Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са ползите и предизвикателствата при използването на фолио за мулчиране?
Как да разредите магданоза и моркова след засаждането им?
Какви са ползите от използването на естествени материали за мулчиране?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са ползите и предизвикателствата при използването на фолио за мулчиране?
Използването на фолио за мулчиране има както предимства, така и недостатъци. Ползите включват запазване на влагата, потискане на плевелите и подобряване на растежа на растенията. Въпреки това, фолиото може да привлече вредители и да създаде благоприятна среда за гъбични и вирусни проблеми, като същевременно служи като убежище за голи охлюви. Следователно, докато фолиото може да бъде полезно в определени ситуации, то трябва да се използва с повишено внимание.
-
Как да разредите магданоза и моркова след засаждането им?
-
Какви са ползите от използването на естествени материали за мулчиране?
Мулчирането с естествени материали като дървесни стърготини, слама или рогозки от тръстика предлага няколко предимства. Тези материали помагат за запазване на влагата, потискат растежа на плевелите, подобряват почвата и защитават растенията от екстремни температури. Освен това те могат да се разградят естествено и да осигурят хранителни вещества на почвата.
-
Как да се отървем от голите охлюви и плужеците в градината?
-
Как да съхраняваме картофите, за да предотвратим бързото им покълване?
.
и засега сама си посях семенца от тиквички в руло от тоалетна хартия/за което прочетох от тук/Разсад за доматки и пипер ще ми дадат наготово,че наблягам тази година повечко на цветята.
И започнах като галена Богданка - сутрин примък навън, вечер отмък навътре! Семената са домашни, 5 сорта. Жълти, идеал, момини гърди, сърце и червени едри. Не четох коренчетата, че се изморих. Отгоре ковахме рамка и найлон, засенчвах, копах мястото за сладка царевица, профилирах за пипери, ей такива. Ще пробвам да направя вади за домати по твоя метод, струва ми се, че така ще има повече корени на тази площ, което е и целта!
Мисля да пробвам някои неща тази година. 
дадоха ми лозови пръчки, миналата есен. Изкопах шанец, наторих, сложих пясък, зарових и напоих. Сега всичко се е хванало, пуска пъпки, а са много нагъсто. Какво да правя? Как и кога да ги разредя?