Април вече чука и всички малки МАРТЕНИЧКИ2010 са тука (1)

• 31 620
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Бу,Смин, Else отново съм в чудене. Със самото кърмене нямам проблем, но сега за летните месеци кърменето което е някъде към 18 часа ще ми е малко трудно защото тогава ще съм с голямото ми дете навън и ми се вижда невъзможно да кърмя малкия и да гледам големия да не изхвърчи на улицата. Отначало бях решила да изцеждам кърма и да я замразявам, но количството рязко намаля и ми е невъзможен този вариант и за това въпросите ми са следните:
-Мога ли да направя нещо за да увелича количеството на млякото и все пак да събера в камерата и после при нужда да давам? Ако може дали храненето от шише един път дневно и то не всеки ден ще се отрази на кърменето?
-Ако първият вариант не се получи мога ли въпросното хранене привечер да давам АМ и това може ли да доведе до отбиване. Питам и ми е важно, защото първото си дете кърмих една година и ми се иска и второто поне толкова. Не знам дали е важно уточнението, че ако давам АМ, то това ще бъде за няколко месеца - някъде до края на септември, когато започне да се мръква по-рано. Ще мога ли след това храненето което е било от шише да бъде отново кърмене?

delight, не са ли ти необходими ръце за да държиш по-голямото дете? Дали даването мляко с шише няма да те ангажира почти толкова колкото и кърменето?
Мислиш, че е възможно да носиш Митко по начин подобен на картинката докато кърмиш?

Така би могла да го кърмиш дискретно, а в същото време би могла да се разхождаш с по-големия си син като ръцете ти ще бъдат свободни за да го държиш когато е необходимо. От друга страна се спестява изцеждането или бъркането на АМ, а и е възможно да се получи препълване на гърдите, ако се пропусне кърмене.
- Възможно е да се увеличи лактацията - след кърмене би могла да изцеждаш малки количества и да събираш и замразяваш изцеденото. Добре би било да не се прекалява за да не се получи хиперлактация. Има бебета, които успешно съвместяват сукането от гърда и пиенето на мляко от шише, но как ще се развият нещата при вас никой не може да каже със 100% сигурност. Също така е възможно и детето да откаже да пие от шише - все пак докато суче от гърдата бебето не получава само храна - то се вслушва в биенето на сърцето на мама, наслаждава се на топлината и това го успокоява Simple Smile
- Не мога да кажа със сигурност дали ще доведе или не. Всяко детенце си е различно и си реагира по негов начин на подобна промяна. Има деца, които успяват да съчетят кърма и АМ, но не всички.

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 18:16 от Else

# 631
Здравейте и от мен.
Днес цял ден сортирам подаръци, дрешки, играчки и тн. Много хубави неща, яд ме е, че децата не могат да ги износят, повечето са от 3-6 месеца. Хубавото е, че имаме и много ваучери за детски магазини и ще имаме поне до годинка.
Марисса  Hug, на Филипчо бяха тъмно сини, сега гледам, че са много тъмно сиво-кафяво. На Ицко са сини, не са се променили и дано да не се променят. Майка ми е с много сини, дядо ми е силно рус със сини очи, аз съм със зелени, Иван с кафеви. Иска ми се да си му останат синички. Знаеш ли на кой месец се променят?
Нунчи-М, като пишеш, че даваш на Иветка по 120 мл. по колко пъти се храните? Аз от вчера има давам по 120. Досега им давах по 100мл. и се храниха 7-8 пъти на денонощие. Снощи спинкаха 6 часа, пу пу да не чуе дявола.
Да знаете каквио усмивки раздават моите синове, направо мед ми капе от сърцето. Ицко се смее още от първите дни, но някой казват, че това е били от коликите. Сега обаче се смее мнооооогооооо, а Филипчо започна едва преди седмица и то не редовно. От вчера обаче лесно успявам да го разсмея. Вече следят с поглед и изобщо са много сладички.
Мама-Ивче, съжалявам, че си болничка, скорошно оздравяване. Като казваш за накъдрянето на мигличките от уроки, не разбирам как така се къдрят. Hug
На всички мами  Hug

# 632
ahoney  Hug ще го гледам малкия Любо да заяква  Laughing Аз така мисля да го възпитам - като татко му да стане - да си носи жената на ръце  Sunglasses Ще чакам с нетърпение снимки с розовите рокли на Вики лятото  Heart Eyes
Вени Hug страхотен аватар  Heart Eyes пу-пу страшно сте сладки тримцата  Hug Heart Eyes
yanin4eto  Hug напълно нормално е да не ака вече Жорко на всяко сменяне на пеленка  Peace Важното е да следиш да ака поне веднъж на ден. И акото да не мирише на развалени яйца - тогава има проблем и трябва да звъниш на док. Браво на Вас - пораствате наистина  Hug
elzas  Hug трябва да си ресайзнеш снимките. Иначе няма да ти даде да ги качиш. Лесно става с microsoft office picture manager  Peace Успех и ще чакаме да я видим малката принцеса  Hug

# 633
Здравейте Simple Smile
Сега се връщаме от консултация и малката се представи страхотно-хихи.Изобщо не плака на ваксината,много слушкаше и се усмихваше.Вече сме 4350 и 53 см Simple Smile
Мамчета, някоя от вас знае ли къде все още може да се намери ваксината Пентаксим?
Връщам се да ви чета Simple Smile
Целувки Hug

# 634
здравейте отново маминки влизам на бързо да надникна какво правите  Hug
Моята госпожица се успа сега ....преди обяд яде на често, а сега вече 3.50 ч. спи и мисля да я дигам вече.Направих и чай от лайка с малко захар и след ,като и дадох нямаше 10 м. и добре напълни памперса.Незнам дали тои и помогна , но от тогава си пръцка по спокойно и спинка. Hug
Евче  Hug браво на Ицко и Фил те са щастливи деца ,как няма да се усмихват  Grinning А миглите не стават накъдрени , а засукани и се сплитат+ рев за нищо и ако имам съмнения измивам очите със светена вода. Hug Нагушкай малките от мен ! Hug Hug
Става сега и отивам да досаждам на Дарка  Crazy , че кое време станало. Laughing
п.п. Светле да не би да липсва по аптеките, че питаш дали може да се намери ? newsm78 И аз имах намерение да захвана тази тема ,но сега нямам време!Но ако я дискутирате с внимание ще прочета мненията ви , че ме вълнува.Браво на Дарка  Heart Eyes много послушно дете е  Peace

# 635
Момичета влизам да се оплача...Объркали са акта за раждане на малкия Cry Cry CryВместо на 15 са го писали че се е родил на 5ти...Такава разправия сега-трябва да ходя до болницата да искам официално писмо подписано от директора...

# 636
Gugalinka много неприятно наистина  Hug
Сусалинда,Васила видях ви , че сте тук пишите едно редче как сте    Hug
Мамма много хубава е станала 1-ва страничка и така подредена , а и доста полезна информация си събрала  Flutter Hug Исках да питам имаше още майчета ,които не са записани ,ако искаш да ги издиря назад и да запишеш и тях.Предполагам , че и тези ,които родиха през април ще си ги запазим при нас  Wink няма да ги даваме на априлките я  Whistling  bouquet  bouquet  bouquet
ахони цял ден слушаме песничките на които беше дала линк.  bouquet много им се кефя върнаха ме толкова години назад.
Бяхте обсъждали праха и щях да пиша на мен кои ми препоръча една позната ,която има магазин.Тъй като детето и е с много чувствителна кожа и не може да и пере дрешките с какъвто и да е прах дистрибуторите и препоръчали на Медикс Алвина сенситив за бебета.Пробвах Тео бебе ,Сано Макс и сега сме на този вече 2 седмици и нямам оплакване , изпира всички петна без да ги запирам и накисвам предварително.А мирише и много хубаво  Flutter
Айде лека ви желая и да спинкат бебчетата  Hug

# 637
  • California
Привет!  Hug
Вилиян се обрина супер гадно по лицето и коремчето - прилича на бебешко акне, но доктора казва, че е контактен дерматит. Направооо  #Crazy И коликите продължават с пълна сила и не спи добре, а покрай него и ние.. нямам никакво време за нищо, не помня откога не съм готвила - ядеме само fast food и разни други подобни. Ох, чакам с нетърпение мама да дойде края на месеца, че да ми светне малко и да имам повече време и за форума и за всичко.
Ето, наоплаквах ви се  Rolling Eyes
 Hug Hug Hug ви

# 638
slun40
Пентаксима в момента е изтеглен от аптечната мрежа, защото би трябвало вече да се отпуска от здравната каса.
Лошото е, че все още не е отпуснат от педиатрите, нито се намира в аптеките....
Честно казано в момента никъде не се намира.

# 639
  • София
Момичета каже какво се дава на бебе за да се изака. Малчо цял ден се напъва и нищо. За последно е акал сутринта към 7 като сменях памперса и днес цял ден нищо. Милият само се напъва. Утре мисля да се обадя на докторката. Ще съм ви благодарна ако знаете какво да му дам, че да му помогна.

# 640
За да се изака детето изостри парченце сапун, намажи го с олио и му бръкни в дупенцето/звучи гадно,но ние се справяме успешно така/. Ефекта е моментален.
Другия начин е да му даваш вода от овесени ядки. 1 ч.л. овесени ядки се заливат със 100 мл. вряла вода, прецежда се след като изстине и се дава вместо вода/аз слагам и 1 ч.л. захар защото иначе не го пие/ или в тази вода разтваряш АМ което му даваш.
Не е опасно изпробвано е!

# 641
здравейте мами!
да ви се оплача... тръгна една поредица от лоши работи при нас....
Първо баткото се разболя от Варицела, сега и аз.... Педиатърката казва че за бебето няма страшно, обаче видях в интернета че имало и случаи бебета на 1 месец да се разболяват... та сега ходя с маска вкъщи... от днес съм с температура и няма кой да ми помага - сама съм с двете деца, свекървата е на работа, а мъжът ми тъмън утре почва нова (втора) работа... и съвсем ме изоставя
боли ме всичко, обринах се навсякаде и все още се появяват нови пъпки... нямам сили да люшкам бебето, едвам ходя
а щяхме тази неделя да правим погача  Cry Cry Cry

освен това сега дойде мъжът ми, че някой му открадна колелото (купи го преди 2 седмици!!) беше заключено до вратата на работата му... отиде до полицията, но едва ли някой ще може да помогне (то все пак не е кола, че да има регистрация...)

# 642
ахони на мен понеже ми дойде вече цикъл и затова доки ми препоръча та мисля че ще си сложа спирала и дано да ми се повлияе добре че като се знам каква съм... ooooh!
а знаете ли защо доки ми каза като спра да кърмя тогава да отида за цитонамазка,защо неможе докато кърмя newsm78 каза че ако не спра до 6 месец да отида все пак,но ми стана чудно.
утре сме на доктор да видим бебчо дали е добре и да му правим ваксинката,ох много ме е страх дали няма да плачка милото Confused

лена р миличката няма ли наоистина някой да дойде да ти помогне като те прочетох и много мъчно ми стана,дано се оправие скоро Hug

ивас аз намазвам на връхчето на термометър сапунче с вода и в дупето съвсем лекичко колото да се подразни и ще има ефект Peace

гугалинка  #Cussing out  как може такова нещо,не се ядосвай мила Hug на мен пък са ми объркали нещо в роилното за болничния и сега милото се разправя,абе страшна работа са тея хора ,ама няма да се ядосваме ще се оправи.
мама ив,вени,дари,ахони Hug
бобитка ми липсва,мила как сте с мойта снахичка Hug
мама ив кашлицата е малко по добре,пия чайчета и много лукчета които винаги са ми действали много добре и много се радвам че хич неискам да пя лекарства.сега ми излезе някаква хрема но не е страшно.аз честно да си призная не ходя с маска,незнам защо и си го целувам беб постоянно,дано да не го разболея Embarassed Confused

# 643
При мен е 3 часа и 52 минути, бебетата спинкат, а аз не мога  и се нервирам, но вместо да се въртя в леглото дойдох да ви видя.
Лена Р, много неприятно с тази варецела, но ще мине скоро. Hug
Гугалинка, стават грешки, но вярно, че отнема ценно врме да се поправят. С Ицко ще имаме проблеми, че тук не могат да го произнасят името му, а вече отдавна започнаха да го спелуват грешно. Аз затова исках да е Кристофър, по-английско. Но като казах на мъжа ми, че не искам детето да се мъчи все грешки да правят с името му той каза следното - “Ти малко ли се мъчи? “:lol: Чесно казано той не, че държеше името на детето да е точно като на баща му, аз така си реших. Викам си, вместо да мъчим бабите и роднините да се чудят как да запомнят името, я да си му дадем българско име на детенцето, та то си е българче в крайна сметка. Знам, че има много по-хубави имена, но на мен Христо си ми харесва. Освен това е и в чест на Исус Христос. Praynig, който толкова много винаги ни е помагал.
По отношение на акането, моите са на една и съща храна, но Ицко су ходи 2-3 пъти на ден, а Филипчо се случи веднъж 2 дни да не ака, чак на третия. Моята приятелка акушерката каза, че е върло против всякакви термометри. Всяко дете си е различно, едно ака редовно, друго не, но като ака количеството е по- голямо. Joy
Бях питала колко млекце давате на децата си? Моите са 4800 кг и 4900 и сега започнах да има давам по 120мг. Но май им идва по много, че вечер особено много пъшкат. Вчера са яли 7 пъти, забелязвам, че сами си разреждат яденето, особено нощното.
И още един въпрос, вечер сменяте ли памперсите? Аз 2 месеца ги сменях абсолюрно преди всяко ядене. Но 2 приятелки ме посъветваха да не ги сменям през ноща, да не ги разсънвам. И да ви кажа, май има ефект. Храним ги към 8-9 след банята, после към 1-2 (не ги сменям памперсите). Чак на сутринта към 4-5, а памперсчетата са си много тежки, но за сметка на това децата си спинкат по-спокойно май. Вечер им слагам чувалчетата да си им е топличко. Както Стелето писа като си им е топличко повечко с спинкат.  
Хайде отивам да спинкам. Лек ден на вас. Hug

# 644
Дабро утро мамчета

Аз тази нощ си поспах, свеки беше при дребната и я е гледала цялата нощ  Blush   

Челси, аз от скоро давам по 120млл ,но ние се праним по 5-макс 6 пъти..вечер я храня към 9ч след баня и после чак към 4-5ч 

Хубав ден на всички за сега чао..отивам да преварявам вода,да стерилизарам и т.н.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт