А вие получихте ли писмо от "Социално подпомагане"?

• 19 054
  • 113
  •   1
Отговори
# 15
И аз не съм получила писмо, но ако е така, това вече на нищо не прилича.  #Cussing out
Само глупости измислят, а човек трябва да им ходи по гайдата.
  Crossing Arms

# 16
Може би става въпрос само за Бургас. Но все пак до сега нямаше изисквания към точно определена банка.
Работя в Пловдив - Социално подпомагане.Няма изискване в коя банка да се превеждат сумите за детски.Майката носи сметка за която и да е банка по неин избор.Всичко друго е НЕЗАКОННО. #2gunfire

# 17
Детски не получавам, но и болничните и еднократната помощ ми превеждат по сметка, която съм посочила. Писмо от НОИ не съм получавала.

# 18
  • София
И аз детски не получавам. Майчинството си получавам по сметка в Прокредит. Писмо не съм получавала. (От София съм.)

# 19
Не съм получавала писмо. От Велико Търново съм, тук социалните работят с ЦКБ, но няма проблем да поискаш да ти превеждат парите в друга банка, може и по пощата. На мен ми ги превеждат в Уникредит, но не ми пречи да си открия сметка и на друго място, тъкмо ще са ми отделно и по-лесно ще ги следя. Не, че не мога и по собствена инициатива да го направя, но все не ми остава време.

# 20
  • София
не съм получавала такова писмо  
Може би става въпрос само за Бургас. Но все пак до сега нямаше изисквания към точно определена банка.
Работя в Пловдив - Социално подпомагане.Няма изискване в коя банка да се превеждат сумите за детски.Майката носи сметка за която и да е банка по неин избор.Всичко друго е НЕЗАКОННО. #2gunfire
и в София става така  Peace , не знам дали другото е незаконно
Момичета, малко извън темата, но не разбрах нещо за детските. Тъй като ги подавах януари месец, сега трябва ли да представя бележка от личния лекар за ваксинациите, за да продължа да ги получавам както досега или чак другия януари. Благодаря би предеварително!

Мисля, че чак другия януари
Peace

# 21
Детските ги получавам по сметка, която аз съм посочила.
Никой не ми е налагал банката.
В формуляра, който се попълва за искане на детски, трябва да посочите дали по банков път/ и в коя банка + IBAN/ или в пощенски клон искате да си получавате парите.
Социалните пращат писмо само в случай на НЕодобрение за получаване на детски, в което са описани мотивите за отказ.

И аз детски не получавам. Майчинството си получавам по сметка в Прокредит. Писмо не съм получавала. (От София съм.)

Мачинството си го получаваш от НОИ, а детските от МТСП, в частност от Агенцията за Социално подпомагане- различни неща са.

# 22
Е ама тука в Бургас ти налагат социялните....не не може еди коя си банка само там и аз карта си имам ...не ставало...много ме ядосаха ходи се разправяй с простотий...та накарая ти удържат и 5 лв за закриване на сметката.. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 23
  • Бургас
След като прочетох отново писмото, този път по-спокойно - да доуточня. Става въпрос за решение взето от агенцията в Бургас (не се знае дали и в други градове), с което се налага съкращение на разходите, наложено от министъра на труда и социалната политика. Поради това на всеки, който получава плащания от агенцията по банкови сметки, ще му се открие по служебен път сметка в Инвестбанк, за да получава плащанията си там.
Днес пратих гневно писмо до директора на дирекцията в Бургас.
Не, че нещо ще ги стресне  #Cussing out

# 24
Не получавам детски, но ми се струва нередно, държавна институция да налага определена банка  Rolling Eyes !

# 25
След като прочетох отново писмото, този път по-спокойно - да доуточня. Става въпрос за решение взето от агенцията в Бургас (не се знае дали и в други градове), с което се налага съкращение на разходите, наложено от министъра на труда и социалната политика. Поради това на всеки, който получава плащания от агенцията по банкови сметки, ще му се открие по служебен път сметка в Инвестбанк, за да получава плащанията си там.
Днес пратих гневно писмо до директора на дирекцията в Бургас.
Не, че нещо ще ги стресне  #Cussing out

Е, нали не искаме разхищение на Държавия бюджет?
Искаме да си получаваме на време детските, майчинството....

# 26
   Не искаме да разхищаваме държавния бюджет , но се налага са  погледнем и личния ни бюджет. Ако имате 5-6 карти в различни банки това ви бърка в джоба всеки месец между 8-12 лева в зависимост от условията на банките.  Освен това по всяка карта трябва да остава определена сума пак  различна  за различните банки.

# 27
Поискайте тогава да ви се превеждат в желан от вас пощенски клон.
8-12 лв. на месец за обслужване на дебитна карта? Такава такса НЯМА.
Може да ги губите на месец тези пари, ако проверявате баланс по сметка на ден по два пъти и по четири пъти на ден теглите пари.
Налични са нужни 2,5 лв.

# 28
И аз получих такова писмо, въпреки че имам вече карта към Инвестбанк издадена пак служебно от Социалните(получих си там еднократната помощ)...е сега ще имам втора...а до сега си получавах детските по трета карта..честно казано все ми е тая коя е банката..важното е да ги превеждат.Статуса на картите си го следя в epay и така не плащам за проверки на банкомат Simple Smile

# 29
  Франческа, имах предвид таксата за 5-6 карти не за една.

Общи условия

Активация на акаунт