Хайде, слънчице, излез, ЯНУАРЧЕ гука в твоя чест- 4

• 28 733
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте! Брей много опустя темичката,явно само тук е лошо времето?Но...аз спрях да се ядосвам.Намерих му цаката и съм много щастлива  newsm44 Тъкмо беше спряло да вали и майка,която се прибра каза,че времето хич не е студено,та викам давай навън каквото ще да става.Излязохме ние и след 3-4 крачки заваля.Е надянах дъждобрана на количката,въоражих се с чадър и хайде в парка.Леле ама то толкова свежо и спокойно!Да не ти се иска да се прибираш.Алеите празни,няма хора,няма вечно врящите се в краката кучета.Само една-две луди майки като мен.Вървя си и се кефя,аз всъщност обичам да се разхождам в дъжда.То спира,пак почва,аз си бутам количката и се кефя.Изкарахме към 2 часа.Щяхме и още де ама огладнях,иначе бебка още спи.Така че ,дерзайте,хич не е страшно.Даже е много приятно!

# 676
Уф, наистина отвратително време, депресира ме допълнително. Моето бебе пак започна да ака рядко и пенесто, смесено с едни такива парцали, като бъркани яйца. Тъкмо се бях успокола и свекърва ми пак ме вкара в някакви филми, зърнесто било акото, развалили сме коремчето на детето с това ядене на 2 часа. Нали уж неразградените парченца мляко в изпражненията са нещо обичайно. Не знам, дайте някакъв акъл, вече в чудо се видях.
А знаете ли как  къде се пуска микробиология без направление от личния?

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 14:51 от olemale

# 677
Тук пък има слънчице, но пък има и вятър. По едно време беше се усилил доста та се поотказах да излизаме. Все пак още не съм съвсем оздравяла, въпреки че съм доста по- добре, но сега мъжо се разболя  ooooh! Край няма- като се прибере го гоня да си слага маската и само да  е забравил го пронизвам с поглед и забележки, но няма как. Само бебо да си е здрав- давам му витамин Ц 2мл. по съвет на педиатърката.
Моят мъник също си смуче ръцете доста усилено- както дойде юмручета, пръсти без значение. Понякога веднага след като се е наял започва така силно да ги смуче, че чак смешно ми става  Crazy   Витамин Д му давам по 2 капки всяка вечер. Понякога забравям или пък той заспива преди да му го дам- но се случва рядко. Доки всеки път ме пита дали давам и ми казва да не го забравям  ! От известно време като се събуди от сън и започва да плаче- аз си мисля, че го прави, защото вижда че е самичък. като отиде някой при него и спира. Като сме вкъщи през деня спи 3 пъти по около 30-40мин. Много рядко спи единия от тях 1ч.-1ч. и половина. Като му се доспи започва да се криви, да мрънка и тогава го слагам да си легне. Иначе и Анди си дърпа одеалцето към личицето и жилетчиците също, но не като му се спи ами по приницп. Все иска да дърпа нещо.
За забавленията- слагам го на активната гимнастика да си играе, през другото време в шезлонга с две играчики. Едната много я мачка- тя е плюшена костенурка, другата е дрънкалка слонче. Като и аз му говоря, пея песнички- много харесва Хей ръчички, хей ги две  Crazy Свалям му и играчките от активната гимнастика и му ги давам и тях. Разхождам го из стаите, показвам го на огледалото и му правя дзак и той много се смее  Crazy  Като си бърбори му повтарям звуците, които издава и буквичките и все такива забавления си измисляме по цял ден  Crazy Да се стопля вече единп път завинаги, че ще изперкам вече  Crazy
За гладенето- хич не го обичам. И аз като Сиер като трябва да обличам нещо и все го намирам в купа за гладене. Гладя, но докато се наканя и му обличам част от дрешките неизгладени. Слава Богу не се е обривал до сега.
И на моя хубавец нещо му беше станало 3 дни- не заспиваше спокойно вечер и не пропускаше ядене. И вечерта се събуждаше през 2-3ч. да яде. Заспи и се събуди след 2ч. и ми се смее или се върти на 180 градуса и пуфти нещо. В чудо се видях, че той като съвсем малко бебе го правеше така сега какво му стана незнам. Снощи спа по- добре, но още съм уморена.
Аз също съм от Варна  Simple Smile
А сега гледам от сума ти и време сайта на asda  и ми иде да си поръчам 100 неща. Виновника да организира една обща поръчка и да изкупим сайта- може отстъпка да ни направят накрая  Crazy Crazy
olemale  и Анди ака така понякога- хич не съм се притеснявала за това. Дали трябва ? Но в никакъв случай не се връзавай на тези глупости, че си му развалила коремчето с кърмене през 2ч.- да ме извини свекърва ти, но това е абсолютна глупост.
Пожелавам ви прекрасен ден- аз май ще изпия още едно кафе, че бая ми се доспа  Rolling Eyes
Ето малко снимчици и от нас http://veselyshko.snimka.bg/baby/andrei.460931.18276588

