АПРИЛски бебчовци растат, а мамите им се веселят!

• 27 261
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Момичета, някоя от вас пие ли витамини след раждането, че нещо батериите ми (сигурна съм, че и не само моите) яко почват да падат, а косата ми как капе.... Tired Та какви витамини пиете, ако пиете?

Аз пия от А до Цинк. косата предния път започна да ми капе след 4-тия месец на бебетата, засега още не е.  Много добре ми подейства Пантогар (само хапчета), но бях спряла вече с кърменето. После го редувах с Фитовал (хапчета+шампоан).
Днес капарирах морето на Елените  ще ходим последно Grinning.
За ортопеда - на нас Хайвазов ни каза - кенгуру след 3-ти месец (сега само по изключение и за кратко). слинг - да.  в кошницата за кола на всеки 1.5 часа - 15 мин почивка т.е да я вадим. шезлонг - няма проблем. люлката - до 2 часа на ден.
За хепатитната - може да се къпе. даже като питах може ли - нашата ме увика - вика:"Бранимира влез в час - трето дете гледаш" Crazy Crazy Crazy. Ми не поВна бе една глава за къде по-напред.
Вяра, аз мисля че е добре. Няма да ги пра`им гудурани  Laughing

Уини, хич не изглижда пресмачкана бе. Изглежда блажено Grinning

# 646
  • последна надежда
На мен педиатъра нищо не ми каза  newsm78. Ваксината ни я сложиха на обяд, а аз го изкъпах на следващата сутрин. Но аз обикновено го къпя сутрин.

Хей момичета, имам тъп въпрос  Embarassed.
Какво слагате в количките си?
Аз мойта я товаря много и се чудя какво да махна за да я олекотя. В багажника стоят дъждобран, комарник и слинг. А в джобовете 2 памперса, мокри и сухи кърпички, резервен кат дрешки, една жилетчица или блузка с дълъг ръкав и кремче. Като добавим към това и покупките и количката ми винаги прелива  Confused.

# 647
здравейте,мили4ки!ей,домъ4ня ми за вас Simple Smileтези дни все не ми остава време да стигна до форума :0Беше мн топло уикенда и даже до морето ходихме(т.е до океана)Но не на плаж,макар 4е беше пълно отсякъде:))))
ние сме добре,днес Ивето прави 4 месеца  Heart Eyes
Аз пия витамини,на същата марка,която пиех като бях бременна,но за кърмене и нови мами  Mr. Green Прегнакеър се казват
За коли4ката ,и аз си я товарря както си знам,като ходим на пазар двете и вси4ко трупам в  кооли4ката отдолу:)))
за ваксините-и тук слагат по 2 на кра4е,мн ми е мъ4но като пла4е бубето,но това е национална програма!Както е и в щатите,както казва Уини Simple Smile) Hug
това е засега,моми4ета,пак ще се върна назад да 4ета 4е нямах мн време сега,отивам да къпем ивет и да папкаме после Simple Smile) Hug и тя мн оби4а да я къпем Simple Smile))и ние така и се радваме  Hug
целувки ,мили4ки!!! Heart Eyes

# 648
  • София
Привет и от мен! Ани, за теб и за Ивето много целувки. Кога минаха тия 4 месеца.... сякаш беше вчера...

# 649
Да ви се оплача - след цял ден дране се озовахме вечерта при дежурната педиатърка. Каза - колики от най-силните. То цял ден дране - ЧУДО!!!! Нон стоп беше синя от рев и едва дъх си поемаше. Сърцето ме болеше да я гледам. А сега се чувствам все едно съм парцал. И главата ще ми гръмне от болка.  Confused   Cry  Купих Биогая и или тя леко и подейства, или вече силици не и останаха и заспа. Моля се на Господ, да минават тия колики един път завинаги.

Марини - каква е тая овца? От къде се купува; колко струва? Какво помага?

Уффф, не мога -заспивам. Лека нощ

# 650
milli_vanilli , не съм Марини, но ти отговарям веднага. Ето уеб сайт на български магазин с овцата.
http://www.kasida.bg/magichesko-muzikalno-agynce-sleep-sheep-cloudb-3-104.html
Дано и минат бързо коликите. Слагай топло на коремчето, прави масаж, давай капки. Не помагат кой знае колко, но малко поне ако може да я облекчат...

Аничка, кога станаха 4 месеца? Голяма кака е вече Ивет  Grinning. Да я цункаш силно Hug

iveeeta, аз имам голяма чанта, в която тъпкам всички неща изброени от теб плюс покривало за кърмене. И цялата чанта я слагам в багажника на количката. Няма как, нали трябва да сме в бойна готовност  Wink

Биби, кога заминавате на море? За кенгурото, и аз не съм особен привърженик въпреки,че пише на мойто от 0+ и има такова за главата по-твърдо,за да я държи изправена. А като стане на 3 месеца ще е толкова тежка,че ще ми откъсне гърба. Има едни други, на които съм хвърлила око, но са скъпички. Иначе са много популярни в последните години. Меки са и приличат на раничка, не натоварват ставите на бебето и са удобни за родителите,може и отзад и отпред да носиш бебето и може да се прехвърля както е в раничката от един на друг. Ето сайт да стане по-ясно за какво говоря: http://www.becobabycarrier.com/

# 651
Winnie the pooh ,да,Маи4ка,времето лети,мила Simple Smile))и вашата принцеска днес прави 2 месеца!!!!да  са ни живи и здрави  хубавите ни де4ица !!!!аз като някоя стара баба ве4е се  изказвам  Mr. Green
Милли Ванилли,ох,милата Sadдано по-бързо минават тези колики!
при нас отшумяха като цяло,но от време на време пак си свива кра4етата след храанене,и ппреди заспиване.Сега съм и пуснала един от белите шумове ,които сте дали ,много благодаря за което,4е нямах 4естно казано ..и заспа като буба  Hugно още съм и го оставиила ,да е спокойна !  Heart Eyes мн мн цунки на вси4ки беб4ета и на вас ,мили4ки!!!!

# 652
Добро утро момичета. Hug
За коликите- смених Инфакола с Ентерокинд и ми се струва че малката се чувства по-добре от тях. Бебка май е хванала някакаъв вирус  Sad и ще я водя при педито, колко сополки изкарах от малкото и носле, много ми стана жал....

# 653
  • София
Добро утро и от мен. Ние тръгваме на консултация и ваксинация. Мисля да преговарям да сложим едната ваксина сега, а другата следващата седмица...., но ще видим.... педито вчера спомена, че Синфлорикса е малко бройки.... Стискайте палци на Маги да не я боли много... За протокола: хепатитната ваксина я понесе много добре и плачка около 20 секунди.
Как пък улучих да я водя в деня, когато прави 2 месечинки Simple Smile

Ето нещо за нейно здраве и ваше удоволствие, макар и виртуално:

Честито и на другите мами puhita, Вяраа, Old Sport и froh и техните бебчета Християн, Габи, Ребека и 
Алина!

# 654
milli vanilli, на нас ни подариха въпросната овца на погачата, но да ти кажа че няма ефект...хем Рая е кротичка, не я мъчат силни колики и си заспива лесно.Овцата изпълнява четири мелодии(Звуци от природата) с различна продължителност-23 или 45 минути.Малко по-напред четох за белия шум и мисля, че овцата е точно това.Според мен няма смисъл да даваш излишни пари, като можеш да си изтеглиш същите звуци от нета и да пробваш дали на Габи и действат успокойтелно....ако има ефект, тогава можеш да си купиш овцата, защото можеш да си я разнасяш навсякъде!
Стискам палци на малката бонбонка да и минават по-бързо тези гадни колики..
 Hugот нас и приятна разходка на всички...времето ще е супер и мисля да стоим повечко навън!

# 655
milli_vanilli, вече са ти отговорили, но и аз мисля като Emyly81 - първо пробвай с шумовете, на които вчера пускаха линкове момичетата /благодаря, за което   bouquet/ и чак тогава давайте пари за животинката! При нас действа безотказно: току-що нещо се беше размрънкала, но аз й бутнах бибата, пуснах поточето и заспа веднагически.
И подкрепям WinnieThe Pooh - не учете бебоците да ги приспивате на ръце! Въпреки че са много малки, свикват мног бързо и после няма оправяне! Саши го носихме почти до 2г., за да го приспим...без ръце бяхме останали! Аз седях на спалнята и се подрусвах, защото нямах сили да го нося, а и бях оперирана, но мъжа ми си го носеше! Сега малката въобще не я приспиваме на ръце и засега заспива абсолютно сама. Иначе си я разнасяме доста, но за приспиване - не!
Vania mia, ще стане далаверата значи! Wink
Отивам да се погрижа за себе си, докато дремуца беболинка!
ЧЕСТИТ 2ри МЕСЕЦ НА БОЙНАТА ГРУПА ДНЕС! И ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ПЕТЯ И МЛАДЕЖА!

# 656
Здрасти, момичета Hug Върнахме се от педиатър сега, сложиха и Пентаксим, не плачка изобщо, и аз като бях малка гък не казвах, душичка малка. За другата ваксина - каза педиатърката, че сложили само 3, обадили им се от незнам си къде си и има казали вече да не я слагат  newsm78 Чесно казано не страдам много, че голяма мисъл ми беше как ще ги понесе и двете. Купих Панадол за всеки случай, дано не се наложи да го ползвам, каза ми, че може да и сложа непромукаеми лепенки и да си я изкъпа довечера. Дано при всички минат леко тези ваксини  ooooh!

# 657
Момичета заформям група за св.Тройца - отивам там - със количка Slalom Pro - червена триколка съм - с дънки и синя блузка ......
Ще се равам ако имам компания.Там съм до 11.30  Hug

# 658
Здравейте мами. Днес сме сравнително кротки, лежи си в кошарата, мърмори, пръцка и ръкомаха, но вчера беше някакъв ад!! Цял ден мрънка, не спа нито за минута и искаше само на ръце. Полудях!!! НИщо не можах да свърша и едва ми мина времето, бях и сама на всичкото отгоре. Една от вас беше побликувала линк със сайт как да си направим слинг, но нещо не мога да го намеря  Cry Може ли да ми помогнете, сега като отидем на гости на баба му, ще я накарам да ни направи такъв, няма да стане нашата работа иначе. Пъпките аз ги омазвах хубаво с кърма, вече нямаме, една колежка ми даде едно македонско кремче - павлодерм, много съм доволна от него, дупето ни се оправи също, а беше огън, той и заради това мрънкаше много. Хубав ден на всички!

# 659
Тая сутрин до преди малко се молех на моя - моля ти се, миличко, недей да плачеш... Той - уауууу! Май заспахме....

Мне, не спим
http://www.youtube.com/watch?v=Sq-KGDLEiUM

hahaha

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 10:51 от vk23

Общи условия

Активация на акаунт