Бали и Малайзия през декември

• 40 258
  • 160
  •   1
Отговори
# 90
Мдаа... И още ми е едно плажно такова... Нито имам коледно настроение, нито нищо!

Има и друга беда. Срещнахме там една чилийка. И тя като ни заразказва за Чили и Аржентина.... И сега - хайде, нова дестинация на дневен ред! Mr. Green

# 91
След 3 то и най-обстойно изследване на Бали мога Да кажа че Санур е най-лошото място на което бяхме ConfusedУбуд определено не толкова далече колкото си спомнях от преди и определено има дух.От днес Семиняк води класацията за мен  Wink хубав плаж и море аз Поне досега не видях.
Това означава ли, че Семиняк е най-доброто място където да се отседне в Бали? В смисъл от там до всяка точка - Убуд, Нуса Дуа може да се стигне сравнително лесно с кола и да се правят дневни екскурзии до храмове, зоопаркове, рафтинг? Искаме да видим и опитаме максимално много неща без да се налага да се местим от хотел в хотел. Аз изчетох цялата тема , но това не ми стана много ясно, затова ще се радвам да получа вашето мнение на хора с опит.

# 92
След 3 то и най-обстойно изследване на Бали мога Да кажа че Санур е най-лошото място на което бяхме ConfusedУбуд определено не толкова далече колкото си спомнях от преди и определено има дух.От днес Семиняк води класацията за мен  Wink хубав плаж и море аз Поне досега не видях.
Това означава ли, че Семиняк е най-доброто място където да се отседне в Бали? В смисъл от там до всяка точка - Убуд, Нуса Дуа може да се стигне сравнително лесно с кола и да се правят дневни екскурзии до храмове, зоопаркове, рафтинг? Искаме да видим и опитаме максимално много неща без да се налага да се местим от хотел в хотел. Аз изчетох цялата тема , но това не ми стана много ясно, затова ще се радвам да получа вашето мнение на хора с опит.
Според мен да, най-удобното място е като локация и същевременно, като живот. Кута също е добра изходна точка, но е доста пренаселена и градска средата, а Санур лично на мен просто не ми допадна. Нуса Дуа остава далечко и предвид трафика ако няма да сте основна на почивка, май не е най-удачният вариант.

# 93
След 3 то и най-обстойно изследване на Бали мога Да кажа че Санур е най-лошото място на което бяхме ConfusedУбуд определено не толкова далече колкото си спомнях от преди и определено има дух.От днес Семиняк води класацията за мен  Wink хубав плаж и море аз Поне досега не видях.
Според мен да, най-удобното място е като локация и същевременно, като живот. Кута също е добра изходна точка, но е доста пренаселена и градска средата, а Санур лично на мен просто не ми допадна. Нуса Дуа остава далечко и предвид трафика ако няма да сте основна на почивка, май не е най-удачният вариант.
Благодаря ти за категоричния отговор. Видях, че си била няколко пъти там и имаш наблюдения върху доста хотели - би ли споделила кой от тях те е впечатлил най-много? Samaya ли наистина е най-добрия? Аз от моите проучвания до този извод стигнах , но за съжаление от никой рез. сайт не ми излизат свободни стаи за края на юли. Само от техния собствен ми дават една единствена опция за голяма вила, но 1500$/нощ не ми е по силите, признавам.

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 15:00 от Alva

# 94
Между другото да спомена, че когато ни поръчваха такси от хотела, ни излизаше 3 пъти по-скъпо, от колкото ако сами си спрем едно. Не че са високи цените там, но все пак не ни беше много приятно като го установихме.

# 95
Невероятна тема! не е писано повече от 120 дни, но съм сигурна, че ще бъде интересна и полезна и за други!
най-сетне се наканихме и вероятно в края на февруари ще отидем до Бали.
Объркана съм какво точно ще искаме и коя зона за хотели да изберем!

ние обичаме плаж и морето, гмуркаме се и бих искала да наемем моторна лодка, с която да се поразходим насам натам - имало ли е някой от вас, който да го е правил в Бали?

Разглеждам хотелите, но все още не съм се спряла на нещо конкретно, за да ви попитам.
За пазарлъка - трябва да ви кажа, че в Доменикана и Мавриций като видеха на пазара мъж ми, буквално предупреждаваха другите да не говорят с него, невероятно се справя с пазаренето и му доставя огромно удоволствие.

Ще отидем до някой от храмовете, да видим оризищата, но най-вече ми се иска да се погмуркаме. Има ли интересни за гмуркане места, надявам се да имате впечатления?

# 96

Ще отидем до някой от храмовете, да видим оризищата, но най-вече ми се иска да се погмуркаме. Има ли интересни за гмуркане места, надявам се да имате впечатления?
Ами имаме Wink Кажи какъв опит имате, какво искате да гледате под водата? Бали не е най-уникалното място за гмуркане в Индонезия, но ако знаеш къде и с кого може да останеш и доволен Wink

# 97

Ами имаме Wink Кажи какъв опит имате, какво искате да гледате под водата? Бали не е най-уникалното място за гмуркане в Индонезия, но ако знаеш къде и с кого може да останеш и доволен Wink
Mi6i, говоря ти за гмуркане с шнорхели - има ли коралов риф и ако да - от коя страна на острова се намира?
но някак не ни върви с Бали - сещаме се да ходим на там, когато е именно дъждовния период. Май най-добре е да го оставим за Ноември 2012...

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 21:29 от Л не С

# 98
Аз ще се вмъкна темата, че ще ходим до Бали началото на март....

# 99
Ламьо - кога точно планирате ходене там? Ние също се уцелихме в дъждовния период през Април, но дъжд НЯМАШЕ  Wink Sunglasses

а за пазарлъка - да взема да запозная моя мъж с твоя  Mr. Green тогава ще има разлепени плакати с тях по магазините и пазарите  Rolling Eyes

# 100
Ламьо - кога точно планирате ходене там? Ние също се уцелихме в дъждовния период през Април, но дъжд НЯМАШЕ  Wink Sunglasses

а за пазарлъка - да взема да запозная моя мъж с твоя  Mr. Green тогава ще има разлепени плакати с тях по магазините и пазарите  Rolling Eyes
Ами, чудесна идея - можем да се организираме да се видим, нали?

В Доминикана, в Мавриций като го видеха по пазарите се предупреждаваха взаимно да не се пазарят с него! Невероятен е, обаятелен, не го прави с неуважение, обаче ги оставя почти с празни ръце!

За ходенето - наистина вече се обърквам, искам през февруари, но да не уцелим дъждовете!?! основно ще ходим да се гмуркаме и да поразгледаме насам - натам, но мъж ми категорично ме отразя за гледане на оризища, гледки и подобни

# 101
Да кажа и аз за хотелите, ако някой си търси ние бяхме в едно много прилично хотелче в Бали, в Кута - Вида http://www.widahotel.com . Сами си го организирахме и от хотела се оказаха страшно коректни, горещо препоръчвам. Четиризвезден се водеи ама.... Цените са много добри и локацията беше супер. Но Кута както каза някой е доста курортно изглеждащо /като Черноморец Stuck Out Tongue/ има доста барове и т.н. та ако някой иска спокойствие незнам дали ще му хареса.

# 102
  • София/Варна
За сухия сезон в Индонезия мога да споделя от опит;) - продължава само месец, като през него има не повече от 10 дъждовни дни. Но тропическия дъжд не бива да ви плаши - небето се изсипва за 20-30 мин, след което е отново толкова горещо и влажно, колкото и преди него.

# 103
Абсолютно съм съгласна с KayRenn, вече въобще не е ясно кога е дъждовен сезон, заради глобалната промяна в климата. Така или иначе дъжда не е никакъв проблем.
За това че ще ходите основно да се 'гмуркате' - всъщност разликата е съществена между шнорхелиране и гмуркане Wink трябва да си прецените. Имайки предвид че дори за гмуркането ако не знаеш точните места може да си разочарован, за шнорхелинг само да отидеш там просто не си струва Confused
Ще вземете ли и моя мъж, може да прихване от Вашите Laughing

# 104
Не знам кога е дъждовния период там, но аз през септември като ходих за 13 дни, нито един не валя? Да не е тогава? Или сме имали късмет? Ние си намерихме сами екскурзоводка и като я питахме за промени във времето, тя каза, че не ни разбира, винаги си било едно и също.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт