(Био) зеленчукова градина 2

• 110 644
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • густо майна Филибето
Доколкото знам за "био" се счита пръскането с зелен и син камък.

# 631
И аз имам големи червеи в градината, но разбрах, ч е са полезни  и не ги пипам. Допринасят за доброто състояние на почвата. И в нашата градина е една трева, ужасия направо.  ooooh! Днес ще купуваме коса с моя мъж, защото с косачка няма да стане. По телевизията казаха, че утре ще има слана. Може да позавием днес зеленчуците, незнам на цветята сланата пречи ли им? newsm78
Харесах си в един разсадник мини дръвчета праскови, но ми писаха, че са им останали само ябълки и круши. Догодина ще си купя. Някой има ли мини дръвчета? Много сладки изглеждат  Heart Eyes

# 632
За очаквани слани казаха във вторник и сряда.Имам няколко гнезда поникнали картофи смятам вечерта да ги покрия с найлон.

Лорче, пусни някоя снимка на мини дръвчетата да ги видим.Чувала съм че в съседното село има мини праскови-но са били някакъв турски сорт -внос от Турция.Казват че били доста плодородни.

# 633
  • густо майна Филибето
Дайте предложение какъв сорт домати да си купя за прясна консумация - вкусен да е и да ражда достатъчно. Имам си от розовите големи стотина за засаждане, но те раждали малко. Confused Зачетох се във форума на фермерите, но те там гонят количество и качество, вкус не ги интересува.

# 634
Лорче, пусни някоя снимка на мини дръвчетата да ги видим.Чувала съм че в съседното село има мини праскови-но са били някакъв турски сорт -внос от Турция.Казват че били доста плодородни.
http://www.razsadnik-bg.com/content/view/86/92/ - ето това е линка на разсадника. Догодина със сигурност ще си купя. Но искам праскови, другите си ги имам големи  Laughing

# 635
Радвам се да ви прочета всички!Колко много градинска работа сте свършили  и споделили Hug
За червеите и аз знам,че са полезни за почвата.И при мен ги има достатъчно,добре се хранят,чак ме стряскат с размерите си като изкочи някой пред мен Laughing
Засях през уикенда зелен фасул/Старозагорси чер/по съвет на Куркума,че е много вкусен Wink,засях и хамериканска сладка царевица,дини Кримсон/но семето не пожела да покълне цяла седмица newsm78/,засях и пъпеши 2 сорта.При тях семената бяха покълнали Simple Smile.Тикви сложих 5 гнезда-от големите...
Сега да ви се оплача-чесъна ми нещо боледува ooooh!След дъждовете,външните му листа жълтеят.Помагайте със съвети!Зеленият лук е до него,нищо му няма!Ядосах се на морковите,които са засяти края на февруари,разрових,няма помен от моркови ooooh!Сега ще сложа семена да кълнят...Благодарности на Вълка,за споделения метод-много улеснява   :bouquet
p.s -Кажете някой хубав сорт семена от ягоди?

# 636
Дайте предложение какъв сорт домати да си купя за прясна консумация - вкусен да е и да ражда достатъчно. Имам си от розовите големи стотина за засаждане, но те раждали малко. Confused Зачетох се във форума на фермерите, но те там гонят количество и качество, вкус не ги интересува.
Идеал-отличен вкус и са месести мога да кажа че леко сладнеят Peace Laughing.
Другите сортове са -ЖАР,ПРЕКОС,РИЛА.

Лорче-много са сладки дървенцата Grinning.Колко са малки, а са отрупани с плодове Laughing

# 637
Тази сутрин имаше слана.От поникналите тиквички само няколко коренчета са попарени от сланата.
Все забравям да пиша,че овошките който си бях купила се хванаха и даже се разлистиха прекрасно.
За градинските червей сте писали-идеални са за ловене на риба Mr. Green

Приятен ден на всички Hug

# 638
Мими,що слана бе мила? newsm78.Чета от Русе си,а виж каква прогноза даватhttps://acrobat.com/#d=tNK8hSDICtKX59aCkODGnQ

P-S. Изчакай мъничко да ти зареди документа от линка Laughing
Хубав ден на всички и от мен!

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 13:08 от ekspowoman

# 639
  • Пазете Гор
Ако и утре няма слана, значи за тая година приключихме със пазенето. Аз в събота започвам да слагам на постоянно място. Разсадът е готов и в отлична кондиция. Може би е добре да споменем по някоя дума за първоначалното подхранване?

Аз ползвам птичи тор. Писах и в старата тема най-подробно, който желае, може да погледне. Харесвам този тор най-вече защото не внасям с него плевели, инак е доста по-смрадлива процедурата, ама карай.

Ани е приготвила, доколкото разбрах, заготовка на птичи тор. Сега трябва да го разреди 1:10 и да подхранва с новата смес. Торът и заготовката (смес 1:1 тор/вода, отлежала няколко дни) се държат плътно затворени. Сместа за подхранване се приготвя непосредствено преди самото подхранване.

За градинарите които имат повече площ препоръчвам шербетуване с неугнил оборски тор. За целта в началото на поливната вада се слага в малка яма примерно една количка тор (зависи от дължината на реда, разбира се) и водата се пуска да върви първо през тази яма и после да отива сред редовете.

За по-малките градинки шербета се приготвя в съд (варел) и индивидуално се полива с канчок около корените.
Изобщо основното торене със оборски тор се прави наесен и се ползва угнил. Сега само се подхранва. За краставици и тиквички се слага по една лопата в гнездото при засаждане. Фасулът минава и без подхранване. Домати, патладжани и пипер обичат торенето.
Ще опитам тази година тор от червеи и ще споделя ефекта.
Подхранването започва когато растенията се възстановят след пресаждането и продължава през две седмици до средата на плододаването.

# 640
Мими,що слана бе мила? newsm78.Чета от Русе си,а виж каква прогноза даватhttps://acrobat.com/#d=tNK8hSDICtKX59aCkODGnQ

P-S. Изчакай мъничко да ти зареди документа от линка Laughing
Хубав ден на всички и от мен!
Имаше-сериозно.Тревата и стъклото на колата бяха заскрежени.
Някой в темата беше писал Rolling Eyes за признаци на слана:вечерта ако  застудява и няма ветрец и небето е ясно(нещо такова беше)-е признак на слана!

Пс:днес си купих семена на брюкселско зеле и броколи-посях ги.Дано брюкселското зеле да поникне че му имам мерак. Grinning

# 641
От моята тераса като на длан се вижда Стара планина, връх Ботев, Беклемето и Козя стена. Нямаше слана, само голяма роса. Снощи до късно обикалях да завивам "бебетата", дори и цветята.  Simple Smile Тази сутрин очаквах най-лошото, нали и фасула ми изникна! Но беше 5 градуса над нулата, а в подножието на гората беше излязъл сръндак да пасе. И тишина, тишина, а въздуха - кристален!
Куркума, както винаги си прав - започваме голямото разсаждане! Само кръстовете ни да са здрави!
mimi_vi2, моля те, снимай и покажи краставичките! Подозирам, че вече са ти цъфнали!

# 642
  • Русе
mimi_vi2 , къде ти е градината.

# 643
В Разград беше 4, като тръгнах да слизам в долината на лома, компютъра на колата изписука.
Той писуква на 3 градуса. Слана нямаше, но кайсиите ми са заминали по-рано, от студените дъждове. За прасковите още не мога да кажа нищо. Севките на краставиците са покълнали от петък вечер. Донечера ще ги засадя.
mimi_vi2 препоръчвам ти праскови ред хейвън, много са сладки и ароматни и костилките им се отделят. Сади есента, а първото лято дори и да вържат, махни плодчетата.
Ana.Ivanova, завидях ти за гледката. През Троян съм минавал веднъж, на връщане от мина Елаците. Запомних само подредените дърва за камина на троянчани.

# 644
Цитат
Пс:днес си купих семена на брюкселско зеле

Аз също засях,имам разсад от него,но е мъничък още.Дано да бера малки зелчета PeaceМного хубава супа от брюк.зеле съм хапвала...  Stuck Out Tongue
Ани,
Цитат
От моята тераса като на длан се вижда Стара планина, връх Ботев, Беклемето и Козя стена. Нямаше слана, само голяма роса. Снощи до късно обикалях да завивам "бебетата", дори и цветята.   Тази сутрин очаквах най-лошото, нали и фасула ми изникна! Но беше 5 градуса над нулата, а в подножието на гората беше излязъл сръндак да пасе. И тишина, тишина, а въздуха - кристален!
,приказно си го описала! HugТова със сръндака особено!

Общи условия

Активация на акаунт