Хайде, слънчице, излез, ЯНУАРЧЕ гука в твоя чест- 4

• 28 753
  • 736
  •   1
Отговори
# 105

...
Имам чувството,че Сами вече разбира, когато започна да го обличам за навън. И както да разпознава възглавниците, на които се кърмим. Може и да си внушавам. Но по принцип като го слагам да лежи - той реве. Но когато го сложа върху възглавниците, на които го кърмя - кротува известно време, завърта си главата за да яде и чака....Ако не започне кърмене до 1 мин. и започва да реве. А възглавниците са едни червени и доста упорито ги гледа винаги....Възможно ли е вече да свързват определени обстоятелства бебетата ни?

...

Даная отдавна забелязахме, че го прави това! Аз й слагам лигавник под главичката преди да ядем (като я храня легнала) и само като й го сложа спира да реве и почва само едно такова изнервено мрънкане и застава в очакване. А ако тръгна и да се събличам - ме зяпва и млъква съвсем в очакване  Laughing И да - врътва си главичката и си мисли, че цицата вече е там  Mr. Green
..........................

Туй от Уики все едно съм го писала аз.Същата работа е и при нас.Умни са децата ни.

# 106
  • Ловеч
Добро утро мамчета,
може и да сте го обсъждали но не намерих,
да ви питам за вашите бебета нощем пълнят ли памперсите.
Аз сутрин го свалям почти сух.Незнам това нормално ли е?Моля ви споделете.

Времето навън се очертава топло днес.
Приятни разходки на вас и малките бебчовци. newsm51  love001

# 107
olemale, бяхме на преглед. Гледаха го, слушаха гърдичките, коремчето. "Перисталтиката добре". Теглиха го - той си наддава нормално. Пипаха му фонтанелката - добре. За изследвания - нямало смисъл и вариантите били 2 или е настинал нещо или е алергия... Разбрахме се да се чуваме / днес пак ще се обаждам да рапортувам / следващите няколко дни, за да видим има ли ефект от ентерола и биогайа. Какво да ти кажа - като му сменях памперса сутринта ужасно силно се надявах да е по-гъсто и по-жълто.., ама не е Sad
Питах дали да пътуваме, че всички ни чакат. "Щом е в България отидете, ама нека да се чуем пак в събота" / ние без това събота заминаваме../
Мерките леко се промениха - давах по около 5 капки на ден биогайа, сега давам 3 пъти по 5, а ентерол днес ще дам 2 пъти по едно цяло пакетче, а не 2 пъти по половинка.

# 108
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утро!

Хубавото време дойде, а Марина откри, че е много забавно да тормози майка си и да реве като спра количката. Вчера съм обикаляла като луда 5 часа с едно прекъсване за хранене.  Crazy И преди беше така, но само се будеше като спра, а сега недоволства и мрънка!

Светленцето, и преди го обсъждахме - повечето бебета май са така. Явно се подготвят за махане на памперсите!

Mischievous - аз ще пускам поръчка от Mother Care тези дни.... Ако искаш можем да се комбинираме и да си разделим разходите.  Flutter. По принцип е 25 паунда доставката до БГ, но ние намерихме един момък, който ги носи за 10 лв. Само трябва да разпитам колежката ми как се процедира и поръчвам, така че, може да ми пратиш линкчета на ЛС. А после ще ти ги пратя в Пловдив, или ще ти ги донеса  Party

Абе какво става със първото ни зъбче - Дуде, къде си - ела да разкажеш!!!

# 109
  • Варна
Привет! Днес времето е чудесно! И настроението ми е такова, тъй като баткото вече е по-добре  Heart Eyes Ще сготвя набързо и излизаме на разходка.
Mischievous, аз поръчвах от Next, не от Mother care, с посредник. Ако те интересува инфо за пазаруване от Некст, ще пиша. 
Малко нови снимки и от нас: http://january2010.snimka.bg/baby/lora-na-rosi79.462510.17953875

# 110
За пазаруването от английски сайтове - погледнете и http://www.pumpkinpatch.co.uk/Default.aspx
Дрешките са много по-качествени, от тези на Некст и по-хубави от Mothercare.
Редовно поръчвам от различни сайтове. Питайте, ако имате въпроси.

# 111
Момичета,
аз се интересувам от доставка на Некст и от сайта който Hope пусна...сигурно няма и да съм единствена - много по-качествени, интересни, а и на всичкото отгоре по-евтини са нещата, така че казвайте как става, моля Hug

Роси, много е сладка малката, и прилича много на теб /не че съм виждала мъжа ти, ама.../.
За моите и за двамата казват " на баща си прилича..." Wink
Виждам, че и вие сте открили пръста, аз се опитвам да я контролирам, ама........ Laughing

Последна редакция: пт, 26 мар 2010, 11:02 от leta5

# 112
buritu и на нас ни казаха същото - или от храната или от настинка. Не били нужни изследвания. То пък за късмет повече тая слуз не се появи, само акото е рядко, иначе си има обичайните парцали и го изпръцква (това незакусвалита да не го четат  Mr. Green).
Иначе бебето е пораснало с 4 см и сега 57, а е наддал кило и половина, не си поплюва  Mr. Green, сега е 6.200. Сложихме Пентаксима, дано няма реакции.

Слузта да не са евентуално храчки от гърлото? Че те бебетата не могат да отхрачват......Каква диета по време на кърмене пазиш???
Маме, на мен определено ми се струва, че Божко има храчки, но лекарката казва, че хрипти от изсушена лигавица. Иначе диетата ми я назначи тя заради разстройството - картофи, ориз, препечени филии и сирене. Изкарах така 1 седмица, но не ми се отразява добре, пък и детето не се оправи от това, та я спирам. Тази сутрин се наядох като прасе, че бях умряла от глад, и кърмата си текна.
Като ви слушам за разходките, така ви завиждам. Ние излизаме всеки ден и след час се прибраме с рев. Едва търпи да лежи в количката. Малчо има много газове и коремчето го боли преди да се изпръцка. Сестрата каза, че е от многото храна, която поема.  Но за захранване и диети не ме натискат, от което съм много доволна. Като цяло засега лекарката е много умерена и се съобразява с мен и моите изисквания, отчитам избора си засега като добър пу пу пу.

# 113
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=482456.0
В тази тема се коментират сайтовете и поръчките. На първа страница има адреси на посредници.

В общи линии нещата стоят така - има два вида сайтове - едните приемат плащане с бг карти, другите - не.
Когато сайта предлага плащане с бг карта:
Плащате си сметката с ваша карта и за адрес за доставка давате английският адрес на някоя транспортна фирма /избирате една от първа страница на линка по-горе/. Някой сайтове имат цена за доставка, други предлагат безплатна доставка над определена сума. В случая с Пъмпкин - имат твърда доставка в размер на 4,95 лири. Доставката е до английски адрес.
След това транспортната фирма ви начислява сума в лири за килограм - около 1,2 или 1,3 лири за кг. /за разл. фирми е различно/ - за доставка до България до офиса на фирмата.
От там - ако сте от София - някой фирми предлагат безплатна доставка до адрес, но повечето изискват вие да си вземете пратката от офиса им.
За другите градове - поемате си куриера до вашия град.

За сайтове, които не приемат български карти - като Некст - от там се пазарува с посредник. Същите транспортни фирми извършват и посреднически услуги.
Харесвате си посредник, изтегляте си формуляр за доставка от сайта им. Попълвате необходимите данни за артикулите и връщате попълнения формуляр по мейла на фирмата. По този начин вече сте пуснали поръчката.
Когато те я пуснат към съответния сайт, ви уведомяват в мейл. След това превеждате парите по поръчката. По принцип таксуват лирата на 2,3 лв.
Цената се образува така:
върху сумата се начислява процент комисионна /вариращ между 7-8%/ плюс цена за килограм /както обясних в горния абзац/.
Някой фирми теглят пакета още в Англия и изискват парите за доставка да се платят заедно с парите за поръчка.
Други теглят пакетите в България и тук се плаща доставката.

Някой сайтове имат доставка до България, но е толкова скъпо, че е по-изгодно да се поръчва с бг карта до транспортна фирма.

Това е в общи линии.

Последна редакция: пт, 26 мар 2010, 11:55 от _Hope_

# 114
Hope, благодаря ти Hug

# 115
renxy, подозирам, че днес видях мъжа ти в градинката на Ритуалната. От извесно време ми се е обострило вниманието към оранжевите колички  hahaha Гледах ви снимките в албумчето затова  Simple Smile Та ако е бил навън към 2 без нещо, другия път като срещна количката да те заговарям направо  Laughing

# 116
Здравейте, майчета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Съвсем оредя темата ни в това хубаво време sun ние също излизахме, ходих до банката да си пусна молбата за отпуска/ 410 дни/, видях се с колежките, поприказвахме и се разходихме след това малко по центъра, а после ние с Вики се прибрахме, а мъжа ми отиде на Празника на буквите на Дани, та така премина нашия ден Heart Eyes
Започнах с цеденето нощем, изцедих 125 гр и започнах да й бутам цицата по- често Peace Илиндичка, действащ ми много успокояващо, такава уверреност лъха от теб, браво, много ми харесва да те чета Hug
Роси, Лорка видимо е пораснала, много е сладка, особено снимкта с палчето, Вики също го цели, а също и ръкавите си посмуква от време на време Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Светленце, при нас също понякога сутрешния памперс не е толкова мокър, аз също се притеснявах, но май е нормално newsm78
Аз също пазарувам от Некст, качествени са нещата и са по- евтини оттук, обаче като се отплесна и после Bangheadнаправо се оливам понякога Blush
Хайде хубава вечер от нас Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 117
Здравейте, да се запиша и аз в новата темичка (благодаря, Тарти  Hug)
Чета ви между разходките и после всичко забравям, за което се извинявам  Embarassed
Мама Це отвори тема за това доколко разбират вече нашите деца и дали могат да асоциират предмети с определени ситуации да речем, та в тази връзка аз да взема да се изфукам с мойто гардже  Blush Днес му показвах една играчка, която свири музика като я натиснеш на едно място и той се радваше като му пускам музиката. Аз реших да му обясня как сам да си я пуска и започнах много да му обяснявам и да му слагам там ръчичката, за да му покажа, че трябва да натисне и така няколко пъти и милото започна само да си слага там юмручето, само не можеше да се усети да натисне, така че не успяваше да пусне музиката, но аз му помагах накрая с моята ръка върху неговата и той беше толкова щастлив, а аз - да не говорим  Party
Другото е, че е започнал вече страшно много да се смее, пълни ми душата  Flutter А на активната гимнастика е толкова развълнуван - блъска играчките с ръчички и крачета, говори им, цялата активна гимнастика се тресе...
Аз исках да ви питам нещо - понеже Камен свикна много да играем с него, да се смеем, да пеем песнички и т.н. вкъщи и виждам, че определено на разходките му става скучно сам в количката, аз се опитвам да му говоря като поседнем на пейка, но не иска да лежи в количката, все иска навън да го нося на ръце и някой път доста истерично реве по време на разходка (вече все по-малко спи навън) - как е при вас? И как хем да сме цял ден навън, хем да не му липсват емоции и общуване на детето? Идеи?

Пожелавам ви лека и неревлива вечер  Hug

# 118
Същото.  Mr. Green
Аз имам тайно оръжие. Вземам любимата и играчка и се започва едно дрънчене с нея.... ooooh! Хич не ми пука, че хората в кафето се обръщат, нали Ема е щастлива. Laughing
Когато играчката и омръзне - вземам я на ръце, за да гледа навън - интересно и е. Но общо взето - не иска да лежи мирно и кротко в количката. Приела съм, че има такива деца и Ема е едно, от тях.
Днес бяхме излезли с две майки - ами няма такова нещо. Дечицата си спяха, после си седяха кротко в количката, гласа не им се чу. Само нашия пискун не мигна дори за секунда. Лошото е, че дори когато я возя не спира да се дере. Взимам я на ръце и си тикам празната количка до дома.
Та така, не си сама. Laughing
Впрочем, разказа ти - как се занимавате с детето - напълни ми душата!  Heart Eyes  Hug
Ще има време цял живот да са далеч от нас, сега нямам нищо против да си гушкам детето толкова, колкото то пожелае.

# 119
Отчет от нас, сложихме днес пентаксима, засега всичко е наред, дано така да си остане, иначе момата тежи вече 5.950кг и е 61 см дълга.

Илиндичка, засега все още и слагам ортопедичните гащи, април пак ще е водя на преглед, дано да ги махнем.

Татит, бих се включила в поръчката за Mother care, ако е в началото на април, че чакам тогава финансови постъпления, но все пак не искам да те ангажирам, ако си решила по- рано да пуснеш заявката.

Хоуп, ако я закършим с интернет пазаруването ще помагаш, нали Simple Smile)))

Белослава и тя си откри юмручетата, по цял ден се чува едно звучно джвакане, лошото е че се дере по лицето.
Вчера купих диско въшки, пеперудки, голям гъдел е това да си имаш момиченце Simple Smile.

Лека нощ от нас!

Общи условия

Активация на акаунт