Миете ли си косата всеки ден?

• 34 908
  • 375
  •   1
Отговори
# 270
Мия е 2 пъти в седмицата. Повечето ми прителки я мият веднъж-два пъти в седмицата и на фризьор, даже нямат шампоан вкъщи.Майка ми например си я мие всеки ден.Според мен си е до косата и как и понася.Относително е.. Flutter

а пък да твърдиш, че някой е мръсен понеже не си мие косата всеки ден е смехотворно  Laughing
съгласна съм с теб ♥VIKI♥  newsm10 smile3502

milana_petkova браво Hug сега ти е времето да рискуваш по отношение коса  Naughty

# 271
Всеки ден я мия,рядко през ден.Просто на следващия ден не търпи никакви прически,а като вляза да се къпя и ако не си измия косата имам чувството,че замирисва с извинение на пръднало  Blush Laughing Crazy

# 272
Мия я всеки ден...от доста години насам. Пристрастена съм към шампоаните на Глис кюр и на Томи енд гай-поддържат боята в добро състояние Laughing. А в последните няколко месеца имам и нов фаворит-Масло на Нивеа за регенериране на косъма след морски бани....великолепен продукт.
Естествено с това често миене трябва и маска да правя-обикновенно е със селски зехтин и яйце...трудно се отмива, но пък ефекта е блясък и мекота Mr. Green

# 273
От доста години, още от 8-9 клас в гимназията си мия косата всеки ден (предимно сутрин). Подсушавам я със сешоар много рядко и само зимата, този уред го ненавиждам. Косата ми е с мазни корени и сухи краища, усещам я някак прилепнала в областта около челото и не мога да понеса да не я измия, не се чувствам добре. Обикновено ползвам бебешки шампоан (Хип, Корин де фарм) и слагам балсам на краищата. Поддържам я с дължина максимум до раменете, често се подстригвам на черта до ушите, но тя расте много бързо, сигурно от ежедневното миене.
 И преди съм писала по този въпрос в други теми, че много отдавна съм коментирала това с една уважавана от мен фризьорка, която ме увери, че по-здравословно е да я мия всеки ден, отколкото да си ходя с мазните корени.
 До сега не съм се боядисвала редовно, нито съм се къдрила, не ползвам никакви стилизиращи продукти. Признавам единствено шампоан, балсам/маска и хининова вода и имам много гъста коса.

# 274
и моето е кръгло с изразени скули и по дълга коса с обем в горната част ми е най-подходящата прическа , къса черта под ушите ми стои ужасно съвсем кръгло ми изглежда лицето , така че поне до раменете при всички положения мисля че трябва да ти стига косата поне при мен това е най-късата възможна дължина , скъсяли повече от това вече стои зле на формата на лицето ми , но на мен и носа ми не е малък и това донякъде коригира по обемната и дълга коса ,ако имаш миловидни черти малко носле  може и да е друго при теб

Ами май ми е миловидно лицето - овално, с изразени скули, срантилено пълни устни (но не много), малък и доста правилен нос (само с това се гордея в себе си  Sad ) и големи кафеви очи с високи и силно изтънени вежди (май те ми придават по-развратен вид (поне така са ми казвали разни мъже  Laughing Laughing Laughing) Била съм с къса коса и наистина изглеждам като тиква в главата. И бретони съм слагала - с тях е по-добре. За себе си съм забелязала, че много, ама наистина много ми отиват разни кърпи и шалове за глава. Много ме отварят. И с малко пудра на скулите и по-ярък гланц за устни ми се получават нещата  Embarassed Embarassed Embarassed
Замислям се дали да не отворя тема за овалите и прическите, има ли такава във форума вече?!?!  newsm78

# 275
Мдаааа, и аз смятам, че косата трябва да се мие, когато е мръсна, а не когато смятаме, че е редно. Тоест да не чакаме 5 дена, само защото така трябва. Аз си я мия 2-3 пъти седмично (зависи от това какво съм правила или имам да правя).
Появи ми се нещо като пърхот, ама не съвсем, което ме дразни. Не е сухи парчета мъртва кожа, а нещо като мокри (влажни, мазни - не знам) бели топченца, нещо като корен от косъм примерно. На това мога да го наподобя. Появява се спорадично и изчезва така, както е и дошло. Не мога да засека от какво е.  newsm78

# 276
 Старая се да мия косата си всеки ден. Тя е късичка и не отнема много време да бъде изсушена. Това не се е отразило на здравината, гъстотата или бързината и на омазняване.
 Не мога да си представя да мия косата си веднъж на 5 дена, особено след като съм била в заведение, в което се пуши, аз моята къса коса усещам пропита с миризмата, за дългите не искам и да знам какво е.
 Бях изумена как в моя роден Свищов една фризьорка, млада и хубавичка се похвали на сестра ми, докато я изсушава, че има клиентка, която идва всеки понеделник за измиване и изсушаване и "държало" цяла седмица. Може би искаше да изтъкне майсторлъка си, на мен това ми стори обаче мега нечистоплътно.

# 277
Мия я през ден, така съм я свикнала още от години. Пък и не мога да си представя да я нося мръсна пред хората  Shocked

# 278
И аз я мия през ден и не пропускам. Така съм свикнала от години и не мога по-рядко дори и да не се е омазнила не мога да чакам това да стане  Close просто не понасям мисълта, че не съм си измила косата...

# 279
Сега като се позамисля преди като бях с коса до кръста ми се омазняваше доста по-бързо и я миех през ден,а сега след драстично орапване Shocked(е почти се очовечи)ми се омазнява на 2 дни и я мия на третия ден,дали от хормони,дали от дължината се промени перушината незнам. Naughty

# 280
Два пъти в седмицата... Whistling

# 281
С бременността нещата се промениха - започнах по-често да я мия. Преди - 2 пъти седмично, сега - 3-4.  Sad

# 282
С бременността нещата се промениха - започнах по-често да я мия. Преди - 2 пъти седмично, сега - 3-4.  Sad

А пък братовчедка ми направи точно обратното...Преди да забременее я миеше всеки ден и в течение на бременността започна да я мие по-рядко, защото не излизаше особено често навън, дори, когато беше леко мазна просто я връзваше и така, ...сега я мие веднъж седмично и никога косата й не изглежда мръсна..

# 283
2 пъти седмично - стига ми, усещам я ОК. С изключение когато съм била на задимени места - тогава задължително веднага след това, иначе мирише УЖАСНО.  #Cussing out

# 284
2 пъти седмично - стига ми, усещам я ОК. С изключение когато съм била на задимени места - тогава задължително веднага след това, иначе мирише УЖАСНО.  #Cussing out

Аз също. И подкрепям хората от темата, които казват, че не е редно да се чака 5 дни и да ти се омазни тотално косата преди да влезеш в банята.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт