Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем в службата

  • 3 421
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 401
Това, което са ти написали другите работещи момичета не са нищо друго освен  глупости на стоящи в дъното на йерархията глупачета. Обърни внимание на поста на Лейди-то, и си спретни сама стратегията.

# 31
  • Мнения: 17 226
Стратегията е нужна на някого, който иска да израсне в йерархията, нали? Аз НЕ искам това по ред причини...не му е мястото тук да ги изтъквам. Иначе има предимства, да, ако искаш да вземеш стола на шефа след време...но пък и имам пред себе си пресен пример за една колежка, която се раздаваше, оставаше след работа, вършеше всичко най-добре, обаче при появила се възможност...изпревари я една връзкарка, близка до жената на шефа. Та такива ми ти работи - не винаги мечтаното от някои повишение идва, а и впечатлителните заплати често водят след себе си нервно разстройство, провалени семейства и т.н. Аз съм си подредила приоритетите и някак вече предпочитам след работа да ми е спокойно, а не да се стряскам нощем от мисълта "дали направих това и това". А и не бива да се правят обидни квалификации. Често пъти на "стоящите в дъното на йерархията" се гради успеха на звеното, а шефовете се ползват от труда им наготово.

# 32
  • Мнения: 4 651
Ако искаш толкова да се преместиш, първо говори с шефа си, изиграй там историята за "искам да поема към нови хоризонти". Няма начин да се приеме добре като прескачаш прекия си началник.

# 33
  • Мнения: 0
Отиваш при главния шеф, казваш му как стоят нещата, и заемаш новата позиция.
Милите очички и пълен мир с всички в бизнеса няма.
Или правиш каквото трябва, или отиваш на ново място, където ще вършиш единствено своята работа.

Била съм "винаги на разположение" и ти казвам, че след години психически няма да издържиш. Не си струва натоварването, защото "Благодаря" няма да чуеш от никого.
Правилото е едно: работи за фирмата така, както би работила за себе си!

Успех Peace


Моето мнение е подобно - няма смисъл да си късаш нервите по този начин. Поня ще разбереш до колко те уважават и зачитат свършената от теб работа   Simple Smile

# 34
  • Мнения: 916
Аз пък си мисля, че ако седи и държи ръчичката на шефа по 5 ч. на ден от общо 8 (в останалите сигурно човечецът е на делови срещи и обеди)  Mr. Green то авторката спокойно може да претендира, че има ясна представа от работата на шефа си.
 А и вижте тук:
Искам обаче да ви споделя нещо положително - днес наистина събрах смелост и отказах отново да чета заедно с него работата на мои колеги.
Това не е делегиране - ако делегираше, щеше да й връчи въпросната работа и да й каже да даде становище. А не - я стой сега до мен да ми четеш на глас какво е писал Иванчо. Това ми прилича баш на използваческо поведение. Иска тя да седи при него, за да не виждат другите, че върши работа, която после ще представи като свършена от него. Хич не трябва да ти е жал за него, ще ти изсмуче кръвчицата и колкото повече вършиш, с толкова повече ще те натоварят. Имала съм си работа с подобни недоразумения и мога да ти кажа, че това си е стратегия - и жалните физиономии, и похвалите, и всякакви други форми на манипулация. Докато седиш там ще те третира като магаре.

Какво да направиш - не знам. Най-добре да кажеш, че търсиш нови предизвикателства или каквото там трябва, без да влизаш в пререкания и обяснения кой какво и за кого направил. Рискът е, че може да се възпротиви господинът - кой се отказва доброволно от баницата? ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт