************************************* рекламна публикация *************************************

Майчината кърма е най-полезната храна за новороденото!
Майчината кърма е незаменима за детския организъм и храните за кърмачета и малки деца не са неин заместител!

                                 
Немската фирма Töpfer GmbH е добре позната на българския пазар с високото качество на млеката и кашите LACTANA®[/b], които притежават международни сертификати в областта на био производството и детските храни. Развитието на продуктите е основано изцяло на доказани научни достижения в медицината и множество клинични изпитания. Стремежът на производителя винаги е бил да се постигнат резултати възможно най-близки до тези при кърмените бебета.

LACTANA® Bio[/b] – УНИКАЛНА МЛЕЧНА ФОРМУЛА С БИО ПРОИЗХОД, ПРОБИОТИЦИ – 4 ВИДА БИФИДОБАКТЕРИИ И LC-PUFA![/b][/color]


Съставът на млеката представлява уникална комбинация от 3 важни предимства – без аналог на българския пазар:

1.   БИО ПРОИЗХОД:
Млеката LACTANA® Bio[/b] съдържат пълноценно биологично краве мляко и други био съставки от екологични райони в Алпите - гаранция за екологично чист продукт!
Те се произвеждат в специализирани биологични ферми без използването на изкуствени торове, пестициди, химични вещества и ГМО! Качеството на млеката LACTANA® Bio[/b] и техният БИО произход се осигурява също така от непрекъснатия вътрешен контрол върху производството и крайния продукт, осъществяван от оторизирания орган BCS ÖKO-GARANTIE GmbH. Въз основа на него, млеката са сертифицирани като биологични и притежават отличителен БИО знак на опаковката. Това означава, че продуктите преминават през двоен качествен контрол, тъй като отговарят както на най-високите стандарти за производство на млека за кърмачета и преходни млека (ЕC 141/2006), така и на изискванията за производство на биологични продукти (EC 834/2007).   

2.   СЪДЪРЖАНИЕ НА УНИКАЛЕН КОМПЛЕКС ОТ 4 ВИДА БИФИДОБАКТЕРИИ, ПАТЕНТОВАН ПОД ТЪРГОВСКОТО НАИМЕНОВАНИЕ PROBIFIDO®:[/b][/u][/color]
Млеката LACTANA® Bio[/b] съдържат прoбиотици на базата на 4 естествени и репродуктивни вида Бифидобактерии  (B.longum, B.breve, B.bifidum и B.infantis), които намаляват нивото на нежеланите чревни бактерии, укрепват имунната система и образуват здрава чревна флора.

КАКВО СА ПРОБИОТИЦИТЕ И ЗАЩО СА ВАЖНИ?
Пробиотиците са живи микроорганизми („добри бактерии”), които влияят изключително благотворно върху здравето на организма. Пробиотиците са особено важни през първите няколко години oт живота на новороденото.
Бифидобактериите са едни от най-известните и полезни пробиотици. Те съставляват до 99% от чревната флора на здравите кърмени бебета. Последните получават необходимите пробиотици по време на кърменето. Бифидобактериалната среда укрепва съпротивителните сили на организма срещу вредните и болестотворни бактерии и е една от причините за по-високата устойчивост на кърмените бебета към широк кръг инфекции и заболявания. При некърмените бебета, обаче, чревната флора съдържа едва около 67% бифидобактерии, които с течение на времето намаляват до още по-ниски нива. 
Най-важните полезни ефекти на пробиотиците са:
-   Подпомагат храносмилателната система и усвояването на хранителни вещества;
-   Стимулират укрепването на имунната система;
-   Подобряват метаболизма на лактозата в случай на лактозна непоносимост;
-   Предпазват и оказват терапевтичен ефект при диария;
-   Намаляват вероятността от запек;
-   Подпомагат организма в борбата с алергии;               
-   Оказват терапевтичен ефект при атопични дерматити;
-   Синтезират витамини от група В и витамин К;
-   Поддържат организма в устойчиво състояние при прием на антибиотици;
-   Редуцират канцерогенните ензими.

ЗАЩО ПРОБИОТИЦИ, А НЕ ПРЕБИОТИЦИ В МЛЕЧНИТЕ ФОРМУЛИ?
За разлика от пробиотиците (живите полезни бактерии, които директно укрепват чревната флора и имунната система), пребиотиците са несмилаеми хранителни вещества, които също повлияват положително метаболизма, като стимулират селективно растежа и/или активността на някои видове полезни бактерии в чревната флора. Пребиотиците всъщност са “храна” за пробиотиците.
Формирането на доминираща бифидобактериална (пробиотична) чревна флора у новороденото се определя изключително от това дали майката кърми своето бебе, както и от влиянието на някои други фактори (например - начинът на раждане, вагиналната и чревната микробактериални среди на майката, типа хранене на майката, повишеното съдържание на токсични замърсители в околната среда, приемът на някои видове медикаменти – предимно антибиотици). Когато в чревната флора на новороденото няма устойчиво наличие на достатъчен брой бифидобактерии, то тогава пребиотиците не са в състояние да доведат до нарастването и поддържането на необходимото полезно ниво пробиотици в новородения организъм.
Доказано е, че майчината кърма съдържа пребиотици, а бифидобактериите, т.е. пробиотиците се съдържат в зърната на майчините гърди и оттам преминават в червата на бебето по време на кърмене. По този начин кърменето успява да осигури естествен механизъм на разпространение на
бифидофлора в детския организъм, а именно: пребиотиците, приети от кърмата подпомагат растежа и разпространението на пробиотиците, приети от майчината гърда. Когато обаче се налага включването на млечна формула в храненето на новороденото, този естествен механизъм се нарушава. Дори когато се използва млечна формула със съдържание на пребиотици, то те не винаги са в състояние да формират доминираща пробиотична чревна среда, тъй като не могат да стимулират нарастването на пробиотици, които на практика липсват (или са в много малки количества) в червата на бебетата. Поради това е много важно млечната формула не само да наподобява майчината кърма като състав, но и като действие, т.е. да генерира производството на бифидобактерия у детето!       
Млеката LACTANA® Bio[/b] са създадени така, че да съдържат живи бифидобактерии (т.е. пробиотици), което осигурява тяхното устойчиво възпроизводство в детския организъм в необходимия и достатъчен обем.

3.   СЪДЪРЖАНИЕ НА LC-PUFA (DHA И ARA):
Млеката LACTANA® Bio[/b] са обогатени с Дълговерижни Полиненаситени Мастни Киселини (LC-PUFA) от вида DHA и ARA, в нужното количество и съотношение. LC-PUFA се получават от есенциалните полиненаситени мастни киселини от групите Omega-6 и Omega-3.  Най-важните от тях са Докозахексаеновата киселина (DHA) и  Арахидоновата киселина (ARA). Последните са съществени за развитието на нервната система, мозъка и зрението у кърмачетата и малките деца в пренаталния и послеродовия живот - през периода на бързо развитие на мозъка и очите, както и през целия живот. DHA и ARA бързо се натрупват в мозъка през последния триместър на бременността и през първите 2 години след раждането.


LACTANA® – 6 ВИДА МЛЕЧНИ БИО КАШИ С ПРОБИОТИЦИ И 5 ВИДА БЕЗМЛЕЧНИ БИО КАШИ:[/b][/color]

ВИДОВЕ И ХАРАКТЕРИСТИКИ НА БИО КАШИТЕ LACTANA®:[/b][/color]

Всички 11 вида каши LACTANA® са с био произход. Те са създадени на основата на биологични зърнени продукти - овес, ориз, спелта и пшеница, и био плодове.

6 от кашите са млечни, произведени на основата на преходно мляко LACTANA® Bio[/b] и съдържат пробиотици - 4 щама репродуктивни Бифидобактерии (B. longum, B. breve, B. bifidum и B. infantis) – за здрави стомахчета и по-малко алергии.   

5 от кашите са безмлечни и подходящи за приготвянето на полезна млечна или плодова закуска за Вашето бебе или малко дете.

4 от кашите са пълнозърнести. “Пълнозърнест” означава, че е използвано брашно с всички части на зърното. Пълнозърнестите храни съдържат всички хранителни вещества, които се намират естествено в цялата структура на зърното. Всички зърнени култури преди обработка са  пълнозърнести.
Препоръчва се пълнозърнестите храни да бъдат включени в хранителния режим на малките деца още от момента на тяхното захранване, защото те са естествен източник на:
-   повече витамини, минерални вещества и фибри;
-   растителни протеини и въглехидрати, които дават енергия;
-   ненаситени мастни киселини;
-   антиоксиданти, които неутрализират действието на вредните свободни радикали.

На сайта www.njpartners-bg.com или www.lactana.com можете да намерите пълна информация за БИО продуктите LACTANA – млека и каши за кърмачета и малки деца.
За всякакви въпроси и коментари можете да използвате формата за обратна връзка в сайта или да пишете на e-mail: office@njpartners-bg.com