Бали и Малайзия през декември

• 40 235
  • 160
  •   1
Отговори
# 15
pina  Hug
няма проблем,затова съм пуснала тема зада бъдем максимално полезни.
Най евтин за сега се оказа полета на Катарските линии.

# 16
  • Лондон
Снимките ми са достъпни за приятели, затова си дадох името, ако някой иска да ме покани за приятел и да хвърли едно око. Аз съм качила малко, но дават добра идея за местата.
Убуд е удобен за екскурзия до Pura Ulun Danu Bratan (ние си изтрихме снимките от този ден по погрешка Sad), другият много красив храм е Mothers Temple, особено ако случите да има церемония...
За пораснали деца препоръчвам новият Аква парк, има страхотни атракции с животни, също и резерватът за слонове, който вече споменах...
За билети не мога да кажа нищо умно, защото ние не летим от БГ...

# 17
Коя друга компания мога да ползвам от Бали за Лангкави?
Защото със Азия аир има прехвърляне в КЛ.

# 18
tzvetak , изпратих ти покана във Фейсбук, защото много искам да видя снимки от Убуд!
Доста инфо за Бали има в пътепис на bale, той даваше и всякакво инфо във форумите на dir, които вече не съществуват или поне аз не откривам........  Sad

# 19
Пина, тя Кута е на 30-60 мин път с кола, тъй че никой който е ходил на Бали не е я пропуснал Wink

хахахаа - аз, аз съвсем спокойно я пропуснах  Mr. Green

А не се включвам в темичката, защото чак сега я виждам, скоро писах на ЛС на pina, но ако човек ме пита - не примирам за Бали, както си мислех преди това. Сигурна съм, че не съм видяла много неща, но което видях ми хареса в голямата си част, като изключим изключително нахалните и агресивни маймуни на храма ULUWATU  близо до Нуса Дуа. Twisted Evil

Обаче с огромен интерес ще изгледам филма с Джулия Робъртс, който е сниман съвсем неотдавна на Бали - EAT, PRAY ,LOVE

# 20
O, отивам да го търся този филм!
Асинка, и аз така примирам за Бали и малко се страхувам, да не се разочаровам. Подготвих се, да не очаквам изумруденото море на Тайланд, както и красивите островчета, скрити лагуни, подводни пещери, заливчета, закътани плажчета.... Ох, да взема в Тайланд пак да ида...  Confused  Но, горите се надявам да ме впечатлят силно, хиндуистките храмове, някак на плажа не залагам. Даже, се замислих, дали Виетнам няма да е по- добър избор, едва ли трябва да се сравняват...

О, филма е много мой стил!  Grinning  но още не е излязал
http://vbox7.com/play:4c4205ee

# 21
О, филма е много мой стил!  Grinning  но още не е излязал
http://vbox7.com/play:4c4205ee

не е - аз гледах само представяне по HBO неотдавна - съвсем случайно, а занех за съществуването му понеже нашият приятел-гид на Бали ни беше разказал къде ходила, къде отседнала Джулия докато била на Бали и т.н. ( не че помня де)

Да, храмовете са нещо страхотно,  но след 3-тия............поомръзват  Thinking

Зеленината обаче е прехласваща, както и градините на комплексите. Селищата нагоре от Убуд с дърворезбите са уникални - никъде не съм виждала такова ОГРОМНО количество изящни красоти подредени в километри крайпътни магазинчета и ателиета. Поразпитах и се оказа, че масово се купуват дори огромни и тежки творби от чужденците, които след това плащат умопомрачителни суми за карго - голям бизнес между другото е за логистичните компании на място  Wink

# 22
Аз затова си мисля, повече от 2 храма да не гледаме. Като катедралите в Европа, така ми писна в Италия от църкви....
Ох, искам да я усетя тази атмосфера на Бали и това си е, просто съжалявам, че преди време се бях заблудила, че морето е като около Пукет. Хубаво е, да тръгна с реалистична нагласа, за да не съм разочарована после.

# 23
Коя от Бг.фирмите ще ми препоръчате да ми резервира хотела?
mi6i как да разбера цената за 3 човека?Не ми дава опция да задавам за колко хора?

Тук ли гледаш -http://www.qatarairways.com/qa/en/homepage.html, вляво има Travellers/ Adults/Children/Infant
за съжаление обаче децата са до 12г. Confused

# 24
Коя от Бг.фирмите ще ми препоръчате да ми резервира хотела?
mi6i как да разбера цената за 3 човека?Не ми дава опция да задавам за колко хора?

Тук ли гледаш -http://www.qatarairways.com/qa/en/homepage.html, вляво има Travellers/ Adults/Children/Infant
за съжаление обаче децата са до 12г. Confused

Интересува ме сайта ,който ми даде за хотелите?
За билетите ми е ясно.

# 25
От агресивните маймуни на храма ULUWATU  близо до Нуса Дуа и аз си изпатих. Бях с пъстра кърпа на главата и една като ми скочи на косата така се стреснах, че след това ги заобикалях от далече всички маймуни. Явно си е мислела, че това може да ми го открадне и да избяга, но уви, само доста ме пооскуба Peace
Пина на среща съм както винаги  Hug

# 26
Като стана въпрос за маймуните,идеята да идем там беше на мъжлето.
И като се поразровихме навсякъде всички пишат за тези маймуни.
Та сега на моменти се разкайва за идеята си   Laughing,но вече е късно.
Asinka  Hug
очаквах твоето включване,ти май си най-прясна от  там.
Би ли споделила малко повече.Къде бяхте отседнали,с коя авиолиния бяхте и всичко което смяташ ,че ще ми е полезно.

Ние смятаме да отседнем в Нуса Дуа.Ще посетим 2-3 храма ,зоопарка и малко шопинг.
През останалото време на   grinning039
Бяхте споменали ,че е по добре да си наемем шофьор ,каква е тарифата.

От както в Египет платихме за едно такси 2 пъти повече от нормалното.Вече за всичко питам.

Ползвали ли сте услугите на този сайт;

http://www.agoda.bg/

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 22:30 от еими

# 27
Еими ето ти малко цени:
наемане на шофьор за 4 часа от Кута до Нуса Дуа и храма с маймуните за който по горе говорехме и до Джимборана 15 долара. Същият шофьор на следващия ден ни води от сутринта в 9 часа до 18 часа 30 долара. Този ден ходихме до Бали Зоо където входа за възрастни е 20 долара, ходихме след това до един храм до Убуд където имаше представление от древно балийския епос, посетихме и плантация за кафе и чай с дегостация на различни видове от тях. По пътя разбира се спирахме на интересни заянатчийски работилнички и галерии. Спирахме и на невероятни оризища, където може да стоиш с часове и да се наслаждаваш на гледката. На едно от тях имаше група малки дечица които като слизахме от колата ни наобиколиха и ни се радваха. Аз винаги нося от БГ малки подаръчета и този път за Индонезия си бях приготвила над 200 химикалки и други дребни нещица. Децата много им се зарадваха. Peace
Много бедни има там и всеки един дребен жест към тези дечица ме правеше много щастлива. Като видиш радостните им личица чувството е неповторимо.
За Джимборана: вечеря на плажа и посрещане на залеза. Избираш си морските дарове и ти ги приготвят както си пожелаеш. Щом се стъмни имаше една група музиканти които обикаляха масите и изпълняваха известни парчета на всяка от тях. Имаше и група танцьорки които изпъляваха местни танци. Цената на вечерята около 65 долара като това включва калмари, тигрови скариди, краб, ориз, бири, фреш ананас и сервиза. В другите ресторанти в Кута за същата вечеря сме плащали почти два пъти по малко, но Джимборана не е за изпускане Peace
Между другото като започнахме да си търсим шофьор цената започна от 60-70 долара за ден, така че трябва доста да се пазарите, като по всички други сергийки като правите покупки.
На мен Кута не ми хареса, повече ми хареса Санур може би защото хотела беше хубав тип къщички на много голяма площ сред невероятна зеленина с хубав плаж  и сервиз.
Забравих да похваля масажите всеки ден в Кута бяхме на масаж, там се бяхме отдали само на релакс и разходки. Ох, какво удоволствие липсва ми Naughty

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 23:01 от dolores

# 28
eими - ще копирам тук писанията си за Бали до pina (надявам се тя няма против, а на мен не ми се пише почти едно и също отново):

та по въпроса за Бали - ние в 99% от случаите пътуваме абсолютно със собствена организация, И сега така ( агенция не сме ползвали за нищо). Полетът ни беше обаче от Хонг Конг през Сингапур до Бали и обратно.
От БГ според мен е много удачен вариант до Сингапур с Турците ( много сме доволни, а принципно сме фенове на Бритиш) и после от там до Бали  или с индонезийските Гаруда или със Сингапурските ( ние бяхме с тях - чудесни са). Полетът Сингапур-Бали е кратък - около 2.30 часа, доколкото помня
Самият Сингапур много ни хареса, но си бяхме оставили само една нощувка и няколко часа на другия ден и нямахме много избор за разходки - видяхме най-важните турситически м еста, но беше достатъчно да си съставя мнение - райско, чисто, зелено, подредено и скъпичко  През цялото време пръскаше дъжд и беше жега.
А сега за Бали - имахме резервирани 6 нощувки в Нуса Дуа - това е отделно обособен голям курортен комплекс с много различни хотелски вериги вътре. Ние бяхме в Grand Hyatt и съм изключително впечатлена от градината му. Аз не очаквах кой знае какво, но наистина попаднах в Рая в Хайат. Всичко сме резервирали през техния сайт ( защото сме и клубни членове и имахме доста натрупани точки, затова и избрахме Hyatt за Бали, но не съжалявам и за минутка). Целият регион Нуса Дуа е отделен от местното население и е само с туристи. Има обособен Bali Collection  - нещо като зона за забавления - ресторанти, магазини, спа център и сувенири - точно срещу входа на нашия хотел беше. Там обаче е доста скъпо в сравнение със сувенирите на място по забележителностите или с дреболийките на амбулантните търговци по плажа. За мен мястото за отсядане е само и единствено Нуса Дуа - има доста различни хотелски комплекси. http://www.tripadvisor.com/Hotels-g297698-Nusa_Dua_Nusa_Dua_Peni … _Bali-Hotels.html
Там на Бали няма екскурзии, а има шофьори под наем - за цял ден или както се договорите. Знам, че практиката е наемаш кола и шофьор и той те развежда където искаш или където той предложи, чака те навсякъде и е с теб до късно ( докато пожелаете) - най-високата цена беше 50 Евро за ден ( плащаха я руснаците доста често около нас), но при спазаряване може да се стигне до към 35-40Евро, което е идеално за цял ден. Само имай предвид, че се пътува изключително бавно, натоварени са малкото налични пътища и е жега адска. Разстояния от 40-45 км се пътуват по 2 и повече часа.
За вечеря всеки ще ти препоръча Джимбаран ( JIMBARAN)  - огромна дължина плажна ивица, на която са подредени 100-на ресторанта за морска храна с маси на пясъка пред тях. Храната във всички е почти еднаква, както и цените. Не е толкова евтино, колкото казваха преди да отидем - 2 риби с 2 бири и добър бакшиш излизат около 40 евро. Не че е скъпо, но не е безумна евтиния, за каквато бях чувала  - явно времената са се сменили.

За шофьорите-гидове - има едни с характерни чалми н аглавата - те са категория "гид" - все едно си наел екскурзовод и шофьор само за себе си. Определено има какво да се види - няколко страхотни храма  - Tanah Lot, Uluwatu, забравих името на този до езерото Батур ( аз съвсем не съм търсила да видя всичко) , оризовите тераси са прекрасна за мен гледка, планината има особен дух - селищата в нея са абсолютно автентични и интересни( не помня имена - толкова са особени, че....) Има една туристическа местност в планината - Убуд се казва - нещо като курортно селище, но не нма морето а високо в горите.
Много съм изненадана за голите местности  - на много места съм била, но Бали определено ме впечатли с богата и разнообразна растителност ( най-хубавата страна на този "райски остров").
Бали се слави с това, че цените на доста луксозни вериги 5* са може би най-ниските в света. Така че ако избирате - по-добре се спрете на 5* ( но не естествено най-тузарските), защото там си заслужава. Другаде такава цена за такъв разкош няма.

на път за планината и езерото Батур - там има разкошни оризови тераси, само че беше доста навалица и трудно паркирането.Ние спряхме на Monkey Forest-a в Убуд, не че нещо имаше кой знае какво - влязохме, наравих 50-60 снимки и излязохме, че маймуните ми дойдоха вповече.
Аааа, сетих се - много важно - на Uluwatu темпъл-а беше пълно с много агресивни и крадливи десетки маймуни, които само дебнеха да гепят нещо от туристите.  на едно момиченце бяха взели шапката и я разкъсаха пред очите му, а то горкото ревеше с глас, после дори на нашата местна приятелка взеха очилата с диоптър от очите, одраскаха я и добре, че имаше един, който подаде на майммуната нещо в замяна, та тя хвърли очилата на земята да си ги прибере жената. Общо взето това беше доста неприятна случка, а гледката по залез беше великолепна, само че аз нямах шанс да направя добри снимки. Навсякъде по парапета ме дебнеха маймуни и бързах да се махна

Май в общи линии е това от мен  Laughing Laughing Laughing

Плажът на Нуса Дуа беше най-добър в частта си пред Grand Hyatt  - останалите 1-2 км не ми хареса никак.

Ползвали ли сте услугите на този сайт;

http://www.agoda.bg/

- ха, сега виждам, че го има и на български - много си е добър сайта, специализиран за Азия

И последно - част от снимките от Бали са тук: http://asinka.multiply.com/photos/album/49/SINGAPORE_and_BALI_2010

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 09:14 от Asinka

# 29
За хотели може да погледнеш и от тук http://www.expedia.com/?rfrr=Head:Nav:Multi:Home, крайната цена е след като влезеш да резервираш, защото се начислява някаква такса
Asinka най-после и аз разбрах как сте си изкарали на Бали Wink

Общи условия

Активация на акаунт