Хидроцефалия-2

• 58 096
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Мами,някой минавал ли е на контролен преглед при д-р Брусарски?Ние ще ходим на преглед на 5.07 и д-р Георгиев каза,че ако го няма да минем при д-р Брусарски, а явно тогава няма да го има.Сега се чудя дали мъжа ми да си променя отпуската или да си ходим при Брусарски  newsm78.Те двамата оперираха Божидарка ,но аз така и не го видях този човек дори как изглежда и нямам никакви впечатления от него.

# 121
И на нас д-р Брусарски ни беше втори оператор. Стори ми се симпатичен млад доктор  Simple Smile
Като гледам колко дълга е отпуската на д-р Георгиев, май и ние при него ще минаваме на контролен...

# 122
За контролния преглед трябва ли да вземам направление?

# 123
Девил, полагат ти се 2 безплатни прегледа следоперативно, не ти е нужно направление. Аз също спокойно бих се доверила на д-р Бусарски, и той е бил втори оператор на 2 от операциите, сега при последната беше д-р Генова ( при свалянето на конците дребната даже не мрънна, а аз се потях навън в коридора и чаках писъците ).

# 124
И на нас Бусарски ни беше в екипа при операцията на Боци.Само,че мисля че стария Бусарски.Те нали са баща и син.Ние продължаваме да не ядем супи,манджи нищо,освен хляб,мляко в шише,ябълка отвреме-навреме.Мислех да го водя на изследване,ще се побъркам вече #Crazy.Пишете мами Hug.

# 125
И на нас Бусарски ни беше в екипа при операцията на Боци.Само,че мисля че стария Бусарски.Те нали са баща и син.Ние продължаваме да не ядем супи,манджи нищо,освен хляб,мляко в шише,ябълка отвреме-навреме.Мислех да го водя на изследване,ще се побъркам вече #Crazy.Пишете мами Hug.

Професорът винаги фигурира в екипа, но според мен не участва пряко....

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 23:31 от комикс

# 126
Професора винаги фигурира в екипа, но според мен не участва пряко....

мда и аз така мисля  Wink

# 127
Не знам дали ви бях споменавала, но след ревизията при нас се яви някакъв проблем, който с нищо не мога да си обясня...получава се така, че изведнъж много рязко и хлътва фонтанелата, което само по себе си не беше проблем, но сега при спадането и започва да повръща, отразява и се много зле. Та, исках да питам, на вас случвало ли ви си е, днес се получи за 4ти път от операцията, докторите казват само да внимавам да не се обезводни, а аз се ядосвам, че с нищо не мога да и помогна, защото явно я боли и главата, плаче и ми се оплаква, пребледнява, отпада...ще ми се да вярвам, че подобно състояние говори за подобрение, т.е мозъчето се разгръща...

# 128
  • варна
 Комикс, и аз не знам какво да кажа, Thinking
 моя Боян след операцията, при която сложихме клапата, почна да си повръща непрекъснато и само аз си знам, как го отгледах, -ако го храня примерно 6 пъти - 4 пъти на фонтан повръщаше и така си изкара до годината някъде ,тогава се поспря, но и сега повръща от най-малкото. А фонданелата ни се затвори веднага така че изобщо не съм имала възможност да я гледам.
 Други проблеми не е имал, на контролните прегледи се виждаше че се източва каквото има. Така че самото повръщане създаваше повече на мен грижи отколкото на него.
 Но при вас незнам ,то е нормално като повърне да пребледнее  и да се разплаче, дали не е просто повръщане от храна или от нещо друго, а ти да го свързваш с клапата? ooooh!
 Наистина на топлото трябва да се внимава да не се прегряват или обезводнят.  Боян откакто стана топло на два пъти в колата така повръща и вече много внимавам колко време го возим.
 От 2месеца се мъча да махна биберона за вода, но като го скрия и намалява съвсем пиенето на вода от чаша и накрайник и пак го връщам,само и само да пие повече. Това да ми е проблема  ooooh!
 А за това дали говори за подобрение, едва ли има връзка повръщането с подобрението ,по-скоро от поведението й може да съдиш за подобрение - ако почне някакви нови неща да прави, дори и съвсем мънички новости . При нашите деца бавно стават нещата и най-малкото е повод за радост.

Пиши пак какво става с вас ,поне да не се тревожиш самичка, пък дано да спре с тия повръщания. Hug

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 00:01 от orhid

# 129
Орхид, мерси за отговора, със сигурност не повръща от храната. Правела хипотензия и от рязкото спадане на налягането реагира по този начин. Новите неща, някои от тях като че ли само аз си ги забелязвам, но е факт, че ги има, дори разни дреболии, които никога не съм и ги показвала или учила...

Фонтанелата имам чувството, че никога няма да се затвори, но пък и бързото и затваряне е опасно за нея, щото благодарение на лежането в кувьоз дълго време след първата операция, си имаме и една чудесна краниостеноза, иначе при последния скенер се вижда, че нещата се развиват лека полека, хидроцефалията си я има, но пък има и хубави работи...

Тя започва да плаче силно и неистово точно преди да започне да повръща, ох, абе гадна работа...все си мисля, какво ли не бих дала да се сменя с нея и всички гадости да минават през мен, за да не страда тя...

# 130
...все си мисля, какво ли не бих дала да се сменя с нея и всички гадости да минават през мен, за да не страда тя...

как добре те разбирам... мисля, че дечицата ни много добре усещат колко много ги обичаме и това им дава сили да са спокойни и да преминат през всичко това. заради любовта на мама ще се преборят със всичко!

# 131
  • София / Пловдив
За контролните прегледи - ако не ви е много дълго отлагането или нямате някакъв зор на момента, чакайте си Георгиев.
Ако все пак се наложи да отидете при друг лекар - по възможност след прегледа пак се чуйте с Георгиев.
Аз съм го тормозила по телефона дори в чужбина докато е бил  Embarassed

# 132
Здравейте мами Hug!И ние трябв ада ходим при Георгиев,като се върне.Фонтанелата ни е доста малка,колкото 50 стотинки някъде.
Дайте идея,какво да правя с храненето.Никакви супи,манджи и тем подобни неща не хапва.Сутрин яде мляко в шише,с каша вътре,на обяд не иска нищо и заспива гладен,после или яде сух хляб,одеве изяде 1,5 филии.После сок от морков или какъвто изцедя,за вечеря пак мляко #Crazy.ще се побъркам вече.Кухнята почти не ходя да я взимам,той не иска и да пробва,като види нещо течно и му става зле.Храненето се превърна в кошмар.Завиждам на мамите,като ходим в парка и гледам как си ядат бурканчетата малчовците.Боци ядеше всичко допреди 3 месеца,после супа,поне 1 път в седмицата,а сега мина месец от последния път,когато яде.Иначе обича солети,бисквити,зрънчо,варена царевица.Водих го на изследване.Хемоглобина му е 114.
Отгоре на това и дума не обелва.Д-Р Георгиева от ТФЕ,беше споменала за някакво изследване на слуха,ако не започне да говори до 1.5 година,а ние сме вече точно на година и половина.

# 133
roni77, защо не пробваш с тези мултивините за деца - Киди Фарматон, Саностол или нещо подобно. Те имат Лизин, който възбужда апетита, спомага за цялостното укрепване на организма.

# 134
Здравейте момичета,искам да ви питам отново ooooh! за контролния преглед трябва ли или не направление?Вече съвсем се обърках.В епикризата пише :има право на два безплатни контролни прегледа в клиниката за първи месец след изписването.Контр.преглед с амбулаторно направена КТ след 2 месеца..Мислих аз за всеки случай да си взема направление,но понеже исках и за невролог направление се оказа,че или едното или другото,и взех за невролог,и сега се чудя трябва ли ми за болницата или не?
TaniBani тези витамини стават ли за по-малки бебета,че моята госпожица е много злояда.

Общи условия

Активация на акаунт