117 Мига от Пролетта в САЩ

• 27 290
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • САЩ
Винаги отговарям на покани независимо дали отговора е да или не. Както казваш Анет важно е за хората да си знаят бройката. Изхождам и от това дали на мен би ми било приятно да не ми отговорят на моя покана.
За домашните, още нямаме, но като им дойде реда няма начин да не се правят. Не знам какво показват проучванията, но според мен са си важни и точка по въпроса.

# 136
ianajar,аз съм чела,има и доста други подобни
http://www.amazon.com/Case-Against-Homework-Hurting-Children/dp/ … 8X/wwwalfiekohorg
Няма контролирано проучване за или против,поне на к аз съм попадала. Инак има писано от тук до Аляска по темата, но като цяло анекдотни данни.

# 137
  • Boston, MA
Само ще се съглася с това, което сте писали, и за поканите, и за домашните, и с Тандури за четенето.  Grinning

# 138
А, и аз си помислих, че за такива "изследвания" става въпрос. Аман от недообразовани изследователи (сигурно не са си писали домашните едно време).

Проучвания сериозни в моята област има (чуждоезиково обучение), последните десетина години са категорично в полза на допълнителната практика и автономност (тоест, домашни).

Много ми хареса това, което Тандури е писала за четенето. Не мисля, че учителката те псува наум, обаче - четенето в клас е голяма болка тук и ако вие сте решили проблема с мотивацията и уменията, значи за нея би трябвало да е много по-лесно.

# 139
Не мисля, че учителката те псува наум, обаче - четенето в клас е голяма болка тук и ако вие сте решили проблема с мотивацията и уменията, значи за нея би трябвало да е много по-лесно.

Ще си позволя да не се съглася с теб, защото...за съжаление за мен тя просто не става за тази работа. Има хора, които са учители по призвание и такива, които са за пейчек. Тя от вторите и многократно го доказа..просто не и се занимава, не я интересува и гледа да мине по тангента за всичко, за което може, и за това, което не може. Добре, че помощничката и е малко по-разтропана + учителките по специално обучение на Калин, че не знам какво щяхме да правим. Не са всичките така в училището разбира се, но има няколко, които според мен хич не са за там.

# 140
А, в такъв случай - да, права си. Много й вдигате летвата. Ще вземе детето и да пише с два класа над нивото си и какво ще го прави тогава?...  Laughing

# 141
 Анетте, на поканите отговарям  и домашните няма как да му се разминат!
някой тук може  ли да разчита кръвен тест?

Аз мога да се включа за някой показатели, за другите имам двама доктора под ръка които веднага ще кажат, прати на лични ако искаш!

Не се стърпях, да си кажа и аз мнението за домашните...за мен най-грешно е да се обобщава и да се прилага един подход към всички деца. За мен е грешно да трябва всички деца by default  да се карат да пишат домашни или всички деца да не се карат....Всяко дете има много специфични нужди, начини на възприемане на света, интереси и така нататък...Образователните методи трябва да се нагаждат според детето за мен, не според личните убеждения или изследванията.

Аз и сестра ми сме пример за това - и двете сме със заболявания, които не са били диагностицирани до много късна възраст, кажи речи като възрастни вече, за които навремето, да не говорим и в България, въобще не бяха чували даже, и учители и възрастни масово са ни слагали етикети като 'проклета' (за биполярната ми сестра) и 'мързелива, бавна" (за мен, ADHD-PI).Господ здраве да й дава на майка ми (която е детска учителка, точно от тези дето са призвани за професията) че не се опита да ни 'вкара в правия път' навремето, въпреки че и тя самата не е въобще подозирала на какво може да се дължат проблемите, а подходи по много специфичен начин към специалните ни нужди, вместо да ни шамари дето не си пишем домашните. Аз лично имам ясни спомени че спрях да си пиша домашните в 3ти клас. Завършила съм и гимназия, и университет с пълен отличен въпреки неписането на домашни.. Wink

Последна редакция: ср, 31 мар 2010, 19:48 от MissNellie

# 142
Ще вземе детето и да пише с два класа над нивото си и какво ще го прави тогава?...  Laughing
ААААааа.. тук ще си замълча че пак огън и жупел.
Мерси на всички включили се,пак съм от земята Grinning

# 143
И аз смятам за неуважително да не се отговаря на покани, а за домашните: започват се в 4рм и докато не видя в аджендата всичко чекнато и подредено в ордер в байндера не мирясвам. После е четенето и допълнителни занимания, ако са нужни! Аз не съм съгласна с тези проджекти, които изискват 100% участие на родителите, тъй като е абсолютно очевидно, че дете в елементари скул (1-2 клас) не може да направи, но може би пърпаса е такъв, да се види, колко са инволвд родителите, идк!!!

# 144
# 145
# 146
# 147
[Образователните методи трябва да се нагаждат според детето за мен, не според личните убеждения или изследванията.

МисНели, съгласна съм по принцип, но точно това нагаждане може да стане само и единствено с много участие на родителите, като хора с най-силен личен интерес и най-добро познаване на детето. Проблемът с книжки като тази, която анет е цитирала, е че те са писани за родители, които не желаят да се занимават и възприемат допълнителната извънкласна практика като посегателство над свободното им време ("Our family no longer has a social life!", да цитирам въпросния труд) и не биха седнали да се занимават да търсят алтернативни техники за практика и т.н.

П.П. Пак във връзка с тази книжка. В колко часа си лягат децата ви? Защото там са цитирани едни времена за лягане - 7часа за първокласник, 8часа за петокласник, които наистина не оставят много време за следучилищни занимания, но аз нямам спомен да съм си лягала в седем като ученичка...

Последна редакция: ср, 31 мар 2010, 20:05 от ianajar

# 148
за поканите- отговаряме и ходим (дори и да не харесвам особено родителите), предпочитам да отговоря на мейл, ако са го оставили.
за домашните-  пишем много допълнителни, колкото повече-толкова по-добре. книгите си избира сама, чете много, напоследък ни е проблем, крие се и чете до късно (и аз така правех едно време  Mr. Green). в момента дочита алиса.

сегааа, да се похваля  Grinning, след месеци на напрегнато очакване, вчера ни информираха, че ни местят във вирджиния. много сме доволни, защото другата възможност беше дулут (минесота), а ние по айс фишинг не си падаме. в понеделник съпругът заминава да ни търси къща и до края на м. май трябва да сме се преместили. ако някой е живял в района на вирджиния бийч, моля да сподели впечатления на лични.
и един въпрос: имаме договор до декември с фитнес клуб, не виждам никъде в договора как се процедира при преместване в друг щат, дали ще ни накарат да си платим таксите до края на договора  newsm78 ?

# 149
Лягат си м-у 8 и 8.30,най-късно в 9 ако е много активен ден.Време има за всичко ако е приоритет и помислено,дори при доста ангажирани социално родители.
*
стела-еха,честито ви море!чака те неравна битка с фитнеса,но не се давай,говори с мениджъри и пр до зуко

Общи условия

Активация на акаунт