Хидроцефалия-2

• 58 094
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • варна
 Ние винаги ходим без направление на контролни прегледи.
 Направление вземаме само за невролог, той ни дава  за скенер ,правим си го тук, и го носим в София без направление. Но сме при д-р Захаринов, при Георгиев не зная редът дали е същия.

# 136
Devil, не ти е нужно направление за контролния преглед. Успех!

# 137
Здравейте мами , отдавна не сме писали  EmbarassedНие сме о.к правим рехабилитация и малко  по малко напредваме. Още мъничко и  трябва за да се изправи  Laughing.Иначе за сега на приказки се справя и то как  Grinning

# 138
здравейте мами!да разкажа на кратко нашата история.Имам момченце на 1 година и 4 месеца което проходи на 9 месеца и вече казва 10 думи развива се добре.преди около 10 дни ми се стори че леко позалитва като върви и реших да отида при невролог,невролога го видя и каза че му се вижда че главата му е големичка и ни назначи скенер.Направихме скенера на 1 юли и занесохме снимките и каза че детето има хидроцефалия и ми даде направление за неврохирург.Ние сме от добрич и сега решихме да отидем в софия при д-р георгиев от детската клиника по неврохирургия.Много съм притеснена и незнам какво да си мисля до сега детето ми не е давало признаци за това заболяване.

# 139
Ивка няма за какво да се притесняваш щом детето ти се развива според възрастта си дори и да има хидроцефалия, какво?????????да коварна болест е , но при всяко дете е различно. Отивате при лекар който има златни ръце, господ здраве да му дава. Не се тревожи, щом се развивате добре няма нищо страшно, а и не е ясно още дали имате хидроцефалия те лекарите от провинцията са малко............няма да казвам

# 140
ох незнам,но много се притеснявам но тук вече двама лекари видяха снимката
и казаха че е такова

# 141
  • София
Ивка,нормално е да се притесняваш,разбира се.
Но нека първо специалистите от Иван Рилски си кажат мнението.Лекарите,които са видели снимката,какви са-невролози или неврохирурзи?Невролозите не могат да кажат дали има или няма хидроцефалия,само неврохирурзите.
Най-лошият вариант е детето ти да има хидроцефалия.Но това е поправимо-слага се клапата .Още повече,че детето ти досега се развива добре-значи и занапред ще е така.
Аз познавам детенце,на което сложиха клапата малко преди годинката.Също преди това никакви признаци.Обаче лекарката се усъмнила при една от консултациите,че главичката расте бързо.Сложиха клапата и нещата си продължиха по старому-детето си се развива чудесно.
Хидроцефалията наистина си е сериозно заболяване,но помни едно-това е заболяване,за което има измислено решение в медицината. Peace

# 142
първо снимката я видя неврохирург д-р стоянов от варна и тои каза 4е е такова заболяването след това невроложката  също каза

# 143
Ивка, отивай в София и  слагай клапата (ако ти кажат, че е трябва, разбира се). Съжалявам, че на още една мама и се налага да преживее това, но знай, че тук ще намериш подкрепа и ИСТИНСКО РАЗБИРАНЕ. Стискаме ти палци и се молим всичко да се размине по най-добрия начин. Пиши, питай... кажи с какво да ти бъдем полезни.....

# 144
Девил, мино ли контрола при Бусарски?
Аз звъннах на д-р Георгиев и той ми каза да отидем на 12-ти но ето от дес се оказа, че на 10 ти заминаваме към Варна и после Силистра и няма да ни има тук поне 3 седмици... и се чудя дали да ходя тия дни при Бусарски или като се върнем при Георгиев??  newsm78

какво ще ме посъветвате, става дума за контролата след 1 навършена годинка.

# 145
Още не сме ходили на контролен преглед,моя мъж излиза в отпуска от 12-ти и така или иначе ще ходим другата седмица.Ако нямате оплаквания предполагам,че не е страшно да изчакаш,но другите мами да кажат на нас това ни е първия контролен преглед.
ivkata26 мен ме беше много страх от тази клапа,но ако диагнозата е правилна всъщност трябва да се радваме,че благодарение на нея децата ни имат шанс да се развиват нормално.Аз не исках да повярвам,че  Божидара има нужда от клапа понеже един много известен и прехвален невролог ми каза,че на детето ми му няма нищо и трябва да съм луда ако я оперирам.После я мъкнах при трима неврохирурзи понеже се надявах още някои да ми каже същото,но нямаше такъв.Надявам се при вас да се размине,но ако трябва да слагате клапа не е толкова страшно колкото изглежда.

# 146
Как сте мами с вашите малки слънчица Hug?Гледам никой не е писал скоро.Ние сме горе-долу добре.Обикаляме в близкия парк,Боци иска да гледа колите и ме води по улиците.Като иска нещо вика ъъъъъ.С говора не сме напреднали,с яденето също продължаваме все так,почти сме все на адаптирано мляко в шише,било  с банан или каша,или бисквити вътре Sad.Преследва баща му  в къщи,като види бира,и той иска да пие Embarassed.Скоро трябв ада ходим на преглед,а и незнам доктора,какво ще реши за ваксините.Пишете мами Hug.

# 147
Привет, страхотни мами ! Може ли малко помощ и за мен? В 26 г.с. съм и си имаме разширено трето мозъчно стомахче 6мм. Чудя се какви ли са нормалните стойности на тези стомахчета. Лекарят каза, че сме на границата.

P.S.   не съм видяла добре милиметрите - 0,6мм, а не 6мм.

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 16:28 от Ку-ку

# 148
  • варна
 Аз имам някакъв спомен за 4мм от последния скенер, когато също ни казаха че  е гранична стойността.
 Но не знам на такова малко бебе каква трябва да  е нормата, а пък колко точно се мери с ехограф ,мисля че не е много сигурно Thinking. Най-добре след месец пак да се види и да се направи разлика дали нараства или намалява, защото и това е възможно.

# 149
Привет и от нас.
Искам да питам нещо - доц. Чавдаров ни предписа процедури в барокамерата. Понеже аз много се притеснявам днес ходих за мнение при д-р Захаринов, но той е отпуска поне до средата на август, а рехабилитацията ни започва в началото на месеца и няма как да го питам.  no
Та въпросът ми е дали това чудо няма да навреди на клапата.. има ли сред вас някой, който да е минал подобни процедури или просто да е получил съвет за тях.

Общи условия

Активация на акаунт