ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 28 993
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
Аз още от първите мартенски топли дни го събличам Камен по къс ръкав Simple Smile
Сега ми се щеше и на мен да е само по боди, но още се чудя как да му опазвам от слънцето голите крака... Редче, как се справяш, че и аз като Уики само се шашкам от това слънце, силно е вече  Whistling
А лятото не знам какво ще правим - предполагам, че никак няма да е подходящо в най-голямата жега да сме навън - то все едно да си в палатка на слънце, горкото дете  Tired
А пък е още малък да го мацотя със слънцезащитни кремове всеки ден... то няма да имам избор де, но нали по принцип до 6 месеца не е препоръчително...
Иначе и Камен си расте голям човек - 7.600кг, 63см - обаче си е просто пухкаво едро бебе, изобщо не изглежда затлъстял, а и педиатърката каза, че си е ОК.

# 451
  • Стара Загора
Сега ми се щеше и на мен да е само по боди, но още се чудя как да му опазвам от слънцето голите крака...
Кален момък си отглеждаш Wink Но не е ли малко рано да е само по боди? Тук все подухва и ме е страх така да го разголя изведнъж. Rolling Eyes
Аз още не съм събличала Ники по къс ръкав.

Искам да си похваля детето - вчера бяхме на бал / изпращане по-скоро/ - издържа геройски в ресторанта без да гъкне, сума ти хора го носиха, возиха в количката и той доволен. Аз също  Mr. Green От малък го влечат заведенията хихихихихи Joy

# 452
И аз го обли4ам по къс ръкав.То на нас ни е топло по къс,та те като не могат да ни кажат завират.Няма да забравя дъщеря ми като бебе един път се обрина и док. ни каза:"както се обли4аш ти,така и нея ще я обли4аш".И да 4укна на дърво докато не тръгна на градина не се разболяваше.Една майка  как да се ка4и снимка, но аз като се опитвам  се помества  адресът.Нещо не ми се полу4ава                                                                                                        ]              

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 09:19 от nikikol82

# 453
  • Mediterraneo
Дори и не си помислям да разголя бебето по къс ръкав на този етап. Излизаме навън с боди без ръкав, блузка и тънък суитшърт. Не знам в какви географски ширини живеете, но тук вятърът не е спрял, въпреки силното слънце. Просто няма начин да разсъблека толкова бебето все още.
В събота бяхме на пикник в гората цял ден. Дребната се представи супер- спа като къпана в количката, не е мрънкала изобщо, ядеше си на 2-3 часа в колата и очарова всички колко е кротка и добричка.
Каката беше по къс ръкав, бяга цял ден, очите й не видях( къде обикаляха тези деца представа нямам  Laughing). Потиха се, обличаха, събличаха анцунзи и блузи и в резултат на това днес не е на ДГ, понеже е хремава и покашля  Cry Та представям си, ако тръгна да събличам бебето по боди...

# 454
Направо съм бясна,помогнете ми.Направих си линия на бебока, а не мога да я вкарам да ми се вижда.

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 09:18 от nikikol82

# 455
  • Стара Загора
Влез в Профил/профил, копирай BBC кода на линийката и запомни промените.
Лесно и неизнервящо е  Wink

# 456
Момичета, като сме заговорили за топлото време и слънцето, да ви питам имате ли чадърчета на количките и изобщо как се справяте, когато слънцето свети зад гърба ни, тоест в очите на бебчовците /ама и аз го обясних/. Моята бебка въобще не търпи да й свети макар и малко, а количката ни е такава, че се върти самия кош и е невъзможно да го местя постоянно в зависимост от слънцето /макар че като сме с таткото, той я върши тази работа/. Сега слагам една пелена като перде на гюрука, но малката се сърди, че не може да гледа и постоянно мрънка, пък и аз не я виждам какво прави и през две минути го повдигам. Вчера ходих до един детски магазин близо до нас и питах за чадърчета. Този, който ми предложиха, не стана на нашата количка /Кангаро Вижън е модела/, механизма не можеше да се закрепи и продавачката ми предложи да поръча чадърче специално на Кангаро, макар че досега не била продавала на тази марка и не знаела как точно се закрепва. Поръчах го, да видим какво ще стане.

# 457
Добро утро!!!

Относно обличането: моята глезличка вчера записа първи ден по къс ръкав, боса, но... като истинска млада дама - с шапка (сдобила се е с една розова с джувка и прилича на лаленце с нея  Heart Eyes - кой каза, че е голям гъдел да обличаш момиченце  Wink). Много се смее като я гъделичкам с тревички по крачетата.

За защитата от слънцето - купихме кремче, но е много плътно и оставя един такъв слой по кожата й, че нещо му се чудя дали или ....  Confused

Куин , и аз съм с една пеленка върху количката - стои един вид като мухарник  Mr. Green. За сега мисля чадър да не купувам  Thinking....

Весел ден на всички!!!

# 458
  • Стара Загора
Аз нямам чадърче, честно казано и с каката нямах и не ми е липсвало. Или обръщам дръжката на количката, или дърпам сенника , или пък си избирам сенчеста алея по която да вървя  Laughing Мисля, че и сега няма да си купя - само чадър ми липсва да стърчи по количката  Mr. Green
Днес съм на всяка манджа мерудия, ама чакам техниците от цифровата тв да дойдат да ни свържат и затова не подхващам друго.

# 459
Благодаря за разяснението.Май го направих,сега ще видя.Е да, ама не.Нищо не ми се полу4ава,не ми излиза нищо.Благодаря на мам4ето със съвета.Най-накрая и ние да се видим.

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 10:28 от nikikol82

# 460
Добро утро!Уики, честит имен ден на патерици!
Ние вчера се завърнахме от първото ни пътуване с бебка.Изненадах се защото Мина още щом тръгнехме с колата и заспиваше.Тони заспа малко след като излязохме от София.Понесе добре безкрайното радване от непознати (роднините,които не я бяха виждали),но за разлика от Мина,която се отспа при първото ни ходене там,Тонката почти не спа.Дори в количката се кокореше.Мислех ,че вечерта ще е много кисела,ама нищо подобно.Не спира да ме изненадва това дете.Подразних се малко защото всички се втурваха да й се радват с неизмити ръце,но аз все пак им припомних ,че става дума за малко дете.Иначе като цяло мина добре.Всички ахкаха колко приличала на баща си.Бяха единодушни,че му е одрала кожата. hahaha
За обличането и аз се обърквам.Все ми се струва топло,но ме е страх още по къс ръкав.Лятото е ясно-по боди,зимата в чувалче,ама тия преходни сезони вечно съм  в чуденка дали не съм я навлякла или разсъблякла много. newsm78
Кати и Тони връщо постоянно.По-рядко мляко ,но много слюнка и се омокря цялата. ooooh! И винаги сме с цял арсенал дрехи да сменяме.
Caps lock (не знам правилно ли го пиша,че съм позабравила английски) се ползва за големите букви.Препинателни знаци също се слагат.Нека се стараем да пишем грамотно доколкото може,моля!

# 461
Добро утро!

Wicky - и Вики е като Даная с връщането, направо се подлудих от пране и преобличане Crazy

За обличането - Вики се поти, но и мен ме е страх от слънцето, та все още е по боди с дълъг ръкав и ританки. Вчера се запознах с една майка с 6 месечно момченце, което цялото беше плувнало в пот - облечено с боди с къс ръкав, ританки, чорапи и отгоре плюшен анцуг - ноооо всеки си знае за себе си Rolling Eyes

Във връзка с потенето - тъй като я кърмя не признава нито залъгалки, нито биберони. Чудя се как да я науча да пие поне малко вода - сега и обръщам шишето с водата, то все пак тече тънка струйка и тя дори не я преглъща...иначе се нагълта с вода от коритцето предната вечер  Mr. Green не знам как успя да се извърти, точно като посягах да взема кърпата - всичко стана за секунди, поразплака се жално,жално ама поне бързо й мина - притесних се да не почне да повръща или да я застигне разтройство, но нищо такова не се случи.

Да ви отворя и друга тема - кой на какъв ръкав изгоря Laughing Аз онзи ден бях с една блуза с 3/4 ръкави и сега, за да изравня тена ще слагам потниче.

П.П. Нещо съм си наумила, че малката не наддава...уж си ака и пишка доволно, храни си се през 2,5 - 3 часа, жизнена и много игрива е, почти не плачка пу-пу - но като се мерим на кантара(имаме електронен) не ми отчита да е качила от последната консултация...дали е възможно? Та си мисля утре или вдругиден да мина до педиатърката да я измери на нейния..

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 8 нови отговора.
Laughing

# 462
Благодаря,Сиер,най-накрая успях[Влез в Профил/профил, копирай BBC кода на линийката и запомни промените.
Лесно и неизнервящо е 
]

# 463
Привет!
Уики, ЧИД на патерица! Да си здрава и много щастлива!
Бебка е на разходка с татко си, а аз прах, простирах, гладих... Сега мисля да й преглеждам летния гардероб, че много летни дрешки получи като подарък и да видя какво още трябва да се докупи. Иначе още не съм я извеждала по къс ръкав, но вчера пак беше едно от най-съблечените бебета - боди с къс ръкав, тънка ризка с дълъг, съвсем тънки ританки и чорапчета, че стъпалцата й вечно са ледени и в тази жега. Но ние ходихме и по сенките. Иначе съм взела слънцезащитно кремче Саносан 50-ти фактор, но се чудя дали не сбърках, като не мисля да я излагам директно на слънце,а само ако случайно я огрее в количката, може би трябваше по-малък фактор? И само веднъж я мазах. Чадърче купих, но то пада непрекъснато.
Стефани не повръща, но постоянно се лигави и си яде ръкавите, та и аз преобличам много често.
Зузу82 и аз изгорях на 3/4 ръкави, но май още ми е хладно да се съблека по потниче. Аз по принцип съм зиморничава и трудно се стоплям.
Да питам момичетата, които са давали биогая, колко продължително време я давахте? В сайта на Фрамар пише, че ако се налага да се даде второ шишенце, след като е употребено едно в рамките на 20 дни и ако става въпрос за бебе, да се консултираме с педиатър. А аз не искам, защото трябва да обяснявам как й го самоизписах. Като съм я питала за запека на Стефи, първо казваше, че е от недояждане, което се съмнявам, че беше така, понеже аз винаги съм я хранила колкото и когато иска, после, че като захраня ще се оправи. А как ще стане това, като съветват първите храни да да са или оризова каша или картофче и морковче, все запичащи храни? Искам да й се оправи стомахчето преди да захранвам. Май ще трябва да сменям млякото, колкото и да ме е страх как ще го понесе. Мисля да пробвам с розовия Хип.
Приятни разходки ви желая!

# 464
Сиер, то и на мен само чадър ми липсва, но в квартала, в който живея /Тракия, Пловдив/ парковете са много кът и са ми далече, сенчести улици мога да кажа, че въобще няма и само пред блоковете е сянка. Общо взето се движа все по слънце. Изгоряла съм в лицето на очила Grinning и също китките на ръцете от бутането на количката. Вече си слагам слънцезащитен крем, но малко стана след дъжд качулка.

Общи условия

Активация на акаунт