АПРИЛски бебчовци растат, а мамите им се веселят!

• 27 266
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
Та продължвам за Драганов – за шезлонг и столче за кола – нямало проблем. Каза че бебето само си показва ако нещо му е неудобно и само води майката – и че след като блаженно заспива или не плаче в люлка, шезлонг или столче – ок, нека да седи там.
Иначе е против кошари, колани и т.н. – това го помня от големия. Като иска да лази, да му оставя да обикаля. Така правех и с баткото. Но сега, след като вече съм имала един батко, то било ясно че няма да може да лази и да го дебна по цял ден, но когато може.
Още неща ми каза, но после пак ще се включа.
 Hug

# 631
Привети, мамчета!
Много плачкащи бебоци има, май...Мисля, че е от коликите, но все пак си има и такива, които да са по-ревливи! Да ви кажа нашата овца продължава да е незаменима, а и бебка става по-спокойна, май...С наближаването на 2ия месец нещата се нормализират лека-полека. Само се чудя как ще махна нощното хранене, като тогава е единственото време, в което имам преливаща кърма и ако не й дам да яде ще гръмна като силиконка?! Как процедират майките, които кърмят и вече не хранят нощно време бебоците си?
Иначе и аз съм сама, без помощ през деня, но вечер таткото-слънце поема нещата и се грижи и за двамата много добре. Слава богу, вече е слънчево и само за разходки, а баткото ни е с хрема от вчера.
Почнах да пиша и бебка се събуди, та след 1ч. продължавам...
И аз много ги мисля тези две ваксини и то в крачето. Ние сме на 1.6. на консултация и ще видим какво ще се случи!
Vaniamia, аз дохранвам с Аптамил, но ми се струва сложна организацията с тези бебешори! Ние сме близо до Южния парк, ако и вас ви устройва, може да се договорим! Аз пък предлагам пликчета за съхранение на кърма - щеше ми се да има какво да слагам в тях, но уви...
Аз продължавам да не давам нищо за колики, освен БиоГая...мисля, че добре се чувства малката! Плаче само, ако има газове или е гладна.
tini-mini, много сте хубави всички! А ти изглеждаш чудесно! Hug
reniris,  Hug
Леле, naidy, бързо да се оправя малкото човече!  PeaceИ аз от това се страхувам, но няма начин да се справя с двамата! Хихи, репертоара на Драганов е един и същ, но то няма и какво различно да съветва...
Беболинда заспа и отивам да се катурна до нея...

# 632
  • София
Марини Simple Smile ние сме на 15 минути от Южния парк даже сега се приготвяме за разходка, че цяла седмица си бяхме в къщи с изключение на излизанията с колата. Може да се уговорим да се срещнем в Южния парк от утре нататък. За нощното хранене аз храня на поискване и засега сме с 1 нощно хранене в 3 или в 4 случвало се е и в 5 и наистина тогава се отделя най-много мляко, ако бебка не хапне добре изцеждам гърдата/гърдите с помпата но забелязах че трябва поне десетина минути да действам с помпата за да слезе добре млякото иначе бебка като суче усещам как слиза с лека болка понякога даже под мишниците  Mr. Green
ехехе Змей-Бей и казвам, Змей защото като е гладна надава глас и то ритмичен като аларма и не търпи отлагане едва и сменям памерса бута с крачета, маха с ръчички, Бей защото после като се наяде ако не я боли коремчето се разплува, опъва ръчички над главата и заспива с блажена усмивка.

# 633
Milena Z,Благодаря! Открих програмата в Замунда и сега и се наслаждавам.Довечера ще я изпробвам с бебка,защото досега само сешоар ни спасяваше. Hug

# 634
Здравейте момичета!
marini и ние сме с овцата  Grinning. Купих малкия и вариант "sleep sheep on the go" и я мъкна навсякъде. Закачам я на седалката за кола, в количката. Най-много се успокоява на океанските вълни. А пък като пусна реването на кит и аз заспивам моментално  Laughing
За нощното кърмене, аз не мисля да го спирам скоро. Тук ни съветват поне до 6тия месец да им даваме и нощем, а по нататък вече не било задължително да се хранят нощем. Аз най-вероятно ще чакам сама да се откаже  Peace

За слинга - аз го нося навсякъде с мен и ако видя,че Лили е крива или не иска в количката, мятам я в слинга, забивам бибероната и тя заспива бързо и дълбоко. Много и е хубаво там. Също така ми помага да съм мобилна и да тичам след Нико по парковете.
Ето снимка да видите как спинка
Изглежда,че е смачкана, но те са свикнали да са свити в коремчетата ни и така им е добре.

Аз започнах с опитите да я уча да заспива сама. Със синът ми допуснах голямата грешка при всяко мрънкане да го вдигам и да го люшкам и друскам и той никога не се научи да заспива сам. Будеше се по 5 пъти нощем и все си беше на ръце. След като изчетох сума ти книги по въпроса за спането,този път започнах да правя някои неща за да и помогна да се научи. Повивам и ръцете, за да не шава много, давам и биберона, пускам белия шум и я оставям. Ако мрънка, я оставям да мрънка, ако започне да се дере я вдигам, гушкам, люшкам и пак обратно в леглото. И така. Следя непрекъснато за знаци дали и се спи и не я оставям да будува повече от 2 часа,защото се пренавива и после не може да заспи посмъртно. Естествено имаме си дни, в които не иска да спи въобще. Бебешка ти му работа  Grinning

Вяра, Лили много обича да е гола и да се къпе. Обожава да е във ваната. След това и правя масаж, гука ми, усмихва се. И като започна да обличам пижамата, мушкайки едната ръка, започва едно неистово дране. Всяка вечер го прави тоя номер и трябва да я успокоявам преди да започна да я кърмя, защото се нерви и не иска да яде. Голямо диване е  Crazy

За ваксините, тук ги тормозят много с тези ваксини. И по 3-4 са били на Нико наведнъж, в двете крачета. Не му се е отразявало зле, само дето беше кривичък в същия ден, но не е имало някаква реакция Peace

И така. Хубав ден от нас и се почерпете за наше здраве, днес Лилия става на 2 месеца  Grinning

# 635
За това че момчетата са по-тъпи също го каза, но поясни че не че има нещо против, тях, ами като станели на 10 години, сядали пред компютъра и така преставали да правят други неща, необходими за развитието им (и умствено и физическо). и после му ги водели с гръбначни и всякакви изкривявания и т.н. а момиченцата повече се движели и т.н.

Да, от компа затъпяват, милите, пък на 24 заплатата им е 2 бона  Heart Eyes Тъпи, гадни софтуеристи  Laughing Пък даже и са здрави, голяма част от тях ...

УиниДъПух, много яка снимка

# 636
Това е линкът за белия шум, който някой беше пуснал още когато голяма част от нас бяха бременни
http://cantonbecker.com/music/white-noise-sleep-sounds/

# 637
  • София
За белия шум - ето с това се приспиваме днес
http://simplynoise.com/
http://www.burninwave.com/#whitenoise
Направихме си перфектна разходка  Mr. Green навън спахме и ядохме и пазарувахме, изобщо 3 в 1.
Аз съм близо до Борисовата и от следващата седмица ще съм свободна за разходки, който иска да пише когато отива натам  Peace

# 638
 HugБлагодаря и на теб! Hug

# 639
Момичета, някоя от вас пие ли витамини след раждането, че нещо батериите ми (сигурна съм, че и не само моите) яко почват да падат, а косата ми как капе.... Tired Та какви витамини пиете, ако пиете?

# 640
Момичета, някоя от вас пие ли витамини след раждането, че нещо батериите ми (сигурна съм, че и не само моите) яко почват да падат, а косата ми как капе.... Tired Та какви витамини пиете, ако пиете?

Аз пия всеки ден от същите витамини, които пих докато бях бременна. И въпреки,че пих и предния път докато кърмех, към 6тия месец помня че яко ми капеше косата, на цели снопове Tired. Сигурно е от хормоните. Гледай да си почиваш при всяка възможност, която имаш. Знам,че е трудно, но ще се справим  Hug

# 641
Здравейте мамчета!
Сонка -Днес ни слажиха и двете ваксини в крачетата .Миличката много плака. CryПедито ме предопреди да й дам вечерта панадол за бебета, тъй като има вероятност да вдигне Т. #Crazy
Вяра-Не се притеснявай за количеството , което изяжда Габриелка , Моника яде всеки път различно количество .Аз също й приготвям 120 мл вода и 4 лъжици АМ.Яде по 90мл, 100мл , 110 120-130 всеки път различно.Яде колкото й е необходимо и все още на 3 часа.
Бягам да я къпя и да я храня , че ме вика сладуранката .
Поздрави и целувчици  на всички бебчовци!

# 642
Момичета къпахте ли бебетата след хепатитната ваксина.докторката каза, че няма ограничения и може и сега с таткото се чудим тази вечер баня да иа ли

# 643
 На нас педито ни каза да не мокрим 24 часа след ваксината.

# 644
  • София
Момичета къпахте ли бебетата след хепатитната ваксина.докторката каза, че няма ограничения и може и сега с таткото се чудим тази вечер баня да иа ли

И ние днес я сложихме и ни казаха никакво къпане 24 часа!

Момичета, всички ли ще слагате едновременно и 2-те ваксини 2-я месец? Аз съм много притеснена и в голяма чуденка... Споделете как може да се разделят евентуално и коя е по-добре да се сложи 1-во и коя по-късно?

metchopooh и ние сме за Борисовата, но може би чак другата седмица ще се престраша на толкова дълга и далечна разходка. Ще се радвам да се запознаем! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт