ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 28 946
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
Как е, компанията newsm53

Ние днес пак по кафетата Party Този път бяхме с дядото, който по принцип по-рядко я вижда, че пътува доста в командировки и днес човекът си навакса. Беба се държа много прилично т.е. спа и ни остави да си кажем приказката. Маймуната днес за пръв път я забелязах, че се върти в кръг като тласка крачетата. Абе въобще спешно трябва да осигурим кошара, че вече не мога явно да я оставя без надзор и за 5 мин.

Лапа де кво свари - одеяла, завивки, дрехи, ръцете ми... Нейните пък не излизат от устата й. Вечер като запалим лампата се завива до очите, че явно й свети и е много смешна, само едни очи се виждат как смешно се кокорят, понякога дърпа завивката до челото и аз тичам да я махам, че ме е страх да не се задуши. Вечно нещо се обяснява на играчките, ту им се жалва, ту ги нахоква.

Днес като цяло мога да кажа, че е едно бебе-мечта  -  отдавна не е била толкова разбрана и добричка.

Ние също се присъединяваме към отбора на вечно сополивите, ту се подобряват малко нещата, ту се влошават и се разнасяме нагоре-надолу с физиологичните разтвори ooooh!

Айде, викат ме Simple Smile

# 616
Ха, здравейте и от нас Hug
Ние днес бяхме на басейн с Дани и едни приятели, но ние с таткото и Вики естествено бяхме на рибка и картофки, пък другите плажуваха, та Дани пак успя да се прояви, точно като си тръгвахме се изтрополи от един хамак, та си разби брадата, от там към спешното и го залепиха, та ей такива работи при нас, все сме с ексцесии Crazy
Онзи ден смених на Вики кремчето за под пелените, купих Клоран, но тази седмица ака малко по- често от обикновеното и забелязах, че има едни бели пъпки около анусчето, с какво да я намажа, вкъщи имам Судокрем, да пробвам с него ли Thinking
Тарти, как сте, дано се разминете с АБ, а за стъпването, Вики има опора, прави някакви опити, но и аз знам, че още е рано за такива упражнения Hug
Катинче, кажи кога сте във Варна, с удоволствие ще се видим Peace
Снимките са страхотни, как само растат бебешоците, да са ни живи и здрави Heart Eyes

# 617
Здравейте момичета  Simple Smile
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ И НА WICKY   bouquet  bouquet  bouquet
Аз напоследък повече чета отколкото пиша, но пък не ви изпускам от поглед за миг  Naughty Само дето докато реша да пиша и съм забравила какво съм искала да кажа  ooooh!
buritu аз съм също в отбора на вечено притеснените мами. Все за нещо се притеснявам- като излизаме дали  е добре облечен, да не му е студено или горещо, да не би да го разболея  ooooh! Винаги се карам с мъжо по въпроса за обличането и само това мисля- като влезем в магазин или заведение и само това ми е в главата- да не би да му стане много горещо и като излезем да се разболее  ooooh! Също съм на тръни като сме навън или обикаляме да не се събуди и да ревне, защото ни се случи няколко пъти и не беше хич забавно. Абе тревожа се винаги и това си е  Blush Поне на Анди му харесва да обикаляме в големи магазини като Пикадили например- онзи ден така се кокореше милия, като мара подробната беше да не изпусне нещо  Crazy
Мамо Це- щом водата от кладенеца се изследва така щателно и е обявена като годна за пиене, не виждам причина да не можеш да я даваш на Сами след като я превариш. Според мен е по- чиста и с по- добри качества от тази от чешмата  Peace
Герганче страхотна блузка  Heart Eyes Ще кажеш ли сайта да си поръчаме и ние една  Blush И да знаеш, че много искам да дойда към Враца- с това прекрасно време при вас. Искам да обличам Анди по късо ръкавче вече  Simple Smile
ilindi4ka малките са разкошни  Heart Eyes Батко Зоро  е голям сладур, а малката е просто прелестна  Heart Eyes
edna ot nas, Red tree,Тани големи сладурчета  Heart Eyes
Katinche аз също до Гранда не мога да дойда, но ако сте с кола и може да стигнете до града може да организираме среща  Peace
Анди и той стъпва повече на пръстчета и подскача  Simple Smile А днес най- после се завъртя от гръб по корем  Simple Smile
Още щях да пиша, но забравих  Whistling Whistling
Освен да кажа, че бях на фризьор и сега съм и с прическа и се чувствам като нов човек  Crazy

# 618
Тарталетка, упражнението е много лесно, слагам пръста си на крачето му отдолу ( пред пръсчетата, за да ги свие към мен). След това си слагам пръста отгоре на крачето,пак пред пръсчетата, докато ги извие в обратната посока...ох май не се разбира много от обяснението.. Blush

Моят Светозар отначало само свиваше пръсчетата надолу, но сега като го вдигна и държа подмишници, направо тръгва да ходи, чак се смяхме с баща му. Но на предната консултация при педито беше толкова заспал, че изобщо не реагира, така че не се стряскайте.  Peace
На мен пък ми казаха, че фонтанелата е много малка, но аз отговорих, че и на баткото се затвори преди година. Иначе ако почна да задълбавам, трябва да се побъркам. Като знам на една колежка внучето за тая фонтанела къде ли не го водиха, снимки на главата правиха във Франция ги пращаха при някакъв професор, накрая им казаха, че няма патология, само дето им изкараха акъла и те много се бяха впрегнали. Лекарите са способни да те подлудят с необмислени изказвания понякога. Иначе имам приятел, който се е родил със затворена фонтанела и си е съвсем добре човека.  Peace

Последна редакция: сб, 08 май 2010, 19:28 от little rabit

# 619
то и ние сме притеснени, заради фонтанелата, била мека.един месец пихме таблетки фосфор и калций, но ефект нулев.продължавам с вигантола и повече време на слънце ще я извеждам.да, съгласна съм литъл рабит, че понякога лекарите ни хвърлят в шаш и паника, къде пресилено, къде основателно.но за килограмите е права нашата педиатърка.
бебешките крусти /люспите по главата/, започнаха да падат и мисля, че при миене на главата със сапун ще изчезнат.нещо за пентаксима в плв знаете ли?днес се опитах да се свържа с лекарката ни, но не вдигна телефона, ще пробвам в понеделник на служебния.
блазе ви, че сте по кафетата, аз не мога да мръдна никъде, цял ден съм сама с бебето, таткото е на работа цял ден, после вече става хладно /за бебе/ и не е за излизане навън/говоря за сядане на заведение на открито/
лека вечер и  Hug
тази вечер  Crazy, бебето за първи път беше много неспокойно от периода на коликите насам, чак сега заспа милото след 3 часа рев.дали не са зъби вече, знам ли? newsm78

Последна редакция: сб, 08 май 2010, 22:09 от gitadam

# 620
Здравейте,

Напоследък е пусто, но нормално - като са вкъщи татковците и сме изцяло отдадени на семейството.

Танчелина - и на нас са ни се появявали тези пъпчици с бяло връхче. Аз мажа със Судокрем като се появят и обикновено бързо ни изчезват. Странното е, че колкото и малкия да е обринат, дупето ни е идеално - най-малко засегнато.

Катинче, как сте? Коко по-добре ли е? Ти успокои ли се? Аз още пазя диета, но вчера се заблеях и си поръчах в Старбъкс едно карамелено макиато с много мляко. Чак откакто го бях изпила половината се сетих, че не трябва да пия мляко - толкова съм отнесена. За сега не виждам промяна при малкия, но го наблюдавам.

Спомням си, че доста момичета имаха грижи с възпалени и гурелясващи оченца. Нашето е така от 2 дни. Освен Тобрекс нещо друго даде ли ефект. Съжалявам, но съм забравила.

Другото което исках да споделя е, че за последния месец малкия е качил 410 грама и 1 см. Притеснява ме малко това слабо наддаване. Аз го меря вкъщи и зная, че намали темповете, но и апетита му намаля. Понякога следобед отказва повече от 50-70гр. Заради това разреди и изхожданията и въобще. Сутринта с боди и памперс беше по-лек, отколкото на консултацията преди 4 дена. Ще го наблюдавам още с това слабо наддаване, но се чудя дали пък да не захранвам. Предлагам му добавка мляко, но много често ми я отказва. Най-много веднъж на ден да поеме до 20 гр и някой път преди заспиване успяваме да дадем към 60гр. От друга страна с обривите хич не ми се иска да захранвам рано. Ние вече имаме 4 навършени месеца. Казват, че по-рано може да се захрани, ако не наддава добре, но какво се има предвид под слабо наддаване. Някой има ли опит в това?

# 621
n3ni, на тази възраст 410 грама са си идеални доколкото знам, не се вкарвай във филми  Naughty
Аз съм сигурна, че на следващата консултация ще се окаже, че и Камен най-сетне е забавил темповете на наддаване, понеже последните дни яде очевидно много по-малко - суче обикновено 5-10 мин (а по принцип 40-50), след което се разсейва и толкова. Не успява даже и една гърда да изсуче повечето пъти, а преди му предлагах и втора на всяко ядене (за количествата идея си нямам)... Аз си го обяснявам с 2 неща - 1) жегата (нормално е лятото да намалява апетитът) и 2) това, че вече много неща са му интересни, разсейва се и хич не му е зор за ядене както в началото.
Тарти, моят юнак стъпва, даже синини ми прави по краката с пръстчетата си, но само на пръсти и с изпънати като струна крачета. Аз не съм знаела дали трябва или не трябва да го държа да прави така, но той е толкова жилав и подвижен, че просто не мога да го спра, сега като е в ръцете ми и съм седнала, само това иска да прави, иначе много се сърди... Но пък за сметка на това все още е твърде непохватен с хващането с ръчички - според мен си е индивидуално...

# 622
Здравейте, момичета!
Не съм ви писала толкова отдавна, защото имах да уча за изпити.
Дамян наддава добре, даже повечко, много е жилав, опитва се да се надига, усмихва се на всяко ново лице което види. Когато го изправя на мишнички, движи крачетата сякаш ходи, но не го оставям на неговата тежест, а само да докосва с пръстчетата на краката. Дотук с похвалите. Много е ревлив, иска постоянно на ръце (опитвам се да вляза в нета и да пиша от два часа, накрая най-после заспа).
Ще се радвам за среща във Варна - и на мен в Гранда ще ми е малко трудно, за там ще се уредя само ако мъжът ми почива и ни закара.
И да се похваля за пръв път успях да кача снимки newsm44 не било толкова трудно.
Честито на всички именници на патерици!  bouquet
Честито и на рожденичката - много радост и усмивки  bouquet
На всички майки  Hug

# 623
Привет!!!

Тарти, ти сигурно вече си ги чела, но тук има няколко статии, според които е нормално бебето да не стъпва на 4-5 месечна възраст. Имаше и един филм по Дискавъри, според който стъпването е рефлекс който бебето "забравя" под влияние на кг-те си. Там правеха доста опити от които се виждаше, че бебета на 1-2 месеца "ходят" и после същите бебета на по 4-5 не стъпват и падат на коленца (но ходят отново във вани с вода, където "олекват").

http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=&id=2177

http://ramirezz.blog.bg/drugi/2008/03/07/profilaktika-na-luksaci … vorodenoto.170594

http://semeistvo.bg/index.php?option=com_content&task=view&a … 128&Itemid=52

Ние днес бяхме във Враца, за да видим дядото на мъжа ми. Отдавна не бяхме ходили там с децата (иначе таткото ни е редовен пълзач по скалите).
Е, много е хубав градът!!!

Лека вечер на всички!!!

# 624
Добро утро и от мен!
Стефани е на разходка с татко, и най-после малко почивка и за мама. Вчера беше кошмарен ден, непрекъснато мрънкаше, не искаше да спи( а й се спеше), носим я, забавляваме я и пак мрънка. Хем бяхме и двамата и ни беше трудно да се справим, а ако това се случи когато съм сама, просто не знам как ще се оправям. Но може би това е защото предната вечер за пръв път заспа без мен, бяхме на гости на кръстниците. Прибрахме се към полунощ и тя се събуди към 12:30, яде ( а тя от 3-месечна не яде през нощта, най-много ако се събуди да сукне няколко пъти и си заспива), после се разсъни и два часа и половина не можа да заспи и през деня продължи в този дух.
Вироглавка, много интересни статии. Аз не знаех, че на 1-2 месеца бебенцата ходят, Стефани май не се е опитвала. Сега отскоро се позадържа на пръсти като я държим права, но е за кратко и после почва и тя да си сгъва краченцата. Но ние не я й държим много така, че ни е страх, че е още малка.
N3ni и аз мисля че това наддаване за бебе на 4 месеца е нормално. Аз пък се притеснявам, че Стефани няма спад в наддаването и да не е да наддаде много. Тя вярно имаше да наваксва, но навакса и не може все по кг на месец да качва. На предната консултация педиатърката ми каза да пробвам да намаля по 30 грама от АМ, който й давам, но тя ако не си дояде реве, може и 10 грама да хапне и да се засити, обаче си ги иска. Освен това аз винаги съм я хранила на поискване, когато и колкото й се яде. Тя всеки път различно изяжда, ама нали е и на кърма, не винаги мога да я меря колко е изсукала. Гледам да предлагам по често водичка поне, ама тя нещо в тия жеги пие даже по-малко от преди.
Хубан ден на всички!

# 625
Роси, Танче, Веселячко, тук сме на гости на нашите и ще останем още една седмица. Мобилна съм и мога да дойда навсякъде ако не е от 14.00 ч. до 17.00 ч. Така ми се остава във Варна, красиво, чисто, зеленина навсякъде Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes а тук при нас има толкова детски площадки със забавления за Михаела....родих се направо Party
Кажете един ден, час и място и аз съм на линия?!

n3ni, на строга диета съм. Изпражненията на Кико са с една идея по-гъсти, коликите сякаш понамаляха Thinking Спря да се подсича откакто го мажа с крем за гъбички. От Виница купих един крем за подсичане, който се прави в една аптека, много добре му действа. Лишеи обаче продължават да му излизат. Обрива мина. Иначе аз съм по-спокойна, нали съм на гости и общо взето си почивам, на децата тук им е много интересно и не хленчат от скука, спинкат доста добре....явно смяната на въздуха добре им се отразява, а и гозбите на баба Party забравих да спомена, че мъничкия пак е наддал с 1400 гр. #Crazy

Хайде, аз ще бягам Hug

# 626
Аз не знаех, че на 1-2 месеца бебенцата ходят, Стефани май не се е опитвала.

Аз от лекарката го научих, тя на всяка консултация пробва дали бебка още го има този рефлекс. Изправя я и крепейки я под мишнички я чака да пристъпи. На последната консултация Анна не пристъпваше вече - сви крачетата и увисна. От филма разбрах, че има връзка с кг-те... Между другото имаше доста интересни неща в това филмче и ми се ще да го бях записала или поне запомнила заглавието, за да го дръпна от нета.

А "Мисия Лондон" е супер според мен (гледах го на дневна прожекция - тати и децата чакаха в парка  Laughing).

Хубав ден на всички!!!

# 627
  • Madrid
И на  мен ми се догледа този филм  Simple Smile

# 628
  • Варна
Вироглавка, ще ни накараш сума хора да отидем да го гледаме този филм  Laughing
Танче, с тези батковци няма спокойствие  Sad Но пък това е бил малкия дявол, дано Дани се оправи бързо и да няма голям белег. Пък ако остане, това ще му е чара  Hug
Катинче, аз съм навита и за утре, стига да позволява времето, че днес е едно  Tired Примерно в 11, 11.30 някъде в Морската? Или другаде? Танче, Лина, Веселушко, Ани Такова, Мишонка, Дидка055 (извинявам се, ако пропускам някой, не е нарочно), пишете и вие къде и кога ще ви е удобно. Много ще се радвам да се видим  Hug
Днес ми е едно мързеливо и нищо не ми се прави, а трябва да готвя, че нямаме нищо. Искам само да лежа и никой да не ме занимава с нищо. Ама де този късмет  Tired

# 629
  • Madrid
И аз така,че съм и болна,всичко ме боли  Praynig ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт