ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 28 947
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
Привет,

Чета ви редовно, но нямам много време за писане...

Катинче, радвам се, че Кико вече се е оправил! На Вито диарията му мина вече, но и аз много внимавам какво ям, че го кърмя. Леле колко се ограничавам по отношение на храната, не е за вярване.

Вироглавка, мерси за линковете към интересните статии!  Hug

Все се каня да ви кажа за отворените панталонки в Китай... Там си имат традиция бебетата и малките деца да носят панталонки с изрязан отвор. Така не използват памперси, а бебетата и децата пишкат и акат където намерят за добре. Било удобно и за родителите, и за бебетата. Обаче, хич не е хигиенично! Между другото така ги продават панталонките и ританките в магазините - с разрез. Ето малко снимков материал:

Hug

# 631
Това за Китай ме разби!  ooooh! Laughing Да се зпаиша и аз тук накрая, че да мога малко по-малко да ви изчета преди новата тема  Crazy

# 632
Здравейте момичета  в този дъждовен ден  Simple Smile Какви планове имахме за разходка днес с приятели, а то какво дъжд вали като из ведро  Crazy
Катинче аз съм съгласна с предложението на Роси 79 И аз съм навита за утре още ако не вали  Simple Smile Само да кажат и другите дали са съгласни- може и на Севастопол да се чакаме или на входа на Морската, всеки да каже къде му е удобно  Hug
sunrise това за китайчетата ме хвърли в джаза направо  Shocked Shocked Shocked Ужас не ами 2 ужаса- изобщо нито ми се струва хигиенично ( улиците им трябва да са целите опишкани и наакани, освен ако не ги мият през 20 мин.), а  да не говорим  че не мога да си представя детето ми да се развява голо отпред и отзад  Crazy Ти се разписвай по- честичко, че ни липсваш  Hug
tanchelina  нали знаеш приказката "юнак без рана не може"  Wink Сигурно сте се стреснали много, но важното е, че Дани е добре, а другата седмица сигурно, ще се хвали някъде с белега и ще го показва с гордост  Hug
ilindi4ka бързо да оздравяваш. Разбирам те добре и аз миналия месец бях болна- дано скоро си по- добре  Hug
viroglavka   забравям да ти кажа, че и аз бях същата по трудово- направо бях обществено опасна като седнех на шевната машина  Crazy Плата сам вървеше, шева също във всички посоки, но не и по права линия  hahaha Направо съм скарана с шиенето, за разлика от мъжа ми, който много добре се справя, че даже и дънките ми подгъва  Crazy Crazy
А Мисия Лондон и аз имам голям мерак да го гледам още откакто му гледах рекламата по телевизията  Simple Smile

# 633
Ама че скапано време  #Cussing out Имахме планове да излезем с брат ми на разходка и кръчма ама де тоя късмет... Вместо това седим затворени вкъщи и се вкисваме Tired Беба е много нервна от сутринта, дърпа се от гърдата и предимно реве, а никой не знае защо. Аз съм адски изморена още от снощи, когато имах такъв жесток главобол, че се принудих да пия аналгин и сега просто нямам сили.... добре, че е мъжът ми, който криво-ляво я успокоява, а аз поне да можех да си отспя, че от утре сама ще трябва да се справям с тея истерии, а вместо това свърших маса неща - търках печката, мих мивката и огледалото в банята, простирах, да не изброявам още Whistling
Уф, оплаках ви се Blush Абе с две думи смотан ден ми е.

Дано от утре се оправи това време, че още 1 такъв ден и ще влизам в лудницата Simple Smile

# 634
Честито на всички празнуващи тези дни! Да са живи и здрави!
Ние днес се завърнахме от гостуване при роднините на мъжа ми. Изкарахме си доста добре, а и Тони този път спа повече от преди, та бях спокойна. Снощи обаче не знам какво й стана, като се разрева, няма спирка. Какво ли не пробвах, ефект нула. Накрая майка я събу само по боди и тя взе да рита доволно, а аз й направих гимнастика и взе че миряса.  Crazy Всъщност не мисля, че й е било топло защото беше само с боди с къс ръкав и ританки, но не мога да разбера какво беше това-не иска да яде, не иска да спи, нито да я нося, абе нищо, реве и това е. Иначе съм забелязала, че държи да съм наблизо или пък баща й в краен случай. Особено вечер. Много се разстройва ако я оставя на майка и изчезна от погледа й. Явно иска да е сигурна, че храната е винаги наблизо.  hahaha
И аз съм от притеснителните майки. Мъжа ми даже взе да ми разправя, че се притеснявам все едно за пръв път гледам бебе. Mr. Green
Само аз ли не съм взела последния болничен? То и нашата фирма се движи с месец назад за осигуровки,но доколкото знам до 28-29 април трябваше да са го подали в НОИ. Ама в сайта не е отбелязано нищо. Дали нещо не се бавят заради празниците ? newsm78 А аз пари чакам. ooooh!
Уф много сте писали докато ме няма.Забравих какво щях да пиша с моя плитък мозък.  Laughing
Редче в кой квартал си?
Опаа викат ме,спокоен ден и дано е по-слънчево тези дни!

# 635
  • Madrid
Момичетааа,много съч щастлива,имам си пиано! Grinning Grinning Grinning

Бояна нещо мрънкаше и реших да посвиря,страшно сладко си заспа в кошчето  Party,дано не е било случайно!

Сънрайз,бях го чувала това за Китай.Еми удобно,ама неестетично,пък и ако е студено,нещо странно гледах снимките. ThinkingКак сте вие?Вито расте ли с пълна скорос? Hug

Веселушко,мерси,пия си цитросепта аз.Ама сега съм много доволна и позабравих неразположенията,въпреки че ще полегна малко,да не притеснявам съседите по обед.Самуил излезе с баща си,ще черпят момчетата,които докараха пианото.Направо като ги видях как се бяха запъхтяли,ама много тежи! Rolling EyesПредното ми пиано не беше толкова тежко,ама това си е YAMAHA ,тежи си на мястото,ихууу! Grinning

Еола,не се вкисвай,тука също вали и едно подтискащо,предната седмица умряхме от жега,сега пак зимните якета извадихме. Crazy

renxy,това ми е един от начините да разнообразявам Бубка-свалям памперс и рита доволна по голо дупе...винаги досега е действало,ако е била неспокойна. Simple Smile

# 636
Здравейте и от нас Simple Smile Simple Smile  Simple Smile
Момичета, съгласна съм за срещата, където кажете, но наистина най- добре в морската, казавайте час и готово, аз и да закъснея, няма да ме чакате, а сядате някъде, ще звънна на Роси да разбера къде сте акустирали и пристигам. Е ще гледам да не закъснявам, но Дани е втора смянаа на училище, та затова Peace
Илиндичка, оправяй се бързо, знам много е неприятно това с настинките, защото трябва да пазим малките, а пък и не можем да се лекуваме адекватно заради кърменето Hug
Еола и за теб Hug
Катинче, браво на Кико, колко кг стана тояя юнак Crazy
Веселушко това за юнака е наистина така, то няма начин от толкова тичане да не се нарани човек Crazy
Сънрайз, тия гащи направо ми събраха очите, е нямам думи, много изобретателен народ #Crazy
Дано утре времето се оправи, че направо е много отегчително това мрачно време
П.С. Илиндичка , честито, знам от кога го чакаш това пиано Hug

# 637
  • Ловеч
Здравейте моничета,аз не пиша много но ви чета редовно.
Иние се завърнахме от пътуването по празниците,ама то какви празници и двамата с мъжа ми сме болни и сега гледаме да не разболеем и детето,че само това остава.
Онзи ден го оставихме на свекървата да го погледа малко и тя го претоплила цяла вечер с температура,направо щях да откача.Оставила го да спи на слънце в 3 следобед и го завила с обеало сгънато на 4,да не изстинело.Незнам само луда ли е или на луда се прави.
Сега ме викат,ще къпем малкия.

Лека и спокойна нощ на всички мамчета и бебчовците. Hug
Дано утре е хубаво време за разходки.

# 638
Мога спокойно да кажа,че този уикенд бе пълен за мен само с положителни емоции, които по един или друг начин ми заредиха много батериите......

