МАРТЕНЧЕ 2010 расте и хубавее,а мама по разходки с него вършее(3)

• 26 060
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Tasty0703, какви документи ви искаха, за да извадите паспорт на бебето. Ако искаш ми пиши на лични, за да не занимаваме целия форум.

Някой може ли да ми прати паролата на албумчето?
за ваденето на паспорта трябват двамата родители, акт за раждане на детето и личните карти на двамата родители и те всички в РПУ то. след това кварталния идва да види дали живее у вас детето, което е голяма глупост и така .....

За слънцезащитните кремове ние сме на А-дерма това било най-доброто.
Весели празници от нас.

# 106
  • Сред обкръжението
Ахони Браво на вас!!!! Чак пък да отслабвате!!! Вики е бонбон - никакво отслабване!!!

Относно козметиката - ние ползваме лосион за чувствителна кожа на Себамед! Много съм доволна!!!

# 107
gtaleva пробвай да я смениш,ние имаме два вида и само едната я задържа.Ние ще забелваме след 6 месец....

Нашия пак си обърка програмата,спи от 5 часа и половина,преди баня  #Crazy Как да му покажа ,че подранява с ношния сън...

Момичета,аз събирам багаж за моренцето ще заминаваме утре,нямам търпение ,моят беше преди няколко дни и каза ,че са го лъхнали спомени от лятото.И при мен така ще стане,каквато съм ...  Heart Eyes

# 108
Оле,аз не слагам нищо за слънце.Нашия мъник му се появиха малки пъпчици около деколтето,може да е от слънцето,още сутринта ще спрем на някоя денонощна аптека.

Да ви кажа за нослето ,нашия мъник не беше спал 6 часа от първите няколко седмици (2 пъти случайно).Отдавам го на това ,че при послето кърмене му сложих капки ксилометазолин,за бебета.Иначе тия дни беше много неспокоен,дори днес на разходката се будеше постоянно.Едвам успях да си купя едни дънки и едно сако,а по витрините много неща ми харесваха,ама той се мрънкаше и не ми беше удобно да влизам.А ми трябва спешно тоалет,че сме канени на едно кращене...аз го обърнах на изповедалня  Blush

# 109
Здравейте  Hug
И аз влизам директно с въпрос - Слагате ли възглавница на бебето?До сега Божидар спи без по препоръка на педиатрите, но вече май ми се ще да му сложа.

Да отговоря на някои неща, които прочетох -
Храня с шишета "Чико" и сменям бибероните на 4 седмици.Ползвам единствено от каучук- много са мекички и хубави.Шишета не сменям, защото ползвам стъкло.Авен-а ми го плюе още в момента в който го надуши - хич не ги харесва - нито формата, нито силикона.
Общо взето май повечето ми неща са на "Чико" - голям фен съм.Днес даже си взех една такава ултразвукова далавера за количката против комари, че не смятам на всяко излизане да го плескам с кремове.Гледам максимално да намаля нещата с които го цапам.

# 110
карамелче я кажи моля те какво е това ултразвуково чудо,че бих икала и аз да се запася с такова нещо Hug
аз да ви кажа днес какво преживях....към 9 сутринта тъкмо заспахме с краско и аз с него разбира се и по едно време слушам някакво тропкане такова лекичко.викам си,сигурно кучката се чешка оатък и се чува на ламината,обаче ме заинтригува шума и се надигнах да погледна и  О,УЖАССССССС-СКОРПИОН си се разхождаше по ламината в ДЕЦКАТА СТАЯ....... #Crazy
аз направо се ужасих и втрещих.добре че баща ми не беше на работа и дойде да го убие ченезнам аз какво щях да прая.и като взех да си мисля едни страхотии цял ден само се оглеждам и сега неискам да отида дс си легна ooooh!
и от къде пък скорпион вкъщи,такова чудо не ми се беше случвало никога newsm09 #Shocked newsm09

ахони бравос за твоята сладка бузанка,все така да е миличката да радва мама и тати Hug
ами незнам какво друго да ви кажа,хайде засега лека и мека от мен Hug

# 111
Привет и от нас:)

Ние си се храним нощем и пробвах няколко неща,но не става. Хранех малката в 12 вечерта докато тя спеше.Идеята беше да не стане в 3,но уви стана си все едно не е яла в 12.Тогава реши да си я оставя да си спинка и да не я мъча. Пробвахме и с вода една нощ,но така и не спахме 4 4аса и аз и бебочка. Реших да я оставя сама да си го махне.

Относно козметика- мажем се с олио.

За разходки все още не съм мазала с никакво кремче или лосионче.Но предстои да си купим някакво:))

eniq това със скорпиона е направо ужасяващо.Тръпки ме побиват.

Ahoney много целувки на малката бузанка. Тя тепърва ще расте и ще е доста по-активна.Така че споко:))

Карамел' ние сме си с възглавница още от самото раждане. Но тя е 1 см висока.

Hug Hug Hug за всички

# 112
eniq
няма страшно, тези скорпиони не са като "онези", не са опасни  Peace

Ами машинката е мъничка една такава, на Чико, закача се някъде на количката и отблъсква комарите чрез ултразвук.Има и същите които са за стая, но тази специално е преносима.Обхвата й е 3 метра.
Ето го http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=3348

# 113
карамелче много благодаря мила Hug
звездичке Hug не го мъчи мъничето,то само ще си се откаже,трудничко е с това ставане но няма как,да се надяваме че ще стане по бързичко.
аз слагам възглавничка доста отдавна,но тя почти няма разлика от това да е без нея защото е супер тънка.добре му е на детето не се оплаква Crazy
ние все още сме с олио но мис;я следващия път като свършим олиото да пробвам с млякото на хипп.

# 114
  • Варна
veni_sasi, Nova Tema /Ани/ мерси за отговорите. Hug Решила съм да го лъжа малкия със залагалка, обичам си го детето, но това постоянно висене на ц...та ми не е много забавно.
За пишката, нашата педиатърка я забели още на първия месец, но мисля, че има още какво да се желае, не се оголва напълно. Много мнения чувам по този въпрос и след като ни я забелиха толкова рано и малкия е ОК, може би не е толкова опасно. Също така ни каза да вдигаме нагоре и пишката и тестисите. Аз ги вдигам но те пак си падат малкия така шава като слагаме памперса, че едвам успявам да го сложа като хората камо ли да гледам накъде му е пишката.  Simple Smile
Тинче и ние не бяхме наддали много при предпоследното теглене но после всичко се нормализира Praynig. Имам чувството, че Бобчо порастна с много само за една седмица. Не се притеснявай излишно, кърми си я и ще видиш че всичко ще се оправи.  Hug
ahoney, браво на твоята сладуранка, ние се мажем с олио на Бюбхен.
Синева и аз не мисля че ще му стане нещо на бебчо ако пропусне баня.  Hug
Ани и Бобчо се плюнчи, незнам дали е много или малко, мисля че е средна работа като го сравнявам с племенницата ми.
 Hug на всички.

# 115
Dinapd, и при нас е голям зор заспиването през деня. Случва се рядко и за кратко. Все му се ще на малкото терористче да виси на цицата или просто да си се гушкаме. Понякога и до тоалетната не ме пуска Simple Smile . За биберон-залъгалка дума не може да става - изстрелва го като ракета, но пък аз и каката не бях успяла да науча, а и тя беше доста ревливичка. В началото проблем беше малкото кърма, но сега мисля че е достатъчно, защото я чувам как преглъща, а и идва момент в който вече не й се суче, но и не й се лежи сама в леглото. Наддава добре - 1.200 кг. за 1 месец. Проблема е, че и навън се държи почти по същия начин - все така нервна и не й се лежи сама в количката. До скоро имаше проблем с едни гадни пъпки по лицето, които вероятно я сърбяха много, но засега поне се справихме с проблема. Това обаче не я направи по-спокойна. Бебешки неволи Simple Smile .

# 116
  • Sofia
По повод мазилата,
аз лично не смятам да ползвам слънцезащитен крем (имам предрасъдъци за толкова малко бебе), просто ще избягвам да го излагам на пряка слънчева светлина.

Относно мазилата за след баня - ползвам балсам Нахткерцен на д-р Тайс (по препоръка на педиатъра), като редувам с олио на Нивея.

# 117
Здравейте, момичета!
Минавам само да ви почерпя. Днес и мъжът ми и дъщеря ми са именици, така че почерпете се кой с каквото желае!
Честито на всички празнуващи!  bouquet
Аз отивам да събирам багаж, че заминаваме за няколко дни.
Хубав ден! Hug

# 118
Честит празник! Да са живи и здрави именниците!

Аз все още не слагам възглавничка, чела съм, че не се слага преди детето да навърши годинка, но не знам... Слънцезащитен крем все още не съм използвала и се чудя дали да купя - много са малки да ги мажем постоянно с козметика, но от друга стана и слънцето е вредно. Опитвам се да не я излагам пряко на слънце.

Ahoney, браво на сладуранката Вики за наградата! Относно наддаването знаеш, че и ние имаме този "проблем", но за момента следвам желанията за хранене на Ева и не мисля да и налагам ограничения. Кога ще ходиш в парка? Аз днес май ще пропусна, но ще ти се обадя като съм в района.  Hug

Приятен ден на всички   bouquet

# 119
Здравейте и от на с Габи. Тя е вече едно голямо момиче на 2 месеца и половина. Изведнъж много се промени в навиците си. Заспива вечер към 8 часа и повечето пъти спи до 6 сутринта. Храненията и вече са 5 по 120 мл. АМ. Много добро дете. По цял ден е навън - от 12 - 6 часа. Сутрин я къпя през ден, иначе мия дупето след всяко акане и очичките вечер преди лягане. И тя много-много биберон не държи в устата , но прави опити да си смуче ръцете и чат-пат налапва и пръст. Но - това е положението.
Бибероните са каучокови, но тези на шишетата са силиконови, че каучоковите много текат и се дави. За сега биберони още не съм сменяла. Знам от приятелки, че каучоковите започват да лепят и тогава се сменят.
Искам да ви кажа да не мъчите децата да ги отказвате от нощно хранене. Изчакайте още малко - нещата стават от самосебе си след втория месец.
И, Дари, защо не къпеш бебето сама като искаш да е къпано всеки ден? Какво те притеснява? Аз си я къпя сама от самото начало. До втория месец на мивката , а сега във ваничката. Не се сърди на свекърва ти. И тя е човек. Нормално е да има свои планове и свой живот. Не я сравнявай с вашите. Хората са различни. На мен майка ми много ми помага, но когато на нея и е удобно. Обаче оценявам помощта и . Дори и за два часа на ден мога да съм сама и да си свърша някакава лична работа, да отида на кафе, фризьор и т.н.
Но когато реши да ходи на вилата с баща ми за 2-3 дена не се сърдя, защото тя е на 60 год. и има нужда от почивка и разнообразие.
Челси, мила, като си дойдеш в Пловдив да ми пишеш на лични да ти дам телефон да ми се обадиш да се видим. Разбрах от майка ти и баба ти, че си идваш на 4-ти юни. Аз живея наблизо до Фантата, така че можем да се видим.
Целувки и хубави дни на всички ви желая. Весели празници и честито на именниците.

Общи условия

Активация на акаунт