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 15:37 от veselyshko

# 678
Здравейте,
Ние пък излизахме и беше доста топличко, е има облаци, но все още няма дъжд newsm44
Вчера ходихме в мола, бебка обикновено проспива всички разходки, но този път, защото беше спала доста през деня, към 18ч вече не й се спеше Simple Smile. През цялото време беше толкова кротка! и толкова ококорена!  Shocked И като не заспа, си я взех в мен, а мъжа ми после ме критикува, че била уплашена newsm78. Според мен просто събираше впечатления Simple Smile, ако не й беше харесало щеше да плаче. Като се прибрахме пак ми се смееше и гукаше!

olemale  и Анди ака така понякога- хич не съм се притеснявала за това. Дали трябва ? Но в никакъв случай не се връзавай на тези глупости, че си му развалила коремчето с кърмене през 2ч.- да ме извини свекърва ти, но това е абсолютна глупост
Подкрепям напълно! Виж какво бях  намерила за акото (нали и ние имахме проблеми...).
veselyshko, много сладък момък Simple Smile Май прилича на тати?
Разменям малко сън през деня (спим навън, в къщи...абе навсякъде по2-3 часа) за такъв през нощта   newsm62  newsm62 newsm62

# 679
Следващата седмица трябва да сложим втората игла Пентаксим, до вчера търсихме една ваксина, сега сме на варианта направо две, та да не я мислим и следващия месец, но уви, няма я никъде!!! На въпросът ми към педито - какво ще правим ако не я открием, той ми предложи вариант да си закупим Инфанрикс+Акт-Хиб, а полиото (от ЗК)!?!  

Стефанийка аз купувах Инфанрикс, така си бях решила, и сега като чета за проблемите с Пентаксима, въобще не съжалявам.  Peace Полиото ни го биха по ЗК, а ваксината за инфлуенца не съм слагала, предполагам това е Акт-Хиб, която са ти предложили.

Честит рожден ден на Верето на Ивалекс! Да е жива и здрава и все така да радва мама и тати! bouquet

# 680
Привет, момичета. В тези дъждовни дни става все по-трудно да се забавляват нашите ококорени бебоци. Моят иска само на ръце да го нося и да зяпа наоколо. Та - разнасяме се на ръце, гледаме лампи, стени, през прозореца надничаме - всичко ни е интересно;) Чакам и аз слънчевото време, че ми се иска да сме повече време навън. Обикновено разходките ни са по един и същ сценарий - изтъркулваме се до близката градинка, майката си купува вестник, та малко да се запознае с новините, ако успее грабва и едно безкофеиново кафе и се докопваме до някоя пейка... Там майката чете блажено на слънце, а мъника хърка. Това е сценария ни при Хъркане на Бебе, при Нехъркане и Мрънкане - само обикаляме и отива на кино и вестника и кафето, и пейката... Градинката не е голяма, та с няколко обиколки или няколко часа,зависи, ни омръзва и се прибираме вкъщи. Има дни, в които след градинката мрънкаме доста дълго и протяжно и вкъщи, та накрая майката се принуждава да нарами кенгуруто и нещата пак да заспят;) С кенгуруто успяваме да се забавляваме по около 3 часа като голяма част от времето се проспива и то с кеф. Единственото лошо на кенгурутата е, че трудно се сяда с тях, да не кажа невъзможно... А има и още едно - ако ни прибират с колата от разходка, се тревожим дали няма да ни спре някой чичко полицай и да ни пита къде е столчето за кола. Е къде е??? Ми как къде - вкъщи на количката...Така и не се научихме да се разхождаме със зимния кош - признаваме само столчето за кола. По-удобно ни е, по компактно,а и малкия си го харесва сякаш...
Много ме впечатлихте с ЕБХ . Мисля, че ако искаме имаме време да пробваме. Ще помисля дали, кога и как.
Гледам снимки и харесвам всичките ни бебета:).
Харесвам и почерпките, които правите и тортата-кукла:)
Поздравявам ви всички:)

# 681
  • Тракийка в Софийското равно поле....
 wavey Приветт,

В тоя дъжд цял ден спим! И аз си помислих да се поразходим навън, ама Марина взе че заспа в този момент и я оставих да поспи!

Буриту, и нашия сценарий такъв, ама без кенгурото - не го харесва и това си е!

Иве, честит рожден ден на твоята сладка принцеса! Да я нацункаш!   bouquet

Олемале, и аз мисля, че това са глупости! Нормално е да му се промени акото, ще се оправи. И зирнистото е нормално. Ние сме на АМ, храним се на 3 часа, даже 4 понякога, ама пак си е зърнесто. Свекърва ти не е у ред изобщо  ooooh!. Не се притеснявай!  Peace Hug

Редче, ми бавничко върви този път работата, ама аз нямам още цикъл и вероятно е хормонално обусловено!

Linna^ - ококорената снимка е върха  Heart Eyes А мъж ти какви ги говори, тя все пак е девойка - интгереса към МОЛ-овете е заложен в кръвтта и  Mr. Green

Уики - само да се стопли!  Peace Hug
За забавленията - днес си разказвахме приказки - голям смях падна (все още беззвучен  Rolling Eyes). Аз правих много муцуни като разказвам и се прие с висока оценка  Crazy Mr. Green . Иначе играем с играчки, дрънкалки, един плюшен и много шарен таралеж. Но всичко е интересно около чсас. После мрънкаме, заспива в ръцете ми и спи малко и така в общи линии!
Препоръчайте някоя книжка, какво им четете?

За ЕБХ, звучи много интересно, но не знам дали имам търпение. За лятото обаче ми се струва че е подходящо. Иве, чакаме повече инфо.

# 682
Здравейте! Брей много опустя темичката,явно само тук е лошо времето?Но...аз спрях да се ядосвам.Намерих му цаката и съм много щастлива  newsm44 Тъкмо беше спряло да вали и майка,която се прибра каза,че времето хич не е студено,та викам давай навън каквото ще да става.Излязохме ние и след 3-4 крачки заваля.Е надянах дъждобрана на количката,въоражих се с чадър и хайде в парка.Леле ама то толкова свежо и спокойно!Да не ти се иска да се прибираш.Алеите празни,няма хора,няма вечно врящите се в краката кучета.Само една-две луди майки като мен.Вървя си и се кефя,аз всъщност обичам да се разхождам в дъжда.То спира,пак почва,аз си бутам количката и се кефя.Изкарахме към 2 часа.Щяхме и още де ама огладнях,иначе бебка още спи.Така че ,дерзайте,хич не е страшно.Даже е много приятно!

И ние така - от 1 часа до 4 часа в дъжда с дъждобрани (аз с качулка, Анна като походна оранжерия  Mr. Green). Анна така се отнесе да спи, че пропусна храненето в 3 часа  Shocked.

# 683
Tatitt , Hug

Препоръчайте някоя книжка, какво им четете?
Ти ако знаеш аз какво й чета - "Първата година на бебето..седмица след седмица" Mr. Green. Според мен е важно да се стимулира с множество думи, да възприемат интонации, а че не е детска книжка, не мисля, че е проблем. Ще има време и за тях  Grinning

# 684
Привет, момичета!
Хайде и аз  да се отчета. Вчера бяхме на консултация. Малката вече е 5550 гр /+ 700 гр/ и 57.5 см /+2 см/. Лекарката е доволна. Каза, че и рахит няма. Тя се притесняваше да не развие малката, тъй като предните месеци наддаваше с повече от кило на месец. Ние успяхме да намерим Пентаксим /беше предпоследната бройка в аптеката/ и го поставиха. Предният път нямаше никаква реакция, а вчера крачето й се зачерви почти до коляното и беше доста неспокойна, дори по едно време като ревна, не можех да я успокоя по никакъв начин. Дадох й Панадол и й вързах компрес на крачето с риванол. Днес вече е добре. На мен днес ми се наложи да отида до работата и оставих майка ми да  я гледа. За едното хранене в 3 часа нямаше да успея да се върна и оставих кърма. Малката едва изпила 40 грама и не искала повече. Плюела биберона, давила се и накрая заспала. Така я и намерих като се върнах. Въобще не е фен на бибероните, нито залъгалка иска, нито шише.
Буриту и при нас е същия сценарий, но както казва Татит - без кенгуру.
За заниманията и нашите са разнасяне от стая в стая, разглеждане на картини по стените и гледане на лампите, постоява по малко в шезлонга и тогава й размахвам разни дрънкалки и плюшени играчки пред очите, пея песнички на заспиване и така ...
Най - после се наканих и отидох на гинекологичен преглед след раждането. Всичко е наред. Да ви питам, тези мами, които сте раждали секцио, раната червена ли ви е още и кога отминава тази червенина? Лекарят ми каза да се мажа с Контратубекс, но още не съм го купила.
Щях да пиша и още нещо, но малката се събуди и приключвам

# 685
Привет и от нас  Hug

Честит рожден ден на сладката рожденничка на Ивалекс!   bouquet

С това време вече 3 дни не сме излизали. Взех да пощурявам вкъщи, постоянно съм с ниско кръвно и главоболие. ooooh!
Вчера бяхме на консултация Вики вече тежи 5600 и е висока 61см  Heart Eyes Педиатърката каза да продължавам по 2 капки Вигантол и възможно най-много да излизаме на слънце...
Биха й втория Пентаксим, след като се прибрахме беше добре, дадох Панадол превантивно,но снощи в 9 ч вдигна температура 37.3. Дадох й пак Панадол и цяла нощ не съм спала. Confused Сутринта като се събуди пак беше с такава. Звънях няколко пъти на смотаната педиатърка и така и не ми вдигна #2gunfire. Слава богу вече я свали температурата, но аз съм все още силно притеснена и през 5 мин й пипам челцето. Иначе си е весела, игрива, няма промяна в цвета на изпражненията и урината, само днес спинка малко по-дълго от обичайното, но предполагам, защото снощи заспа към 11-11.30.

П.П. Куин на Вики  не й се зачерви крачето, само температура вдигна

# 686
Здравейте мами,

Благодарим на всички за подкрепата! Ще чакаме новини от Евка - дано скоро ги изпишат и да разкаже как са ги лекували.
Ние още вторник отидохме при друг педиатър и дерматолог за консултация. Ходихме при д-р Масларски във Вита - е страхотно ме впечатли този човек. Невероятно внимателен и определено професионален. Спомена, че са близки с Богословова - май това казва всичко Simple Smile. Каза, че сме овладяли положението и гърдите са чисти, но да продължаваме с инхалациите - правя му на малкия по два пъти на ден поне. Днес може и за три да се вместим. Спря му капките за нос и сиропа за кашлица, защото не се препоръчват за толкова малко бебе. Препоръча ми и антиалергенни капки, но не съм ги давала. Лошата новина е, че обрива му прилича на атопичен дерматит или алергия. Дерматоложката каза себореен дерматит, но тя не ми вдъхна много доверие. За рахита исках да ви кажа, че неговото мнение е да даваме само по 1 капка вит. Д (така си ни е и предписана), но само в дните, когато времето не е хубаво и не сме на вън. Каза, че един рахит лесно ще се излекува, а е по-неприятно ако по-бързо ни се затвори фонтанелата.
В понеделник сме пак на консултация с дерматолог, да видим какво ще кажат. Мисля, че успяхме малко да овладеем обрива, но все още си го има. Аз съм на диета без нищо млечно и си пия кафето с био оризово мляко, но това, което повече ме притеснява, е че дори и да се подобри малкия от много мерки, които взехме няма да мога да изолирам от какво е подобрението. Чудя се дали да не му пуснем някакъв кръвен тест за АБКМ, поне това да изолирам. Честно казано не зная кое е по-страшното атопичен дерматит или алергии Sad
За разходките, ние от понеделник до сряда всеки ден на лекар излизахме. Все пак си е повод да изведа малкия, та да подиша малко по-свеж въздух. Днес го изведох също за малко. Уж беше спряло да вали, но леко ръмеше. Много трудно се приспиваме ние, не вие дали сте успели да хванете цаката на това упражнение.

Честито на малката кукла на Ивалекс! Съдейки по разкошната торта - все така да е послушна и да радва мама!

Аз съм в София, Младост.

Времето е гадно, но горе главата - идва уикенд и татковците са си вкъщи - какво по-хубаво от това Simple Smile

# 687
по повод на разходките ooooh!
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6221483

# 688

Споко, казаха,че този облак е опасен само в близост до вулкана......А и казаха,че той можело да не стигне до нас, а да ни заобиколи от северната ни страна.

Нямам муза за писане, едно поздравче за уикенда от мен - http://vbox7.com/play:39d6788f&al=1&vid=2726604

Неревлива и спокойна вечер ви желая!

# 689
Точно заради вулканичния облак смятам в следващите дни да съм внимателна с разходките. На успокоения от типа  "можело да ни заобиколи" много не се доверявам  /това обикновено май е с цел да не се всява паника/, защото може и да не ни заобиколи:) Не че ми е приятно да стоя вкъщи ама....

Общи условия

Активация на акаунт