Бали и Малайзия през декември

• 40 242
  • 160
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Malkata, да, затова искаме да пътуваме с автобуса. Simple Smile
Иначе какво се получава при пътешествията ни: летим със самолет, разглеждаме градовете, в които отиваме и не добиваме никаква реална представа за страната. newsm78 Особено за държавите извън Европа, където по принцип избягваме да наемаме коли под наем и да пътуваме из тях. Благодаря за Tigerairways  bouquet дано промоциите им продължат и другата седмица Peace
Много ме заинтригува този влак за Тайланд. Пусни, моля те малко повече инфо Hug

# 121
Декември се води дъждовен, но нас миналия декември ни валя точно един път и половина за цяла седмица в Краби, така че не е задължително. Февруари като бяхме, обаче беше съвсем сухо, но пък предишната седмица ни казаха, че беше валяло доста, така че по тези дестинации знаете, че гаранция за времето НЯМА Simple Smile

Разсеяла съм се нещо и писах за Тайланд, но това за времето май си важи за целия регион там Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 сеп 2012, 17:27 от Asinka

# 122
# 123
Привет от мен Simple Smile

Първо за времето на Бали, перфектният месец за там е Август. Влагата не се усеща въобще, температурите са, като в момента в Бя, дори духа прохладен ветрец. В сравнение с всички останали месец / само през Юли не съм ходила/ е просто супер. Само трябва да е по-в края на месеца, че иначе е Пълна лудница Rolling Eyes Март също е ОК, през декември влажноста е най-голяма  и просто не се диша.

За местоположението Кута не е най-доброто място, още повече че там има такъв трафик, а в момента се строи нов път и летище и какафонията е неописуема. Според мен като локация и по ниски цени на хотелите е Санур, иначе на мен любим ми е Семиняк, защото е близо и до всички ресторанти и барове и пеша по плажа стигаш до Кута.

Гранд Хаят продължава да е хотела с може би най-хубав парк, макар че те всички са със страхотни зелени площи. Не знам дали винаги, но май два пъти засичам по ниски цени на рецепция там, от всички възможни сайтове и агенцията от която купуваме.

Джимбаран мисля, че не е особенно приветливо място за отдих /независимо че там са едни от най-скъпите хотели Confused/ разбрах от приятел, че там е единственото място където се карат джетове например, пълно е с рибарски лодки и други не много типични неща за почивка на Бали. Приливите и отливите на Нуса Дуа правят наистина невъзможно плажуването. На Кута пък са най-големите вълни - рай за сърфисти Wink

Ще взема да напиша един наръчник за пътуване из Бали, най-накрая Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 сеп 2012, 13:23 от mi6i

# 124
За Сингапур, докато все още не съм забравила Wink Такси от летището до града е ~10 $ синг., шатъл е 9$ на човек, видях че има и влак от Терминал 2 - 2$ синг.  - до там би трябвало да има нещо като скайн трейн за 5 мин. се стига от един до друг терминал - общо са 3Терминала.

На Терминал 1 има Транзит Хотел, където срещу 13 $ синг. може да си вземеш душ и да ползваш басейна Simple Smile - това е за тези които имат по-дълъг престой, но недостатъчен за да идат в града.

Марина Бей Сендс - известният хотел ` лодка` може да се качите срещу 20$ и да видите отгоре как изглежда града /не вкл. достъп до басейна/. Може и безплатно, но ако някой ме подсети точно от кой етаж сменяш асансьора, който води до горе Thinking - малко особенна схема беше с асансьорите.

Препоръчвам на търсачите на по-екзотични усещания да хапнат на пазара La Pa Sat - супер вкусно и екзотично Wink и също толкова мизерно на вид Simple Smile Блек пепър чили краб е запазеното ястие на Сингапур - там струва 25$ бройката.

По- луксозните ресторанти са в района на Кларк Кий. В МОЛа на хотел Марина Сендс фуд кортовете също предлагат супер вкусна храна и доста разнообразна - азиатска, разбира се.

Орчард роуд е улицата само с шопинг центрове.

Един ден в Сентоса според мен е задължителен при толкова дни в Сингапур, както и зоологическата градина. Това се сещам сега.

# 125
  • София/Варна
Ще пригласям на Асинка, че  добре да се отседне в Убуд Wink.
Понеже не съм фен на плажуването, съжалих, че не останахме по-дълго време там. Освен че е доста удобна отправна точка за обиколка на целия остров, за мен лично това е мястото, където наистина можеш да се почувстваш близо до джунглата Simple Smile. Градчето е много симпатично и уютно.

За Сингапур - освен споменатото от mi6i, градът има прекрасни зоопарк, птичи и пеперуден парк (последния не успяхме да видим). Ако ви остане време, не е лошо да отскочите и до там Simple Smile.
А на Сентоса има хотел, обмисляхме да отседнем за един уикенд там, да се позабавляваме с децата.

# 126
  • софия

Първо за времето на Бали, перфектният месец за там е Август. Влагата не се усеща въобще, температурите са, като в момента в Бя, дори духа прохладен ветрец.

Не зная как е точно през останалите месеци , но за Август мога да потвърдя , че е много приятно. Бяхме за 11 нощи в Нуса Дуа миналия месец , прохладно , до към 30 градуса , дори доста по прохладно от БГ по това време, абсолютно никаква влага. На планинските места като Вулкана дори ми беше студено. Ставаше и за плаж и за разходки. Но май през дъждовния сезон има по-буйна растителност и е малко по-зелено? Ако ви трябва "прясна" информация  от рода за места и цени и т.н. ще се опитам да помогна.

В Сингапур за съжаление не успяхме да разгледаме почти нищо (само виенското колело), а имахме повече време но излязохме сами с метрото до колелото, след това се върнахме с идеята да се възползваме от тура на летището но установихме , че е позволено да излезем само веднъж Sad. Та.. имайте го в предвид и това. Но поне на самото летище има много неща за правене та времето мина бързо

# 127
  • София
Вики, благодаря много за предложението за прясна информация за цени и места Hug.
Другата седмица резервираме полетите и хотелите и ще ми е необходима такава.
Успокоително е, че през дъждовния сезон в Бали е по-зелено Simple Smile, защото ще ходим март месец.
За Сингапур няма да ползваме безплатните разходки от летището, защото ще бъдем там 4 дни и ще имаме възможност спокойно да разгледаме всичко.
Mi6i, благодаря много за информацията за отделните райони в Бали и цените в Сингапур Hug Все още се колебаем между Семиняк, Кута и Убуд за първите 5 дни от престоя ни, но май най-добре ще е наистина  в Убуд, откъдето спокйно ще можем да обикаляме целия остров Party така или иначе следващите пет дни ще сме на плажа...

# 128
  • София
Helpppp!!! Praynig Hug  bouquet
Вече е  време да резервираме полетите и хотелите, и сме в затруднение с единия хотел.
По ваши съвети решихме първите пет нощувки да са в Убуд. Но докато с Нуса Дуа, Кута и Санур е лесно. Хотелите да са край морето. С Убуд сме в истинско затруднение. Къде е най-добре да е хотела. В коя част на Убуд? Нещо не можем да се ориентираме къде точно да го изберем. Моля, помагайте Hug

# 129
Helpppp!!! Praynig Hug  bouquet
Вече е  време да резервираме полетите и хотелите, и сме в затруднение с единия хотел.
По ваши съвети решихме първите пет нощувки да са в Убуд. Но докато с Нуса Дуа, Кута и Санур е лесно. Хотелите да са край морето. С Убуд сме в истинско затруднение. Къде е най-добре да е хотела. В коя част на Убуд? Нещо не можем да се ориентираме къде точно да го изберем. Моля, помагайте Hug

Абе, roje22 , все тая!  Peace Гледай да е близичко до центъра, да не е някъде в покрайнините.
Ти знаеш ние в кой сме били и останахме мн доволни. Но имаше добре изглеждащи отвън хотели и от другата страна на гората на маймуните, в по-населената част. Аз бих погледнала в tripadvisor, всъщност там гледахме, като си резервирахме и нашия.  Peace Само, че за нашия хотел пишеше, че голям наплив било...има хора, които са резервирали 9-12 месеца по-рано, само и само да са в някой си от Alam хотелите.   Shocked Даже се чудехме, дали нас ще ни огрее само 3-4 месеца предварително, ама ни огря.  Grinning Единственият недостатък на хотелчетата Alam e, че вечерно време или трябва да носиш фенерче, ако ходиш до другата част на Убуд (и да внимаваш с моторчетата), или да вечеряш да речем от същата страна, като на хотела. Ние това не сме го чувствали наистина, като дискомфорт, а по-скоро, като интересно приключение. Пък за вас - ще прецените.
Да се поФалиш, като решиш.  Peace

# 130
Нашето Бали се отложи. Дано за през май месец. Но най-накрая склоних да ходим с ъжо в Дубай. И знам, че тук повечето са ходили там, та макар и спам, ще питам и тук, че трябва да плащаме след 3 дни  Blush
Кой хотел да избера
http://ontravel.bg/?page=tour&instanceID=985&FCID=FC2ea4 … &hotelID=1108
Колебанията са ни между
Emirates Grand Hotel  и Radisson Blu Hotel Downtown
Пак ще водим дечора с нас, така, че трябва да ми е и хубаво и удобно  Peace
Ако някой иска да не спамим повече може да ми отговори в другата тема или на ЛС  Hug

А Балито......... ми то сигурно е следващото ама ще видим, какво ще ми хрумне пак Mr. Green

# 131
  • София
No_name Hugзная в кой хотел сте били и сега ще го погледна къде се намира в Убуд, за да мога да се ориентирам и за хотелите от другата страна на гората на маймуните.  Peace
Пък през това време ако още някой от форума се сети къде е най-удачно да се избере хотел в Убуд ще му бъда благодарен  bouquet

# 132
No_name Hugзная в кой хотел сте били и сега ще го погледна къде се намира в Убуд, за да мога да се ориентирам и за хотелите от другата страна на гората на маймуните.  Peace
Пък през това време ако още някой от форума се сети къде е най-удачно да се избере хотел в Убуд ще му бъда благодарен  bouquet

Ей тази карта на Убуд, ако погледнеш може горе-долу да се ориентираш за градчето. И да сравняваш по нея локацията на хотелите, които ви хванат око. Monkey Forest с това ярко зелено не може да се пропусне. Ако хотелчето е в район, който може да се намери на тази карта, всичко е наред.  hahaha Даже улицата на нашия хотел не е обозначена с име, а само със сивичко.  hahaha Разстоянията са малки. Банките и чейндж бюрата са основно на Ubud Main Road. На Monkey Forest Road Има много магазинчета за какво ли не, покрай самата гора на маймуните - също. На север от Ubud Main Rd "кварталчето" също изглежда живописно и приятно. В Ubud Palace (на кръстовището на Monkey Forest Rd & Ubud Main Rd) има вечери с представления..."любимият" ми Barong и други танци според деня. Но, ако решите да посетите някое представление, това не мисля, че е най-доброто място. Иначе гаранция, че ще ви дадат листовки.  Wink

# 133
  • София
No_name, ти си безценна Hug Hug Hug
После ще видя картата, която си ми пратила. Peace Твоят хотел никой не го предлага освен собствениците.
Сами си го продават, май че.
Затова влязох в сайта на хотела и останах поразен, като видях и другите.
Страхотни!!! Peace Peace
 Освен твоят ми допадна и Alam Jiva. Те всъщщност и двата са с много висок рейтинг в Трипадвайзър.
Но най-много ми хареса Kebun Indah. Hug
 На картата, която са дали в сайта той, май че се пада срещу Alam Shanti и Alam Jiva. Ти ще кажеш дали не бъркам. Веднага им изпратих молба за резервация на стаи Cempaka и Sandat/ще бъдем 4 човека/ в къщата, която е самостоятелна и е до басейна. Предполагам, че басейна се ползва от всички, а не само от тази къща. Ще ми отговорят до два дни дали са свободни и колко струват.
Моля те кажи ми дали не бъркам като резервирам този хотел, а не Alam Shanti или Alam Jiva. newsm78. Стори ми се малко по-комуникативен от тях. На път и до ресторанти и музеи.
А освен всичко друго, по времето, в което ние ще сме в Убуд, преди да заминем за Джимбаран от 19 до 24 март в Убуд ще се проведе и музикален фестивал. http://www.balispiritfestival.com/ Просто супер!!!!

# 134
После ще видя картата, която си ми пратила. Peace Твоят хотел никой не го предлага освен собствениците.
Сами си го продават, май че.

Ъхъ, сами си го продават. Ние дирекшън си резервирахме.  Peace Проблеми - никакви!

Но най-много ми хареса Kebun Indah. Hug
 На картата, която са дали в сайта той, май че се пада срещу Alam Shanti и Alam Jiva. Ти ще кажеш дали не бъркам. Веднага им изпратих молба за резервация на стаи Cempaka и Sandat/ще бъдем 4 човека/ в къщата, която е самостоятелна и е до басейна. Предполагам, че басейна се ползва от всички, а не само от тази къща. Ще ми отговорят до два дни дали са свободни и колко струват.

Цъ, не е срещу Alam Shanti, на друга улица е. Гледайки картата, се намира на Hanoman Street. Ама какво от това?  Whistling Пак си е ок, според мен, като местоположение. Дали бъркаш не мога да кажа 100%, защото не съм го посещавала Kebun Indah, но съдейки по Alam Shanti и Laka Leke, които са на същия собственик - държат качество, определено.  Peace А и концепцията им е същата. Ние в началото се чудехме точно м/у Kebun Indah и Alam Shanti, но накрая се спряхме на втория. На Траванган в нашия хотел - Alam Gili беше отседнала шведка, с която се запознахме и която преди това е била в Убуд в Kebun Indah - беше много доволна. Иначе ми се струва, че вашата къща има самостоятелен басейн. Може да ги питаш по e-mail. В Alam Shanti някои по-големи къщи (не всички, но някои) си имаха собствен басейн. Освен това си има и един общ за хотелския комплекс. Надявам се, че си обърнал внимание на надписа "ALL ROOMS WITH CEILING FAN ONLY". В Убуд къщичката ни имаше климатик (какво разхищение на електричество, имайки предвид дупките из цялата къща  hahaha ), но на Траванган - само вентилатор - ми пак си ок, какво да ти кажа. Е, климатикът се справя по-добре с голямата влага по това време на годината, но се убедих, че климатикът е нещо прежалимо, само с вентилатор също става. Пък и е по-автентично дори. Мисля, че точно там, където се пресичат Hanoman Str. и Monkey Forest Rd беше големия супермаркет, от където си купихме слънцезащитния лосион, червения ориз и някои други неща. А оризчето ми го изядоха едни буболечки....  Sad Само веднъж хапнахме....  Sad Явно много хубав е бил, щото най-много него бяха харесали, гадинките...

А освен всичко друго, по времето, в което ние ще сме в Убуд, преди да заминем за Джимбаран от 19 до 24 март в Убуд ще се проведе и музикален фестивал. http://www.balispiritfestival.com/ Просто супер!!!!

Бе вас ви бие късмета през ръцете! Евала! Само така! А...сетих се нещо - провери кога им е Новата Година по индуисткия календар, че тая година беше края на март и на Нова Година 2 или 3 дни има забрана да се излиза с кола по пътищата. И който го хванат - глоба... Whistling

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 17:20 от no_name

Общи условия

Активация на акаунт