/293/url_phpxpLyyMG.jpg . Опитах с различни размери, много по-малки от указаните, но ги отхвърля.
 
Опитай с този адрес: http://i66.tinypic.com/n20uqh.jpg

# 114
 • Мнения: 4 496
Много ти благодаря   bouquet

# 115
# 116
 • Мнения: 10 874
Искаш го за аватар/подпис ли?

Ако е така, ето:
аватар - http://i64.tinypic.com/120i90h.jpg

подпис -
Код:
[IMG]https://cdn.bg-mamma.com/fAOl/34331886_feda817f[/IMG]

# 117
 • Пловдив
 • Мнения: 2 451
Здравейте, знам че въпроса ми не е за тук, но незнам къде да го задам.
Дали се обмисля варианта да се направи приложение за телефон, защото, когато се чете през телефона е изключително неудобно

# 118
 • София
 • Мнения: 6 179
Няма да е приложение. Работи се по нова мобилна версия на сайта.

# 119
 • Пловдив
 • Мнения: 2 451
Няма да е приложение. Работи се по нова мобилна версия на сайта.

Благодаря Simple Smile, ще я очаквам с нетърпение Simple Smile

# 120
 • Вестерос
 • Мнения: 31 339
Не е нормално само в този сайт постоянно да се скапват аватари и подписи и само тук да има проблем  Tired

# 121
 • София
 • Мнения: 6 179
Ако се опитате да заредите изображението, което сте указала като аватар, ще установите, че то не се отваря.
Проблемът не е в този сайт, а там, където е качена картинката.

http://i68.tinypic.com/2vagzz6.png

http://www.tinypic.com/ не функционира в момента.

# 122
 • Вестерос
 • Мнения: 31 339
А кой функционира, защото падат един по един

# 123
 • Мнения: 10 874
А кой функционира, защото падат един по един
В момента виждам аватари/подписи, качени в тези сайтове:
postimg.org
img-share.eu
prikachi.com

Но и с тях понякога има проблеми. Аз използвах tinypic и бях доволна, но ето, че и той се срина. Едва ли ще се намери такъв, който да не прави проблеми. Confused

# 124
 • Мнения: 16 320
Поставям линк в полето Адрес на външно изображение за аватар:
запазвам, виждам картинката, излизам от профила и аватарът не се вижда

# 125
 • Мнения: 10 874
Поставям линк в полето Адрес на външно изображение за аватар:
запазвам, виждам картинката, излизам от профила и аватарът не се вижда
И аз не го виждам.
В кой сайт е качен?
Друг възможен проблем е да се е дублирало два пъти http:// - понякога се случва.

# 126
 • Вестерос
 • Мнения: 31 339
Или да слага едно S, махни го

 https://

# 127
 • Мнения: 16 320
Картинката се зарежда и я виждам, като кликна промени профила обаче изчезва
ето тази е https://mir-s3-cdn-cf.behance.net/project_modules/disp/83e344123 … 56267444463cc.gif

# 128
 • Вестерос
 • Мнения: 31 339
МАХНИ S , горе ти писах

# 129
 • Мнения: 16 320
Много благодаря! Стана  bouquet

# 130
 • Мнения: 3 591
Помогнете ми ,че се измъчих с тоя аватар.Качих снимката  https://postimg.org/image/d9wueiolp/  ,но като се опитам да я поставя като аватар все ми изписва ,че е голяма,а аз я оразмерих.Къде бъркам Thinking

# 131
 • Вестерос
 • Мнения: 31 339
Това, което писах на Брадли

Махни S https://postimg.org/image/d9wueiolp/ 

# 132
 • Мнения: 3 591
Махнах s и пак ми дава ,че размера е голям Sad

# 133
 • Вестерос
 • Мнения: 31 339
Линка не ти е копиран правилно, трябва да свършва на png, jpeg, jpg, gif Дай го целия тука


едит: ето го https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png дай сега и махни S

# 134
 • Мнения: 16 320
Ето това трябва да поставиш като линк http://s14.postimg.org/tkwyau13l/152_1.jpg
доколкото разбирам  Grinning

# 135
 • Вестерос
 • Мнения: 31 339
Да, едитнах се и аз

# 136
 • Мнения: 3 591
Момичета огромно благодаря bouquet

# 137
 • Мнения: 989
Как да си сложа линийка в подписа?