Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви удобства има в Иван Рилски за бебета?
Какво представлява енцефалограмата и имате ли опит с нея?
Какви са изискванията за явяване пред ТЕЛК и какви документи са необходими?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви удобства има в Иван Рилски за бебета?
-
Какво представлява енцефалограмата и имате ли опит с нея?
Енцефалограмата е неинвазивно изследване, което измерва електрическата активност на мозъка. Въпреки че някои родители са се сблъсквали с трудности при намирането на медицински специалисти, които да извършат енцефалограма на малки деца, други съобщават, че процедурата е преминала гладко и без проблеми.
-
Какви са изискванията за явяване пред ТЕЛК и какви документи са необходими?
Изискванията за явяване пред ТЕЛК варират в зависимост от конкретния случай и комисията. Обикновено се изискват епикризи от операции, становища от специалисти, като невролози и други медицински документи. Някои родители споделят, че са подавали молби за ТЕЛК без документи от детски невролози, но въпреки това са получили решение.
-
Трябва ли да се дава витамин D на дете след операция за поставяне на клапа?
-
Какво представлява ТЕЛК?
Мисля, че по-важно е децата да се развиват правилно, да общуват, да играят, а не да се чувстват като под стъклен похлупак и изолирани. Дари, например, много се пази и сама - от по-буйни деца, от опасни игри, о т падане и т.н. По-скоро ми се ще да е малко по-игрива и социална, отколкото е...
, а д-р Георгиев каза,че трябва да мине една година от операцията.
Понякога се радвам,че навремето,когато сложихме крлапата и въобще когато Бубка беше малка,нямахме нет.от толкова информация неминуемо следват и плюсове,и минуси.Клапата може да се инфектира от бактериална инфекция,да.Но ако при всяка такава клапата се инфектираше...не ми се мисли.Сурчев навремето ми каза-третирайте детето си като здраво и нормално дете ,просто винаги имайте едно наум.Не може да опазите децата си от вируси и прочие.И не е нужно за всяка температура или сопол да пият АБ.Намирате си добър лекар,на който да имате доверие,и готово.Бубка този месец ще навърши 9г.Пила е АБ точно два пъти през живота си.Не че не е боледувала.Не че не е вдигала 40 градуса.Да не говорим,че всяка зима кара грип,заедно с цялото семейство,и поддържа поне по 4-5 дни температура.Като всеки нормален човек.Всеки ден в тези случаи я преглежда лекар и ако няма съмнение за бактериална инфекция,просто я оставят да си изкара грипа на спокойствие.
вече незнам кой да слушам и какво да правя.Да споделя и друго нещо относно Телк комисиите....ние досега се явявахме на комисия в Благоевград.От май месец има нова наредба,според която децата вече ще се явяват в София на комисия, но не разбрах дали за всички деца от провинцията е това нещо или само за нашата област.
!