Вчера имах цели 2 часа на разположение, докато Ревльо спи и децата ги няма в къщи, да се усамотя и да прочета нещо........Искам да споделя с вас два цитата от прочетеното - "Без жертви няма напредък" и " Когато мислим за дребни неща, постигаме дребни резултати". Замислих се....За жертвите, които правим......Жертви, които за друг може и да не са никакви жертви.....Жертвите и напредъка.......Жертваш време, жертваш лично пространство, жертваш собственото аз, жертваш живота си, но.....напредък като че ли няма никакъв.......Докато в един момент, често и момента, който най-малко очакваш, ясно на хоризонта не излезе на яве целия плод на твоята жертва.....И тогава ти  напояваш зажаднялата градина, напуканата от кръпки душа попълва всяка празнина и о...чудо...кръпките падат, а душата е отново цяла.......

Кога мислихме за последен път за дребното???Кога за последно успяхме с мъдрост да отделим скъпоценното от нижощното????? Кога за последен път не видях по-надалеко от носа си???? Кога??? Кога видях живота си в переспектива....Че току-виж този хормонален дисбаланс дето ти вдига кръвното 24ч. , 7 дни в седмицата и вече е по-висок от теб един ден е станал добър доктор, адвокат, строител, архитект или просто...перфектен баща и съпруг.......Току-виж това нежно създание, което пърха покрай теб и въобще не му се учи и се сърди,че било единственото момиче в цялата схема е станала най-добрата учителка??????? И те са станали такива благодарение на теб...Защото си жертвал всичко от себе си за да дадаш максимума, на който си способен за да покълнат дарбите и талантите, които Господ е дал на всеки, вкл. и на твоите собствени деца.........И тогава...душата ти отново е цяла, добра и мила........

След тези размисли и страсти(но без другаря Вучков!), бяхме на цели 2 гости. Едните очаквани и планувани, другите въобще не предполагани...Но и двете бяха толкова прекрасни и успокояващи нервната система,че цялата фармация и Менделеева таблица бледнеят пред резултатите от общуването с близки хора.......

Днес....деня започна рано и вихрено в такт с месенето на хлебопекарната...Защото ми бе казано,че пикник ще има ако има и питка.....Речено-сторено.....Но времето е против нас...Чудя се какъв пикник, какви 5 лева....Влажно и хладно! Питка, закуска, приготовления и най-накрая тръгваме.......

Не знам.....Винаги ме е грабвала красотата на района на Рилския манастир, въздуха, планината Рила в нейния синхрон между иглолистната и широколистната растителност, играта на вариацията на зеления цвят.......За съжаление в двора на Манастира мирише на бизнес, мекици и цигари вместо на чистота. А и вече любимите мекици, с които децата така хубаво се цапат, въобще не са така сладки и ти загорчава още от цената........Но....поглеждам изпаренията от Рила планина и те взимат връх в мен, защото съм си обещала да отделя скъпоценното от нищожното.......

Знаете ли полянките под Рилския манастир????Препоръчвам ги горещо......За похвала са изградените преди години цивилизовани кътове за пикник и барбекю......Разходки, реката, въздуха, камъните, първите цветя, които са направили с тревата един зелено-синьо-жълт килим от багри, ех......защо не мога да видя всичко това в ежедневието.........Имах нужда от големите глътки въздух на Рила и предвидливо си бях взела една кака, дете на наше приятелско семейство, която от време на време съвсем доброволно идва да ми помага за Сами, та благодарение на нея разкоша в душата ми бе пълен и незасегнат от детски плач........Детски плач ли....Ами Ревльо вече не е Ревльо, а по-скоро Мънчо.....Вече не реве, а мънка само.....А и детето бе усетило вътрешните пориви на майка си и се държа повече от достойно, изпълни план максимум от спане, тишина и кърмене........

Връщането......Очите, а с тях и очилата ми дори, са пълни с красота и хора.....Ушите ми са пълни с грохота на реката, която чак в къщи установих,че не съм снимала, тишината и красотата на тревата........И коли, коли, коли......Просто софиянци се връщаха от родните си места на големи талази.........

Направих презареждането........

Сега ми остават следните радости - когато ми е наготвено, когато ми е празен панера за мръсни дрехи и на телта няма пране, когато трохите не са си направили съвещание на килима ми, когато.........Кой ти обръща внимание на тези радости.......Дреболии.....Радост ще е всяка вечер, когато цялото семейство седнем покрай масата и аз събирам в ушите, очите и душата си впечатленията, разказите, въпросите и мечтанията на един мъж, който постоянно е за бой, едно голямо момче, което  ни рак, ни риба, едно момиче, което не ще да учи, а я чакат матури и то цели 4 на брой, едно момче, което до сега не му се ходеше на ДГ, но като разбра,че този месец е последния въобще на ДГ и ...реве като Ревльо.....А Мънчо....Мънчо започва вече лека полека с фитнеса, да се опитва да се обръща, след като така и не успя да си вкара и двата юмрука в устата, реши да пробва нещо ново.....

Черешката на тортата бяха едни снимки, които получих по имейла си - красота, хармония, съвършенство, чистота и доброта........ Heart Eyes

А ако се питате, къде е г-н Хормон от снимките на манастира...Ами май и ние вече не сме част от неговите планове........Но ако не беше той - сега нямаше да четете това, просто той в момента гледа любимия си брат.......

Та така....

Здравей, ежедневие, нова седмица, нови емоции.....Дано за всички нас са приятни и положителни!!!!!

Прегръдки и целувки за всички ви! Hug Heart Eyes

# 639
  • София - Дианабад
Сънрайз, страшно интересно! Няма ли някоя снимка на майка, носеща гърне след детето  Mr. Green? Поне няма да мислят за памперсите като за част от екологичната катастрофа.

Мамо Це, и ние щяхме да ходим към вашия край - Благоевград, Рилския манастир /който наистина е станал по-скоро тържище  Sad/, Стобските пирамиди. Много ми се ходи към Лещен и Огняново. Ама нещо нямаше консенсус в компанията и всеки хвана в различна посока, а пък ние си стояхме вкъщи. Поне децата се порадваха на подаръците. Ще мислим за по-голяма екскурзия за 24 май евентуално. Само да сме здрави всички Praynig!

Hug

# 640
Здравейте!
Благодаря на всички за пожеланията за Гергьовден от името на Жори  Heart Eyes Ние изкарахме прекрасен празник, цял ден посрещахме гости, пекох агне, последните си тръгнаха в 2 часа. Детето получи много подаръци  и всички много се радвахме. Като за първа година мина чудесно  Wink
При нас няма нищо ново, расте си милото гука и се смее, не плаче много. Ще се върна да почета назад и ще пиша пак.
Лека нощ на всички!

# 641
Сънрайз, страшно интересно!  Поне няма да мислят за памперсите като за част от екологичната катастрофа.
  Да, те така казват, че е екологично, като спестяват ползването на памперси... И така не се подсичали бебетата. Ама, както казва Илиндичка, някакси е много неестетично. А и представете си, малките деца пипат навсякъде, после се пипнат по дупето и гениталиите и така лесно се замърсяват. Друг е въпросът, че в Китай заради въздуха и климата хората доста храчат и плюят по земята, което е вреден навик...

veselyshko
,  Hug

Цоци, много хубав пост с хубави разсъждения! "Без жертви няма напредък" и " Когато мислим за дребни неща, постигаме дребни резултати" -  thumbsup
  Отдавна не съм ходила в Рилския манастир, но все още си спомням за вкусните мекици там и за близката полянка.  Simple Smile  Изпаренията в гората около Рилския манастир са същите като тук, в Рибарица. Много свежа и красива гледка!

Ние най-сетне купихме количка в един магазин в Тетевен - не й знам марката, ама е евтина, струваше 200 лв. Всеки ден, стига да не вали дъжд, разхождам Вито навън, по улицата пред къщата ни. Това е четвъртокласен път, по който рядко минават коли - най-много 2-3 коли за половин час. Истинско спокойствие и тишина.  Чуват се само чуруликанията на птиците и шумът от река Вит, която е наблизо. Природата е изумително красива от всички страни. Тетевенският Балкан наистина има великолепни гледки!  

Илиндичка, Вито расте добре. Диарията му ме притесни доста, но сега вече е добре. Преди 3 седмици го мерихме - беше качил 1 кг за месец и вече е 65 см... Забелязвам, че тези дни очите му започват да променят цвета си - придобиват лек нюанс на кафяво.  На вас променя ли се вече цвета на очите? Виждам, че вече започва да му расте нова коса - руса на цвят...  Много емоционално бебе. Все още има колики и на моменти реве истерично. Сърбят го венците, плюнчи се... Не иска да е сам. Обича да му пея. Любимата му песничка е "Чело коте книжки".  

Между другото, четох, че засиленото слюнкоотделяне и плюнчене при бебетата не е само знак за никнене на зъби, а просто в слюнките има много антитела, които предпазват бебетата от микроби, че нали сега започват да лапат всичко в устата... Природата се е погрижила за всичко.

Вчера, неделя, беше денят на майката. Този ден се празнува в половината свят, но не и в България. Честито на всички! Някои от нас за първи път станахме майки. Усещането е много специално.  

Качих малко нови снимки на Вито в общия албум.

Весело прекарване на срещата във Варна!  Hug

И нека всички да бъдем здрави - майки и бебета!!  Hug

# 642
добро утро.няма ваксини и съм бясна, нито при лекарката, нито в аптеките, ще чакам до 15.приятен ден
имам няколко въпроса, ще се радвам да ми отговорите, благодаря Hug
1.от слънцето на стефа й избиха пъпчици, мажа я със защитен крем на бочко, но виждам, че сега са се превърнали в нещо като запушени пори и черни точки, как да ги третирам
всеки път й мия лицето като я къпем, а сутринта с памуче
2.играчките на активната гимнастика могат ли да се пускат в пералнята
3.към мамите на 4месечните бебета, вашите бебета опитват ли се да се обръщат/въртят в количката
4.вие имате ли бебешки хранителен дневник, в който пишете часовете на хранене

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 11:38 от gitadam

# 643
  • София - Дианабад
Добро утро!

Сънрайз, добре, че ме подсети - честит празник на всички мами!!! Пожелавам ви най-хубавите детски усмивки и любознателни прекрасни очички!!!   bouquet Знаех, че беше през май, но всеки път забравям коя неделя беше  Embarassed. Не е лошо да имаме по 2 празника, то и татковците вече имат 2 май  Wink.

gitadam, това с ваксините и мен ме безпокои. За нашия прием има време де, но положението трябва да стане ясно най-накрая - и уж всеки си е свършил работата, а резултатът е повече от плачевен. Кумата ми скоро се оплакваше, че липсвали и ваксините за Хепатит В, та и тя се притесняваше. Изобщо, тая ЗК само гълта пари, а нищо не прави май  Naughty.

Я да ви питам, вие замисляте ли се за море? Ние мислим да отскочим юни до Созопол и Синеморец за по няколко дни.

Приятен ден! Hug

# 644
И аз се чудя защо толкова бавят тези ваксини... Подозирам, че идеята е първо да си използват докрай ДТК-то, което им е останало  в запас и чак после да пуснат безплатно Пентаксима.
  Иначе аз чрез връзки се сдобих с 2 Пентаксима направо от вносителя. Още не съм ги използвала, че Вито нали имаше диария, а пък сега нещо има малко хрема...
  Според мен, вече ще пуснат Пентаксима, не може чак толкова да прекаляват с времето!  Wink

Браво на този, който е измислил бебешката количка! Не само, че е удобна, ами може да служи и за упражнения за майките: има едно много полезно упражнение, което се нарича "бързо ходене". Правите големи крачки с размах, така че ходенето да се извършва от областта на кръстта и опашната кост. Аз го правя от време на време, а сега става и с количката. Така се активизират енергийните меридиани и кръвообращението, полезно е за всички органи. След време се усеща лекота и по-голяма гъвкавост на тялото, подобрява се тонуса.

Sugar Ladyoтдавна не е писала... Липсва ми и тя!

Mis_Demeanor, как сте?

Слънчев ден на всички!   Nature Sunny

Общи условия

Активация на акаунт