ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 28 938
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте всички, здравей сънрайз7 Simple Smile
Как да сме..още съм депресирана затова не пиша...пък и съм болна и малката е още със сополи, а с тоя наш Ревльо нямам   време за четене, а камо ли за писане, но благодаря, че не сте ни забравили  bouquet
Ядосвам се и аз за Пентаксима, че на 13ти сме на консултация...
В събота ходих сама до новия мол на Цариградско и за първи път от толкова време се почувствах човек и сякаш съм се прибрала обратно в Канада...Съжалявам, че не мога да изпитам емоциите на Мама Це и да презаредя и аз с такъв позитивизъм...но може би всичко е защото съм в дупка, тъй като съвсем скоро ставам на 30 г.  Blush Crazy

# 646
Здравейте и от нас!
И ние почивните дни обикаляхме бабите Simple Smile  и съм доволна, защото бебка беше много послушна.  Heart Eyes Водихме я на 2 пикника, единия го проспа, а втория път не спря да се оглежда.
За кърмата и на мен ми прави впечатление, че намаля, защото бебка малко се криви и през деня когато яде (до сега само вечер го е правила), но за сега успяваме да се накърмим. На 13.5 сме на консултация да видим колко ще е качила....
Бързам да се запиша за срещичка с варненки и Katinche- разбрах, че днес май не се е състояла. Утре също ще е хубаво времето. Дано се уговорим нещо Simple Smile
Лек ден на всички   bouquet

# 647
Mis-Demeanor, не се ядосвай за остаряването, бре. На мен въобще не ми прави впечатление. Е, отбелязвам новите бели косъмчета в косите, но какво пък. В едно забавно сериалче, по повод възраста мъж направи комплимент на жена с " ти си като отлежало вино" Wink Голяма четка Simple Smile Иначе - все си мисля, че не искам да остарявам, но пък и не искам да остана непрестанно млада. Искам да мина през всичките етапи на този живот, какъвто и да е той.
Да поздравя мама Це. Хареса ми много, но няма да се отплесвам да не си помислиш, че съм се разчувствала прекалено. Все пак ще кажа: Добра си, да му се невиди:) И ще ти направя едно виртуално темане, че ми се иска:)
За другите майки - за ваксините, бясна съм стоя Пентаксим. Днес сме на консултация и трябва да го сложим за втори път. Естествено - никъде го нямат, а в една аптека ме отрязаха с "търсете го при личните лекари вече". Трябваше да питам аптекарката, ако беше тя на наше място дали щеше да си мисли, че в близката половин, една година, ще ги огрее личните лекари за тази ваксина. Аз не се надявам. Искам да я намеря и да я купя, ама да видим кога ще стане това.
За цвета на очите и за косичката - моят хубавец от родилното, едва ли не, си беше с изразен цвят - кафяви са, много тъмно кафяви. Първо не си личеше толкова, само лек оттенък, но беше ясно че ще е кафяв цвета. Косичката ни започна да расте от скоро.
Гита - нямам хранителен дневник. Опитвам се да го кърмя на по 3 часа. Понякога се получава, понякога не. През нощта нещо не ни се получава. Все по-рано си лягаме и по-често се будим - вече писах - към 1, после към 3-4 и сутринта към 7. Днес на консултация пак ще ми трият сол на главата и пак няма да обърна внимание на педиатърските препоръки за махане на нощното хранене.

# 648
...но може би всичко е защото съм в дупка, тъй като съвсем скоро ставам на 30 г.  Blush Crazy

И аз така преди 4 години  Mr. Green... После една приятелка ми звънна и каза: "Ти луда ли си - сатурнова дупка? Ми то трийсетте са новите двайсет ама с пари бе мамина ..."  Heart Eyes ...  Hug  Hug

sunrise7, мъж ми е разказвал за малки деца в Хонг Конг, пишкащи в градския транспорт, чийто майки "почистват" като метат един вестник върху локвичката и като попие го сритват настрани  Mr. Green.
Иначе това с бързата крачка е гот. Не знам дали активизира някакви енергийни меридиани, ама докарва мускулна треска на четирибуквието  Grinning (съвсем сериозно!).

ilindi4ka , ЧЕСТИТО ПИАНО!!! Е, много ти се зарадвах на поста, направо си представих как те сърбят ръцете да посвириш!  Party

Хубав ден на всички!

# 649
Ехооооо.......Какви са тези постове за деперсии, моми хубави???????

Mis-Demeanor какви са тези приказки за тези златни 30 години??????? Наистина са златни - знаем какво искаме, как да го постигнем, уравновесени, сигурни и силни сме, въобще красота.......Аз за 30-те си години си подарих бебе.......Въобще не съжалявам за това......Установявам,че май точно това бебе на 30-те съм го гледала най- с акъла си.......Не се кахъри, а по-добре си помисли къде ще заведеш близките си хора и им кажи от сега какво да приготвят като подаръци.......

Много ми се искаше на 40г. да бъда с 4 деца.......С Божията помощ след някоя и друга годинка и това ще стане факт....Тогава ще направя луд купон за семейството и приятелите ми.......

Mis-Demeanor мечтай, изпълнявай мечтите си........Въобще не позволявай на януарския шеф дето всяка си го има в къщата да ти се качва на главата.........Това е толкова хубав период - все още където ги оставим там ги намираме(е....понякога не е точно така, но все пак), миришат така много на бебе.....Направо съм дрогирана към Сами - да му целувам  гънките и гривничките на краката, ръцете, вратлето, дупето, петичките.........Опиянявам се и като го погледна след това и ми идва да го изям на мама малката мишка.........Чудесен период!

Сутринта станах, татито ни бе направил закуска, закусахме, укротих Опърничевия на гърдите ми( newsm78и баща му се кротва там newsm78), излязохме на разходка, пих кафе и четох вестник, прибрахме се, играхме, взехме си банята в коритото и сега Мънчо сънува сладки сънища и се усмихва насън. В същото време се прибра голям батко от училище и каза,че ми носи 2 шестици........Не знам какво ме чака по натам в деня, но знам,че сигурно ще направя една лека и бърза тортичка, надвечер ще поиграем на двора и...ще чакам с нетърпение вечерта, когато цялата къща ще е утихнала и заспала, а аз и татито си бъбрим сладко-сладко на кой как му е минал деня.........

Трудно е и не е лесно....Но къде е записано,че с деца е лесно......Но и  най-трудния период си има своя неповторим чар, дано всяка една от нас го намери за себе си......Да, може и нашия предишен живот да е отишъл някъде, в някой прашен ъгъл......Но...живот ще има и след това, рано или късно ще правим същото каквото сме го правили преди 1 година, но...точно този период с нашите януарски шефове няма да се върне никога.......

Насладете се на днешния ден, Илиндичка ще ни изсвири нещо на пианото, когато се съберат варненки ще ни пуснат снимки за да им завиждаме и.....ако все пак настоявате,че сатурновата дупка е толкова дълбока,че трудно се излиза от нея - марш до магазина и си купете сладолед(Бос напр.) или шоколад......пък ако дупката е направо безкрайна - може и двете сладости накуп..........

Hug

п.п. Балконските ми цветя, които въпреки огромните усилия от моя страна, така и не успях да ги уморя през зимата, до края на тази седмица може вече да ме зарадват с първи цветове.....Да не казвам,че коледарчето е на път да цъфне преди тях по никое време.........

Тарти, къде си, има ли порой в Шумен?

# 650
  • София
Ехх, здравейте и от нас Simple Smile От 100 години се каня да пиша и все не намирам време  ooooh! Хвърлям по някой поглед от време на време, за да не изпусна какво се случва, но за писане ... Ние сме долу горе добре. Аз за един месец изпих два антибиотика за тези моите гърди и направо се побърках вече. Температурата ми стигаше до 39.5  #Crazy Едни буци, едни болки, едно чудо... ужассс... добре, че има помощници край мене, че иначе нямаше да мога да си гледам детето. Чак днес се оправих, но предължавам антибиотика още два дни.
Искам да ви питам вашите бебета (тези които са само на кърма) пият ли от шише  newsm78 моето диване не иска и не иска... Стои цял ден гладно, но шише не признава... и то с прясно изцедена кърма, за АМ да не говорим. Снощи бяхме на рожден ден и се наложи да все прибера да я накърмя и после пак да се върна Simple Smile Не знам как ще ходя на държавен изпит юли месец, сигурно ще трябва да я нося в кенгурото с мене  hahaha
Относно захранването - още не съм захранила. Мисля по-късно към края на 5 началото на 6-ти месец. За сега сме само и единствено на кърма. Дори и вода пие много рядко, само ако е гладна може да се излъже и то една две глътки Simple Smile
Вече е много игрива, хваща си играчките самичка, голям бой ги бие тези от активната гимнастика Simple Smile много е сладка. Пее, крещи, обръща се съвсем спокойно от корем по гръб и от гръб по корем, повдига се, а като и подам ръце и почти се вдига до седнало положение, а нали е още рано да стои седнала  newsm78 опитва се и да пълзи, но е много смешна, защото само краката си мести, не и идва още на ум да си премести и ръчичките, но като усети отзад, че има опора и се изтласква напред и така пресполовява спалнята Simple Smile Другото което е - много лошо е научена на ръце. Свеки по цял ден я разнася като е тука и изобщо не признава нито количката вече, нито активната агимнастика нит нищо. Само на ръце и то пак с претенции - иска да гледа напред, иначе се сърди и се бута  Sick Не иска и да спи вече много много през деня. За това шък вечер като легне към 22, сутрин се буди към 9. Тази седмица сама ще си я гледам, че съм на Троян и таткото ни го няма, та ще се опитвам някаква дисциплина да налагам относно носенето на ръце, но да видим дали ще успея  Naughty
Относно Пентаксима - на нас на 29.04 ни беше първата ваксина. Втората ще е на 3-ти юни, дано го пуснат до тогава, че този го намерихме с триста зора и връзки и кво ли не... ужас... Слава Богу нямахме странични реакции. Тя дори не разбра когато и я сложиха Simple Smile

Ето малко нови снимчици http://january2010.snimka.bg/baby/katrin-na-barbie-girl.461331.18633291

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 14:23 от Barbie^girl

# 651
хай
може ли някой да ми помогне за един болничен, да ми каже трябва ли да ми изплатят още нещо по него, че тези тъпаци от нои не си вдигат телефона, а аз до там не мога да отида, код също нямам.третият болничен ми е от 7 февруари до 5 април /тогава трябва да се явя на работа/.парите за февруари и март са ми вече изплатени и отдавна похарчени, интересуват ме тези за април.по мои сметки това са два работни дни, така ли?вече за април са ми платили едни 23 лева, според вас имам ли още дни за изплащане при това положение? newsm78 /според мен имат да ми платят още е един ден/
на смс, който получих пише 5/4/2010 1-22.80, това значи ли че ще ми преведат още нещо?
отделно майчинството ще започнат да ми го изплащат чак юни месец, защото сме месец назад със заплатите в нашата фирма и е някакъв ужас направо.
благодаря Hug

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 14:07 от gitadam

# 652
  • Mediterraneo
Тарти, къде си, има ли порой в Шумен?

А, няма, бе! Времето е чудесно, преди малко се прибрахме за кърмене, сега пак поемаме навън.
Много ми се иска да се заразя от ентусиазма и положителните ти емоции и почти успявам  Hug Ама почти  Confused След като каката си изпи АБ- то, сега е ред на дребен  Cry След два дни имаме рожденничка, а на мен ми е едно свито и тъжно. Да оставим настрана, че хвърлих сума ти и пари по лекари и аптеки, та и празнуването няма да е като хората... Изобщо- като ми тръгне, върви  Tired
Нямам време да ви чета назад, довечера ще наваксам. Цяла нощ не съм спала да следя бебето как диша  Rolling Eyes Дано не се трупясам отрано.

# 653
По напред в темата и аз бях питала за болничните, gitadam, така че можеш да видиш. За април няма какво повече да ти изплащат от този болничен, тъй като се падаш точно след почивката за великденските празници. Вече следващите пари ще ти ги изплатят в зависимост от това кога си си подала декларацията,мойта е подадена около 20 - ти, така че чакам пари около 20 май. Peace

# 654
аз сега говорих с трзто, понеже това са документи за април, а ние априлската заплата я получаваме на 25 май, в нои ще ги занесат на 28 май.при това положение кога да очаквам паричките?лошото е, че в нои ще ми дадат отговор чак през юни. #Cussing out

# 655
gitadam дневник не водя, и аз се опитвам да го храня на 3 часа, но понякога гладникът не издържа толкова.
За играчките на активната гимнастика - аз му пера всички играчки в пералнята (тези от плат, другите ги мия).
Дамян направо се опитва да става, не само да се върти в количката.

С този Пентаксим незнам вече какво да правя ooooh!, обикалям де що аптека видя, със стълби понякога и стълбища, вдигам количката и влизам да питам. На нас трябваше да ни го бият на 20ти миналия месец

Тия китайци ме изумиха Shocked. Тия деца не настиват ли така? Особено момиченцата

За срещата мисля, че ще се организираме най-бързо като някоя мама предложи час и място на срещата и другите да пишат дали са съгласни. На Севастопол е удобно, защото е близо до Морската градина и има градинка където можем да се изчакаме

# 656
Момичетааа,много съч щастлива,имам си пиано! Grinning Grinning Grinning
ЧЕСТИТООО!!!!  Tada
Много се радвам за теб. Със здраве да си го ползваш, да радваш близките си и да не се нуждае от акордиране Laughing!

# 657
Уф, и аз нямам време да изчета всичко Crazy
Снощи се опитах да пусна един пост обаче инах проблеми със сайта Tired

sunrise7, това за Китай много ме изненада, интересно обаче през зимата какво правят?!  Laughing Радвам се, че Вито е по-добре Hug Дойдоха ли родителите на Дани?

Танче, Кико е 8 кг. baby_neutral

За срещичката, утре в 11.00 часа в Морската градина, пред х-л Одесос - устройва ли всички?

# 658
Момичета, коя беше писала за качествени бодита купени от Златоград? Търсих назад из темата ама нищо не намериих Sad, може ли още малко инфо?
Аз не пиша, защото и баткото си е в нас и с двамата е малък екшън, незнам тези бебета които си имат батковци и каки дали е така като при нас, но е въпрос на оцеляване да не остава сама Андреа с брат си - от радост ще я очисти без да иска.

# 659
  • Варна
Илиндичка, честито дългоочаквано пиано!!! Много хубави емоции да ти дава!!! И скорошно оздравяване Hug
За срещата съм съгласна с предложението на Катинчето  Simple Smile
Тези снимки на китайчетата ме хвърлиха в джаза  #Crazy Не мога да си представя да облека такива дрешки на детето си.
Тарти, пожелавам ти бързо оздравяване на Дарито и последващи весели моменти със съкровищата ти  Hug
Tony_M, мисля че Редчето беше писала за тези бодита, но тя като се включи ще даде подробности.
Барби, Катрин е станала още по-красива, пу-пу  Simple Smile
След като вчера ме домързя да готвя, стъкмих сега една манджора, та поне 2-3 дни няма да мисля за готвене. Добре, че мъжът ми не е претенциозен, каквото приготвя, това яде и може и много време да яде едно и също нещо  Mr. Green
Лорката спи, имам да гладя сума дрехи и да пускам прахосмукачка, но май мързелът при мен пак ще надделее и ще се отдам на почивка  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт