Бали и Малайзия през декември

• 40 231
  • 160
  •   1
Отговори
# 105
  • софия
Izvinete za latinicata , no nqmam kirilica v momenta. Pisah i v edn adr tema no nikoi ne otgovori i probvam i tuk . V Bali sym i za jalost e vreme da se pribirame tazi ve4er . Imame 20 4asa prestoi v SIngapur i nqmah verme da  se podgotvq kakvo moje da posetim za tova vreme. Molq ako nqkoi moje da dade preporyki, idei ili syvet , mnogo 6te sym  blagodarna.

# 106
Оо, късничко е май за отговор... Ние за този престой направихме автобусната обиколка на града, която се предлага на самото летище. Понеже обиколката не е дълга, слезнахме по средата и продължихме пеш. Една от спирките е Ботаническата градина,можете да я разгледате. Орчард роуд - ние го минахме набързо, мислех че няма да ни стигне времето, то пък остана Laughing

# 107
Ще се запиша  Mr. Green
Мъжо сутринта пита къде ще ходим през декември и аз само това чаках. Сега ще взема да пообиколя темите да си харесам нещо. Но все си мисля, че ако пак не отидем до Дубай (аз нали му обещавам от 4 години  Mr. Green) май ни е време за Бали и Сингапур.
Почвам търсенето от по-рано, защото този път не съ сигурна, че ще ходим с Агенция. Ще проверя как и колко ще ни излезе да си резервираме сами и ако има голяма разлика, може пък и да се навия.

Ще Ви прочета отвсяккъде, ама ако някой е качил някъде и снимчице да погледам, хич няма да откажа  Flutter

# 108
  • София
Здравейте на всички, които сте в момента в България и на всички, които неуморно пътувате по света Hug
Март месец мислим да пътуваме до Сингапур, Куала Лумпур и Бали. Затова моля за съвети всички, които са ходили и са наясно с дестинацията.  Simple Smile
Прочетох цялата тема тук, както и останалите две или три теми във форума, за да можем да се ориентираме къде колко да останем. newsm78
Засега сме се спрели на следния вариант.
Полет около 10-15 март от Истанбул със Сингапурците. В момента цените са около 1100 евро за двама възрастни с вкл.летищни такси.
Летим до Сингапур. 4 нощувки в Сингапур. Спрели сме на хотел Fort Canning Lodgе заради перфектното му /според нас Simple Smile/ местоположение.
След това от Сингапур до Куала Лумпур с експресния автобус Aeroline. Пътят е около 5 часа/вкл. и митническото бавене на границата/, Автобусът е изключително луксозен, с тоалетни, бизнес сектори, кетъринг и всички други екстри. като билета е 50синг. долара на човек.  Simple Smile
В Куала Лумпур мислим да останем също 4 нощувки. Засега сме се спрели на хотел Corus hotel KL. Там е и спирката и седалището на Aeroline.
От КЛ летим с Малаазииските авиолинии или с Air Asia  до Денпасар.
Мислим да останем 5 нощувки в Кута/ хотел Green Garden Beach Resort& Spa/, за да можем по-лесно да пътуваме на север в страната, а след това 4 нощувки на плажа Джимбаран- хотел Ceraton Jimbaran Resort&Spa само мързелуване.
До края на месеца мисля да направим резервациите и платим всичко.  Simple Smile
Затова сега приемаме всякакви мнения и препоръки за пътуването относно дните на отделните места/много ли са малко ли са дните, които мислим да останем в Сингапур и КЛ/ и хотелите.
Благодаря предварително на всички, които ще ни помогнат в избора ни. Hug  bouquet

# 109
roje - цените на самолетните билети с Air Asia или Tiger Airways от Сингапур до Куала Лупмур са около 50 лв на човек и полетът е 1 час, не виждам смисъл да пътувате 5 часа с автобус, освен ако не държите специално.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 16:09 от Asinka

# 110
  • София
Asinka, благодаря ти Simple Smile Имаме го и този полет пред вид, но решихме, че с автобуса горе долу като време ще ни излезе пак толкова. като сложиш 1 час преди полета да си на летището, след това трансфера до хотела, и пак стават около 3 часа. С автобуса е малко по-екзотично  и от втория му етаж ще можем поне малко да разгледаме и поснимаме Малайзия извън Куала Лумпур.
Моля те, кажи ми за Джимбаран, добре ли е хотел там за няколко дни почивка. И 4 нощувки в Сингапур не са ли много newsm78

# 111
Точно щях да пиша, че Джимбаран е супер близо до летището и сигурно е доста шумно в хотел там. Освен това точно този район е по-популярен заради ресторантите и рибните пазари, отколкото за плажуване и излежаване ( поне така си мисля аз). Като цяло Бали не е плажна дестинация, колкото и странно да звучи Wink Все пак Нуса Дуа е по-добрият избор за целта според мен.

За Сингапур - ако не си ходил никога 4 нощувки не са много - красив,чист, зелен, интересен, горещо-влажен и доста скъп  Laughing Определено по-красив и заслужаващ внимание от Дубай  Wink Все пак е Швейцария на Азия Sunglasses

# 112
Подкрепям Asinka, аз също не смятам, че Бали е плажна дестинация.  Peace
От друга страна Кута не е и толкова удобна отправна точка за пътуване на север. разстоянията на Бали не са големи, но пътищата са мн тесни, често със зор се разминават 2 коли, не може да се кара бързо и това е предпоставка пътуването да отнема повече време, макар и разстоянието в км да не е толкова. Кута е удобна, ако се ходи до Джимбаран или до храмът Улуату. Ние пропуснахме и двете и не съжалявам никак, честно казано. А пък Нуса Дуа е още по-далече от Северен Бали...

roje22, вие на плаж ли искате да отидете или на обиколка? Или по малко и от двете?

# 113
  • София
Asinka, благодаря за мнението Simple Smile Затова и мислим да останем 4 дни в Сингапур да разгледаме спокойно азиатския тигър:peace:
 No_name, и от двете по-равно. Wink 5 нощувки в Кута, или ако тук ме разубедите, ще останем  в Убуд за обикаляне на острова с някой от десетките гидове, и 4 нощувки за плаж и мързелуване  /колкото и да е кофти плажа в Бали , март месец след дългата зима в България ще ни се вижда страхотен Grinning/

# 114
No_name, и от двете по-равно. Wink 5 нощувки в Кута, или ако тук ме разубедите, ще останем  в Убуд за обикаляне на острова с някой от десетките гидове, и 4 нощувки за плаж и мързелуване  /колкото и да е кофти плажа в Бали , март месец след дългата зима в България ще ни се вижда страхотен Grinning/

И аз щях да предложа да разделите нощувките на 2 места, за да ви бъде максимално удобно.  Но и пак зависи какво искате да видите. Ако не ходите съвсем на север, може и Кута да ви свърши работа...Peace Пътят с кола от летището до Убуд през нощта (без движение) беше час, час и малко. Т.е. съизмеримо е с пътят Кута-Убуд. През деня да предположим, че е около час и половина. С други думи не е най-удобното, но не е и най-неудобното. Въпрос на предпочитание. Simple Smile Някъде бях чела добри отзиви за плажовете на Seminyak, ама дали са верни....ако някой е ходил - да сподели. Хем е близо до Кута, хем е по-на север...  Whistling
Иначе на много места четох, че Джимбаран лежи повече на стара слава и не е толкова привлекателно място вече, макар че си има своето очарование да наблюдаваш залеза, похапвайки там, предполагам.  Rolling Eyes

# 115
Мисля, че mi6i най-добре ще разкаже за всички кътчета на Бали, само да се появи  Hug
За мен комбинацията Убуд+Нуса Дуа или Убуд + Семиняк е най-добре newsm78
.....или пък Убуд+Санур

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 18:06 от Asinka

# 116
  • София
Да кажа защо се спряхме на Джимбаран. Искаме поне единия от хотелите, /то се оказа, че май и двата, които харесахме/ да има разкошна градина, да е  на първа линия на морето /в Лозенец вече си имаме метро, но пък нямаме море Grinning/ и плажа да е горе долу добър.
Единственият хотел, който отговаряше на всичките ни условия бе Grand Hyatt. Peace
 Нуса дуа, поне това което прочетох във всички туристически форуми има отвратителен плаж/ изключвам Гранд Хайат, където е единствения нормален плаж/. Приливите и отливите правят плажуването почти невъзможно. докато в Джимбаран няма такива приливи и отливи. Keraton Jimbaran Resort бе хотелът, който най-много се доближаваше до Гранд Хайат като интериор, разкошни, прекрасни градини и що годе добър плаж. А зради хотелите в Сингапур, които са скъпи трябваше да редуцираме цените на хотелите в Бали и затова цената на Гранд Хайат за края на март ни идва в повечко. Макар разликата на вечер да е само 50 долара между двата хотела.
Но пък и тези комбинации, които Вие предлагате са логични. Убуд +Семиняк /време за размисъл докато една седмица от утре се борим с пустинята в Тунис Grinning/

# 117
Декември не е ли дъждовен сезон за Индонезия ?
Мислех , че тамошното лято съвпада горе-долу с нашето.

От Куала Лумпур до Сингапур  май се пътува най-комфортно с влак. Цената е 10-13 долара.
Ето как изглежда :

2-ра класа

1-ва

Нощният влак 2-ра класа

1-ва

Тръгва в 23.00 и пристига в 06.35.

Аз лично съм голям фен на тия нощни влакове , защото се пести ценно време. Дори полета да е само час като се вземе предвид пътуването до летището , чекирането , после пътуването от другото летище до града и отиват минимум 5 часа . Ако полета е примерно в 10-11  сутринта се оказва , че целият ден е заминал по летищата и в таксито ...

П.С. Не съм била там, но съм правила сериозно проучване на региона (без Индонезия)

# 118
  • София
Malkata, наистина декември е дъждовен сезон, затова пътуваме март, когато приключват дъждовете Peace
С влака е удобно и приятно като разходка. Изглежда добре поне през деня, през нощта не се знае до кого ще те сложат да спиш във втората класа Hug
Ето още една идея към пручването ти.
https://www.aeroline.com.sg/
Изключително луксозни автобуси. Само 30 места, със седалки, които са по-хубави от самолетните кресла, бизнес салон на първия етаж, кетърниг - включително  и с вегитариантско меню, което можеш да си поръчаш онлайн при закупуване на билетите, персонални тв монитори, тоалетни, контаткти за зареждане на лаптопи и телефони и още куп екстри Grinning Тръгва от центъра на Сингапур и пристига в центъра на КЛ. Единствено неудобство- на границата може да се наложи да свалиш куфара си за митническа проверка newsm78

# 119
Да аз автобусите ги бях видяла , но на практика се губи цял един ден в път.
Разбирам , че искате да разгледате провинцията. Между другото има някакъв влак от Куала Лумпур  обаче към Тайланд който минава през джунглата и бил страшна атракция.
Иначе тия автобуси са наистина много комфортни.

To на мен след Индия всичко ми изглежда супер лукс Simple Smile

П.С. Това за декември го писах само заради заглавието на темата.
Вчера резервирах едни полети на Tigerairways  и точно за март имаха някаква разпродажба.
Излизаше доста по-евтино от AirAsia . Провери как е за твоите дестинации.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 22:53 от mallkata

Общи условия

Активация на акаунт