А вие получихте ли писмо от "Социално подпомагане"?

• 19 077
  • 113
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Да,така е в Бургас.Една моя позната си извади карта в друга банка,но категорично и казаха,че няма избор.Парите се превеждат в Инвестбанк,защото общината имала договор с тази банка.Спомням си когато детските бяха 18 лв,всеки месец и дръпваха по 1,50лв за обслужване  ooooh!.Сега май пак е такава сумата де.

# 46
  • Ямбол
Аз ходих днес с подготвено възражение, но служителката започна да ми се извинява, че неправилно се е изразила по телефона.
До вчера твърдеше, че нямам избор, а днес ми каза, че мога да си остана със сметката в която банка предпочитам.
Съжалих я, защото тя изпълнява нечии разпореждания и не внесох възражението, но написах на подготвеното писмо, че не съм съгласна да си сменям сметката и не желая да ми издават те друга. Да видим какво ще стане.
Но да, имаше много хора, които идваха за да си сменят "доброволно" сметките.
Това с телефона за корупция е идея.
Аз ще направя всичко възможно да стигне до повече хора.
Падат ми много в очите като институция тези. Занапред ще гледам под лупа всяко тяхно разпореждане, ужасно е.

# 47
  • Бургас
Това с телефона за корупция е идея.

Да, колкото повече хора се обадят, толкова по-добре.

# 48
  • pomorie
ами аз нямам писмо понеже тук детските от самото начало ги привеждат в  "Инвестбанк".

# 49
Здравейте мами! Аз съм от София и тук соц.работниците вършат същите безредия. Не съм получила писмо, но чувам от други мами, че ги връщат ако нямат банкова карта на ЦКБ, Инвестбанк или Юробанк. Зададох въпрос в сайта на МТСП и директор Кременлиева ми отговори, че съгласно Правилника за прилагане на закона за семейни помощи за деца и по-точно чл.7 ал.1 аз избирам по пощенска станция по местонахождение или по банков път да бъдат изплащани детските.
УВАЖАЕМИ МАМИ, ТОВА КОЕТО ВЪРШАТ СОЦИАЛНИТЕ Е АБСОЛЮТНО ЗАКОНОВО НАРУШЕНИЕ.  ooooh!

# 50
Многооо интересно!Защо тогава ни задължават да ползваме тази банка,имали договор!
Наистина в Бургас няма банкомат на тази банка и за всяко теглене ни дърпат 1.50лв /може и повече да са станали/.

Аз лично все още не съм получавала такова писмо.

И аз получих такова писмо, въпреки че имам вече карта към Инвестбанк издадена пак служебно от Социалните(получих си там еднократната помощ)...е сега ще имам втора...а до сега си получавах детските по трета карта..честно казано все ми е тая коя е банката..важното е да ги превеждат.Статуса на картите си го следя в epay и така не плащам за проверки на банкомат Simple Smile

Е защо ти вадят и втора карта?Няма логика!Аз си получих еднократната помощ на същата карта където ми превеждат детските.
А на мен пък  не ми е все едно коя е банката,защо да даваме всеки път минимум 1.50лв при теглене?Защото тъпата банка не може да си направи банкомат или защото така и отърва?Казвам минимум 1.50лв,защото колко пари ни се дърпат при проверки за превод не е истина,аз специално вече изтървах спатиите колко пари ми  "изчезват" при всяка една проверка.Липсата на такъв банкомат на банката допълнително усложнява нещата.
И ако в действителност имаме право да си посочим банкова сметка това и ще направя през следващото подаване през м.декември.Но ме съмнява,че ще ме одрежат,явно ще си държат на договора.
Ще следя темата  Peace

# 51
  • Ямбол
Сменете си банката и си открийте нова сметка там, където ви е най-изгодно, дори може и без банка. занесете им новата си сметка и нищо не могат да ви кажат.
Мен ме е яд, че много хора в Ямбол ще ги послушат и ще си сменят банката, ама няма как да разглася на всички.
Освен да отида в местната ни телевизия.

# 52
И аз нямам писмо, но и без това преди 6г. ми издадоха там карта за еднократната помощ. Сега при второто дете, попитах може ли в друга банка - не можело и ми издадоха нова карта защото старата беше невалидна.  Crossing Arms

# 53
  • Mediterraneo
Не съм получавала такова писмо, надявам се да не ме карат да си сменям банката, понеже съм много доволна от моята.

# 54
Значи община Бургас е сключила договор да се превеждат социалните на целия град в банка,
която няма 1 (един) бр. банкомат на територията на града, но пък за сметка на това
има може би най-високите такси за междубанкови тегления?
Или аз нещо не разбрах, или това е умилително нагло.

Апропо, как така социалните ви "издават" дебитни карти по служебен път?
Откриването на лична банкова сметка със или без карта не става ли само ЛИЧНО?

# 55
  • Mediterraneo
... банка, която няма 1 (един) бр. банкомат на територията на града...

Това не може да е вярно! Според контактите на страницата на Инвестбанк, клонове в Бургас има поне 4! Толкова трябва да са и банкоматите, айде да не преиграваме.

# 56
 newsm78 Като отговор на последния въпрос само мога да кажа - не. Погледни в сайтовете на банките има начин он-лайн да си поръчаш карта, стига да имаш необходимите данни: имена, ЕГН, адрес, номер на ЛК... Wink всичко това социалните го имат, така че хич не е необходимо лично да подадеш каквото и да е, просто те са си решили така, не са подали док по нета де, но принципа на подаване може и да не е лично. Не съм от Бургас, лично не ме засяга, но също съм на мнение, че е ужасно нагло и очевадно, че нещо не е наред  #2gunfire ако примерно е в банка с отлични условия да каже човек, че правят углуга на хората, но ясно, че хич не е така, може би трябва някак да се сезира на по-високо ниво откъде на къде тез там са взели подобно решиние, за което види ли човек шефът не знаел или поне аз това разбирам от писмото/обжалването/обаждането, което по-горе момичето беше писало.

----
 ooooh! 4 банкомата за Бургас...стига де, Бургас едва ли е градче с "дължина" 1-2 км, че да не е кой знае какъв проблем някоя мама с количка примерно и още едно хлапе за ръка да се "поразходи" до банкомата на съседната улица  #Cussing out

# 57
  • Бургас
Аааа Тарталета, мога да поспоря с бройката на банкоматите. Специално в събота се разходих с дребния до "най-близкия" ми клон на Инвестбанк на улица Шейново с надеждата, че там има банкомат. Определено изненадата ми беше голяма  Shocked Банкомат нямаше, изтеглих парите от друг банкомат. Да не споменавам за таксите за теглене от ПОС терминала вътре в банката и таксата за отпечатване на бележката на матричния им принтер  #Crazy

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 10:02 от шушоната

# 58
  • Бургас
... банка, която няма 1 (един) бр. банкомат на територията на града...

Това не може да е вярно! Според контактите на страницата на Инвестбанк, клонове в Бургас има поне 4! Толкова трябва да са и банкоматите, айде да не преиграваме.

Клоновете са вече 3. Единия го закриха. Той обслужваше майките от 3 (подчертавам 3) съседни квартала. Два от тези квартала е с голяма концентрация на млади семейства с деца. Най-близкия до тях банкомат е на около 5 км. и е много трудно да се стигне с количка.

# 59
  • Бургас
Имат банкомат над Новата поща и на Младост/за тях само знам/,но таксите при теглене са същите,както и когато ползваш такъв на друга банка.

Общи условия

Активация на акаунт