Хидроцефалия-2

• 58 087
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • варна
 И аз ги мисля същите неща, разкъсвам се между желанието да играе с повече деца, и страхът да не лепне нещо. И той като види дете и не мога да го откъсна да си тръгне. Confused
 Реших да не го давам на ясла, и ваксини няма да слагаме засега, догодина като стане на 3 г ще мислим пак дали нещо да сложим или не и може би ще подам молба за градина.
 Риск винаги има от инфектиране, само може да се молим да не се случва на никое от децата Praynig

# 106
  • GYM
 С ваксините наистина е сложно Confused Аз не съм слагала нищо откакто е оперирана, т.е. от 7 месечна възраст. Само аз си знам как удържам на натиска, а като дойде време за градината, ще го мисля. Имам съмнения, че точно от ваксини стана белята, а може и да си въобразявам, толкова съм против тях Sad Мисля, че по-важно е децата да се развиват правилно, да общуват, да играят, а не да се чувстват като под стъклен похлупак и изолирани. Дари, например, много се пази и сама - от по-буйни деца, от опасни игри, о т падане и т.н. По-скоро ми се ще да е малко по-игрива и социална, отколкото е...

# 107
Яслата е другото ми голямо притеснение.Никое детенце ли не ходи на ясла?На нас няма как да ни се размине яслата,защото трябва да се върна на работа като ми свърши платеното майчинство от чисто финансови съображения Sad.
За ваксините имам една година гратисен период после ще го мисля.Момичета в епикризата ли трябва да пише,че се отлагат ваксините,защото в нашата не пише нищо newsm78, а д-р Георгиев каза,че трябва да мине една година от операцията.

# 108
  • София
На нас Сурчев ни беше написал на епикризата,че не трябва една година да се правят ваксини.После започнахме да ги слагаме и сложихме всички.Не съжалявам за този си избор.
Комикс,как е дребната,често ви мисля,дано това беше последния препъни камък и отсега нататък всичко да е наред.
Момичета,не мислете постоянно за болести и инфекции. HugПонякога се радвам,че навремето,когато сложихме крлапата и въобще когато Бубка беше малка,нямахме нет.от толкова информация неминуемо следват и плюсове,и минуси.Клапата може да се инфектира от бактериална инфекция,да.Но ако при всяка такава клапата се инфектираше...не ми се мисли.Сурчев навремето ми каза-третирайте детето си като здраво и нормално дете ,просто винаги имайте едно наум.Не може да опазите децата си от вируси и прочие.И не е нужно за всяка температура или сопол да пият АБ.Намирате си добър лекар,на който да имате доверие,и готово.Бубка този месец ще навърши 9г.Пила е АБ точно два пъти през живота си.Не че не е боледувала.Не че не е вдигала 40 градуса.Да не говорим,че всяка зима кара грип,заедно с цялото семейство,и поддържа поне по 4-5 дни температура.Като всеки нормален човек.Всеки ден в тези случаи я преглежда лекар и ако няма съмнение за бактериална инфекция,просто я оставят да си изкара грипа на спокойствие.
Не искам в никакъв случай да звуча поучително Hug,пиша всичко това просто за да споделя своя опит.
Ние вече сме ваканция.Бубка завърши успешшно предучилищната подготовка.Макар че с говора не се справя добре,тя вече разпознава всички букви,числата до 10,може да сортира животни,предмети както и много други неща.Наесен ще е първолаче . Grinning

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 10:03 от Валенцето

# 109
  • варна
 Валенце,  Hug Браво на Бубка Heart Eyes

# 110
Ооххх мами,ако знаете колко положително ме зареждате като прочета някакъв напредък при дечицата ви HugЩо се отнася до ваксините ние също нямаме постовени ваксини , и миналата седмица невроложката ни ги отложи за още 6 месеца.Въпреки ,че можеше някои от тях да му бъдат поставени.Жената ми влезна в положение и взе под внимание факта ,че сме на К онвулекс та затова ни отложи.Като му дойде времто пак ще го мислим.Иначе ми каза ,че при нашите деца задължително трябва да бъде изключен коклюша и ваксините за шарките.Другото ,което ми каза, за Пентаксима, че е много трудно дете без никакъв имунитет да се бори и да си създава такъв срещу 5 болести едновременно.... ooooh!вече незнам кой да слушам и какво да правя.Да споделя и друго нещо относно Телк комисиите....ние досега се явявахме на комисия в Благоевград.От май месец има нова наредба,според която децата вече ще се явяват в София на комисия, но не разбрах дали за всички деца от провинцията е това нещо или само за нашата област. Hug

# 111
Валенцето благодаря ти за поста- вдъхва надежда  Hug

алексини и мен ме интересува тази работа с телк. Разбрах, че тук в Пазарджик вече няма да има телк за деца, че били само 600 /или нещо близко до тази цифра/  и нямало смисъл:crazy:
А дали в Пловдив или в София ще трябва да ходим, направо ми писна да обикаляме държавата по доктори Tired

# 112
Крем,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Никола да ти е жив и здрав и много да те радва  bouquet!
Ние продължаваме да не ядем манджи,днес сме на мляко и каша в шише,царевица,кремче разбито в шише и хляб Sad.Като види лъжицата и бяга,реве,ако му пъхна насила нещо в устата.Такъв друг,като моя Боци няма покрай нас.Може ли да караме без месо и манджи newsm78?незнам какво му става преди ядеше почти всичко тези номера ми ги прави от 3 месеца някъде.А снощи изяде една трета кофичка кисело мляко  с лъжица.
И на нас д-р Георгиев ни написа на епикризата да не се слагат ваксина до 1 година след операцията.

# 113
Благодаря Рони!! Порасна ми мъника неусетно, а сякаш беше вчера...
Вече съвсем спокойно обикаля като се държи по мебелите, прехвърля се от един на друг, само го е страх да се пусне.
И аз се притеснявам малко, че Никола също не иска да яде месо, но знам че въпреки мнението на педиатрите, не е задължително. хапва си много сирене и яйце.

Доктор Георгиев до кога е в отпуска, че трябва на контрола да ходим сега след навършването на годинката?

Девил и аз мислех да се връщам на работа, но размислих. От ТЕЛК ще взимам още по 280 лв. на месец и така плюс майчинството от 240 лв. ще вържа нещата. не е като пълната заплата, но за сега ще караме така още година.

Валенцето браво на детето Simple Smile

# 114
  • варна
 Честито и от мен, да е жив и здрав  Никола,много да те радва   bouquet

# 115
  • София
.Krem,да ти е живо и здраво детенцето и много успехи в бъдеще!  bouquet

Благодаря ви за Бубка!Не е като да нямаме проблеми,с говора сме до никъде,макар и скоро да навършва 9г.Но пък разбира всичко,учи,макар и по адаптирана за нея програма и така.Проблемите....ще ги борим,какво друго ни остава. Hug

# 116
  • GYM
 .Krem, да е жив и здрав Никола, нека всичко лошо е вече зад гърба ви, много усмивки и успехи  bouquet
Ние сме все още болни, снощи започнахме да пием Суметролим, цяла нощ изгоряхме от температура, ужас, побърках се вече Sad
Хубав ден, момичета Hug
ПП. Някой чувал ли е нещо от Салви, отдавна не е писала?

# 117
.Krem, Честит рожденик на патерици!  bouquetДа е жив и здрав и да ви носи много радост!
velvetvoice,  Hug добре сме. Възстановяваме се бавно, но славно след операцията. Изчаквам да мине месец и започваме с рехабилитацията. За съжаление дръпнахме малко назад в двигателно отношение. Иначе си е все същия образ....не иска да говори, но пък съвсем съзнателно ме вика сутрин покашляйки се. Най-ранобуден е от всички и покрай престоя в болницата е като залепен за мен.
Бързо оздравяване на Дари!Да я нагушкаш от нас. Какво и даваш за температурата?

# 118
  • GYM
Salvi, радвам се, че писа Hug Бързо възстановяване на малкото геройче Heart Eyes
Ние сме по-добре, само дето сме развалили дисциплината и сега се глезим повече от обикновено Grinning
За температурата давах Панадол бейби, но за всеки случай взех и хексалгин, че последната нощ ме изплаши. Да се надяваме, че вече отминава тая гадост Sunglasses

# 119
Зачетох ви набързо!

Валенце, за теб и Бубка  Hug Heart Eyes ( Мисля, че сме се засичали по метростанциите, аз съм с една оранжево-черна триколка, ако съм с беба ).

Кремче, доктора е до 12.07 в отпуска.

Браво на всички бандитчета!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт