Бали и Малайзия през декември

• 40 251
  • 160
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, вижте какво намерих: http://www.facebook.com/#!/pages/BALI-Island-Of-The-Gods/15215070274

котково, добре се завърнала!сподели малко впечатления, моля!

# 76
  • София/Варна
Бали като цяло не е особено голям остров (100 на 150 км приблизително), така че разстоянията не бива да те притесняват особено. Забавянето по пътищата се дължи основно на това, че са доста тесни, има голям поток от коли с туристи и често по тях минават ритуални процесии. Не бива да те притеснява плетеницата от пътища около Убуд, това са наистина кратки разстояния, които и при натоварено движение се взимат бързо. Градчето е подходящо за турове в източната и централна част на Бали,  но местните предлагат и еднодневни разходки до забележителностите на запад. Затова мисля, че най-добре е да се съобразиш с това къде ще се чувстваш по-комфортно да отседнеш.
Аз лично харесах повече Убуд, защото е доста по-тихо и спокойно, плажове и море не ме блазнят особено. Посетихме Besakih Temple, особено впечатлена останах от храма на Индра и Pura Goa Gajah. Pura Tanah Lot, Pura Ulun Danu Bratan и остров Ломбок ги оставихме за следващия път, когато ще сме и без деца Simple Smile.

# 77
Пина, направо забрави за Нуса Дуа, освен ако не планираш единствено лежане на плажа! Ние спахме там и определено съжалявам. Отдалечено е /не кой знае колко, но са си 40 км.пътуване всеки ден - излишно е да си го причиняваш/. Курортът е смотан, изолиран е, няма живот, няма пазари, магазини, заведения... Мисля, че най-добър вариант е Санур. Убуд е прекрасно място /определено ми хареса най-много/, но няма плаж. Пък грехота е, сега, отишла си на море през зимата и без плаж... Laughing Санур е много по-централно разположен и много по-оживен. Не знам как е плажа, ама...плаж, какво да му е. Нашият в Нуса Дуа беше тъп направо! Тъй като е в залив, нямаше 1 вълничка - все едно си в локва. На това отгоре бяха преградили коридор за джетовете и моторниците и на практика в морето можеше да се влезе до кръста. Не видяхме хубави океански вълни. Добре, че посетихме Джимбаран!
Туровете....нашите влизаха в пакета. С 4 тура обиколихме практически целия остров. Но ако на място наемеш такси и си направиш сама маршрута, ще спестиш време и ще видиш повече неща. Голяма част от маршрута на туровете се припокриваше.
Обиколихме храмовете /само този на езерото не успяхме да видим, уви!/, Убуд /много арт-градче, с атмосфера, прекрасно е просто!/, ходихме в плантация за кафе и пихме онова "най-скъпото в света"- Копи Лувак, зоологическата градина, 1 маймунска гора, вулкана.... Абе доста неща.

Ние летяхме със Сингапур еърлайнс, от Истанбул през Сингапур, с 1 ден престой, за да разгледаме града /без преспиване, но кацвахме в 7ч.и излетяхме в 7 вечерта, така че времето беше достатъчно/. Сингапурското летище е извънземно просто, но това е отделна тема /само да вметна: имаше 3 парка в летището+каквито ти хрумне забавления+легла за спане+фитнес зала+бани+безплатни турове из града и пр.,и пр. /.

И последно да кажа - много е хубаво в Бали, но определено не е Тайланд! Засега остров Пукет води личната ми класация за най-красиво място в света!

# 78
Ох, това за Пукет не трябваше да го казваш!   Laughing

Значи, аз Убуд съм си харесала. Плаж не ми трябва. Родена съм и 33, скоро 34 години живея във Варна, петимна за плаж не съм. Сред плантациите на Убуд също ще е лято  Wink Морето може да се види и при посещението на Пура Танах Лот.

Мерси за вниманието! Ще чакам снимки  Simple Smile

# 79
След 3 то и най-обстойно изследване на Бали мога Да кажа че Санур е най-лошото място на което бяхме ConfusedУбуд определено не толкова далече колкото си спомнях от преди и определено има дух.От днес Семиняк води класацията за мен  Wink хубав плаж и море аз Поне досега не видях.

# 80
Хм, на мен хубаво ми се видя в Санур... Ама ние минавахме само с рейса, като оставяхме другите туристи по хотелите. Може плажът да не им е хубав? Не знам и Денпасар как е, бяхме само на плажа, на ресторант. Във всеки случай Нуса Дуа е на м....та си /за мащабите на острова, разбира се! Laughing/. Всичкопо-централно разположено ми се стори по-добро!

Пина, в Убуд има страхотен пазар /ако си падаш по такива неща/. Нещо като Истанбулската чаршия е, ама не се продават само парцалаци и циганийки, има всичко, включително сребро, раковини, дървени фигури...каквото се сетиш. И е безумно евтино. Една раковина в сребърен обков барабар с верижката беше 7 долара на първо четене и тепърва започваше пазарлъка. Ама с мъж на пазар.....нали разбирате! Wink

# 81
Според мен, зависи с кой пътуваш и какви цели преследваш. За мен нуса-дуа беше идеално място. Супер че морето беше до кръста и нямаше вълни, поне пусках ме децата да се плискат там сами, не се налагаше да ги пазиш особенно. Харесва ми, и че беше охраняема зона, постоянно проверяваха колата, не че не можеше да влезе някой терорист, но все пак... Общо взето ,там е за семейство с деца. Така ни и казаха,че за купонджии и шопинг-маниаци е Семаниак, а за сърфери Кута.

За Таиланд още мечтая, това ми е следваща цел за посещение. Стига да се оправят с политиката и с цунамита разни Peace А и дЯцата да пораснат, че голям екшн с тях!

# 82
Ето няколко снимки /повечето с моята муцуна - извинявам се за което- ама понеже не си падам по пейзажи без личното ни присъствие в тях Laughing/:
http://kotkovo.snimka.bg/animals/kotkovo.306628.21699378

Първите няколко са от Сингапур. Много ме впечатли озеленяването, затова съм снимала разни надлези и пр. Проста работа, ама къде ти някой в България ще си направи труда!

# 83
Оххх, само като се сетя за Сингапур и ми се оправя настроението - прекрасен, зелен чист и подреден град! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Гледам на Джимбаран сте били по светло  Wink

# 84
Ами то се стъмни бързо, в 6 ч. вече беше тъмно, докато свършим с вечерята - пълен мрак! Laughing Аз пък бях решила да се изкъпя на хубави вълни /ама нали съм умница и си забравих банския/. Нищо, викъм си, тъмно е, в окото да ми бръкнат няма да видя и така, по бельо се бухнах във вълните. А пък девойките наоколо си бяха кажи-речи чисто голи! Laughing

# 85
Много хубави снимки и ви личи, че ви е гот  Grinning  Ех, тръгва ми сееее......

# 86
Kotova,страхотни снимки.
Аз продължавам да ви следя и да събирам инфо.
За този дек.ни се размина,но след като се върнем от Доминиканската република,ще започна с организацията за Бали.

# 87
Е и Домикана не е зле! Никак даже! Laughing Хайде и ти пусни малко снимки /или има отделна тема?/

# 88
Е и Домикана не е зле! Никак даже! Laughing Хайде и ти пусни малко снимки /или има отделна тема?/

ще пусна в другата тема.Ама ще ходим чак края на март  Grinning

# 89
Котково, страхотни снимки! Искам пак!!!!

Общи условия

Активация на акаунт