Малкото врачанче е голямо калпазанче (Враца-35)

• 77 952
  • 770
  •   1
Отговори
# 735
добре де, в сф вземат по толкова пари за прегледи, какви са тия цени  Rolling Eyes
да не говорим на миткова цената за раждане - 500лв  Whistling
в майчин дом за избор на екип се плаща по-малко, а определено не са по-зле като специалисти
и съм сигурна, че изобщо никъде не ги декларират тия пари или поне по-голямата част от тях  Twisted Evil

# 736
500лв. за раждане ми се струва много, бе, какво правят тези. А колко е раждането при Партовска, някой знае ли?

# 737
2009 г
Нормално раждане- 450 лв
Секцио - 500 лв
-----------------------
Това беше за избор на екип на самата болница, сега мисля, че ще е повече..

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 13:31 от mona-balona

# 738
Тц, тц.......

# 739
мерси Момичета   bouquet
 разходих се до суми- разгледах тортите,  Thinking по- скоро цените  Mr. Green видях че предлагат един и същ вариант със захарно тесто като и на Кампино, но с разлика двойно в цената и си поръчах !
 Я кажете какво носите за рожденните дни в градината- освен тортата?

# 740
белбей, аз нося парти чинийки, шапки и веднъж свирки, но това със свирките повече не повторих  Mr. Green стана ми жал за госпожите Simple Smile една майка беше донесла маски, много идейно ми се стори Simple Smile
сокове и други храни (освен тортата) избягвам да нося...

# 741
Я и аз да питам - някой да има телефон на социалните или да ми каже какви документи трябва да занеса за детските дето отпускат? Бележка за дохода на мъжа ми - за 6 или 12месеца? Бележка от педиатъра за имунизациите? За моя доход като съм по майчинство дали ще искат нещо?  Rolling Eyes

# 742
Общинска служба Социално подпомагане
Враца 3000
Ръководител - Телефон: 092/ 66 51 50
Социално подпомагане - Телефон: 092/ 62 40 41 62 40 42
Социални услуги - Телефон: 092/ 62 62 91

Мисля, че най-добре е на място... аз така процедирам, че както се менят постоянно нещата...

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 14:12 от mona-balona

# 743
Тони, мерси   bouquet
И аз така си мислех разни шапки да занеса, не знам дали ще намеря маски, но ми се струва че дребусите са малко малки  newsm78- яслена група са  Peace
 За сок - да съгласна съм. Но другите храни са излишни  Grinning.Добре си се ориентирала Тони.
 Момиета дайте отзиви за клуба на Петропавловска?

# 744
 Здравейте мамчета!

Видях, че коментирате цени и гинеколози та да се включа само като информация.

Миналата седмица бях на преглед в София/Шейново/.
Там прегледа е 50лв, в което влиза колоскоп и ехограф задължително.
Микробиология 15лв.
Цитонамазка - 20лв
Дадох 85лв за разходката до там, но съм доволна. Чудя се ако има и някакъв проблем човек и трябва да купува и лекарства, как ще се оправя ако е на минимална заплата....до къде ни докараха???

Радвам се, че темичката се раздвижи.

Весел ден на всички и приятно изкарване на празника/тези дето имат повод/.

# 745
Здравейте. Благодаря за информацията за прегледите. Може би е добре да се иде до София, ама като от два месеца не мога да намеря време и до Враца да стигна. Иначе за раждането края на 2009г. тарифите на болницата бяха 500лв. за нормално раждане и 600лв. за секцио. Аз нямах уговорка, защото родих по-рано и бях много неориентирана, но извадих късмет и ми се падна Партовска, обаче конците ми ги свали Станев и така ми ги свали че оставил половината, един свалил донякъде, ден-два след като излязох от болницата започна много да ме боли като стоя права, ама много, не можех да ходя направо, вдигнах и температура и накрая ходих при Партовска на частно да мо ги свали. Та за второ раждане не бих посмяла да рискувам, ами ако ми се падне той на раждането?
Иначе според мен е по-добре който си плаща да си плати в частна клиника направо, една позната от Враца си плати в Плевен в Авис Медика 650лв. и беше във възторг. Обаче аз имах контракции от началото, бях с разкритие и скъсена шийка и просто нямах вариант да пътувам.
Герганче, аз ще подавам молба за детски след 15-ти април, че ни беше висок дохода и ми искат бележки за доходите за периода април 2010 - март 2011 (на мен ще ми издадат от фирмата че съм с нулеви доходи за този период), бележка от личната за имунизации пак с дата април, акт за раждане на детето и моята лична карта само за справка и се връщат веднага.

# 746
Здравейте,
за първи път се вписвам тук и се надявам да приемате още един член в клуба на " майки Врачанки" Simple Smile
Хубав ден и безоблачна седмица... и скоро да можем да се разхождаме без да ставаме с кал до колене из Врацата Simple Smile. Но май тази седмица няма шанс за слънчево време.. уви Simple Smile

# 747
джона, и аз съм си го мислела това... че и за направления се чака по сума си време и накрая пак не всичко се покрива от касата (като колпоскопиите например)
изобщо здравната ни система все повече заприличва на западните, мда  ooooh!

за детските съм пас, не мога да помогна с инфо

а клубчето на петропавловска аз го харесвам много
единствено момичетата вътре ми се искаше повече да си играят с децата, а не само да седят на столчетата и да гледат
но общо взето съм му фен и зимата водехме децата там да играят понякога
не се пуши вътре, има всякакви неща за ядене/пиене, широко е...

и привет на новата мама в темата Simple Smile

# 748
Добро утро , Мамита Simple Smile

в детския център, за който говорите, кой е най- малкия палавник? Защото съм планувала някой уикенд, когато няма къде да се играе, а и за разнообразие, да го посетим, но се опасявам, че ние ще сме най- малки - 1г. 10 м.
Иначе къде играете?  Аз още не съм си открила местенце, където да съм спокойна, че няма да ни смачка някоя кола, да ни "изяде" някое кученце- мученце и т.н. ?
Абе може да ви се струва, че задавам много смотани въпроси  Embarassed, обаче аз сега преоткривам Враца, да не кажа, че се запознавам с нея. Изобщо светнете ме къде се забавлявате с децата, къде се събирате или почивате. Къде кафенцето е най- уютно, без да ти дишат във врата? За сега съм си намерила що годе свестен зъболекар и козметик ( нали и аз съм човек  Rolling Eyes).
Надявам се не съм ви досадна с моите дъра- бъра ......   bouquet

# 749
тонинска (сори, че така по фамилия, но не разбрах друго име и не измислих как иначе да се обърна  Blush ) не знам къде живеете,  но за малки деца като твоите е много шантаво
в детския център няма да го пуснат да влезе при забавленията без теб, защото няма 2г, ще трябва и ти с него
иначе моите деца ги водя по пробива, покрай общината, зад паметника на ботев умират да играят, особено лятото като текат всички чешмички Simple Smile носим разни играчки от къщи, сапунени разтвори, пукащи топчета и всякакви други глупости, намират си другарчета и играят
иначе пързалки, люлки, пясъчници и ей такива има кажи-речи само в дворовете на детските градини... на площадката пред била има предимно по-големи деца и направо отнасят дребните Simple Smile на гробницата е по-малко по-спокойно и е заградено, там вероятно ще ви хареса...
май не помогнах особено, обаче няма много площадки в инерес на истината, да не кажа, че се броят на пръсти...
а кафе с детски забавления съм виждала само на снимките на силвето в комплекса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт