(Био) зеленчукова градина 2

• 110 695
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Лъки, много ми хареса зеленото бордюрче пред розите. Това чимшири ли са? Ти ли си ги вкоренявала или са от гр. център?
Ани, то даже не е само бордюрче. Чемшир е, вкоренявала ги е 83 годишната баба, от която купихме къщата...само заради дворчето, на младини...не помня коя година ми каза, че ги видяла в някакъв санаториум, нарисувала си формичките и си ги направила  Rolling Eyes Виж формите тук, тук , тук и тук. Само райграса сме си насяли ние, на негово място имаше ягоди и всякакви израстъци.

# 256
                       Лъки , браво на бабата  Peace
           Получило се е чудесно . А моята свеки има един изпуснат чимшир.
         По-скоро е заприличал на елха /на 25г. е/
         http://darsina.snimka.bg/nature/gradina.487454.18062026  
               Според мен розите са чайни/ като гледам вида на цветовете / newsm78
               Само това е цъфнало в двора засега - ще ядем дренки наесен
         http://darsina.snimka.bg/nature/gradina.487454.18061992

Последна редакция: пн, 05 апр 2010, 12:22 от marie_66

# 257
За доматите на открито е още рано-очакват се слани!!! Naughty

И на мен ми хареса градината на -MariaF Hug Peace

# 258
marie_66 дали чайни или чайнохибридни /според Любознателна/ все се режели ниско  Mr. Green Така че ще следвам указанията на Вълка   bouquet
А за подрязването на чемширчетата бабата ме инструктира, че всяка година се режат към 10-15 май, да не е по-рано, че много пораствали и трябвало пак да се подрязват.

# 259
                    Лъки , благодаря за информацията  Hug
          То бая рязане ще падне  smile3508
Хем ще имам и нов посадъчен материал  Joy
             Вълчо е прав - следвай съветите му  Peace

# 260
  • Deutschland/HE
здравейте,
може би да ме насочите откъде във Варна мога да си купя дафиново дърво? Майка ми го беше купила от бабите на пазара, но тази зима измръзна, а искаме да имаме такова дръвче на лозето.

# 261
Аз толкова висок чемшир не съм виждала и много съм впечатлена,Марие 66 Heart Eyes
Може да погледнеш в тази градина от чемшири(boxwood)
http://www.boxwoodgarden.com/seasons/?x=1#spring
но ако си привързана вече към дървото-забрави.
Според мен дренката обаче изисква някакво окастряне.Аз ще ти снимам "моето" откритие в парка.
Само аз и едни черни птички с червено по крилцата си похапваме на воля есенно време.
Но ,за да са едри плодовете 2,5-3 см дължина мексиканците(озеленително-градинарите) режат много близо до стъблото и основните клони.
Лъки-с много любов е докосната вашата градина,пази я...Благодаря за рецептите!? Hug
Мария Ф-а зелената мрежа забива ли се в земята или стои като на рамка над насажденията?Вятърът може ли да я премести?
Мисля си как да пригодя нещо подобно,докато дойде Вълчо и ни арестуват. Stop
Аз както съм решила догодина да взема под рента чисто парче дива прерия...
Вярно ли е,че един човек го изхранва 1 корен домати за сезон?
Чета тукашен форум.

# 262

Вярно ли е,че един човек го изхранва 1 корен домати за сезон?

Не е вярно, особено ако му върви ракията или водката Mr. Green

# 263
Добре,де,Дедо-как се планува колко да насадиш в зеленчуковата градина?
Хем да стигне,хем да успееш го произведеш без да се килнеш от умора,хем да го съхраниш и консервираш?
Четох,че тук има някакъв сайт,където можеш "да обмениш" с други градинари продукцията.Ще го потърся.
Да си менкаме. Laughing
ПС.Например-джоджен за бадеми...като начало с теб. Blush

# 264
Воистина Возкресе, приятели!
Моля ви да хвърлите един поглед върх упрословутите ми чери домати и да кажете: Ще ли го бъде?
за мен видът му е отчайващ, но... първа година ми е и се надявам, че може пък да минава през труден период  Wink

а това е моята гордост - съоръжението направено от съпруга ми, за да мога да внасям и изнасям до безкрай другите ми опити за разсад

# 265
 irinii, не се притеснявай за домата, ще стане!Отчитайки специфичните атмосферни условия, а именно студената, ветровита и дъждовна пролет, срока за разсаждане на открито се изтегля напред във времето... кой знае за кога. Така че твоя разсад има време да си расте.
Миме, за кога се чакат слани?
Лъки, Веселче, събрахте ми очите с тези чимшири! Много красиво!!! Heart Eyes пак няма да спя нощес от кроене на планове! Ох, ще ме изгонят вече, все нещо искам! А кога се залагат тези резници, колко дълги трябва да са, на постоянно място или във вкоренилище?
Веселче, а това парче прерия с каква цел ти е?

# 266
Семената на доматите си стоят безпроблемно в земята и чакат да се стопли, един вид се стратифицират. Една година бях решил да не садя домати, но на едно място изникнаха петнадесетина корена един до друг, явно есента съм метнал някой дефектен домат. Самораслек му викаме. Та ми дожаля да ги изхвърля и ги разсадих. Него лято ядох домати, и то много. То понякога баш, когато не се стараеш, се получава. А някой път трепереш над нещо, къташ го, обрижваш го, пък то вземе, че умре. Не е справедливо, ама е така.

# 267
  • София
Рано ли е за се посадят краставиците  newsm78 И дали да изрежем по една бутилка от мин. вода и да покрия всяко коренче....като парниче да стане newsm78

# 268
Добре,де,Дедо-как се планува колко да насадиш в зеленчуковата градина?
Хем да стигне,хем да успееш го произведеш без да се килнеш от умора,хем да го съхраниш и консервираш?
Четох,че тук има някакъв сайт,където можеш "да обмениш" с други градинари продукцията.Ще го потърся.
Да си менкаме. Laughing
ПС.Например-джоджен за бадеми...като начало с теб. Blush

Вес, менкам всичко. С кой куриер ще пращаш, по него да връщам Laughing
А гьозъм знаеш ли какво е? Wink

В момента под парниче 3 на 5 имам 16 корена домати и 10 краставички. Горе-долу през 50 санта са едно от друго.
15 квадрата се обработват лесно. Отвън имам марулки /свършават вече-много великденска салата се прави тез дни/ и лук -30-на глави за зелено. Един квадрат магданоз.
Какво ми трябва повече за салата? Grinning

# 269
Какво ми трябва повече за салата? Grinning

Чушки.  Mr. Green
Да не забравиш една люта за шопската салата.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт