ЯНУАРСКИ бебешки дневници - том 6

• 29 435
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
здравейте от мен.стефа е по-добре, от капките има ефект и не кашля почти.на нас ни подариха чесалка на бертони, много е лека и мека, но не съм я охлаждала.усмихнат ден

# 76
Уф да се пооплача малко, че вече ми идва нанагорно Sad
Ето Януари месец ни се случи най-прекрасното нещо - роди се така чаканото ни бебенце - точно такава каквато си я бяхме представяли и сякаш живота ни не можеше да стане по-съвършен. Не че имаме нещо много - имаме си дом,и аз и съпругът ми работихме на хубави места - т. е  достатъчно да си покрием сметките и да живеем прилично,, живи и здрави са родителите и близките ни (какво му трябва на човек). Но ето че една седмица след като се роди малката ни принцеса него го съкратиха(уж по взаимно съгласие) без причина, просто ей така...
От една страна добре се получи, че имаше кой  да се грижи за мен, докато аз се грижа за бебка... След известно време решихме да почнем собствен бизнес с не голяма инвестиция, след тичане по хиляди институции, най-накрая си отворихме малък магазин за плодове и зеленчуци - тръгна бавно работата, но мъжът ми получи дискова херния Sad Опита се той едва ходещ да зарежда, но за съжаление се наложи преди 2 седмици да затворим магазинчето. А вчера за капак ни се счупи и колата...Междувременно се случиха и хубави и лоши неща, но все се питам, защо живота е устроен така, все едно трябва да плащаш за моментите на щастие...
Сбито се пооплаках, сега да ви развеселя - гледа снощи баща й леко пооплешивялата главица и й вика ей КиВи  hahaha приличала в главата на киви, пък аз му викам - ей че сполучливо, като разместиш сричките и получаваш Вики - та това е новото кодово име
другото от няколко дни суче без силиконови зърна - нито съм правила някакви опити да ги махам нито нищо - просто преди 4-5 сутрини си захапа зърното и така...

Това за сега от мен:) Хубав и усмихнат ден на всички

# 77
Четохте ли за бебетата на 62-годишната баба, операция на едното, сериозни увреждания за другото Sad
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6386502
Абсолютна безотговорност от тази жена и от лекарите, които са го позволили! Sad

# 78
Привет и от мен, ние вече често сме навън и затова рядко пиша, но ви чета.  Heart Eyes
Относно напускането на милата родина, ами аз съм от тези, дето не мърдат от тук. Въпреки безпройните простотии и гафове в държавата, не мърдам оттук. Но и не смятам да се примирявам. Винаги изразям мнение и позиция и смятам, че така трябва да бъде, ако искаме нещата да се променят към по-добро.  Peace

За слънцезащитните кремове - мисля, че повечето са за деца над 1 г. Преди време една онкодерматоложка ми беше казала да не водя детето преди да стане на 3г. на море и за баткото се съобразих, за първи път го заведохме на 2.5 г. Ама сега пак заради баткото ще ходим на море от 26 август, че той отсега се е приготвил  Crazy и само за морето приказва. Бебето обаче не смятам да го показвам изобщо на слънце, само под чадъра на сянка! Нито ще го топя във водата. Все пак си мисля, че както си има бебета, родени и живеещи на морето, няма нищо страшно да ходим с бебето, стига да не го извеждаме в жегите, ама ние и без това ходим рано на плаж - още в 8.30 и стоим максимум до 11ч., после евентуално след 4 часа.

За захранването
, още изчаквам, ама и бебчо е малък, след 5 навършени месеца почвам с картофено пюре.  Peace

Zuzu_82, горе главата, нищо в живота не е лесно. И аз имам разни тъпи проблеми, това лято трябваше да си надстроим къщата, но заради злобните ни съсобственици и циганските им номера проекта ми увисна, сега ги съдя - водя 3 дела - едно административно, което вече спечелих, и то е без право на обжалване от тяхна страна и още две за нанесени материални и нематериални вреди. Не че ми се занимава с подобни неща, но смятам, че трябва да си получат заслуженето и ще ги гоня до дупка.  Peace

# 79
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утро муцунки,

Надявам се няма да решат от НОИ, че са ни дали повече пари и да ни ги орежат  ooooh!

И аз се записвам в графата на Българолюбките. Много обичам да пътувам, но не мога да живея другаде. В Германия съм прекарала най-много време и това "Ми то може ли да пише на спирката на стара табелка, че бусът идва 11.20 ч и той всеки ден да идва в толкова .... Никакво разнообразие ... " е точно описание на чувствата ми  Mr. Green hahaha.

Уики   Hug, дано скоро да мирнете. При нас отмина тази криза, но го прошепвам, да не ме чуе и да почне пак.

И аз съм "за" статиситката. Не го приемам като състезание, а като забавление. Ние може да се кандидатираме за най-дълга коса  Mr. Green

Моето педи на мен също ми каза да не давам сок, а след 4 месец да по4на захранване с зелен4уково пюре, ама незнам се си мисля, 4е е по добре да си по4неш със сок4е, след това с плодово и после зелен4уково  newsm78
Най-после разумна педиатърка, а то пък мамата друго мисли!  newsm78 Доротейс, сигурно 600 пъти го обсъдихме. Тъй като не си влизала отдавна обобщавам информацият:
1. Повечето от нас са за късно захранване с вариации от 4 до 6 месец, но натежаващи към 6-и.
2. Доказано е, че сокчетата са опасни за стомаха на бебето.
3. Всички ще захранват със зеленчуково пюре или каша. Плодовите са за по-късно!
За повече инфо изчети предишните теми!

Димка, как сте? И аз ви мисля!  Hug

# 80
О, Татит вашата Марина със сигурност ще спечели всеки бебешки конкурс за най-дълга коса!  Heart Eyes

Моят Светозар пък за разлика от батко си има много малко и къса косичка: http://zlatarevastef.myphotoalbum.com/view_album.php?set_albumName=album35

# 81
Ох мили мами, пак напипахте болни теми....
Първо вчера бяхме на консултация и ни биха безплатния Пентаксим (макар и двете с педиатърката да изказахме възмущението си от отношението на РИОКОЗ към получените безплатни ваксини, тя се учуди, че зная за този случай и че е мислела,че ще се потули), обаче се оказа, че трябва да си слагаме платена пневмококова ваксина, този път Синфлорикс, който имаха наличен, но е безплатен само за родените след 1 февруари 2010 г. Значи този слух се оказа верен  Tired Така,че след оръсването с Превенар дотук сега дадохме  и 151лв. за Синфлорикс  ooooh! Наистина покрай тези неуредици с ваксините, нахапаните и изядени деца от бездомни кучета, безредието по улиците и манталитета на българите,  много ме измориха и аз съм се замислила отново да имигрирам, но този път не сама, ами с цялото си семейство-имах желанието да си останем поне в рамките на ЕС, но явно Канада сега ми се вижда по-близка и желана дестинация от всякога преди...и да, отчитам го вече като грешка това,че се върнах обратно в БГ,изключая това,че имах възможност да прекарам последните 5 г. с моя Татко, лека му пръст, и да се омъжа за любовта на живота си...и да родя на България 2 българчета!
Иначе за отчета-Божидар е качил пак 700 гр. и е станал 5,640 кг. и 61 см (+3см),но като цяло заключихме,че този постоянен рев се дължи на недохранване вероятно и на това,че той изпреварва развитието си в психологичен план, за което си има специфичен медицински  термин (но аз го пуснах през едното в другото ухо, а и бях толкова преуморена и изнервена заради тези ваксини ), тоест не че е хиперактивен физически,просто иска да попива повече информация от заобикалящия го свят отколкото може да поеме и наистина съм забелязала,че се очовечва много бързо, всичко разбира, като че ли ми говори, даже няколко пъти като плаче за мен казва отчетливо "мама", макар и да е несъзнателно, постоянно иска да сменя пози,играчки,гимнастики,люлки,ръце и т.н. И така,въпреки упорстването с кърменето, аз смятам да се предам и да послушам педиатърката си да го дохранвам вечер с по 30 мл. АМ ХА,защото и на мен това будене през 2 часа всяка нощ и постоянен рев вече ме изтощиха...а и педиатърката ми изрична подчерта, че е много важно да си почивам заради кърмата и заради спокойствието на бебето. Наистина усещам тези дни, че кърмата ми наистина намаля и снощи след като му дадох АМ си заспа спокойно и се буди само 2 пъти за кърмене през нощта, което за нас си е постижение....през деня никога не мога да легна аз,защото той заспива за по 15мин.,макс. 30 мин., а това за мен означава тъкмо да се унеса и да трябва да се разбуждам, след което се чувствам като още по-голям парцал, така че предпочитам да не спя въобще  Tired Rolling Eyes И така- да си призная честно и на мен започна да ми дотежава кърменето, това,че съм още дебела, защото кърмя ,това че не мога да пия докато кърмя и куп други зависимости....започвам да си мисля,че храненето с АМ все пак два някаква свобода на действие и спокойствие за майката откосно количествата, въпреки че предлагането на гърдата в сънено състояние е незаменимо пред това да ставаш да миеш и претопляш шишета или пред това да прекъсваш разходката си, за да се върнеш вкъщи да нахраниш детето, но ....междудругото аз си кърмя навън съвсем спокойно дори и при наличието на народ покрай мен, въобще не ми пука вече и съм абсолютно и твърдо за кърменето на публични места, вече не страдам поне от такива скрупули!
За косопада- направо съм в паника вече,защото толкова много ми пада, че отново на едно място ми се е появило плешиво петно (локална алопеция), каквато ми се беше получила навремето от стресова ситуация (преди да съм раждала въобще), но тогава косата ми се възстанови от бременността и след раждането, а сега...не стига ,че тази бременност ме удари в зъбите, ами и в косата ...вече нищо не ми остана, което да ми дава повод за самочувствие...и да, депресията като цяло ...от смъртта на татко...от това,че съм тук в България...от това,че няма кой да ми помогне в най-тежките ми мигове в живота  ( и двете баби са надалеч в провиницията и не изявяват желание да идват да помагат с каквото и да било, свекърва ми макар и софиянка,  е безработна и си би камшика още с раждането на дъщеря ми и замина да живее в провинцията с втория си съпруг, а майка ми все още работи и е на 400 км. оттук ) Защото си дадох сметка тези дни,че по-трудно наистина никога не ми е било в живота...да,емигрантка съм била, следвала съм, работила съм от 18 г., преживяла съм 3 бременности, от които едната с нещастен край...но имам чувството, че от сега по-трудно никога не ми е било....Извинявам се за обрисуваните черни краски върху общата картинка и в този ред на мисли искам все пак да ви благодаря, че сте тук и изказахте съчувствието  си към мен, а и редом с това споделихте и своите мъки и тревоги...едно голямо гушшш  Hug

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 12:18 от Mis-Demeanor

# 82
Mis-Demeanor кърменето топи много калории, не се предавай!  Hug

# 83
Аз репортажа за ваксините не съм го гледала, амааа, не допускате ли че нарочно е направен, за да се купуват и свободно продаваните ваксини? Аз го допускам, знам ли вече в тази Бг на никого вяра да нямаш бееее! Ето в квартала има 2 мами които казаха че ще си я купят сами.
Все пак не за първи път им доставят ваксини...знам ли, ами ако е имало лед около ваксините? И пак казвам не съм гледала репортажа.

# 84
Mis-Demeanor кърменето топи много калории, не се предавай!  Hug
не и при мен Naughty- и с дъщеря ми докато кърмех напълнях повече дори, тези дни се опитах да променя хранителния си режим и да мина на диета, но кърмата ми веднага намаля...знам, че с фитнес ще смъкна, но просто няма кога да ходя, преди само с малката успявах, но сега всеки следобед съм дежурна по прибиране от градина и двамата с  малкия с количката трамбоваме от 5-ти до 6-ти микрорайон и обратно с каката....а после чакаме тати да се прибере, така както не сме чакали и дядо Мраз навремето (цитирам наша съфорумка  Grinning Sunglasses)
Вече обмислям вариант да си купя фитнес уред за вкъщи....

# 85
......кърменето топи много калории .....  Hug

С това съм абсолютно съгласна!!! Два месеца след като родих баткото все още ми пожелаваха "леко раждане"  Shocked, а с него нямахме никакъв успех с кърменето...  Embarassed Сега с бебка се кърмим, аз си хапвам, не се ограничавам, а до тук съм свалила 8 кг  Party (и ми остават още толкова де  Mr. Green...)

edna ot nas, не съм ходила в Торино или Милано (сега след твоята реклама май няма и да ида  Laughing). Виновни за топлите ми чувства към Италия са основно Сиена и Лука (... и Арко + крайбрежието на Гарда)  Heart Eyes  Peace

Зузу , Mis-Demeanor
 newsm51 smile3525

# 86
Благодаря ти, но при мен това правило никога не е важало,не виждам да съм свалила, имам си коремче още, а сме изключително и само на кърма досега,  апетитът ми не е намалял особено...може би ми помагат единствено дългите разходки с количката,защото така или иначе нямам избор, тъй като нямаме кола...днес малкият малко повърна и вдигна към 37,7 Т, но това било нормално след ваксинацията...
Днес ще ходим на представление на малката в зала Христо Ботев- ще играе латино танци и много се вълнувам и искам да я видя, но отново организацията е много сложна така без кола и като няма на кого да оставим бебето....

# 87
Mis-Demeanor Hug, горе главата, дръж се
Хехе, виждам, че си ме цитирала - ами да, ние продължаваме все така да си чакаме тати като Дядо Мраз, че и отгоре Party, нищо че е лято навън почти Wink, а и вече не само аз ами и малката сякаш го чака - толкова много, много му се радва, все усмивки му пуска и му се смее с глас понякога. Той сега я разхожда навън, сега излизам и аз да се присъединя! Heart Eyes

Ех, брат ми ще ходят на нещо като мини сватбено пътешествие за 3 дни до Златоград и Гърция и ми предлага да отида с тях, така ми се ходи!!! Ама да помъкнем Марти не знам как ще стане, как ще й правим АМ на път примерно newsm78 Да отида с тях без нея и да я оставя на майка ми е вариант ама ми е мъчно да не реве милата, че съм я изоставила... Е такива ми ти мисли ги мътя в момента...

# 88
  • БГ
viroglavka, Zuzu_82, разсмяхте ме от сърце,   Joy hahaha Joy ех, че е хубаво настроението днес в темата!!!   Hug  Радвам се, че и времето е слънчево навсякъде, хайде, нека и емоциите ни днес са само положителни!!!   Peace

Слънцезащитно още нищо не съм купила, разглеждах какво ли не в аптеката, ама нищо не е подходящо за бебета?!   newsm78

Благодаря за инфото за преизчисляването на болничните от НОИ, а дали датата на изплащането на обезщетението ще се промени?

Mis-Demeanor, весел празник ви желаем!   Hug  И ние чакаме с нетърпение тържеството на Марти от ДГ, на 21-ви ще е!

Димка, как сте, какво каза доктора?

Разгледах чудесни снимки и клипчета, всички бебчета са големи сладурчета!   Hug

Ето малко нови снимки и от нас:  http://january2010.snimka.bg/children/kalin-na-stefaniika.465416.18710154

# 89
eola,
aко само приготвянето на храна те притеснява при пътуването, мога да споделя опит.
Предварително си наливаш шишетата за хранене с вода за целия ден, ако имаш едно резервно, още по-добре. Преварената вода може да замениш с вода на ХИП, Девин розов, Торн спринг непреварени. Шишетата след измиване изплакваш обилно с вряла вода от термокана (още за родилното една мама от темата беше дала идеята за термокана). Там, където ще преспите ще има условия за това. АМ може да слагаш направо от кутиите, а може и да си приготвиш в шишенца за стерилна урина съответния брой лъжички. Диляна нямаше навършени 3 месеца, когато се наложи да пътуваме и с голямо притеснение измислих този вариант. Сега, при второто ни пътуване, толкова не ме беше страх. Разбира се, ти си решаваш дали ти се поема риск и дали няма пътуването да е едно непрекъснат страх. И дали снаха ти е склонна сватбеното й пътешествие да се завърти около бебе, защото в крайна сметка така ще се получи. Водата може да притопляш по бензиностанции, не отказват да ползваш микровълновата. И няколко шишенца спирт за почистване на ръце из колата ...

Общи условия

Активация на акаунт